- 21 Haziran 2018
- 2.411
- 5.471
- 108
- Konu Sahibi Browni_intense
Annenizin tavrı ortamı geren, kıvılcımı aleve döndüren hareket olmuş.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet o cümleye bende karşıyım öyle dememesi gerekti ama kendisi de daha eve bakmadan ev sahibini bile terslemesi olmadıAnnenin son kurdugu cümle olmamis. aynisini KV deseydi ipler zaten kopardi...
siz bir ev icin kopma noktasina geldiyseniz bence bosuna nikah memurunu yormayin.
ayrica evi kim aliyor?
Bugünü kadar bizim dediğimiz olmuş şimdi kendisinin dediği olacakmış öyle dediAnnenızın soyledıgı cumle normal degıl ama ondan önce nısanlın neden annene bır uyuz olmaya basladı onu cozebıldın mı?
Hayır hakkı var rahatını düşünmeye de bir anda ya bu ev olur ya biter bu iş demeye hakkı yok..bitir gitsin. annen senin rahatını düşünüyor kadının buna hakkı yok mu hayret ya
Nişanlımın askerden gelmesiyle bir takım hazırlıklar da olmaya başladı artık. Ama henüz düzenli bir iş bulamayınca haliyle bu konularda pek konuşulmuyordu. Kandil günü KV annemi aramıştı. Anneme oğlundan için bir iş bulsaydı da yuvalarını kursalardı demiş. Annem de okullar açılmadan önce olursa olur olmazsa seneye yaza olur demiş. KV de çok uzun olur o zamana demiş. Onlarda kışa doğru olur diye düşünmüşler. Annemin okullar açılmadan önce diye söylemesi anne tarafımın okullar açılınca gelmesi biraz zor olacağından şahsen bende öyle istiyorum. Buraya kadar pek bir şey yok gibi.
Şimdiler de annem biz bize düşeni alacağız onlarda onlara düşeni alacaklar diye tutturdu. Yani şu anlık daha tarihler belli olmadığı için bu konular konuşulmuyor. Ama öyle almayacağız lafı da yok. Nişan alışverişinde ben ne istediysem o oldu. Ki düğünde de sorun çıkacağını pek düşünmüyorum.(İnşallah) Annem çok sinirli kötü olma bahasına her şeyi kendi istediği gibi yaptırmak istiyor. Bu da aralarında yaşanacak gerginlik beni haliyle geriyor. Dün annem anneannemle konuşmuş bu eşya işini falan söylemiş, anneannem de karışmamasını söylemiş boşu boşuna milletle yüz göz olma diye. Ama annemin bu söylediklerine canı sıkılmış. Ardından teyzemle konuştular. Ona da aynısını söyledi. Daha ortada bir şey yokken bu kadar gerginlik oldu işler kesinleşince neler olacak düşünemiyorum.
Bana kalsa iki aileyi de karıştırmak istemem ama annem buna izin vermiyor. Arkadaş bu adetleri kim çıkarttı acaba ya. Her biri ayrı sıkıntı. İşleri kolaylaştırmak yerine daha da zorlaştırıyor. Bir de yaklaşan bayram krizi var tabi nişanlı olan kızı bayramda çarşıya çıkarıp alışveriş yapılırmış. Ya iki sene oldu hiç birinde bir şey yapmamışlar diye ona ayrı sinirleniyor. Bana sen bu aileyi nerden buldun nerden bize bulaştırdın diyip duruyor. Anlayacağınız iyice çıkmaza girdim. Nasıl çıkacağım bu işin içinden bilmiyorum. Ya ben nişanlıma senin ailen düğünde yardım edecek mi demeye çekiniyorum.
Sizce ben bu durumu nasıl çözebilirim. Bu arada nişanlım geçici olarak bir firma da güvenlik ( Kendisi üniversite mezunu grafik tasarım. ama o alanda bulamadığı için güvenlik oldu. )
Keşke annenizi bu kadar dahil etmeseydiniz. Şimdi nişanlınız beni değil annesini dinliyor diye düşünüyor bence ve aynı durum kv ile olsa siz de surat asıp sinirlenirdiniz.Biz yıllık tutacağız o evle bizim dediğimiz ev arasında 2 bin tl fark var. Evet o an annemi durduramadım ama o evi benim beğendiğimi düşünmüyor onun kafasında annem dedi diye tutulacak sanıyor bütün inat bu yüzden
Açıkçası şu konuyu da okuyunca dedim ki Allah konu sahibinin annesinin gözünü doyursun. Bayram alışverişi olmadı diye falan sorun çıkarmak nedir? Yıl 2019 hala şu geleneklerden kurtulamadıkBu da konu sahibinin annesi ile ilgili daha önceki konusu. Anne çok önce başlamış bu tavırlara. Çok iyi etmiş adam.
Annem de ya bu ev olur yada her şey biter dedi.
bence gayet iyi yapmışHayır hakkı var rahatını düşünmeye de bir anda ya bu ev olur ya biter bu iş demeye hakkı yok..
Millet kızını/oğlunu böyle doyumsuzlar ezsin diye büyütmüyor. Herkes haddini bilecek. Delleniyorum bu tavırlara :)Açıkçası şu konuyu da okuyunca dedim ki Allah konu sahibinin annesinin gözünü doyursun. Bayram alışverişi olmadı diye falan sorun çıkarmak nedir? Yıl 2019 hala şu geleneklerden kurtulamadık
Yazdıklarınıza katılıyorum safece Bazı illerin bazı ilçelerinde sahibinden ve emlak olmuyor. İlk atandığım yerde ev tutarken esnafın duyumları ile ev bulmuştuk. Sahibinden de bir iki ilan vardı onlar da satılıktı. Emlak bir iki taneydi biz kiralık evle uğraşmıyoruz dediler.iyi de onların bulduğu annemin bulduğu diye iki kategori ev olmuş
nasıl bir şehir orası emlakçı vs yok mu sahibinden com yok mu
evet tanıdıktan da ev bulunur da hadi benim annem ev bulmuş ona bakalım yok seninki bulmuş ona bakalım olmaz
güzergahınız, semtiniz belirlenir
kafanızdaki ev düşüncesi oturtulur yani öncelikler ele alınır
yıllık kira ise Kayseri mi orası genelde orada öyle
bütçe de belirlenir 3 aşağı 5 yukarı
iki oda olsun üç oda olsun balkonu olsun sokakta olsun caddede olsun güneş alsın almasın gibi kriterler konulur
kendi yazdığınızda kv nin müstakil evler bulduğunu beğenmediğinizi, annenizin son bul MÜSTAKİL evi beğendiğinizi, bu ev olmazsa bu iş bitsin dediğini yazmışsınız
kv nin bulduğu evleri müstakil olduğu için beğenmezken bunu müstakil olduğu için şirin vs diye nitelemeniz çelişkili
bu yolda yürüyecekseniz iki aileden de uzak olmalısınız
bunu başaramayacaksanız bu yola çıkmayın
ne yapılacaksa ikiniz yapın evi de semt verin sahibinden aracılığı ile bulalım KK olarak