- 11 Aralık 2018
- 41.712
- 259.184
- 598
- Konu Sahibi Tatszhayat
-
Evet amaç hayatı paylaşmak ama ‘nikah olduktan sonra para vermem bir şeye karışmam” demek hayatı birlikte paylaşmaktan ziyade para hesabı yapmak değil mi? Kaldı ki Kınayı zaten kız tarafı yapar bunun maddi hesabına düşüp eşi olacak insanı böyle çirkin bir üslupla kırmak uygun mu?
Konu benim değil ki kırılayım :d evlenmek isteyen bir bireyin para hesabı yapıp ona para vermem buna para vermem benden 5 kuruş çıkmaz vs tavırları bence kına vs istemekten çok daha çirkin. Kaldı ki Türkiye gerçeklerinde öyle insanlar var ki bahsi geçen hanımefendi kına düğün vs yapmasa muhtemelen kayınvalidesi ileride zaten apar topar evlendi tarzında konuşacak insanlar (anlattığından belli) sizin durduk yere konuyu açan hanımefendiye saldırır gibi cevap yazmanıza binaen yazdım ben. Zira yorumunuzu saçma buldum ama sizin fikriniz tabiKirilmayin bana ama zaten bu tarz konularda ayni dusunmeyen insanlarin evlenmemesi gerektigine inaniyorum. Biriniz para derdinde digeri kina derdinde umarim mutlu olursunuz.
Bence Allah sana nişanlın hakkında biraz daha düşün diye zaman vermiş.Çok dertliyim hanımlar çoktemmuzda kınam olacaktı dört gün sonra nikahım . Malum durumlardan dolayı karşı taraf ertelemek istiyor nikahı da kınayı da. Öğretmeniz biz eş durumu olacak Ağustos’ta. O yüzden temmuzda nikahı yapmamız lazım ama kayınvalidem ve kayınpederim nikahtan sonra Kına mı olur abes olur diyip istemiyor bir sene sonraya kalsın diyorlar. Babam da müsade etmiyor o kadar nişanlı mı kalınır olsun nikah gerisini ben bilmem Kınayı mınayı diyor. Çok arada kaldım. Nişanlım da her şey çok güzel olsun gerekirse ertelensin diyor. Nikah olsun bir iki ay sonra Kına olsun ne olacak yani bu benim düşüncem . Nişanlım da nikah olduktan sonra ben hiçbir şeye elimi sürmem Kınaya para falan vermem diyor. Normalde düğün olmadığı için Kına salonunu o verecekti. Ben veririm Kına paramı diyorum. Kavga ettik bu sebepten. İşi yokuşa sürüyorlar . Millet maskeli olacak çubuklarla halay mı çekilir diyorlar. Sıkıldım artık olmayacaksa olmasın bitsin artık diyorum bu iş.
Ben şu cümlede maddiyatları uygun diye bir şey görmedim “nikahtan sonra Kına mı olur abes olur diyip istemiyor bir sene sonraya kalsın diyorlar.” Siz nerde gördünüz merak ettim?Kına da kına hem de bu sene illa bu sene diye tutturan insana bence en güzelini yapmış. İnsanlar kendilerini açıklamışlar hem maddi durum uygun değil, hem salgın dönemindeyiz seneye rahat rahat yapalım demişler. Hala inatla tutturunca aldığı cevabın bu olması niye şaşırtıyor ki?
O düğün yada kına olana kadar nikah olsun olmasın aynı eve girmeyin çünkü bu insanlar kötü insanlar çok belli nişanlınız başta olmak üzere. Peki sizi bu evliliğe bu sevgisiz saygısız adama mecbur bırakan ne ? Hiç hoş bir tavır içinde değiller bunlarKayınvalidem kınaya kadar hamile kalırsan kınayı nasıl yapacağız diyor bir de ? Nikahtan sonra babamın evine dönmeye karar verdim ben de. Tabi nişan atılmazsa.
Malum durumlardan dolayı karşı taraf ertelemek istiyor nikahı da kınayı da.
Ben şu cümlede maddiyatları uygun diye bir şey görmedim “nikahtan sonra Kına mı olur abes olur diyip istemiyor bir sene sonraya kalsın diyorlar.” Siz nerde gördünüz merak ettim?
