Arkadaşlar aranıza yeni katıldım, konuyu doğru yere mi açtım onuda bilmiyorum ama sıkıntım şu; 9 Kasımda aile arasında bir nişan töreniyle nişanlanmış bulunuyorum, kayınvalidem o gün bana 2 bilezik taktı, mutfakta sohbet ederken laf arasında bilezikleri düğün günü verirsin tekrar takarım gibi bişey söyledi, bende bunu anneme anlatmış bulundum, annem kıyameti kopardı topu topu 2 bilezik mi takacaklarmış diye, baban kuzenine amca olduğu halde bi nişanda bi düğünde bilezik taktı, bunlar kız alıyo nasıl iş bu falan dedi. Ben böyle şeylere takılan ya da takıp takıştırmayı seven biri değilim ama işin içine aileler girince sıkıntı oluyo, bu konuda bi standart var mıdır, yani erkek tarafı geline şu kadar bilezik takar falan diye? tecrübelerinizden faydalanmak isterim
ben onore etmek için olduğunu sanmıyorum ki öyle bile olsa en azından 1 kez hesabı ödemeyi teklif etmeliydi..
bu durumu en iyi konu sahibi yorumlayabilir sanırım kayınpederinin o andaki hal ve harekerlerinden anlamıştır
dünden beri yazdıklarınızı şöyle bi toparlıyım istedim, eltim var 18 yaşına yeni girdi, ailesi arkasında olmadığı için kız resmen etide kemiğide sizin diyerekten evlendi, eşyalarını aldılar, kız düğün istememiş öyle dediler nikahlarına gittim, ne taktılar bilmiyorum açıkçası, bizim evde para mevzuları konuşulmazdı inanın ben babamında nişanlımında maaşını bilmem, o yüzden şimdi takıydı paraydı konusu beni çok geriyo konuyu bu yüzden açtım, ne desem hakkım olur ne desem ayıp olur bilmiyorum, 26 yaşındayım ama böyle adet gelenek falan pek kafam basmaz nişan tepsisinin örtüsü olurmuş onu bile nişan günü öğrendim ben, bi arkadaş sana inanmıyorum diye yazmıştı, cevap verdim ama bi daha yazmadı sanırım, ben burda kızlar 10 bilezik istiyorum sizce az mı falan diyede konu açabilirdim ama ben sizlerin tecrübelerinizi duymak istedim ön ayak olun istedim, hepinizde akıl verdiniz sağolun.
babam bana düğünde 4 bilezik takıcak bulaşık makinamı, süpürgemi, yatak odası takımını, halıları, perdeleri de alıcak, bi arkadaş erkek tarafı kız tarafından fazla takar demiş, nişanlımla konuşayım annesi 2 bilezik takacaksa o zaman bende babama diyim 2 bilezik taksın diğer ikisini bana sonra versin
derdimin altın olmadığını nolur anlayın ben ilerde senin ailen şöyle yaptı benim ailem böyle yaptı mevzusu olsun istemiyorum, yoksa ben çıkartıp eşime vericem zaten ama özellikle benim sülalemde çok konuşulur geline şu takıldı bu takıldı diye
dünden beri yazdıklarınızı şöyle bi toparlıyım istedim, eltim var 18 yaşına yeni girdi, ailesi arkasında olmadığı için kız resmen etide kemiğide sizin diyerekten evlendi, eşyalarını aldılar, kız düğün istememiş öyle dediler nikahlarına gittim, ne taktılar bilmiyorum açıkçası, bizim evde para mevzuları konuşulmazdı inanın ben babamında nişanlımında maaşını bilmem, o yüzden şimdi takıydı paraydı konusu beni çok geriyo konuyu bu yüzden açtım, ne desem hakkım olur ne desem ayıp olur bilmiyorum, 26 yaşındayım ama böyle adet gelenek falan pek kafam basmaz nişan tepsisinin örtüsü olurmuş onu bile nişan günü öğrendim ben, bi arkadaş sana inanmıyorum diye yazmıştı, cevap verdim ama bi daha yazmadı sanırım, ben burda kızlar 10 bilezik istiyorum sizce az mı falan diyede konu açabilirdim ama ben sizlerin tecrübelerinizi duymak istedim ön ayak olun istedim, hepinizde akıl verdiniz sağolun.
