DÜĞÜN İÇİN KREDİ ÇEKMEK

Bu arada kına çok da lazım bişeyse bir zahmet kendileri yapsınlar. Çok saçma geldi yahu. Neyse amacım sizi üzmek değil. İnşallah yoluna girer herşey. Allah mutlu etsin

Yapmadılar üstüne Kınaya geç geldiler
Suratsızdı kaynanam yorgun hissettiği için kimseye selam vermemiş

İki buçuk yıllık evliyim hala kredi ödüyoruz. Şimdi ki aklım olsaydı o kadar harcama yapmazdım. En güzel zamanlarımı hesap yapmakla geçirmeden gezip tozmak isterdim

Hayırlısı olsun canım Allah ödeme kolaylığı verir inşallah. Hiç takılmamaya çalış. Sevgi başka bişey. Hürmet edersin falan da senin sevginin kaybetmiş o kaynana otursun ona yansın. Bu saatten sonrada kolay kolay sevemezsin. Bu saatten sonra önüne bak evliliğini yıpratma bari borç da ödenir sıkma canını.

Saol canım
Aynen bi gram sevmiyorum
Evimden gitmiyor da kaldı başıma karı koca

İki buçuk yıllık evliyim hala kredi ödüyoruz. Şimdi ki aklım olsaydı o kadar harcama yapmazdım. En güzel zamanlarımı hesap yapmakla geçirmeden gezip tozmak isterdim

Kredi çekmediğim için şükrediyorum
Faizler iki katı artmıştı hala da öyle
Şunu anladım ne yaparsan yap hep bir eksik olacak

çeyiz az olunca daa ayıp olmazmı
Kime ayıp olacak anlamadim? Erkek tarafına mı ? Eğer öyleyse boyle bir düşünce çok yanlış. Şirket değil ki bu herşey ortak olsun. Durumun yoksa bir nevresim alamazsın varsa iğneden ipliğe alırsın bu kadar.

Daha Kına var onun için yer tutmam gerekiyor
Vs çok masraf olacak ister istemez
Evet beğenmediler sözüm de süsleme yapmıştım eksik buldular
Böyle açık açık beğenmedik mı dediler. Şok oluyorum boyle şeyleri okudukça. Eksik bulmak falan hadi içinden geçirdin neyse de söze dökmek ne garip.

Ihtiyac varsa mecburen cekeceksiniz...bir yakinim evlendi abartmadi ceyizini herseyi eksiksiz oldu ama asiriya kacmafihi icin borca girmedi kiz tarafi...bu tamamen size kalmis birsey

Herşeyimi aldım
Eksik olacak illali oldu da
Çeyiz sermedim ev küçüktü birde ben çalışıyorum zamanım olmadı
Ev berbat durumdaydı erkek tarafından kimse gelmedi yardıma vs ben de sermedim laf edildi biraz

Bu zamandaki evlenecek kızlara çok şaşırıyorum valla tamam bende evlenirken çok borca girmiştim ama biz her şeyimizi eşimle ikimiz almıştık bi arkadaşımın kızı evlenecek yakında kız bir çeyiz yaptı aklınız durur herşeyi babası aldı ( maddi durumlarıda çok iyi değil) erkek tarafıda üstüne düşeni aldı ama aldıklarının parasını evlendikten sonra kızla oğlan birlikte ödeyecek ee dedim o zaman babana bu kadar yükleneceğine senin çeyizleride birlikte alsaydınız dedim bana küstü taviz vermeye daha en başta başlıyorsunuz ondan sonra ah başım vah başım

Hiç dert etme güzelim soylenilenleri...sen eşini seviyor musun,onunla evlenmekten mutlu musun buna bak.Cok çok tekrar edilirse eşinin ailesi tarafından birseylerin eksik olduğu/senin yapmadığin şeklinde ;"canıniz isteyince modern ötesi,canınız isteyince gelenekçi olamazsınız...bir karar verin...çeyiz serme bir kız adetidir ,adetler tek taraflı olmaz " dersin.

Haklısınız ne deseniz
Mesela takılar toplandı edildi paralar bazı altınları eşim aldı kartlarını sıfırladı
Bense maaşımın yarısını karta yarısını ise mutfak bana ait ona harcamaya başladım
Ben ailemden bi tl almadım kendi yapabileceğimi yaptım

Eşimi seviyorum ailesini sevmiyorum
Bende kalıyorlar ki evleri de var üstelik memleketleri var orada evleri gelini torunları var
Evleri kendilerinin gelinlerinin değil
Ama yaza kadar bende kalacaklarını söylüyorlar
Bugün konuşacağım istemiyorum diye
Evim de küçük iki oda ev

Nasil yani.Yeni evli cift olarak sizin evinizde beraber mi kaliyorsunuz su anda ?

Nerde görülmüş yeni evli çiftin evine yerlesildigi?!Eşinle dışarı çık acik acik konuş.Bana boyle olacagini soylememistin de.Cok üzüldüm içine dustugun duzene

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…