Düğün takıları başımı ağrıtacak galiba :(

Kimin gücü ne kadara yetiyorsa o kadar altın takar.

Altının da o kadar önemi yok.

Benim altınları kendi rızamla yakın zamanda bozduracağım.Borçtan kurtulup araba almayı planlıyoruz.

Sonuçta altınlar sizin.

Banada altınları eşim yapmıştı zaten.

Neyse altın için kavga etmeyin.

Annende çok tepki göstermiş.

Eminim 2 tane değil 6 tne takarlar.Demek istediği sanırım hepsini birlikte takmak.

Onlarında bir çevresi vardır. 2 bilezik takan kaldı mı şimdilerde.

bende temmuzun sonunda evlendim eşimin ailesi bir çöp bile almadı düğün için hiç bişey yapmadı herseye eşim ve ben koşturduk bütün eşyalarımızı kendimiz aldık ve hatta düğünde takılan takıları bile eşimin ailesi almaya kalktı biz vermeyincede herkeze takıları gelin damat caldı dediler bizimle uzun süre konuşmadılar takılar onların hakkıymış başkalarına onlar takmış para altın simdi bize takılanlarda onların hakkıymış....sen bence nişanlını seviyorsan ne aileni nede kaynananı umursama kim ne derse desin nişanlınla mutlu olabilirsen başka hiç birseyi dert etme evlendikten eşin ve sen kalıyorsun başbaşa kimseyi umursama mutluluklar dilerim....

bence bılezıklerını verme baska taksınlar bazı arkadaslar ustunu tamamlayıp takacaktır demıs ne alaka takacaksa baska takar ılla taktıgını alıp bıdaha takması mı gerekır...
burda okuyoruz bayanlar evlenınce bısey ıstemeyenler sonradan cok pısman oluyorlar ayrıca sende ılk defa gelın olacaksın neden ıcınde kalsın kı ıstedıgın herseyı yaptır bence huzursuzluk cıkmasın dıye susma cıkacaksa cıksın

Bana bilezikte sayı vermek doğru gelmiyor açıkçası kız tarafınında bu tür isteklerde bulunması da doğru gelmiyor..
Eğer kayınvalidenizin gücü buna yetiyorsa durumu yoksa annenle konuş bu kadar takabilecekler gücü buna yetiyor dersin..
Ama durumu varda takmıyorsa üzülmen doğal ama yinede çok takılmamalısın bence huzur bozmaya değmez

Hiç takmayanlar var

Bizim tarafta da cok gördüm mesela 10 bilezik mi takılacak, bir kısmı nisanda takılır, dügünde diger kalanı takılır veya dügüne yakın iade edilir, hepsi birden takılır. Ben böyle seylere önem vermiyorum yani su kadar takıcak, adet vs. Durumları iyi degilse ne yapsınlar yani? İyi olsa bile, iclerinden geliyorsa yapsınlar. Bizim akraba oglunu evlendiriyor durumları cok iyi gelinine yapmadıgı sey, almadıgı hediye kalmadı. Hatta ailesi hic birsey talep etmedi. Kisilere kalmıs birsey bence. Ben zaten sunu su kadar istiyoruz diyenlere pek anlam veremiyorum durumları kötü de olabilir sonucta. Durumları iyi bile olsa ille de o kadar yapıcaksın deniyor sanki kendilerine kalıcakmıs gibi sonucta kızı evleniyor cok duyuyoruz, okuyoruz altınlara, paraya el koyan kayınvalideleri, kayınpederleri. Hani böyle isteklere, diretmelere gerek yok bence. Ne kadar yapmak istiyorlarsa o kadar yaparlar.

