DÜĞÜN İÇİN KREDİ ÇEKMEK

Kimsenin ne dediğine aldırmayın.Siz mutlu musunuz nisanlinizla buna bakın.Evlendikten sonra borç ödeyecek olmanız da sonrasında sorun olur zaten.Sanirim sizin aileniz süreçte pek katılımcı değil.Keske şartların olgunlaşmasını bekleyip önden birikim yapsaydiniz,sonra ciksaydiniz bu yola

Ailemden destek beklemiyorum
Çalışıyorum ben
Kredi çekince ödeyecek gücüm de var ancak 2 sene borç ödemek ne kadar mantıklı bilmiyorum
Nişanlımın da durumu benden beter
Ailesi çevresi de beğenmeyince laf edecek tipten

Nişanım sözüm bir oldu ama güzel hazırlık yapmıştım süslemesi olsun misafir ağırlaması olsun
Evde oldu diye beğenmediler :)
Kınayı da evde düşünüyordum aslında
Oynamayı pek sevmediğim içim
Ama onlar benim organizatör çağıracağımı düşünüyor

Düğün icin kredi çekilir mi çekilir ben çektim ama geçen seneydi çok cüzi miktarda faiz gelmişti.Su an faiz oranları almış başını gidiyor 1 yıl değil 2 yılda çok taksitle ödersiniz hoş taksit sayısı artınca faiz de artıyor ama durumunuza göre bakıp ayarlayın, maddi durumunuz el verecek mi zorlanacak mısınız onun kararını vermeniz gerekiyor. Bir buçuk senedir düğün için çektiğim krediyi ödüyorum ağustosta çok şükür ki bitiyor insani zorluyor ama acından da öldürmüyor. Önemli olan bunu kim için yaptığınız elalem ne der mantığıyla yapacaksanız boşverin millet iki gün konuşur üçüncü gün susar hem maddi destek olunmaz hem de car car konuşulur. Onların gönlü olacak diye kac senelik borç altına girmeye değmez, ben kına yapmadım danteldi pike bilmem ne takimi yapmadım çünkü kullanmayacağım şeylerdi kimseyi de ceyiz sermesi için çağırmadım banane yani millet iki gelip bakacak diye kullanmayacağım şeylere nden para dökeyim

Son düzenleme:

Her türlü lafa kulaklarını tıka
Bir sürü faiz ödeyip eşya mı alınır yahu ne gerek var
Taksitle satış yapan yerlerden ortalama bir çeyiz seti al tamamdır. Bir de züccaciye bul günlük plastik, ıvır zıvır, mutfak gereçlerini al tamamdır. İnan fazlası boş kullanılmıyor bile yazık onca para dökülüyor, onca emek. Sakın kullanma kredi falan

Cok fazla acilmadan sadece zaruri ihtiyaclari al. Diger seyler evlendikten sonra yapilir

Nisanlinizla konuşun o da eşyalarını kredi kartıyla alıyorsa aynı eve girdiğinizde geciminizi dahi saglayamazsiniz.Oncelikle zorunlu ve beğendiğiniz şeyleri alırsın,sonrasında evin içinde yaşadıkça gerçek ihtiyaçları daha net görürsünüz .Çok zor durumdaysaniz tabi ki ihtiyaç kredisi de çekebilirsiniz ama bence bunu nisanlinizla oturup konuşmalisiniz.

canım aman aman bir eksiğim yok ama karşı tarafında çenesi hiç susmuyor malesef
bende kına istemem mesela ama evde olsun demeyi bile teklif edemem şu zamanda çünkü tepki alırım
benim 2. evliliğim nişanlım daha önce evlenmedi
farklı düşünürler diye yapıyorum ama nereye kadar böyle gidecek bilmiyorum

ev kredisi ödüyor kendisi
kredi kartı nakit ikisini de kullanıyor
eve tadilat olsun vs bir talepte bulunmadım ancak bi kaç tadilat yaptı
ikimizde çalışıyoruz ancak özel sektördeyiz yarın allah korusun bir sağlık durumundan çalışamayabiliriz
çalışırken ödemesi kolay yine de ama olası durumda tıkanırız
da insanlar susmuyor susmayacak gibi

bende çekme diyenlerdenim. evimde sadece oturma odam ve yatak odam var çokta rahat.

sadece 5 bin eşimin patronundan borç alıp onu ödemiştik biz

bende böyle düşünüyorum
ev küçük eşya sığmayacak zaten
ama yakın çevresi kızın çeyizi önemlidir abartılı olmalıdır gibi gibi konuşuyor malesef

bende çekme diyenlerdenim. evimde sadece oturma odam ve yatak odam var çokta rahat.

sadece 5 bin eşimin patronundan borç alıp onu ödemiştik biz

yatak odasında ucuza kaçmadım
damat bohçasında da
kınayı evde yapmak istiyorum gidip bir salona 2bin vermek anlamsız geliyor açıkcası bana

