• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün ne zaman olacak ?

Yanlız yine neredeyse bi öncekiyle aynı konunuz . İnsanlar size vakit ayırıp yorum yapıyor. O konudaki cevaplar hoşunuza gitmedimi tekrar aynısını bi kaç kelime değiştirip yazmıssınız . Hepimiz oradada nışanlınızın pek bi evlenmeyi düşünmediğini yazmıştık düşünüyorsa bile kaba bi adam , zira size BEKAR KIZ GİBİ KIRMIZI KUŞAKMİ BAĞLIYCAKSIN HAMİLE KALSAN . Diye bi kaf etmişti

Ya yapmayın etmeyin ne kınası ne nikahı, adam açık açık nikahtan sonra seni zerre kadar umursamayacağım, zaten evlenmiş olacağız ayrılamazsın da mecbur uyacaksın demiş. Ki söylediğinden bin beterini yapacak o ayrı konu. Ne demek ya nikah olursa kınaya para vermem. Üzgünüm ama sizi zerre kadar sevmiyor, gündüz ev işini, çocuğun bakımını, gece de beyimizin keyfini yapacak bir hizmetçi olarak alınıyorsunuz üstüne çift maaş oh mis. Bence sakin kafayla iyice düşünün.

Adam sizi zerre kadar sevmiyor ve sadece evlenmiş olmak için evleniyor. Neden görmek istemiyorsunuz? Gerçekten seven bir adam olsa biran önce, hergün sizi görmek ister. Ayrıca, kınaya para ödemem, değil de, senin gönlünce olsun, içinde kalmasın, derdi. Hayat böyle kaba ve sevgisiz adamlarla evlenmeye can atacak kadar uzun değil.

Nikahtan sonra aynı evde yaşamayacaksanız pekala kına yı da sonrasnda kına+düğün gibi yapabilirsin
Yani nikah olur aynı eve geçilmez sonra kınada bindallı giyersn sonra gder gelinlik de giyersin o şekil güzel olur bence
Bu derdine cevaptı
Ama bence asıl dert nişanlının nikahtan sonra elimi birşeye sürmem diye rest çekmesi ve bu sebepten tartışmanız
Ürkütücü
Bazen hayat bize sinyal verir o dönüm noktasıdır
Bazıları görür bazıları görmezlikten gelir
İnsan seçimlerini yaşar

Bence nikahı onlar istediği için değil, “nikahtan sonra hiçbir şeye karışmam” lafını düşünmek için erteleyin.

Şu durumda evliliği 1 yıl erteleyen sevglisini/nişanlısını değil, düğün seviyordur.
Evlenmeye karar veriyorsun, düğün yok diye erteliyorsun.
Çünkü sevgili de neymiş canım düğün yapamadıktan sonra.

Yanlız yine neredeyse bi öncekiyle aynı konunuz . İnsanlar size vakit ayırıp yorum yapıyor. O konudaki cevaplar hoşunuza gitmedimi tekrar aynısını bi kaç kelime değiştirip yazmıssınız . Hepimiz oradada nışanlınızın pek bi evlenmeyi düşünmediğini yazmıştık düşünüyorsa bile kaba bi adam , zira size BEKAR KIZ GİBİ KIRMIZI KUŞAKMİ BAĞLIYCAKSIN HAMİLE KALSAN . Diye bi kaf etmişti
Arkadaş sorunlu demekki evlenmeyi hala dusunmeside ayrı bı durum zaten adam saygısız ve pinti bence

Çok dertliyim hanımlar çok 😔 temmuzda kınam olacaktı dört gün sonra nikahım . Malum durumlardan dolayı karşı taraf ertelemek istiyor nikahı da kınayı da. Öğretmeniz biz eş durumu olacak Ağustos’ta. O yüzden temmuzda nikahı yapmamız lazım ama kayınvalidem ve kayınpederim nikahtan sonra Kına mı olur abes olur diyip istemiyor bir sene sonraya kalsın diyorlar. Babam da müsade etmiyor o kadar nişanlı mı kalınır olsun nikah gerisini ben bilmem Kınayı mınayı diyor. Çok arada kaldım. Nişanlım da her şey çok güzel olsun gerekirse ertelensin diyor. Nikah olsun bir iki ay sonra Kına olsun ne olacak yani bu benim düşüncem . Nişanlım da nikah olduktan sonra ben hiçbir şeye elimi sürmem Kınaya para falan vermem diyor. Normalde düğün olmadığı için Kına salonunu o verecekti. Ben veririm Kına paramı diyorum. Kavga ettik bu sebepten. İşi yokuşa sürüyorlar . Millet maskeli olacak çubuklarla halay mı çekilir diyorlar. Sıkıldım artık olmayacaksa olmasın bitsin artık diyorum bu iş.
Bence şı zamanda ertelemek en mantıklısı kimse rahat olmayacak herkes teredütle duracak , ya düğünden tamamen vazgecin yada erteleyin benim görüşüm.

Çok dertliyim hanımlar çok 😔 temmuzda kınam olacaktı dört gün sonra nikahım . Malum durumlardan dolayı karşı taraf ertelemek istiyor nikahı da kınayı da. Öğretmeniz biz eş durumu olacak Ağustos’ta. O yüzden temmuzda nikahı yapmamız lazım ama kayınvalidem ve kayınpederim nikahtan sonra Kına mı olur abes olur diyip istemiyor bir sene sonraya kalsın diyorlar. Babam da müsade etmiyor o kadar nişanlı mı kalınır olsun nikah gerisini ben bilmem Kınayı mınayı diyor. Çok arada kaldım. Nişanlım da her şey çok güzel olsun gerekirse ertelensin diyor. Nikah olsun bir iki ay sonra Kına olsun ne olacak yani bu benim düşüncem . Nişanlım da nikah olduktan sonra ben hiçbir şeye elimi sürmem Kınaya para falan vermem diyor. Normalde düğün olmadığı için Kına salonunu o verecekti. Ben veririm Kına paramı diyorum. Kavga ettik bu sebepten. İşi yokuşa sürüyorlar . Millet maskeli olacak çubuklarla halay mı çekilir diyorlar. Sıkıldım artık olmayacaksa olmasın bitsin artık diyorum bu iş.
muhtemelen ertelemek islerine geliyor para durumlari sıkısık belki de. yurtdisina gelin gidecekler vize icin, tayin isteyecekler tayin icin yuzlerce insan nikahi aylar once yapiyor.. nikahtan sonra kina mi olurmus'u hic ama hic anlamadim. ne tip insanlar bunlar cahil gorgusuz bir aile mi? nerede yaziyormus olmaz diye? hangi gorguyu surduruyor bunlar? nisanlinizin tavri da hic hos degil.. ailesinin dedigi olsun diye yokusa surmek..

Bizim nikahımız kına ve düğünden 1 sene önce kıyılmıştı. Zaten kına ile düğünü aynı anda yaptık

Back
X