Son düzenleme:
yani açıkcası direk nişanda kayınvaldenizinde söylemesi hoş olmamış sonuçta yeni tanıyosunuz birbirinizi hemen takı altın olaylarına girilmesi doğru değil benim isteme olduğunda söylemişlerdi şimdi takıların bi kısmını taksak düğünde kalanları taksak olurmu dediler annemlerde siz bilirsiniz dedi sonuç olarak nişanda 2 bilezik set saat yüzük falan taktılar düğündede 5 bilezik daha taktılar ama ben bütün takılarımı düğün günü onlara verdim baştan hepsini taktılar benim için bi önemi yoktu sonuçta yine bana takılıyor sizin kayınvaldenizde onu demek istemiştir sonuçta nişanda 2 bilezik takan düğünde boş geçecek hali yok haa bide şu var takmazsada zorla taktıramazsınız maddi imkanlarına bağlı sonuçta düğn olacak eşya alınacak eğer takmazlarsa sende huzursuzluk çıkararak evlenirsen aranız heeppppp soğuk olur benden söylemesi

kızlar çoklu alıntı yapamıyorum kusura bakmayın, hesap konusunda ben tavrını görmek istemiştim acaba o zamanda yüceli dürtüklicekmi hadi oğlum sen öde falan diye, yoksa parasında değilim yenilenin içilenin hesabını yapmam helali hoş olsun, tavrı merak ettim, pintilik var biraz, buna ilişkin bi örnek daha veriyim, bana kına gecesi yapmam için çok baskı yaptılar, şu şekilde olcakmış, ben evden bi abiye ayarlıcakmışım tamammış, mekan nolucak konuklara ne ikram edicez diyorum hallederiz diyolar plan program yok

dünden beri yazdıklarınızı şöyle bi toparlıyım istedim, eltim var 18 yaşına yeni girdi, ailesi arkasında olmadığı için kız resmen etide kemiğide sizin diyerekten evlendi, eşyalarını aldılar, kız düğün istememiş öyle dediler nikahlarına gittim, ne taktılar bilmiyorum açıkçası, bizim evde para mevzuları konuşulmazdı inanın ben babamında nişanlımında maaşını bilmem, o yüzden şimdi takıydı paraydı konusu beni çok geriyo konuyu bu yüzden açtım, ne desem hakkım olur ne desem ayıp olur bilmiyorum, 26 yaşındayım ama böyle adet gelenek falan pek kafam basmaz nişan tepsisinin örtüsü olurmuş onu bile nişan günü öğrendim ben, bi arkadaş sana inanmıyorum diye yazmıştı, cevap verdim ama bi daha yazmadı sanırım, ben burda kızlar 10 bilezik istiyorum sizce az mı falan diyede konu açabilirdim ama ben sizlerin tecrübelerinizi duymak istedim ön ayak olun istedim, hepinizde akıl verdiniz sağolun.
babam bana düğünde 4 bilezik takıcak bulaşık makinamı, süpürgemi, yatak odası takımını, halıları, perdeleri de alıcak, bi arkadaş erkek tarafı kız tarafından fazla takar demiş, nişanlımla konuşayım annesi 2 bilezik takacaksa o zaman bende babama diyim 2 bilezik taksın diğer ikisini bana sonra versin
derdimin altın olmadığını nolur anlayın ben ilerde senin ailen şöyle yaptı benim ailem böyle yaptı mevzusu olsun istemiyorum, yoksa ben çıkartıp eşime vericem zaten ama özellikle benim sülalemde çok konuşulur geline şu takıldı bu takıldı diye

Sana tek tavsiyem, çevrede konuşulanlar için sağır ol. Yoksa sana kilon kadar altın taksalar "bilerek zayıf gelin aldılar" derler.