çeyiz işini halledeceğim
yatak odasını kk ile ödedim
yatak odasını bellona istikbal gibi markalar elden taksit yapıyorlardı kredi karından kullanmaya gerek yoktu. çeyizlik malzemelerde evkur itanbul avm vb. mağazalarda senetle taksit yapıyorlar elden bu imkanlar varken kredi çekmek çok mantıksız

yatak odasında ucuza kaçmadım
damat bohçasında da
kınayı evde yapmak istiyorum gidip bir salona 2bin vermek anlamsız geliyor açıkcası bana

içinden ne geçiyorsa öyle yap. çünkü zaten sorunluysa karşı tarafla ilişkiler en güzelini de yapsan bir laf edecekler.
veya siz evlendikten sonra borçla cebelleşirken aileler gelip durun bu ay taksiti ben ödeyeyim demiyor.
düğünümde kınamda hiç bir şey istediğim gibi olmadı ve tüm hevesler kursağımda.
içinden geçeni yap bu senin en güzel günün..

bende böyle düşünüyorum
ev küçük eşya sığmayacak zaten
ama yakın çevresi kızın çeyizi önemlidir abartılı olmalıdır gibi gibi konuşuyor malesef

o insanlar hep konuşuyor. benim kv o insanlardan mesela bi ara beni her gördüğünde hamile kalıp doğum yaparsan annen dürü hazırlayacak deyip durdu. erkek tarafı bişey yapmazmış kız tarafı yaparmış bebeğe ama bebekte erkek tarafınınmış bakarmısın şu zekanın hoşluğuna :) şuan görüşmüyorum ama mutlaka bunu tekrar diyecektir o zaman anne erkek tarafı doğum yapan geline 2 burma bilezik takar bizde diyecem :))

çeyiz için bu zamanda kredi çekmezdım sahsen
çeyiz dediğin nedir ki
işini görecek esyaları al
az ve öz al

Bunun sonu gelmez maalesef kınada çıtayı nirvanaya çıkarırsınız düğünde neden bu yoktu derler düğünü tam yaparsınız çeyizi eksikti derler onu yaparsınız başka bir şey çıkar. Ikıncı evliliğiniz diye kulp bulmaya yer arayacaklarsa arasınlar yani madem fazla bir eksiğiniz yok ve sırf millet için yapacaksınız hiç de kendinizi zora sokmayın olduğu kadar benim elimden gelen budur deyin çok bilen buyursun yardım etsin. Benim eşimler doğulu çeyize aşırı bir önem verirler 80'er tane yelek-patik-lif-fistan bohçası yapip akrabalara tek tek dağıtılır eve çeyiz bakmaya gelinir filan kv çok konuştu yapmayacak misin lafı olur diye valla maddi anlamda yardım edeceklerse gelsinler hep beraber yapalım yok eğer umurlarında olmayacaksa ben onlara vereceğim paraya beyaz eşya alırım dedim yapmadım illa ki ardımdan çok konusulmustur dedikodusu dönmüştür ama şimdi iyi ki yapıp boş masrafa girmemişim diyorum. Şimdi size aferin derler ıki gün sonra unuturlar siz de yaptığınız borcu ödemek için çırpınır durursunuz. Yapmayın gitsin bence ama size bilirsiniz yine de

Yatak odası, beyaz eşya, oturma grubu varmış. Daha ne alacaksın ? Bende bunlarla evlendim. Halılar bile eşimin bekarlık halısıydı aylarca öyle kullandım. Hala bekarlık yatak ve bazasını kullanıyorum. Mutfak eşyası için elden taksit yapan züccaciye midir nedir o tarz dükkanlardan alabilirsin. Ben öyle yaptım. Çeyizim yok gibi bişeydi. Anneme yaptırmadım çünkü sevmiyorum. Gayet sade havlular aldım. Gerektiği kadar seccade, başörtüsü vs tarzı şeyleri bize yıllarca hediye gelenlerden seçtim. İşlemeli çeyizim, renk renk patiğim yok yani. Çok saçma geliyor bana. Yapanlara saygım var elbet ama ben kullanmıyorum o yüzden ne gerek var diyorum kendi evim için. Kv sağolun heves etmiş yapmış el emeği dantelli nevresimler. Kullanmıyorum bile. Hepsi sandık bekliyor. Bana soranlara benim cevabım şu oldu “ kullanmayacağım o kadar eşyaya verecek param yok. Sizin varsa alın koyalım sandığa eskisin dursun.” Bu şekilde yapınca dört ayda borç bitti bizim ve beşinci ayda arabamızı aldık krediyle. İş nişanlında bitiyor. Ailesini ikna edecek kişi o. Ama bu süreçte senin çooooook sabırlı ve sakin olman gerekiyor. Sakın adama patlama. Stratejik planlar yap :) mutluluklar dilerim. Umarım gönlünüze göre olur herşey.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…