düğün tarihi sorunu

Bu işi halledecek kişi, nişanlımızdan başkası değil. Hiç olmadı, gider nikah kıyarsınız yetişkin insanlar olarak..

Nikah tarihinize neden aileler karar veriyor onu anlamadım? Biz kendimiz belirledik, şu tarihte nikah olacak şu tarihte düğün olacak ona göre hazırlanan dedik tamam dediler. Siz neden bekliyorsunuz?

Zaten aileler kabul etmiş nişanlanmışsınız, eviniz hazır. Düğün tarihini seçin mekanı seçin biz bu tarihte evlenmeye karar verdik dersiniz.
Buna nişanlın yanaşmıyor ise ailesinden önce nişanlını sorgula..
Çocuk değilsiniz, çalışan gelin dayatması çok itici.

Ha bir de yeterli paraları yokmuş bugün öyle dediler olabilir paylaşırız maliyeti dedim olmazmış öyle. dedim kredi çekilir belki falan anlamadım her şeye bir itiraz =(
Anlamiyor musun adamlar istanbulda oturacak ogretmen gelin istiyor. Seni istemiyorlar. Belki ayrilirsiniz diye erteledikce erteliyorlar. Ayni evde yasayacak cesaretiniz varsa neden nikah yapmayip onlardan onay bekliyorsunuz

Üzgünüm biraz klasik olacak ama siz kadın olarak değerinizi bilip biraz kendinizi geri çekmeyi başarsaydınız bu duruma düşmezdiniz. Ya ilişkiniz biterdi ya da nikahınız yapılırdı ki bence en önemlisi insan onurunun korunmasıdır.Sonuç ne olursa olsun

Evlenmeden aynı evde yaşamaya başlarsanız zaten erkek tarafı ailesi sizi ciddiye almaz. Türk bakış açısı belli (doğru ya da yanlış demiyorum )

Baştan ipleri kaybetmişsiniz siz. Artık sizi ciddiye almaları çok zor. Bana bu süreci uzatıp nasıl olsa bitecek bu iş vaktini bekleyelim diyorlar gibi geldi.

Nişanlinizin siz hakkı yok mu koskoca adam ailesinin ağzına mi bakıyor ee ne olacak devlet memuru olmazsanız evlenmeyecek mısınız ayrıca babanız da tebrik ederim bunların saçmalıklarına katlanıp aynı evde yaşamanıza da izin vermiş ben olsaydım bu şartlar karşısında alın oglunuzu da defolup gidin derdim.

Birlikte yasamaktan vazgecin. Çünkü zaten evli gibi yaşıyorsunuz eş adayinizin düğün için acele etmesine gerek yok.

Söyledikleri padişah fermanı gibi olmuş. Hemen uymuşsunuz her dediklerine. Ne hakla bu kadar diretiyorlar. Nişanı da sus payı olarak yaptılar bence. Evlilik işindede gönülleri yok. Aynı eve geçmeseydiniz keşke sizi ellerinin altında görüp her istediklerini yaptırma derdindeler. Nişanlınızın bu işe el atması lazım. Bu konuda sizi ailesiyle muhatap etmemeli. Nişanlınızın da gözünü biraz korkutun. Ailesinin esaretinden kurtulsun

Hislerime tercüman olmuşsunuz
Aile diyor ki şu an “ kendi gelen gelincik ne incik ister ne boncuk”

Siz konu sahibi kendi gelen gelincik sizsiniz
Kınamıyorum ayıplamıyorum asla ama bakın içinde yaşadığımız toplumunda böyle kuralları ve yaptırımları var ha derseniz ki bunlar umrumda değil o zaman öyle yaşamaya devam edeceksiniz
Ya da yapılacak şey o evden ayrılın baba evine geçin işi yokuşa sürün derim ben

Taş yerinde ağırdır diye de söylemiş büyükler

Sizi istemediklerini anlamanız için daha ne yapmalarını bekliyorsunuz?

babam para veriyor bana ve nişanlım çalışıyor bu şekilde geçiniyoruz ama ilelebet işsiz kalacak halim yok ki çalışacağım ben de

Baba parasi ile geçinip beraber yasiyorsun, üstelik kendi nikah tarihini bile berliyemiyorsun.

Bu evlilik degil, evcilik oynamaktir.

Dügün diretmenin yerine, önce kendi ayaklarin üzerine durmayi ögrenmen lazim. Sadece is konusunda degil. Her konuda. Ailenden ayrimi yasiyorsun? O zaman kendi geçimini saglayacaksin. Evlenmekmi istiyorsun? O zaman kendin nikah tarihini belirleyip, pes etmeyeceksin.

Bir yerde manik depresif oldugunu yazmistin. Bunun haplari var, kullanbilirsin. Sanirim ailende seni bu nedenden dolayi simartip, her istegine evet diyorlar.

Biz kendimiz nisan, nikah tarihimizi belirlemistik. Ailelelere sormadan, kendimize anlamli bir tarih seçmistik. Ben ancak bu sitede ögrendim nikah tarihi felan ailelelere soruldugunu.