niye böyle bişi yapılacakkı
kımın ne durumu varsa o arkadasım olmayanların canınımı alacaksınız

niye böyle bişi yapılacakkı
kımın ne durumu varsa o arkadasım olmayanların canınımı alacaksınız

yazdığımdan bunu mu çıkardın arkadaşım, desemki babam 4 takıyo ille onlarda 4 taksın, o zaman bana bu cevabı ver, ama ben eşit olsunlar millet aa bak kızın babası daha çok taktı demesin derdindeyim, senin sülalen bunları konuşmaz bizimkiler konuşuyo lanet olsunki

nıye konussunlarkı
sımdı anladım sız
karsı tarafın ezılmeısnı ıstemıyorsunuz ama bunu nısanlınıza sorarak ogrenmenız dogru olurmu bılemedım sımdı

manyaklar işte, bizde çok var öyle lüzumsuz akraba, mutlaka sizdede vardır olurya öyle gereksiz ve fesat tipler, laf gelsin istemem tabiki, burda kendini ifade etmek gerçekten zor keşke tanışıyo olsaydıkta bi kahve eşliğinde anlatsaydım

canım o kişinin durumuna bağlıdır kimi 5 takar kimi 10 ama bence en az 5 takılmalı sonuçta onlar zor zamanlar için kayın validen bence 2 taneyi dakıp üzerine ekleyip sana geri takıcaktır bizde de adet böyledir mesela annen yanlış anlamış da olabilir annen bence kaynananla bu mevzuyu konuşsun ama sen kesinlikle karışma zaten çıkar işin kokusu ortaya ... mesela bu mevzuyu soz kesilirken konuşurlar bizim tarafta adet böyedir...

evet güzelim çoğu arkadaş seninle aynı fikirde, belkide öyledir biz utanırız bu da olabilir dost meclisinde sohbet ediyoruz işte, bizimkilerin ilk düğün dernek işi, kayınvalidem daha tecrübeli bu işlerde annesi annemden babası babamdan büyük, bizim tecrübesizliğimizde olabilir bakıp görücez :)

tecrübeli demişsin tatlım peki daha önce başka oğlunu evlendirmişmi ? ona kaç takmış mesela biliyormusun?

temmuzda abisi evlendi ama kız 18 yaşında, aileside bi boğaz eksilsin der gibi verdiler kızı, düğünü olmadı kına gecesi tadında bi eğlence yaptılar nikahtan gitti, bilmiyorumda ne kadar taktılar, zaten kızı bi nikahta gördüm, evlendikten 15 gün sonra kavga ettiler sanırım kayınvalidem 2 ay konuşmadı onlarla, şimdide limoni gibiler nasıl sorulurki sana ne taktılar diye, bide eltime naptıysanız banada onu yapın desem o zaman düğün yapmayalım ona yapmadık derler inanın

evet bencede baban onlardan fazla takmasın altın.
sonra kız tarafına güveniyorlar herşeyde.
baban ev alırken versin emin ol boyle daha mantıklı.

Bu bayanlar neden böyle düşünüyor anlamıyorum,bence kadın olarak her kadının takı gibi şeylere ilgisi vardır ve dinimizdede evlenirken kadına mehir adı altında altın takılıyor bunu hepiniz bilirsiniz..Tamam bu 3 olur 5 olur 10olur herkes durumuna göre takar,budurumlarında konuşulmasından yanayım doğru olanı oğlan evinin bunu nazik bir dille sorması lazım..Kızımız altın olarık ne ister diye,kızın aileside makul bir şey söylemelidir ha oğlan evi zengindir derki 10bilezik takmayı düşünüyoruz siz nediyonuz diye yada bizim durumumuz su anca 3 yada 5takacağız diye karşilikli anlaşılmalidir..herkes yapabileceğini nazik bir dille dile getirmelidir ,bence doğru olan budur..Babası olmayan durumu uygun olmayan ailelerde olabilir ama 2 3 mutlaka olması lazımdır..Bazıları var aslında durumları çok çok iyidir ama göz göregöre pintilik yaparlar herşeyi burnundan getirirler gelinin:2:Neyse sizin için en hayırlısı olsun bence sen nişanlınla güzelce konuş altın ne takılacak diye en mantıklısı bu kayınpederinin durumu yoksa esin elinden geleni yapmaya çalışır..takip edeceğim canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…