DÜĞÜN İÇİN KREDİ ÇEKMEK

nişanlımla konuştum kınayı evde yapalım dedim
masraf olmasın salonda olmasın oynamayı sevmiyorum vs konuştum
ailem kınasız istemez dedi
evde yapılan başka bişi sanki

Benim kaynana oyle bir insan degil ama cevresi pislik ötesi bende ne yapcam biliomusun
Anneme para vercem
Git dicem beşik al kıyafet al bilmemne al
Kaynanayi çağırcam çay a annem i de ayarlicam dicem anne simdi gel
Elinde posetlerle gelsin sow yapsin biraz
Bence boyle yap sende

Tamam o zaman canım ben ihtiyaç kredisi çekiyorum diyip kredi çekin.Ceyizinizin eksiklerini ve kına gecesinin ödemelerini bu paradan yapın.Takiniz olursa bozdurup kapatirsiniz tüm borcu.

ay valla aynısı düşündüm. zulam vardı daha da koyuyordum kenara geçen gün hırsız girdi hepsini aldı ama olsun yine biriktiririm. ayarlarız teyzeler falan sen getirirsin gösteririz o da belki utanır artık dedim.

başka yol bırakmıyor. benim babam falan da yok kadın bi emekli maaşıyla geçiniyor bunu düşünen yok. ya sanki oğlunun düğününü dört dörtlük yaptı da benim annemden dürü bekliyo. yine sinirlendim ya

E aynen evde kına yakılmıyor muymuş? Yapacak bir şey yok o zaman krediyi çekin ya da borç alın birisinden nişanlınıza da söylersiniz böyle böyle evlenince ödeyeceğiz borca giriyorum bilgin olsun keyfi bilir yani

Düğün yok ama organizasyonlu kına olmazsa olmaz dimi . Kendi istediğinin fazlasını yapma sakın . Milleti eglendireceksin diye masraf yapmanın alemi yok . Nişanlında o kafadaysa varsa parası o yapsın . Sen asgari düzeyde tabak çanak ve nevresim vs ıvır zivirini hallet .
Eksiklerini gördükçe alırsın sonra krediyle uğraşma .

Biz çoğu ıvır zıvırı eşimle beraber gittik aldık hepsini de ödedi koltuk takımı vs de almadım. Kına da yapmadım çok gereksiz bence yorgunluğu tantanası eksik kalsın.

Tamam tamam sinirlenme tatlim bak ben cok rahatim eger boyle dusunursen sende rahatlarsin. Sen biriktir bankaya koy biriktir bankaya koy esinden de çeşitli bahanelerle al hepsini harcama hak ediyorlar.

Dürü ney canim? Bohca mi oyle biseymi?

Altin maltin alabilirsen alırsın ceyrek yarim annene verirsin ya da sende varsa düğünden kalma falan annen de bebege takar kendisi de susar mosmor olur oturur o cadoloz kaynanan...

madem beğenmiyolar kendileri yapsınlar dışarda..
ben evde yapıcam beğenmiceksen siz dışarda bi yer ayarlayın orda yapın de..
şu erkek tarafının gösteriş merakı da insanı deli eder..
ayrıca evkur,evshop gibi yerler elden taksit yapıyo..kredi çekip boşa faiz ödemeye hiç gerek yok..

bebeğin a dan z ye herşeyini annem alacakmış :)) kendisi de elini kolunu sallaya sallaya gelecek. hayır zaten çocuğu kimseye güvenerek yapmayacağız ama böyle söylemler çok sinir bozucu..

düğün yok düğünü erkek yapar ama yok
gereksizmiş çünkü
ee kına da benim için gereksiz
ya ben veririm 2000 tl tutarım yer bu sefer de organizatör derler kınayı kız yapıyor ya hni derler de derler
onlar da çerez alacakmış
tabak çanak ile bitrseler kredi çekmeyi hiç düşünmem
2 saatlik eğlence için aylarca ödeme yapmak anlamsız geliyo bana

Kuzum nişanlınla konuş böyle güzel güzel anlat anlamıyorsa da çek kredi beraber ödersiniz en azından . Ama çektiğin kadarını da harcama minumumda tut masrafı yine abartma . Kenarda kalırsa biraz ne ala elinde durur yine lazım olur .

Kız olsun erkek olsun böyle şeyleri diretmek saçmalık makul olmak lazım . Sonuçta herkes iyisi olsun ister ama şartlar ne gerektiriyorsa o olmalı . Eşlerin bir olması lazım bu konularda sonuçta herseyinizle bütün olacaksınız . Sanki zorlanarak sana kına yaptırınca eline ne geçecek maddi kısmı ona da yansıt o zaman evlenince ödersiniz beraber.

