Ben kına da yapmamayı dusunuyorum. Milleti boşver bacım neye gücün yetiyorsa öyle yap.vadetler sacmalikDaha Kına var onun için yer tutmam gerekiyor
Vs çok masraf olacak ister istemez
Evet beğenmediler sözüm de süsleme yapmıştım eksik buldular
Kimsenin ne dediğine aldırmayın.Siz mutlu musunuz nisanlinizla buna bakın.Evlendikten sonra borç ödeyecek olmanız da sonrasında sorun olur zaten.Sanirim sizin aileniz süreçte pek katılımcı değil.Keske şartların olgunlaşmasını bekleyip önden birikim yapsaydiniz,sonra ciksaydiniz bu yola
Ben kına da yapmamayı dusunuyorum. Milleti boşver bacım neye gücün yetiyorsa öyle yap.vadetler sacmalik
Hem bu kadar fedakarlık yapıp hem de begenilmeyince içinize oturacak,olduğu kadar şu milleti memnun etmek uğruna bu kadar borç yapıp üstüne laf yiyeceğinize gücünün yettiği kadar yapıp benim adım hıdır elimden gelen budur deyip kenara çekilin. Benzer bi durum başıma geldi “üzgünüm param yok ailem de yardım etmiyor zaten gerildim bi de size dert anlatamıcam” dedim erkek tarafına,onlar kendileri herşeyi hallettiler. Herkes ister herşeyi olsun olmayınca olmuyor
Ailemden destek beklemiyorum
Çalışıyorum ben
Kredi çekince ödeyecek gücüm de var ancak 2 sene borç ödemek ne kadar mantıklı bilmiyorum
Nişanlımın da durumu benden beter
Ailesi çevresi de beğenmeyince laf edecek tipten
Nisanlinizla konuşun o da eşyalarını kredi kartıyla alıyorsa aynı eve girdiğinizde geciminizi dahi saglayamazsiniz.Oncelikle zorunlu ve beğendiğiniz şeyleri alırsın,sonrasında evin içinde yaşadıkça gerçek ihtiyaçları daha net görürsünüz .Çok zor durumdaysaniz tabi ki ihtiyaç kredisi de çekebilirsiniz ama bence bunu nisanlinizla oturup konuşmalisiniz.Ailemden destek beklemiyorum
Çalışıyorum ben
Kredi çekince ödeyecek gücüm de var ancak 2 sene borç ödemek ne kadar mantıklı bilmiyorum
Nişanlımın da durumu benden beter
Ailesi çevresi de beğenmeyince laf edecek tipten
Düğün icin kredi çekilir mi çekilir ben çektim ama geçen seneydi çok cüzi miktarda faiz gelmişti.Su an faiz oranları almış başını gidiyor 1 yıl değil 2 yılda çok taksitle ödersiniz hoş taksit sayısı artınca faiz de artıyor ama durumunuza göre bakıp ayarlayın, maddi durumunuz el verecek mi zorlanacak mısınız onun kararını vermeniz gerekiyor. Bir buçuk senedir düğün için çektiğim krediyi ödüyorum ağustosta çok şükür ki bitiyor insani zorluyor ama acından da öldürmüyor. Önemli olan bunu kim için yaptığınız elalem ne der mantığıyla yapacaksanız boşverin millet iki gün konuşur üçüncü gün susar hem maddi destek olunmaz hem de car car konuşulur. Onların gönlü olacak diye kac senelik borç altına girmeye değmez, ben kına yapmadım danteldi pike bilmem ne takimi yapmadım çünkü kullanmayacağım şeylerdi kimseyi de ceyiz sermesi için çağırmadım banane yani millet iki gelip bakacak diye kullanmayacağım şeylere nden para dökeyim
Nisanlinizla konuşun o da eşyalarını kredi kartıyla alıyorsa aynı eve girdiğinizde geciminizi dahi saglayamazsiniz.Oncelikle zorunlu ve beğendiğiniz şeyleri alırsın,sonrasında evin içinde yaşadıkça gerçek ihtiyaçları daha net görürsünüz .Çok zor durumdaysaniz tabi ki ihtiyaç kredisi de çekebilirsiniz ama bence bunu nisanlinizla oturup konuşmalisiniz.
Her türlü lafa kulaklarını tıka
Bir sürü faiz ödeyip eşya mı alınır yahu ne gerek var
Taksitle satış yapan yerlerden ortalama bir çeyiz seti al tamamdır. Bir de züccaciye bul günlük plastik, ıvır zıvır, mutfak gereçlerini al tamamdır. İnan fazlası boş kullanılmıyor bile yazık onca para dökülüyor, onca emek. Sakın kullanma kredi falan
bende çekme diyenlerdenim. evimde sadece oturma odam ve yatak odam var çokta rahat.
sadece 5 bin eşimin patronundan borç alıp onu ödemiştik biz
yatak odasını bellona istikbal gibi markalar elden taksit yapıyorlardı kredi karından kullanmaya gerek yoktu. çeyizlik malzemelerde evkur itanbul avm vb. mağazalarda senetle taksit yapıyorlar elden bu imkanlar varken kredi çekmek çok mantıksızçeyiz işini halledeceğim
yatak odasını kk ile ödedim
yatak odasında ucuza kaçmadım
damat bohçasında da
kınayı evde yapmak istiyorum gidip bir salona 2bin vermek anlamsız geliyor açıkcası bana
bende böyle düşünüyorum
ev küçük eşya sığmayacak zaten
ama yakın çevresi kızın çeyizi önemlidir abartılı olmalıdır gibi gibi konuşuyor malesef
Bunun sonu gelmez maalesef kınada çıtayı nirvanaya çıkarırsınız düğünde neden bu yoktu derler düğünü tam yaparsınız çeyizi eksikti derler onu yaparsınız başka bir şey çıkar. Ikıncı evliliğiniz diye kulp bulmaya yer arayacaklarsa arasınlar yani madem fazla bir eksiğiniz yok ve sırf millet için yapacaksınız hiç de kendinizi zora sokmayın olduğu kadar benim elimden gelen budur deyin çok bilen buyursun yardım etsin. Benim eşimler doğulu çeyize aşırı bir önem verirler 80'er tane yelek-patik-lif-fistan bohçası yapip akrabalara tek tek dağıtılır eve çeyiz bakmaya gelinir filan kv çok konuştu yapmayacak misin lafı olur diye valla maddi anlamda yardım edeceklerse gelsinler hep beraber yapalım yok eğer umurlarında olmayacaksa ben onlara vereceğim paraya beyaz eşya alırım dedim yapmadım illa ki ardımdan çok konusulmustur dedikodusu dönmüştür ama şimdi iyi ki yapıp boş masrafa girmemişim diyorum. Şimdi size aferin derler ıki gün sonra unuturlar siz de yaptığınız borcu ödemek için çırpınır durursunuz. Yapmayın gitsin bence ama size bilirsiniz yine decanım aman aman bir eksiğim yok ama karşı tarafında çenesi hiç susmuyor malesef
bende kına istemem mesela ama evde olsun demeyi bile teklif edemem şu zamanda çünkü tepki alırım
benim 2. evliliğim nişanlım daha önce evlenmedi
farklı düşünürler diye yapıyorum ama nereye kadar böyle gidecek bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?