Yani kisaca yapman gereken su, resti çekmek. Nisanlin ile konus ve artik nikah yada dügünün olup bitmesini istedigini ve atiyorum 20 mayista olmasini istedigini söyle. Gerisi nisanlina kalmis. Ailesi olmadan evlenmek istiyormu? Evlenmek istemiyorsa simdiden söylesin, noktayi koyarsiniz. Istiyorsa o zaman ailesine 20 mayisi kabul ettirecek. Ettiremez ise ayrilacagini dile getir ve cidden ayril.

Ve bir ise gir, herhangi bir is olsun. Babandan, nisanlindan bagimsiz yasa. Bu sekilde biraz daha sana özgüven gelebilir.

Bu nedir YÖK öğretmen olsun yok İstanbul’da oturun. Böyle sipariş verecek cesareti nerden buluyorlar...

Bence aile sizi istemiyor. Ki adam demeden siz diretip yanına yerleşmişsiniz. Bariz istekli durıyorsunuz. Şu anda cinsel hayatınız var muhtemelen yani evliliği çok da önemseyen bir insan değilsiniz gibi duruyor. Yoksa bu işler ipe un sererek yürümez. Muhtemelen sizi ahlak olarak beğenmediler. Ailenizi de aynı şekilde. Okulu, işi öne sürüp ayrılmanızı bekliyorlar. Nişanlınız da siz yanına yerleşmeseniz evliliği şimdiye kadar çoktan yapmıştı ama o da gerek görmüyor. Emin olun diretse çoktan evlenmiştiniz. En kötü insan bir nikah kıyar ve duyurur. Çalgı çengi şart değil.

Anlayamadım siz neden aynı evde yaşıyorsunuz?

Nişanlının ailesi bu işi kafalarında çoktan bitirmişte, türlü bahanelerle uzatıp tatsız hale getirip, karşı tarafı da yıldırıp bitirme düşüncesinde gibi anladım.

Hayatta insanın başına ne geleceği belli mi? Onların koyduğu kurallara göre hayatınıza yön veremiyorsunuz.

Yanlış buldum baştan aşağı. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Bence sorun nişanlınızın net bir şekilde karar verip arkasında duramaması. Bizde aynı evde kaldık evlenmeden önce. Benim ailemede eşimin ailesinede haber verdik evleneceğimizi, ebeveynlerle tanıştık, onları tanıştırdık. Tarih konusunda bi beğenmemezlik ettiler, hemen olur mu yazı bekleyin, düğün yapalım falan dediler. Düğün istediler diye yapsaydık bile parası bizden çıkacaktı o yüzden kabul etmedik. Biz hep ikimiz karar verip arkasında durduk kararlarımızın kimse gık diyemedi.
Evlenmeden önce aynı evde kalmak kimseyi yüceltmez veya eksiltmez. Bana bununla ilgili tek laf etmeye kalkarlarsa eşimin neler diyeceğini bildiklerinden imasını bile yapamadı kimse. Ailesi, akrabaları falan tutucu, muhafazakar değil ama rahat, modern insanlarda değiller. Annesini, babasını boşverin nişanlınızın bir karar verip uygulamaya geçmesi lazım. Kaç yaşındasınız niye onların kararınızı onaylamasını bekliyorsunuz. Kimse Kırılmasın, üzülmesin demeyin epey beklemişsiniz bu saatten sonra hala üzülüyorlarsa bu onların problemi.

Bu işler genel olarak erkekten geçiyor erkeğin dik duruşundan. Herkes kendi nikah tarihini kendi belirlemeli başkasının ağzından çıkacak tarihe bakmamalı, fakat böyle olması için erkeğin rolü çok büyük.

Biz düğün sevmiyoruz eşimle günü aldık herkes geldi isteme nişan nikah hepsi 3 günde oldu kimseye sormadık bu konuda mis gibi evlendik sonra da evimizi kurduk. Eğer ailelerden maddi beklentiniz yoksa siz gidin nişanlınızla işlemleri başlatın alın gününüzü. Bu durumda herkesin dediği gibi nişanlınızın duruşu önemli onun dik durup böyle olacak demesi gerek. Yani benim işimden hangi mesleği yaptığımdan kv ve kp ne? Onları çok da ilgilendirmiyor. Sizi sallıyorlar bence bugün yarın şu olsun bu olsun diyerek.

biz evlilik tarihini kendimiz belirledik de söyledik. sizin tarihi niye eş ailesi belirliyor. nişanlında iş yok kusura bakma.

peki bir şey soracağım. Ben antalyadan istanbulda evlenmek için gün alıp işlemleri yapabilir miyim?
Evet işlemleri başlatabiliyorsunuz. Ama sonra istanbuldan da yapmanız gereken şeyler oluyor nikah orda kıyılacağı için tarih ayarlama işleri falan . Biz evlenirken benim yaşadığım ilden işlemleri hallettik sonra eşimin memleketinden tarih saat belirlenerek harcımızı yatırdık 3 sene önce. Şu an işlemler aynı mıdır sorarsınız nikah dairesine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…