Bir de şunu söyleyeyim nasıl alistirirsan öyle gider bak aşırı sorumluluk alma bir çoğu iyilikten anlamıyor görevin gibi görmeye başlamasın.

ben mekanı tutucam gerisini o halletsin
balayına gitmeyiz bu gidişle elalemin gözü doysun yeter ki

İnsana zorla gıcıklık yaptıracaklar yani. Ne demek düğün gereksiz ama kına mecbur? Aileniz karşı tarafa hep tamam mı diyor? Yani düğün gereksiz evet ama kına için tercihi size bıraksalar tadından yenmez. Ne sorun çıkar ne gençler üzülür ama illa ki insanın sabrını zorlayacaklar. O zaman sizde kına düğün bir olsun ben gelinlikle oynayacağım hevesim var deyip kına masrafına ortak edin karşı tarafı. Gelinlikle çıkıp iki dönüp sonuna kadar kınanı yap. Ben olsam biraz diretirdim sanırım bana bu şekilde yaklaşan bir aileye. Hem iyi niyetimi sömürecekler, hem beni enayi yerine koyacaklar. Oldu!! “Hem gereksiz diye düğün yapmayıp masrafından kaçıyorsunuz hemde bana zorla kına yaptırıp eşe dosta hava atacaksınız. Benim param yok varsa yapın beraber eğlenelim” derdim. Aileniz karşı tarafa anlatsın herkes bize düğünsüz olmaz diyor elaleme verecek cevap bulamadık biz düğün istiyoruz diye konuşsunlar. Nasılsa masraftan korkup kaçacak yer ararken sizde kına düğün bir olsun fikrini atıp ortaya masrafı paylaşın.

Bende kına düğün olmasın diye resmen yırttım parçaladım kendimi ama kimse beni umursamadı. Bende eşime açıkça dedim. Farklı memleketlerdeydik. “ bizim orda yapılan düğünü ailem karşılayacaksa sizin ordakinin tek kuruşunu sen ödemeyeceksin. Ailen durumu varsa yapsın yoksa benim için hiç önemli değil. Siz millete hava atın diye rızkımdan kesemem” dedim. Yaptılar. Hayatta ödemem, ödetmem de. Ordaki kınayı evde yaptılar. Bana eziyet gibi geldi çünkü hevesim yoktu ama millet eğlendi işte. Bizde eşimle anca kavga ettik durduk. Gergindim çünkü. Neyse bitti gitti ama şimdi lafımı yeri gelince esirgemiyorum. Ki benim eşimin ailesi mükemmel insanlardır. Asla böyle çirkeflik yapmazlar ona rağmen susup oturamıyorum. Ne zorladıklar yaa oynamam için. Ben gözlerim dolu dolu hatırlıyorum o günleri. Hiç gülümsetmiyor.

Bizim de adetlerimiz var
Kız tarafı giydirilir vs gibi konuştum
Hemen laf döndü adetlere girersek çıkamayız diye
Eee o zaman neden sizin taraf göbek atsın diye ben istemediğim duruma okey diyeceğim
Soğuk insan oldum bu sefer de buz gibisin bilmem neler dedi bana görümcem
Sanki sıcak kanlı olmak zorundayım onunla
Kınayı kız yaparsa kızın istediği olsun
Yaaa hayır ben cidden sevmiyorum
Tutarım bir yer ama onunla da bitmeyecek adım gibi biliyorum
Ne zor işler

Bitiyor geçiyor bu günler ama giden zaman bizlerden de parçalar götürüyor. Allah yardımcın olsun. İnşallah en güzel şekilde halledersiniz.

Benim ailem de dügünsüz istemez de ortalık kızışsın :) gereksiz falan annamıyorum benimkiler böyle istiyordu konu bitmiştir. Sen o zaman gör cümbüşü . senin gibi sakin kalacaklar mı. Allah yardımcın olsun valla inşallah nişanlının aklı başına gelir. Seni kendinden sogutmadan adam olur da benim karım olacak kadın ne istiyor diye bakar anasına geleneğine milletin ağzına değil. Allah sabır versin.

Bu arada kına çok da lazım bişeyse bir zahmet kendileri yapsınlar. Çok saçma geldi yahu. Neyse amacım sizi üzmek değil. İnşallah yoluna girer herşey. Allah mutlu etsin

Evlendim canım
Kartı boğazına kadar doldurup eksik bırakmadım
Düğün günü araçlar için havluyu biz aldık ama sizin almanız gerekiyordu dediler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…