Düğün erteleniyor..

Canim benim nişanlin daha verdiği ilk sözde dönmuş kendi annesinin yaninda oturmak istiyor.Diğer sözlerni tutacağndan ne kadar da eminsin! Adam seni kar da kışta birakip gitmiş,yetmemiş ayağina gitmişsin. Benim böyle bir arkadşim evlenip 6 ay sonra ayrildi malesef. Gidip nişanlisina yemek yapiyordu. Adam ona bile kusur bulurdu. O zaman da dedim bu adamdan hayir gelmez seni kaybetmekten korkmuyor diye. Yani malesef bu adamla çok bi geleceğin yok. Hele ki işsiz güçsüz böyle firtinali inişli çıkışli ilişkiler sadece sevgiliyken heyecanlidir evlenince birbirinizi boğmak istersinz.Zira evlilik sorumlulk ve KARŞILIKLI anlayiş ister. Bunu bizim toplumumuz sadece kadina bağlar malesef.Evlenince sana da alttan al kocandir diyecekler.

Tamam bende evlilik biraz geç olursa rahat ederip tabii sizinde yazdıklarınızı dikkate alıyorum bende farkındayım alacağım sorumluluğun, sadece benim ailem ve ben diyoruzki burda oturalım onun annesi de istediğiniz yerde oturun benim yüzümden ertlemeyin sakın diyor ama o annemi bırakamam bu halde diyor ailesininde düşüncesi bu yönde babası olmadığı için annesini yalnız bırakmak istemiyor ama diğer erkek kardeşi yanında olucak. Bende en başından beri istemiyorum orda oturmak benim şu an oturduğum semt gerçekten nezih bi yer ve oraya gidersem alışamam biliyorum

Amaa bence sen evleneceksin bi adamla.Ne yapalim nush ile uslanmayanin hakki kötektir.,demişler yaşayarak görmek istiyorsan kaçirma hemen evlen.Bari hemen çocuk yapma da ona yazik olmasin.Aa pardon nisanlinin yaşi geciyor değl mi onu da hemen aradan çikariverirsinz.

İşte olay bu zaten annesi hemen evlenin bir de çocuk yapin derdinde yangndan mal mi kaçiriyorsunuz.Bu adamn sana saygisi yok annesi melek olsa nolur.

Teşekkür ederim yorumunuz için bu şekilde yazmanızda sakınca yok yani ve dediğin gibi bu şeyler benimde aklımı kurcalıyor zaten. Bu şekilde mantıklı yaklaşımlar ve yazılar bekliyorum.

Lisede bir hocam vardi sağolsun sevgisiz yaşanir ama saygisiz yaşanmaz bunu asla unutmayin derdi. Cünkü saygi yoksa o sevgi nefrete dönüşür.

Benim konu açma sebebim sizce benim bu şekilde ısrar etmen anlamsız mı hasta olduğu için annesi anlayış mı göstermeliyim yoksa verdikleri sözü tutmamaları anlamsız mı
Evlenmeden once verilen sozler gelir gecer bunu unutma. Kadin ya da erkek fark etmez o suurecte karsi tarafa ilimli yaklasir gercekten ta ni ya maz sin evlenmede.

Bak annesine de size de uzak nezih bir yerde ev tutun. Madem bu adami seviyorsun evleneceksin. Dogru adimlar at. Okulu da evi de idare edersin vi sekilde. Ama evde baskin olman gerekecek. Dogru yaklasimlarla aninda problem cozebilmen ve cozum odakli olman gerekecek. Yine soyluyorum okul bitmeden de coxuk yapmasan iyi olur. Bu sadece cocuga bakimla ilgili degil. O yogunlukta cocuk babane anane elinde buyumesin.

Kimseye yakin oturmazsan zor olani basarma sansin var.

Teşekkür ederim yorumunuz için bu şekilde yazmanızda sakınca yok yani ve dediğin gibi bu şeyler benimde aklımı kurcalıyor zaten. Bu şekilde mantıklı yaklaşımlar ve yazılar bekliyorum.