Kayınvalidem kınaya kadar hamile kalırsan kınayı nasıl yapacağız diyor bir de ? Nikahtan sonra babamın evine dönmeye karar verdim ben de. Tabi nişan atılmazsa.
Konu benim değil ki kırılayım :d evlenmek isteyen bir bireyin para hesabı yapıp ona para vermem buna para vermem benden 5 kuruş çıkmaz vs tavırları bence kına vs istemekten çok daha çirkin. Kaldı ki Türkiye gerçeklerinde öyle insanlar var ki bahsi geçen hanımefendi kına düğün vs yapmasa muhtemelen kayınvalidesi ileride zaten apar topar evlendi tarzında konuşacak insanlar (anlattığından belli) sizin durduk yere konuyu açan hanımefendiye saldırır gibi cevap yazmanıza binaen yazdım ben. Zira yorumunuzu saçma buldum ama sizin fikriniz tabi
kararları sizden başka herkes veriyo farkında mısınız? nişanlı da savunmaktan aciz , gerçek yüzünü göstermeye başlamış.kaynananın maşallahı var.sen o nikahı SAKIN aceleye getirme çok konu açarsın burda yoksa.Kayınvalidem kınaya kadar hamile kalırsan kınayı nasıl yapacağız diyor bir de ? Nikahtan sonra babamın evine dönmeye karar verdim ben de. Tabi nişan atılmazsa.
+1000 kesinlikle sonradan düğün kına yaparız mantığı ile nikah kıyıp bu adamla aynı eve girmeyinO düğün yada kına olana kadar nikah olsun olmasın aynı eve girmeyin çünkü bu insanlar kötü insanlar çok belli nişanlınız başta olmak üzere. Peki sizi bu evliliğe bu sevgisiz saygısız adama mecbur bırakan ne ? Hiç hoş bir tavır içinde değiller bunlar
Kayınvalidem kınaya kadar hamile kalırsan kınayı nasıl yapacağız diyor bir de ? Nikahtan sonra babamın evine dönmeye karar verdim ben de. Tabi nişan atılmazsa.
Evet amaç hayatı paylaşmak ama ‘nikah olduktan sonra para vermem bir şeye karışmam” demek hayatı birlikte paylaşmaktan ziyade para hesabı yapmak değil mi? Kaldı ki Kınayı zaten kız tarafı yapar bunun maddi hesabına düşüp eşi olacak insanı böyle çirkin bir üslupla kırmak uygun mu?
canım karşında senin düşüncelerine heveslerine duygularına önem vermeyen birileri var. kına yoksa nikah da yok deyip resti çek bence. bak bakalım o zaman nasıl yapıyolar. haa yine mi değişmedi o zaman zaten olmaması için yol yapmışlar dersin. elini sallasan ellisi hiç uğraşılmaz böyle insanlarla. hadi annesi babası neyse de nişanlının söylediği hiç hoş değil. tekrar düşünÇok dertliyim hanımlar çoktemmuzda kınam olacaktı dört gün sonra nikahım . Malum durumlardan dolayı karşı taraf ertelemek istiyor nikahı da kınayı da. Öğretmeniz biz eş durumu olacak Ağustos’ta. O yüzden temmuzda nikahı yapmamız lazım ama kayınvalidem ve kayınpederim nikahtan sonra Kına mı olur abes olur diyip istemiyor bir sene sonraya kalsın diyorlar. Babam da müsade etmiyor o kadar nişanlı mı kalınır olsun nikah gerisini ben bilmem Kınayı mınayı diyor. Çok arada kaldım. Nişanlım da her şey çok güzel olsun gerekirse ertelensin diyor. Nikah olsun bir iki ay sonra Kına olsun ne olacak yani bu benim düşüncem . Nişanlım da nikah olduktan sonra ben hiçbir şeye elimi sürmem Kınaya para falan vermem diyor. Normalde düğün olmadığı için Kına salonunu o verecekti. Ben veririm Kına paramı diyorum. Kavga ettik bu sebepten. İşi yokuşa sürüyorlar . Millet maskeli olacak çubuklarla halay mı çekilir diyorlar. Sıkıldım artık olmayacaksa olmasın bitsin artık diyorum bu iş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?