Düğün Ertesi Aile Ziyareti !

Morfo

Nirvana
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2009
7.073
68
683
42
İstanbul
Hanımlar merak ettiğim bir durumdur bu.Düğünün ertesi günü yani zifaf gecesinin sonrası
sabah aile ziyaretleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Düğün sonrası aile ziyaretleri ne kadar süre
sonra olmalı? azını çoğunu merak ediyorum açıkçası..

Şahsen ben o sabah kalkıp ne eşimin ailesine ne de kendi aileme gidebilirim..:26:
hatta bana kalsa epey bir zaman geçsin isterim üzerinden..Bilmiyorum ama çok utanırım gibi
geliyor..Biliyorum,tabi ki normal bir durum ama yine elimde olacağını sanmıyorum

siz ne düşünüyorsunuz ya da neler yaşadınız?

Bu ziyaret zamanı için en münasip vakit nedir?

hemen ertesi gün aile ziyareti biraz tuhaf :26: senin dediğin gibi olması gerekir zaten canım biz evlendik ooo 2 ya da 3 hafta olabilir öyle bir zamandan sonra gittik aile ziyaretine yani niye acele ediliyor ki ne gereği var... benim ailem bir de başka şehirde onları ziyarete daha geç gittik düşün. insan utanır tabi ki. ilk geceden iki gün sonra falan bir avm ye gittik balayı için alışverişe eşim uzakta annesiyle babasını gördü tesadüfe bak koskoca şehirde yani köşe bucak saklandık çıkıyorlardı Allah'tan kimse hemen karşılaşmak istemez yani. nişanlınla bu konuyu konuştunuz mu hiç?

henüz hiç bir ciddi adım yok bizde..
sadece fikir almak istedim..son zamanda çok dyduğum bir konu,malum evlilik zamanı..

aman hemen ertesi günü gidenler de çok..
ben de adet nedir,nasıl ne zaman gidilir merak ediyorum açıkçası..

neyse belki bir gün olur ciddi adım
evet gidenler oluyor hangisi doğru bilmiyorum ama bence en doğrusu geç gitmek hem ertesi günün ilk kahvaltısı vs. ne biliyim daha özel olmalı böyle konular...
adete göre mi şekilleniyor yoksa aileler mi kural koyuyor bilemem

teşekkürler petite hayırlısı

baskın olan ialesi ise sanırım onların dediği oluyor gibi..

eğer çiftler daha önceden konuşmuşlarsa istedikleri gibi oluyor benim gördüğüm..

ayrıca bencede özel olmalı

ay ben bu konuyu anlamiyorum, bizede dediler nisanlimda bende istemedik. Ancak kaynana dügünden 2 gün sonra gdecegi icin, söyle anlastik, dügünden 2 gün sonra yani kaynanamin son gecesinde ailelerimizi eve cagirip bi cay kahve icip, disarda yemege gidicez...

bu bile baan cok acayip gelyior ama görmicez kaynanayi baska böyle bi care bulduk...

sizde özel bir durum varmış sanırım..yinede tatlıya bağlamışsınız durumu..

düğünden sonra ki sabah balayı için yola çıkacaktık

her iki aileyede kapıdan uğradık

yola çıkacaktık ne olur ne olmaz diye

Bana da çok saçma geliyor yaaa.:26:

Hayır,anlamıyorum ne acelesi var sanki...

Bence de ilk sabah,ilk kahvaltı özel olmalı.

düğünden sonra ki sabah balayı için yola çıkacaktık

her iki aileyede kapıdan uğradık

yola çıkacaktık ne olur ne olmaz diye

ama mesela düğün akşamı görmediniz mi?:26:

ya zifaf sonrası ailelere görünmek ...:18:
ben mi çok abartıyorum acaba

Bana da çok saçma geliyor yaaa.:26:

Hayır,anlamıyorum ne acelesi var sanki...

Bence de ilk sabah,ilk kahvaltı özel olmalı.

balayı yapma imkanı olanlar zaten uzakta olucaktır ve
her halukarda güzel ve özel olacağını düşünüyorum..

ama birde bazen illa ailelelerin beklediğini duyuyorum..

ben bu meseleyi erkek arkadaşımla konuştuğumda o normal karşılamıştı..

dedim kafanın içine yaz ben hemen ertesi göremem

evcilik oyunu oynuyoruz tabi o vakte kadar henüz ortada bişiy yok..

ama mesela düğün akşamı görmediniz mi?:26:

ya zifaf sonrası ailelere görünmek ...:18:
ben mi çok abartıyorum acaba

ama bunu kaçışı yok ki bugun olmasa yarın görecekler

ben hiç takılmadım o konuya

bizi hiç zorlamadılar illa geleceksiniz demediler biz kendi isteğimizle gittik

haa kahvaltıya gitmezdim mesela ama yine de uğrardım

biz balayından döndük daha evimize girmeden yine uğradık bu sefer de özlemişlerdir diye

Kuzenim ertesi gün geldi ama tek başına geldi. Bizde erkek gelir sadece el öpmeye. Önce kendi annesine sonra kayınvalidesine gitti. Ordanda eve gitti eşini alıp balayına gittiler. Balayından geldiklerinde bidaha ikisi el öpmeye çıktılar bu sefer teyze,hala,dayı,amca akrabalara yani..

peki ne kadar süre sonra oldu bu akraba ziyaretleri?

mesela annem tarafında sanırım teyzenin,halanın çağırması mı ne gerekiyormuş...

olması gereken nedir?

bir hafta sonra yanı balayı dönüşü gitmiştik ve bu süre zarfınde telde görüşüp o utangaclıgı atmıstık yanı normalmiş gibi geldı sonra

peki ne kadar süre sonra oldu bu akraba ziyaretleri?

mesela annem tarafında sanırım teyzenin,halanın çağırması mı ne gerekiyormuş...

olması gereken nedir?

Herkesin adeti farklıdır tabi. Ama benim kuzenim balayında 1 hafta kaldı geldiklerinde akşam evde yemeklerini yemişler teyzemlere (annesigile yani) çay içmeye geldiler. Bi sonraki günde kayınvalidesigile gittiler. Sonra akrabaları dolaştılar 4-5 gün sonra. Ama onlarmı çağırdı yoksa el öpmek içinmi gittiler bunu hatırlayamıyorum. Yemeğe gittiler mesela önce teyzeye gittiler atıyorum sonra amca sonra dayı 1 hafta flaan gezdiler böyle. 1 - 2 hafta geçti bu sefer kuzenim çağırdı yemeğe hepsini.

Son düzenleme:
bir hafta sonra yanı balayı dönüşü gitmiştik ve bu süre zarfınde telde görüşüp o utangaclıgı atmıstık yanı normalmiş gibi geldı sonra

bana hep şöyle geliyor..o gelinlik ve damatlık içinde olunca herkes sanki o anı değilde sonrasını düşünüyormuş gibi..:26:

çocukça biliyorum,normalde rahat biriyimdir..ama bu düşünceler üstümde baskı yapıp ters tepmez umarım..

dediğiniz gibi ben de atabilirim üzerimden..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…