düğün öncesi mutsuzluk

ay kan beynimme fiskiriyor yine :)
gercekten nasil oldu anlamadim, biz ikimizde ogrenciydik o zmn (doktora ogrencisi bu arada yani yasimiz vardi) yurt disinda yasiyoduk, yazin gidip iki ay da nisan nikah yapip donduk.
benim zaten nisandi bohcaydi islerinde gozum olmazda, en azindan gelirken bi elelri bos gelmezler diye dusunmustum.
esim o an ne tarz bir manyaklik icindeydi, kv cok bilmis gorumce ne dusunuyodu bilemiyorum.
zaten beni istemiyorlardi bence :) cok derdimeydi cunku.
acikca esimin oyle aman aman birikimi de yoktu ama neden eli bos geldi algilayamiyorum, nasil oldu bende bilmiyorum diyo su an kendisi halen daha.
ayrica nikahta beni altina bogduklari dusunuyor :)

Bence boşversin arkadaşın en önemli şey huzur ve mutluluk içlerinden geliyosa alsınlar hediye olarak isterseler almasınlar
Ben şöyle düşünüyorum en güzeli kendin kazanıp kendin alıcaksın herşeyini

Şu altın meseleleride nasıl boğuyo insanı ya cimrilik yapmasınlarda üstlerine düşeni yapsınlar işte. Nişanlında bi değişik maddi durumları iyise neyin borcundan korkuyorlar. Ay konuşurken bile çok darlıyo bu altın bilmemne meseleleri ya, hiç anlamam zaten kendimde naparım acaba. Çok takılmam gibi geliyo ama bakalım. İnsanları borca sokmaya ben çekinirim ama ne biliyim karışık işte.

yurdum ınsanı,nıye doğru kişyle konuşmaz,iletişimsizlik çağın en büyük sorunu bence,bunca iletişim aracına rağmen,en basit olanı kişiyle karşılıp oturup konuşamamak,hemde bedava,yeni biri ile görüşüyorum,müneccim değilim,konuşamadığımız sürece anlaşamayız,lütfen benımle konuş
lütfen arkadşaınız rahatsızlıklaırnı nişanlısı ile,yanı konunu direk muhatapı kım ise onunla konuşsun

Altin genel olarak kadinin mehiri olarak hediye edilir. Mehir kadinin istedigi miktar olur. Ancak kadinda karsidaki ailenin sartlarini göz önüne alir. Nikah akdi sirasinda mihirin tamami verilmese dahi esinin karsina borc olarak uzerindedir. Uygun oldukca verir. Bu bir anlasma gibi gorunse de kadinin en temiz ve helal kazancidir ve eşinin hediyesidir. (Hatta mümkünse kadının harçlığını çıkarabilecek şekilde bir miktar, evi hediye edip kirası gibi..) tabi günümüz addi şartları bunun için uygun değil.
Ancak bunu bastan mihir olarak konusmamislar ise durum degisir..
benim etrafimda 100 gr altin isteyen de var 500 gram isteyen de var.
Bana sordular taa isteme günü bende siz ne uygun görürseniz dedim. Cok zora sokmak istemedigin icin öyle dedim. Onlarda 100 gram takalim madem dediler. Gecenlerde de eger imkanimiz olursa düğün zamani 5000 tlilik daha altininiz olsun falan dediler.
Ancak bunu vermeseler de verseler de karsimdaki insandan emin isem huzurumla mutlulugum ile evlenirdim. Eğer imkanları olduğu halde yapmazlarsa da ailesi ile ilgili düşüncelerim farklı olurdu. Paragözlük değil bu. Bazı şeyler toplumda nasıl oluyor ise o şekilde gerçekleşmelidir. Mesela ben nişan bohçası falan istemedim. kayınvalidem verdi kartı kendiniz alın istediğiniz dedi. ben de tek bir tunik aldım fazlasına gerek görmedim.
Zaman,kişi ve şartlara göre değişir bazı şeyler.

Sakın birşey sormasın..taki meselesi yüzünden sorun çıkartılırmi hiç?taki da bir nevi hediye sayılır bana göre ve hickimseye bana niye bunu hediye etmiyorsun diye sorulmaz..adettir diye yapanlar var ama ben hiç hoşlanmam açıkçası. .kendimde hiç sormamistim bile ne takılacak diye merak bile etmedim. Eşimin tek taş yüzük ve ona uyan bilezik alması yenmişti bana..yinede taki takıldı ve ben hiçbirini kullanmadım öylece kaldı. .

konunun başlığını okuyunca daha farklı bir içerik bekledim. arkadaşınız neden mutsuz oldu ki? 4500 liralık takı az mı? kimisi bin liralık bileziği zor takıyor.

nişanlısı da ailesinin hiç borca girmesini istemiyor.. nekadar az olursa okadar iyi diyor.. ailesinin parası onların parasıymıs modunda
nişanlısının kendisini sevdiğinden emin mi?
insan sevdiğiyle evlendiği en özel gün için harcama yapmaktan kaçıyorsa ya yeterince sevmiyor, ya cimri ya da ana kuzusu.
sonuç olarak arkadaşının ne nişanlısının ne de ailesinin gözünde değeri yok.

Cnm kız zaten pırlanta istemiş zamanında onlar almamış gitsin 3 taş falan alsın o zaman. Ya da tek taş alsın. 4500 e bayagi güzel bişey alabilir. Ya da istiyorsa 2 tane Adana Burma alabilir. 4500 e anca bunlar olur.

Ben olsam hic bisey istemiyorum derdim kabuletmezdim.onlarda milletin icinde bon bon bakarlardi.aldiklari taki varsada iade ederdim hatta

Bu dünyada herşey altın para değil.
Evlendikten sonra eşi ile birlikte gönlünce alır,sonuçta kv kp hediye alıyor bıraksın arkadaş ında onlar karar versin hekadar harcayacaklarına.

"bana az altın takıp ve istediğim kıymette taş almıyorlar, üzülüyorum" diyen her gelinlerinden nefret ediyorum.
bunu bulduğuna şükretsin.

Şimdi kendisi sorularımıza nasıl cevap verecek ki?
Merak ettim neden kayınvalideye sunuyor siparişlerini?
Nişanlı kişisi erik,kiraz mı topluyor ki?
aksam 5 te mesai bitti cıktık yeni görüyorum yazdıklarını cvplanmama nedeni budur... nişanlı kişisinin maaşı düşük bu nedenle ailesi destek olmak adına kendileri almak istiyor altınlarını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…