ben biraz utangacım bu konulardadüğünün sabahı ailelere gidemem. zaten insanlarda tuhaf bi sırıtma oluyor
sabahında balayına gideyim, mümkünse kimseyi görmeyeyim. ben nişan istemiyorum, düğün belki olur:44: nikahtan gitcem ben
ya zor bulmuşum kocayı gözüm kimseyi görmez:123:
çok gereksiz birşey
valla kısmetse hemen sabahına biz balayına kaççaz böylece ailelerle taaa dönüşte görüşmüş olucaz
siz de öyle yapın derim
:9:ayy sen çok yaşa emi zeboşş...
işte utangaçlık dediğin gibi..insan biraz alışmalı içinde bulunduğu duruma..
sonra zaten ziyaret olur..
ayy bul canım inaşşal bir an evvel görmesin gözlerin kimselerii
en güzeli gerçekten size şimdiden mutluluklar aLLeGRia
ama biz de henüz ciddi bir durum söz konusu değil..sadece burada görüp
karşılaştığım bir durumdu,acaba genelde nasıl oluyor sormak istedim..
Hanımlar merak ettiğim bir durumdur bu.Düğünün ertesi günü yani zifaf gecesinin sonrası
sabah aile ziyaretleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Düğün sonrası aile ziyaretleri ne kadar süre
sonra olmalı? azını çoğunu merak ediyorum açıkçası..
Şahsen ben o sabah kalkıp ne eşimin ailesine ne de kendi aileme gidebilirim..:26:
hatta bana kalsa epey bir zaman geçsin isterim üzerinden..Bilmiyorum ama çok utanırım gibi
geliyor..Biliyorum,tabi ki normal bir durum ama yine elimde olacağını sanmıyorum
siz ne düşünüyorsunuz ya da neler yaşadınız?
Bu ziyaret zamanı için en münasip vakit nedir?
eşimle ben düğün salonundan hop bi otele gitmiştik :26: sabah kalktık geldik eve.halamın kızı sormustu karı koca oldunuzmu diye gülerek.
canım bizim memlekette 1 hafta sonra gidilir, el öpme denir.hem kızın hem erkeğin ailesi ziyaret edilir.ama artık cok fazla kalmadı.önceden el öpme adında gidilirmiş gelin damat büyüklerin elini öpermiş büyülerde mesela kayınbaba hatrı sayılır yardımda bulunurmus.mesela benim dedem dayımın hanımına 2 tane tarla vermiş.o zamanlar tabi degerli.amcalar akrabalar herbiri bişeyler verirmiş. valla bende nişanlıyken düşünürdüm de cok utanırım heralde filan derdim ama yok ya öyle olmadı hiç de utanmadım :) gerci biz her iki aileden de uzagız ama bizim orda düğün oldu eşimle ben düğün salonundan hop bi otele gitmiştik :26: sabah kalktık geldik eve.halamın kızı sormustu karı koca oldunuzmu diye gülereksonra hepberaber gezdik dolaştık sonra herkes memleketine
sağolasın canım
bizim de daha yakın bi zamanda gerçekleşecek bi durum değil kısmetse seneye olcak ama şimdiden konuştum ben söyledim valla
o da benim böyle bi talebim yok zaten sen niye celallendin bu kadar dedi
KK da görüp ona patlıyom genelde
''Yok,çifte telli oynadık'' diyeydin.
Sinir oluyorum var ya. Belli işte.
''Yok,çifte telli oynadık'' diyeydin.
Sinir oluyorum var ya. Belli işte.
evet..eski adetlerimiz pek kalmadı,usulünce eski adetleri yaşatmayı isterim ben..
o meraklılar yok mu zaten...hayır yani kime ne..
duruma göre de değişiyor sanırım işte...
eskiden filmlerde vardı yaa o aklıma geldi
kapının arkasından yumruklarlarmış damadıı..kadınlar bekler "eeeee?" soru cümlesi bakışlarıyla..
ayyy bu konuların kesinlikle konusu yapılmaması lazım...
ya çok gereksiz, saçma ve saygısızca bir adet bu gibi şeyler. hala var mı bilmiyorum ama ben küçükken '' subaha'' ,'' yüz açımı'' adı altında düğünün ertesi günü gelinin evine tüm akraba, konu komşu vs. ziyarete giderdi.hatta düğüne gidemeyenler gider yüz açımında geline hediyelerini verirlerdi. o çocuk halimle bile bu durumu çok yadırgardım. gelin zaten düğün stresi, yorgunluğu vs. yetmezmiş gibi bir de köşeye oturtulur, kadınların saçma muhabbetlerine dahil edilirdi. doğuluyum bu arada. ama yavaş yavaş benim memlekette de terkedildi bu saçmalık. ailelere ziyarete gitmek de kaldırılır tedavülden bir an önce umarım.
eskilerde ne kadar önemliymiş demek ki düğün sonrası bu tür şeyler...
eskiden beri zifafa bu kadar mana yüklenmesinin sebebi nedir merak ediyorum doğrusu:26:
:9:ayy sen çok yaşa emi zeboşş...
işte utangaçlık dediğin gibi..insan biraz alışmalı içinde bulunduğu duruma..
sonra zaten ziyaret olur..
ayy bul canım inaşşal bir an evvel görmesin gözlerin kimselerii
en güzeli gerçekten size şimdiden mutluluklar aLLeGRia
ama biz de henüz ciddi bir durum söz konusu değil..sadece burada görüp
karşılaştığım bir durumdu,acaba genelde nasıl oluyor sormak istedim..
canım bizim memlekette 1 hafta sonra gidilir, el öpme denir.hem kızın hem erkeğin ailesi ziyaret edilir.ama artık cok fazla kalmadı.önceden el öpme adında gidilirmiş gelin damat büyüklerin elini öpermiş büyülerde mesela kayınbaba hatrı sayılır yardımda bulunurmus.mesela benim dedem dayımın hanımına 2 tane tarla vermiş.o zamanlar tabi degerli.amcalar akrabalar herbiri bişeyler verirmiş. valla bende nişanlıyken düşünürdüm de cok utanırım heralde filan derdim ama yok ya öyle olmadı hiç de utanmadım :) gerci biz her iki aileden de uzagız ama bizim orda düğün oldu eşimle ben düğün salonundan hop bi otele gitmiştik :26: sabah kalktık geldik eve.halamın kızı sormustu karı koca oldunuzmu diye gülereksonra hepberaber gezdik dolaştık sonra herkes memleketine
hep birlikte yaşayalım canım
işte sabahında gidemem bi yere. aşamam, bi de utanırım aşkım diyip kaçırcam balayınagelince giderz artık ailelere
aşk evliliği yapalım artık ve böyle bakalım dünyaya
bizde de haftaya gidilir hatta 1 tepsi tatlı alınır.çok saçma adetler...
insanları ne ilgilendiriyosa.işte ben o sorulardan kaçıyorumbi de sadıç meselesi var tabi o daha kötü
bana biraz saçma geldi.
o kadar yıl birlikte yaşamışlar varsın 1 hafta görmesinler birbirlerini.
evli değilim ama evleneceğim kişinin tarafında da inşallah böyle birşey yoktur.
artık balayı kurumu daha yaygın olduğu için, düğün ertesı hemen balayına gıdılır bir iki hafta, dönüşte bir iki gün dinlenilip ziyarete gidilebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?