Düğün takıları başımı ağrıtacak galiba :(

hiç bu açıdan düşünmemiştim doğru diyosun parayı ben verdim ben seçerimde diyebilir nitekim eltim 18 yaşında çalışmadığı için ve aileside arkasında olmadığı için herşeyini kayınvalidem aldı, şöyle bi olay anlatıyım, nişanlımla buluşcaktık arabayla getirmişler metroya kadar nişanlım indi yanıma geldi ben arabaya kadar inmedim el salladım onlara neyse annenler nereye gidiyo yücel dedim abimlere eşya almaya dedi, ee abin nerde dedim onu işyerinden alcaklar dedi ee gelin kızımız nerde dedim o okuldaymış liseyi bitirince evlendi kızcağız, öyle işte

Evt bazı kayınvalideler parayı kendi harcayınca herşeye karışma hakkı buluyorlar kendilerinde böyle insanlar var dogru. Kendin eşinle yaptıgın zaman kimse karışamıyo kendi gönlüne göre yapıyosun. Ama yine söylüyorumki eğer Erkek ailesinin maddi durumu hali vakti yerindeyse ve elini suya sabuna sürmüyosa bunu asla kabul edemem. Bunun diğer adı CİMRİLİKDİR, Varda yapmıyosa cimridir yani başka açıklama yok. Kendine saklamak istiyor olabilir mantıgını kabul etmiyorum asla evladını evlendiriyosan varsa çıkarıp vericeksin bu kadar basit. Nedense bu hesap kitaplar hep erkek ailelerinde oluyor kız tarafının parası para değil sanki bizim ailemiz sokakta topluyodu.

Al işte!!! Bak sana eşya alırken k.validen karışsa etse, sessiz kalma derim işte. Ama takıymış paraymış salla gitsin. Ben gelinliğimi de setimi de mobilyalarımı da kendim seçtim. Arkadaşlarımla paşabahçe senin bernardo benim gezip tozduk, 6 ay Ankara'daki bütün mağazaları tavaf ettik :) Ne ablaları ne annesi tek bir söz etmediler, arayıp arada ayıp olmasın diye söylerdim, "şunu aldım" diye, hepsi de "içine sindiyse Allah güzellikle kullandırsın" derdi. Mobilyalarımı evim yerleştikten sonra gördüler. Ay kendi annem daha çok "kaynanalık" etti bana, inanır mısın :) "kızım ayrı oturma odası olsa daha iyiydi ama siz bilirsiniz tabi", "kızım öyle çiçekli böcekli yemek takımıyla misafir nasıl ağırlanır, neyse siz bilirsiniz" diye diye :)

şimcik kızlar ben nişanlımın en küçük teyzesiyle çok samimiyim ailesinden ilk onunla tanıştım ve kendisi kayınvalidemle küs, hep şundan şikayet ederdi ablam bi iyilik yapar sonrada kafana kakar bakın şimdi ne düşündüm zaten bana bişey yapmasın yahu sonradan lafını edecekse, şeker bayramındada büyük oğluyla küsmüştü kurbanda barıştılar, hatun biraz dediğim dedikçi koca parmağında, hayatı boyunca 3 erkeğin prensesi olmuş şimdi büyük oğlu evlendi alışamadı nitekim evlendiklerinden 1 ay sonra küstüler oğlum hanım köylü oldu diyo bide dicektim senin kocan ne acaba diye

annelerimiz aynı model galiba :) kadın şimdiden gelinime karışmamak için hevesimi sende alıyorum diyo :))

Amannn he he diyip geçeceksin o zaman. Varsın bilezikleri geri alsın, isterse düğünde de takmasın, yeter ki yarın senin için kötü konuşmasın, nişanlını doldurmasın.

bu arada diğer kızlar kayboldu kaldık başbaşa :) tenha olunca tek bi yere laf yetiştiriyoruzya daha rahat oluyo öteki türlü biri ak diyo biri kara cin geliyo insana yanlış anlaşılmalar oluyo

Canım senin eşyalarını kayınvalidenler alıcaklarsa bırak alsınlar yani parasal olarak onlarında katkısı olsun. Eğer eşinde olgun bi insansa annesini karıştırmaz sen gönlüne göre beğenirsin neticede sen kullanacaksın. Eğer alıyorlarsa bırak alsınlar herşeyi siz üstlenirseniz yaşamış biri olarak söylüyorumki çok zorlanırsınız. Bak ben 7 aylık evliyim inanki borç ödemekden evliliğimden bişey anlamadım. Oturu hesap kitap yapıyoruz iki kişi çalıştıgımız halde kıtı kıtına geçiyor her ay. Neymiş evime eşya aldım borç ödüyorum insanın öyle zoruna gidiyoki bide bi çöp almadıkları gibi evinede geliyolar bizim kaç aydır halımız yok ikide bir işte halı lazım size benim halım yoksa bu senin ayıbın yani konuşana kadar al bitanede getir serelim. Haksızmıyım yani ne sinir bozucu..

haklısın güzelim, akıl vermeye gelince herkes profesör, nişanlım için ayırdıkları parayı biz düğün için kullanıcaz mekanın sözleşmesi falan yapıldı, bize ayrıca eşya almıcaklar sanırım ama dediğim gibi biz nişanlanalı 20 gün oldu daha konuşmadık açıkçası, ama benim anladığım bu, çünkü büyük oğlumada 15 bin lira ayırmıştım yücelede o kadar ayırdım dedi bana, şimdi bize o para harici bişey yapsa etse diğer oğlu bişey diyebilir diye yanaşmaz gibime geliyo ama günahını almıyım bilmiyorum, bu konular konuşulmadı o ara kardeşimin usta birliğinin şırnağa çıktığını öğrendik baya bi kötü olduk o görmek istiyo diyede izne geldiğinde bayramın son günü alel acele yüzük taktık işte

2 oğluna 15er bin ayırdıysa eşyaları almaz gibi geliyor ama eşyalar o kadar yüklü borç olmuyor ya, iki memur 1 yıla kalmadan bitirirsiniz bence.

