- 28 Mayıs 2015
- 50
- 5
- 16
- Konu Sahibi nazligulgelin
-
Okulu bırakmam zaten zorlanmamam için yetişemediğim yerde ailem yardımcı olsun diye burda oturmak istiyorum+1Yetısemiyorum diye okulu bırakırsan ilerde?cunki O oyle ısterse?
Annemin arkadasının kızı kacarak evlendıgınde,annesi, kactıgından daha cok,okulunun yarım kaldıgına agladı. Egıtım fakultesınde okuyordu.Sevgilisi,dayanamiyorum ayri kalmaya,evlenelim diye ikna etmis ama yakin cevresine soyledigi de şuymuş.
Okulu bitirip,meslek sahibi olursa ona sözümü dinletemem,ya şimdi,ya hiç...
Sonuc 12 yıldan sonra 2 cocukla okul bıtırme gayretleri...
Genc kızlar, benim için ölüyor sanırken ınce hesaplara bakın...
Okulu bırakmıyorumOkuyun meslek sahibi olun kocanızın maaşına bakarsanız kimse sizi iplemez
29 yasinda herkesin baskisiyla evlenmeye programlanmis bir adam. O isini gucunu kurmus sizde oyle yapmalisiniz. 20 yasinda olan meslegi ve parasi olmayan sizsiniz,farkinda olun diye soyluyorum. Ben fesat olsam nolacak? Son 15 yilim sizin gibi meslek edinmeden kocaya giden kadinlari siginma evlerine yerlestirmekle gecti,biraz fikrim olsun musadenizleGerçekten garipsin. O senin fesat düşüncen istese çoktan evlenirdi bu yaşına kadar işini gücünü kurmuş her bi şeyini yapmış birisi aileside evlenmesini istiyor bıkmış annesinin evlen lafından öyle birisi kendisi evlenmeye bayıldığı için değil
O iş öyle olmuyor işteOkulu bırakmıyorum
İşte sorun da bu ya :)Okurken evlenmenin bu kadar niye dert edildiğini anlamadım evet zor bi şey ama dünya üstünde yok değil ayrıca nişanlım bana çeşitli imkanlar sunarak kolaylaştıracağını söyledi öyle her gün yemek yap temizlik yap vs gibi beklentilerim olmayacak dedi sadece evli olalım istiyor ayrı kalmak istemiyor artık
Sormayın bir de en az bir çocukla ortada kalırlar ne var evlilikte anlamam ki29 yasinda herkesin baskisiyla evlenmeye programlanmis bir adam. O isini gucunu kurmus sizde oyle yapmalisiniz. 20 yasinda olan meslegi ve parasi olmayan sizsiniz,farkinda olun diye soyluyorum. Ben fesat olsam nolacak? Son 15 yilim sizin gibi meslek edinmeden kocaya giden kadinlari siginma evlerine yerlestirmekle gecti,biraz fikrim olsun musadenizle
Tokat gibi cevap olmuş29 yasinda herkesin baskisiyla evlenmeye programlanmis bir adam. O isini gucunu kurmus sizde oyle yapmalisiniz. 20 yasinda olan meslegi ve parasi olmayan sizsiniz,farkinda olun diye soyluyorum. Ben fesat olsam nolacak? Son 15 yilim sizin gibi meslek edinmeden kocaya giden kadinlari siginma evlerine yerlestirmekle gecti,biraz fikrim olsun musadenizle
Kvdem dünyanın en iyi insanı onun yanında oturmak beni germiyor semt beni geriyor ve nişanlımın verdiği sözü tutmaması ayrıca dediğim gibi ben acele etmiyorum nişanlımın yaşı gereği ve ailesinin onun bir an önce evlenmesini istediğinden evleniyoruz ve benim çok isteyenim oluyor kızlar her gittiğim yerde 3 kişi istiyor mesela ailem alıştı artık yoksa benim ailem bu yaşta kız mı istenir diye kızardı o kadar alıştılar ki bu hale geldik normalleşti evlenmek güzelim vs demiyorum kısmetim açık sadece.
Anlamiyor kiTokat gibi cevap olmuş
Bence mesleki tecrübelerini bu arkadaşla daha detaylı paylaşmalısın.