babam bana düğünde 4 bilezik takıcak bulaşık makinamı, süpürgemi, yatak odası takımını, halıları, perdeleri de alıcak, bi arkadaş erkek tarafı kız tarafından fazla takar demiş, nişanlımla konuşayım annesi 2 bilezik takacaksa o zaman bende babama diyim 2 bilezik taksın diğer ikisini bana sonra versinderdimin altın olmadığını nolur anlayın ben ilerde senin ailen şöyle yaptı benim ailem böyle yaptı mevzusu olsun istemiyorum, yoksa ben çıkartıp eşime vericem zaten ama özellikle benim sülalemde çok konuşulur geline şu takıldı bu takıldı diye
niye böyle bişi yapılacakkı
kımın ne durumu varsa o arkadasım olmayanların canınımı alacaksınız
yazdığımdan bunu mu çıkardın arkadaşım, desemki babam 4 takıyo ille onlarda 4 taksın, o zaman bana bu cevabı ver, ama ben eşit olsunlar millet aa bak kızın babası daha çok taktı demesin derdindeyim, senin sülalen bunları konuşmaz bizimkiler konuşuyo lanet olsunki
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım, konuyu doğru yere mi açtım onuda bilmiyorum ama sıkıntım şu; 9 Kasımda aile arasında bir nişan töreniyle nişanlanmış bulunuyorum, kayınvalidem o gün bana 2 bilezik taktı, mutfakta sohbet ederken laf arasında bilezikleri düğün günü verirsin tekrar takarım gibi bişey söyledi, bende bunu anneme anlatmış bulundum, annem kıyameti kopardı topu topu 2 bilezik mi takacaklarmış diye, baban kuzenine amca olduğu halde bi nişanda bi düğünde bilezik taktı, bunlar kız alıyo nasıl iş bu falan dedi. Ben böyle şeylere takılan ya da takıp takıştırmayı seven biri değilim ama işin içine aileler girince sıkıntı oluyo, bu konuda bi standart var mıdır, yani erkek tarafı geline şu kadar bilezik takar falan diye? tecrübelerinizden faydalanmak isterim
canım o kişinin durumuna bağlıdır kimi 5 takar kimi 10 ama bence en az 5 takılmalı sonuçta onlar zor zamanlar için kayın validen bence 2 taneyi dakıp üzerine ekleyip sana geri takıcaktır bizde de adet böyledir mesela annen yanlış anlamış da olabilir annen bence kaynananla bu mevzuyu konuşsun ama sen kesinlikle karışma zaten çıkar işin kokusu ortaya ... mesela bu mevzuyu soz kesilirken konuşurlar bizim tarafta adet böyedir...
tecrübeli demişsin tatlım peki daha önce başka oğlunu evlendirmişmi ? ona kaç takmış mesela biliyormusun?
evet bencede baban onlardan fazla takmasın altın.
sonra kız tarafına güveniyorlar herşeyde.
baban ev alırken versin emin ol boyle daha mantıklı.
takı mevzu her yöre de farklıdır. bizde önemlidir mesela kız istenirken erkek tarafı takacağını söyler. erkek tarafı 200-300 gr falan takı alır. tabii maddi durumuna göre. çok ayıplanır etraftan az takmak. ama bizde ne oldu nişanda hiçbir şey takmadılar çok ayıpladı herkes. düğünde 2 bilezik taktılar benim babam 6 tane taktı ki bizim aile daha kötü maddiyat açısından.
ee eltim geçenler de evlendi 5 bilezik taktılar. e ne yapayım kavga mı edeceğim bana niye az taktınız diye. ama neden ona çok takıldı çünkü talep etti ailesi. yani canım işin özü . takı önemli mi değil tabii. ama bence kadın olarak hakkını vermeleri lazım. ama evlenmeden istemezsen kimse de vermez söyleyim. birde nişanda takılanı geri istemeleri ayıp. bence iade etme ne alaka ya. aynı şeyi tekrar takıp gösteriş yapacaklar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?