2 oğluna 15er bin ayırdıysa eşyaları almaz gibi geliyor ama eşyalar o kadar yüklü borç olmuyor ya, iki memur 1 yıla kalmadan bitirirsiniz bence.

Allahın izniyle borcumuzu kapatırız onu dert etmiyorum sağlık olsun yeterki, oy oy oyyy ben evlenesiye kadar daha neler yazarım neler :)

canım eğer sizin için ayırdıkları bir para var ise, tabii siz karar vericeksiniz ama bence düğüne harcamak yerine eşyalarını alsan senin için daha iyi olur. Düğüne giden paraya inan yazık oluyor. 2 saat milleti eğlendiricem diye bi sürü para gidiyor. Biz nikahla evlendik sonrasındada bikaç yakın arkadaşımızı alıp müzikli biyere gittik ve o kadar eğlendikki inan bana düğün olsa bu kadar eğlenemezdik. Bisürüde paramız gidicekdi. Durumu olan için düğünde sıkıntı olmaz tabi ama bi miktar para varsa ben senin yerinde olsam eşyalarım için kullanırdım o parayı. Düğün 2-3 saatlik bi olay ama sonra düğün bitip evine geldiğinde o eğlence bitiyo artık hayatın gerçekleri başlıyo. Ne kadar az borçla evlenirsen o kadar rahat edersin.

aslına bakarsan bizde o açıdan çok düşündük, düğün yapcaktık ama o kesindi çünkü ailem bi kere istiyodu, olacaksada gönlümüzden geçen olsun dedik, bu konuda iki ayrı görüş var biri senin yorumun biride benim çok yakın bi arkadaşımdan geldi o da nikah yapmıştı, özlem şimdi pişmanım dedi bi kere olacak bişey hiçbi şey içinde uhde kalmasın dedi, babamda aynı şeyi diyince ya Allah bismillah diyip mekana gittik Allah utandırmasın ne diyim artık sözleşmede yapıldı yapcak bişey yok ama pişman değilim yaa hep istediğim bişeydi kır düğünü milleti değilde kendimi eğlendircem daha ziyade çünkü ben çok istedim inşallah bi aksilik olmaz

genemi gerildik yahu, şimdi bu borcun az olup çok olmasıda kişiye göre değişiyo kimi bankadan şak diye 50 milyar çekiyo öderim diye kimiside 10 milyarı cesaret edip çekemiyo, 16 temmuza kadar bende az çok bişiler biriktircem nişanlımında 6 yıldır biriktirdirdiği neyse onuda eklicez aman yaa dünya işi elbet yürücek napalım

Canım inşallah istediğin gibi olur. Elbette bir kere oluyor ama olmamasıda büyük bir eksiklik değil yine eğlence yerleri var gidip egleniyosun ben düğün yapsam o kadar eglenemezdim. Kısıtlı oldugu için paranız onuda düğüne verirseniz diğer alınacak herşey size borç olucak o an alırken iyi oluyo alıyosun anlamıyosun bi hevesle evimi düzeyim diyosun ama inan bana sonra acısı çok pis çıkıyo ben bide bu halde düğün yapsaydım yanmıştım. En kötü ihtimalle ne yaparsın düğünden gelenleri borcuna verirsin yani takıların düğün masrafını karşılar. Gerçi bu zamanda millet dogru dürüst takıda takmıyor altın pahalı eskiden düğün yaptıgın zaman masrafın çıkıyodu şimdi öylede olmuyo. İnşallah takın güzel gelirde bari masrafınız çıksın.

Ben gerilmek istemiyorum ama ne desem ters bir cevap geliyor. Yakında yazmayacağım bu başlığa. Heralde ben de sana gaz versem "ooo bitmez o borçlar, aç kaldınız, tüh tüh, cadı kaynana" desem benden iyisi olmayacaktı. Bizim hiç birikimimiz olmamasına rağmen 20 bin bile tutmadı eşyalar, düğün takılarına da dokunmadık. Ama dediğim gibi bir kaşık için bile tüm Ankara'yı severek gezdim ben.

ikinizi şöyle görmeye başladım: sevdemm olayın mantık kısmı marmelattee ise daha duygusal, ikinizdende çok faydalı şeyler öğrendim inanın kafama yazdımda sevdemm sıkıntılar çekmiş belli marmelattee ve benim sanki biraz daha tuzumuz kuru gibi, ya da ben öyle anladım diyelim, tabi herkesin hayatında sıkıntılar olmuştur tabiri caizse bunu bi sidik yarışına dökmenin anlamı yok amma velakin ikinizide sevdim işte :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…