aynen öyle. millete düğünü biz yaptık diye hava at,arkadan o düğün parasını çıkarmak için geline takılanları iste.Takılar evlenen çifte aittir bizde.
Masrafı aile yaptıysa kendi gönüllerinden yapmıştır, altın almazlar. Yok alacaklarsa "düğünü biz yaptık" demezler.
bizde herkes kendi tarafınınkini alır bakar kim takmış ne takmış diye sonra gelinle damata geri verirler onlar gençlerin sermayesi ister araba alırlar ister ev ailelerin olmazBence kendisinin değil ailesinindir
zaten kaynanan ve kayınbaban için takıyorlarO zaman kayınvalideme taksınlar altını..Boşa bana takmasınlar..Hiç hoşlanmam önce verip sonra alanlardan.Biz aldık biz verdiklerden..
Kendi öz kızları evlense sakın kayınvalidenlere verme altınlarını derler..Ama oğulları olunca kartal kesilirler..
Samimi duygular besleyen insanlar yeni evlenmiş kişilerden kalkıp takılarını istemez..Fakat ortada bir durum varsa ve zorluk yaşamışlarsa onlar istemediği halde gelin ve damat onlara yardımda bulunmalı.Ama bunu daha düğün başlamadan dile getiriyorlarsa bu malesef ticaret olur.Ve gerçekten mide bulandırıcı olur.
Benimde düğünüm olacak ve ben altınlarımı direk takı çantama koyup sadıcıma vereceğim..Kimsenin almasına da müsade etmem.Eğer onlar bizim düğünümüzü yapıyorsa demek ki bizim maddi durumumuz çok iyi değil ve aile desteğiyle oluyor..Eee bırakında o altınlarla o genç çift ayakta kalsın..Zamanı gelince zaten size yeterince yardımı dokunur.
Cok haklisiniz burda bazi dusunceleri anlamakta güclük cekiyorum :))olmayan parayla dugun yapip elaleme gosteris yapip sonrada milletin takitigi seylerle bunlari odemeyi planlamak bana oldum olasi sacma gelmistir.
takilan seyler kime takilmissa onundur bence. kiz tarafi erkek tarafi paralari kadar masraf yapip genclerin iki uc tane bilezigine goz dikmesn bir zahmet.
bence cok ayip bisey.
biz dugun yapmadigimiz sadece nikah yeter dedigimiz halde esimin seviyesiz ailesi kendi yakinlarinin taktigi uc kurus parayi almisti. sonradana esime cok buyuk bir lutufta bulunur gibi geri vermislerdi.
sacma komik seviyesi seyler bence.
ailenin gönlü geniş olabilir ama parasızda olabilir(herkesin bankada 4 sıfırlı hesapları yok).o zaman düğünü siz yapın derler.Takılar evlenen çifte aittir bizde.
Masrafı aile yaptıysa kendi gönüllerinden yapmıştır, altın almazlar. Yok alacaklarsa "düğünü biz yaptık" demezler.
ailenin gönlü geniş olabilir ama parasızda olabilir(herkesin bankada 4 sıfırlı hesapları yok).o zaman düğünü siz yapın derler.
Takılan altınlarla ninem de düğün yapar yani onun adı "biz yaptık" olmuyor işteailenin gönlü geniş olabilir ama parasızda olabilir(herkesin bankada 4 sıfırlı hesapları yok).o zaman düğünü siz yapın derler.
zaten kaynanan ve kayınbaban için takıyorlar
emin olabilirsin onlara saygı olsun diye sizin boynunuza takılıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?