Ben boyle kadinlarin ana babalarina da cok aciyorum. Cocugum kiz olsun erkek olsun fark etmez, dogurmusum beslemis binbir zorlukla buyutmusum. Okutmak icin her seyi yapmisim, evladim universiteye ayagini atar atmaz evlenecem ben diye karsima cikiyor,hadi buyur. Yahu bir bismillah evladim, bir bitsin okulun,meslegin olsun elinde,ise gir, parani kazan al avucuna, annene babana birkac kucuk jest yap, al tatile gotur mesela, senin elinden bir tabak yemek yesinler,evladim getirdi,calismis da almis desinler yahu,bir hayrin olsun seni buyuten ellere. Ama nerde bunu dusunecek insan? Hemen evlenmek lazim evetSormayın bir de en az bir çocukla ortada kalırlar ne var evlilikte anlamam ki
Çocuklarına ve kendine bakacak gücün olmadan evlenmeyeceksin hele de bu devirde kimse kimsenin gözünün yaşına bakmıyor
Toz kondurulamayan kocalar ya başkasına konuyor ya yumruğu suratlarına konduruyor sevgili karılarının
Bir de asla benim başıma gelmez diyorlar ya şaka gibi senin bu hayatta garantin kim bacım diyesim geliyor
Gerçekten garipsin. O senin fesat düşüncen istese çoktan evlenirdi bu yaşına kadar işini gücünü kurmuş her bi şeyini yapmış birisi aileside evlenmesini istiyor bıkmış annesinin evlen lafından öyle birisi kendisi evlenmeye bayıldığı için değil
Gerçekten garipsin. O senin fesat düşüncen istese çoktan evlenirdi bu yaşına kadar işini gücünü kurmuş her bi şeyini yapmış birisi aileside evlenmesini istiyor bıkmış annesinin evlen lafından öyle birisi kendisi evlenmeye bayıldığı için değil
Bu yorumunla herkese cevap vermis oldun zaten. Tabi ki konu farkli taraflara gelecek. Insanlar okuduklari 3 paragraftan yani senin anlatabildigin kadarindan ne anlarsa tecrubelerine dayanarak sana fikir verir.Seven insanların evlenmesi normal, benim okulumun son 2 senesi çalışır gibi geçiyor ders çalışarak değil o yüzden böyle bir adım atıyorum evet ilişkimizde sorunlar var ve ben zaten ertelemek istiyordum ama biz bir yola girdik artık ve o benim her istediğimi zaten yapan bir insan yani konu bir anda okulun bitmeden evlenmemelisine döndü zaten ben nişanlanıp bu düşüncede olmayan bir insanım dimi? Evliliğin yükü ağır ağır diyip duruyorsunuz benim ailemde bunu kabul etmiş ama belli bir şart koymuş yani ev alsın demiyorum artık bunu herkes anlasın kira olucak zaten. Ayrıca semtin kötülüğünü herkes biliyor oda sevmiyor ama orda oturmuş diye düzenimi bozamam diyor annem hasta taşınamaz diyor tamam diyorum bende yani konu çok değişik yerlere saptı çok biliyorum burda önüne gelene ayrıl ayrıl yazıp kendi konularının kocası döven kadınlar olduğunu yada 45 yaşına gelmiş evlenmemiş sevgilim bana seni özlüyorum diyene sapık o ayrıl diyenleri o yüzden bir abla etkisiyle yaklaşıp düzgün yorumlar yapar mısınız lütfen.
Benim konu açma sebebim sizce benim bu şekilde ısrar etmen anlamsız mı hasta olduğu için annesi anlayış mı göstermeliyim yoksa verdikleri sözü tutmamaları anlamsız mıBu yorumunla herkese cevap vermis oldun zaten. Tabi ki konu farkli taraflara gelecek. Insanlar okuduklari 3 paragraftan yani senin anlatabildigin kadarindan ne anlarsa tecrubelerine dayanarak sana fikir verir.
Kimsenin lafiyla ayrilmaz ya da evliligi ertelemezsin tabi ki. Bu nihayetinde senin verecegin karar. Insanlar sana farkli pencerelerden bakmayi oneriyor. Alacagini alirsin cebine.
Sen okulum zor dedin simdi donmus zaten calisir gibi gidicem gelicem. Insallah oyle olur.
Kimsenin kimseyi istemedigi kiskandigi yok hafiften imalarda bulunmussun ya. 2 gun sonra kimse nazligelin napti demez. Aklina gelmez.
Hayati secimlerinle yasayacak olan sensin. Bu kadar guveniyordun nisanlina niye konu actin.
Evlilik okul bi sekilde gider zor olsada yapilir mi evet. Benim fikrim oncede soyledim yine soyluyorum senin nisanlin annesi evlen evlen diyormus ya ondan evleniyormus hemen( sen yazmistin. Tabiki seni de gorup sevmis niyetlenmis.) 2 gun sonra annem.hasta torun istiyor diyecek.
Sen okul varken cocukta olur ben hallederim diyorsan. Mutluluklar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?