DÜĞÜN İÇİN KREDİ ÇEKMEK

Aldıklarını paketle kimse göremesin çeyizlerini ailen hariç.
Mesela bende az eşya seviyorum ama millete ne kadar eşya alsan az gelir:)

Çeyiz için kredi çekme bence.
Paran oldukça al,hem bende yeni evleniyorum inan o kadar boş şey almışım
Evi çok çeyizle sıkmana hiç gerek yok
Evlenip evine geçtikten sonra kendi gözlerinle görüceksin fazlalığı
Çoğunu açmıcaksın bile

canım yanlış ifade ettim düğün yapmayacağız nikah olacak ancak çeyizim için çekmem gerekiyor

Canım birikmiş para yoksa kredi dışında bir çare kalmıyor malesef. Günümüzde de birçok insan kredi çekiyor. Yalnız çeyiz için demişsin elden taksit yapan mağazaları araştırabilirsin. Faiz ödemektense o daha mantıklı çünkü.

Misafir yemek takımım yok varaklı işlemeli koltuk takımım gümüşlüğüm bilmem neyim yok herşeyim çok sade. dantelli gelinliğe benzer yatak örtüm yok 300 küsüre çok şık bir örtü aldım onu bile kullanmıyoruz sabah git akşam gel yat iyiki diyorum almamışım çok eşya sıkıcı.

canım yanlış ifade ettim düğün yapmayacağız nikah olacak ancak çeyizim için çekmem gerekiyor
Ceyizsiz evlenseniz? İdareten.. eliniz hafileyince , keyfinize göre alırsınız herşeyi.
Yani illa çiçekli kahvaltılık şart mı? Benim ogrenci evinde tava tencere bir de mikser vardı, idare ettik yıllarca. Siz de zora gitmek yerine asgari eşya ile evinizde oturabilirsiniz.
Biz kendi evimize tasindigimizda annem eski eşyaları getirmek istememişti. Yıllarca koltuksuz-masasiz yaşadık. Gayet de yaşadık yani . Çocukluğumun en keyifli zamanlariydi

Katıldım

Çeyiz dediğiniz ne ola ki

Yatak odası almışsınız zaten

Bir tencere tava içerir set 6 kişilik tabak seti çay seti yeter

Mikserin ya da elektrikli cezven olmasa da yaşanır ya da sıra sıra sehpa

1000 liraya yaşanacak kadar mutfak eşyası alınır

Nevresim yorgan vs dersen onlar da o kadar eder

Evkur vs pahalı satar ama taksit yapar

Küçük yerler de vardır senetle ödeme kabul eden

Sizin için o yüzer kişilik tabak çanak kaşık çatal önemli ise de senetle alın düğünden sonra gelen hediyelerle ödeyin

Zaruri ihtiyaclar dışında eşya almasaniz da olur. Erteleyebilicekleriniz mutlaka vardır. Bulaşık makinesi halı TV ünitesi mutfak masası haricindeki yemek masasini eve yerleştikten sonra da alabilirsiniz. Gerçi nikahta altın takaniniz olmaz mı ordan karsilayabilirsiniz

Çeyiz yapmadım. Ev eşyalarını eşimle aldık. Beyaz eşya ve mobilyaları kaliteli ve sadece aldık. Bilmem kaç parça yemek takımı ya da kat kat yatak örtüsü almadım. Başta kayınvalide ceyizin az dedi. en büyük ceyizim isim mesleğim dedim bir daha da ağzını acmadi

Eş kisisi ne aliyor .Düğun yok ,yatak odası ve ceyizler sizden .Damat nerde .
Bu kadar yüku sirtlanip evlenmeyin .Sonra kiymeti olmaz .
Ailesi yokmu .Sonra o aile benim oglumun evinde istedigimi yaparim diye dolasmayi biliyor .O ogulda ne yapip edip anasina kardesine biyerlerden bulup her istediklerini alıyor .

daha önce beyaz eşya almış almadı
Koltuk takımı aldı tadilat yapıyor işte

Erkek tarafı problem yapıyorsa alsın herşeyi ,yoksa yoktur birilerine gösteriş için bişiler yapmayın,zaten kimseyi memnun edemiyceksiniz

Daha Kına var onun için yer tutmam gerekiyor
Vs çok masraf olacak ister istemez
Evet beğenmediler sözüm de süsleme yapmıştım eksik buldular

Sahsen kredi cekmezdim. Ya taksitle alir veya yavas yavas hepsini tamamlardim. Mutfagimi ikinci el aldim mesela. En büyük ceyiz evdeki huzur zaten :)

Kredi kartımla yatak odasını aldım tamamladım
Kartım ona yetti :)

Daha Kına var onun için yer tutmam gerekiyor
Vs çok masraf olacak ister istemez
Evet beğenmediler sözüm de süsleme yapmıştım eksik buldular
Hem bu kadar fedakarlık yapıp hem de begenilmeyince içinize oturacak,olduğu kadar şu milleti memnun etmek uğruna bu kadar borç yapıp üstüne laf yiyeceğinize gücünün yettiği kadar yapıp benim adım hıdır elimden gelen budur deyip kenara çekilin. Benzer bi durum başıma geldi “üzgünüm param yok ailem de yardım etmiyor zaten gerildim bi de size dert anlatamıcam” dedim erkek tarafına,onlar kendileri herşeyi hallettiler. Herkes ister herşeyi olsun olmayınca olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…