Hazır ev bahanesi varken erteleyin. Daha çok gençsin,öğrencisin ve görünen o ki nişanlını daha iyi tanıdıkça evlenmekten vazgeçeceksin. Erteleyin, iyice oyalanın, birlikte zaman geçirin. Ama verimli zaman geçirin, gelecek planlarından, hayata bakışınızdan, beklentilerinizden sözedin.

Ya evet evet tabi cocuuum hayat aynı senin 20 yaşındaki kafana göre ilerliyor evet evet bittaabi

Ayrıca, kimse seni işini gücünü eline almış,sana ev yaptırabilecek maddi güce sahip nişanlından ayırmaya çalışmıyor emin ol...Istanbul gibi yerde 15 dairesi olan adamla evlenen bir kadının, evliliginde hiçbir şeye hazır konmamış,normal geçim şartlarına eşiyle başabaş çalışarak gelmiş olan bana,imrenerek ağladıgını da gordüm...Çünki hiçbir kararda söz sahibi değildi.Halbuki eşi tarafından yalvar yakar evliliğe razı edilmişti birde...Evet,seviyorsan bir hayata dahil ol elbette.Ama o hayatta kaybolma

Teşekkürler hayırlısı olur inşallah

o zaman nişanlın işi inada bindirmiş. İlk söz verenin, hatta sana ve ailene böyle bi güvence verenin onlar olduğunu düşünerek bu yargıya vardım. Ve sen de fazlasıyla iyiniyetlisin söylim sana. Bu tavırla devam edersen seneye annesinin evinde oturmak için ısrar edecek bence

Tövbe tövbe ya gerçekten insanın sinirleri bozuluyor inşallah demez neyse en kötü bi sene daha sonraya kalır

Tövbe tövbe ya gerçekten insanın sinirleri bozuluyor inşallah demez neyse en kötü bi sene daha sonraya kalır
Nazlıgül gelin,nişanlına oranla çok tecrübesizsin canım,sözlerimize kızma,erkekler gec olgunlaşıyor dıyede düşünme.İnan bana bu yalnızca mantık konularında geçerli,kurnazlıkta ali cengizi,sınıfta bırakırlar...Çunki baksana her adımda bir seyden cayılıyor,seneye kendını kvnin bir odasında bulma da...

Biliyorum bende yoruldum zaten bu kadar şeyle uğraşmaktan artık ne zaman uygun bi şekilde olucaksa o zaman olsun diyorum o yüzden tamam seneye kalsın dedim ama o kızıyor bana şu an seneye bıraktım diye eminimki ailemle konuşmadı hala hep erteliyor bir sene sonra yapmayalım otururum orda ailemide ikna ederim dememi bekliyor

Istemedigin bir seye asla evet deme. Birak yorulan o olsun. Gerisi hayirlisi.

Bence de böyle demeni bekledi, belki sen heyecanlıydın,çeyiz hazırlıgı yapıyor veya konuşuyordun,ertelemeyi kabul etmezsin sanarak blöf yaptı..Yaşın çok genç canım,önünde ınşallah uzun bir ömür var,adımlarını dikkatli at...Herşeyin gönlünce olmasını dılıyorum

29 yaşında ticaretle uğraşıyor

Bende konuyu okurken bu adam kaç yaşındaki dedim içimden ?
29 yaş çok mu yaşlıymış...
Benim eşim beni 33 yaşına kadar bekledi yahu... Lisanstı yüksek lisanstı, ne baskı gördüm ne bişey, böyle bir hakkı da olamaz.Sevgi kölelik değildir lütfen önce kendinize değer verin ki sevgiliniz,eşiniz dahil kimse bu cesareti bulmasın kendinde...
Seven adam okulunu bitirmeden, iş sahibi olmadan yaşım geçti diye baskı yapmaz.
Yapıyorsa,sevmiyor seni bu kadar net konuşuyorum.
Ve sen 29 yaşında yaşım geçiyo,evlenelim diye söylenen bir adam için 20'li yaşlarda kendini yakacaksın.Yazık olacak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…