Düğün Yaklaştıkça Gerilen Ortam

Gerçekten annenin dışında düşün olayı , senin beğendiğin ve ikinizin oturacağı ev neresi ise oraya bakın , zaten satın almıyorsunuz ki ömürlük olsun , ayrıca nişanlına mesaj atıp annenin söylediği sözün aslında yeri ve zamanı olmadığını aslında öyle söylemek istemediğini ama o da ne yapsın koşturmaktan epey stres yaptı deyip geçiştirebilirdin. Empati yapsaydın aslında konu hiç bu kadar büyümezdi bile , kayınvaliden nişanlınla bir olup ya bu ev olur ya da bu iş biter deseydi ve birlikte gittiğiniz bir yerden seni tek başına döndürseydi ne olurdu ? Nişanlın öyle düşünmekte çok haklı aslında o evi sen beğenmedin annen beğendi , sen de akrabalarının orada olan evi beğenmedin çünkü nişanlının akrabaları var orada ve sen bunu istemiyorsun. Benim tavsiyem bulunan tüm evlerden ikinizin de vazgeçmesi ve ev bakılırken sadece nişanlının ve senin birlikte gitmeniz olacaktır.

Annenizi neden yaninizda tasiyorsunuz?
Biz aldigimiz evi once kendimiz begendik daha sonra annelere gosterdik.
Yoksa her kafadan bir ses gercekten zor.
Önceki baktıklarımız da gelmemişti bu evi kendi buldu bir gelim belki tutulursa indirim falan yapılır gibisinden geldi aslında. Zaten evin resmini falan gösterdi ben beğenmiştim ama nişanlım illede öteki ev olsun dediğinden doğru düzgün bakmamıştı bile. Eve bakmaya gittiğimiz de ki hali o kadar fenaydı ki ev sahibi bile bir şey olacağını kestirmişti.
Annenin çıkışı seni haklıyken haksız duruma düşürmüş
ama yinede annem hatalıydı filan deme :kahve:
O da çok üzüldü şeker ve birazda sinir hastası bu ani çıkışları hep ondan. yoksa nişanlıma şu ana kadar bir şey dediği olmamıştı. Hatta ilçede çalışıyor diye onun yoluna yakın yerler olsun diye çabaladı.
kv size ya bu ev olur yada bu iş biter deseydi? her şeyden önce ben olsam anneme kızardım anne abartma diye..
annenizin yaptığı büyük ayıp, kimi neyle tehdit ediyor? şimdiden bu kadar karışıyorsa evlendiğinizde neler olur düşünemiyorum.
Kv deseydi ki ben götürdükleri evler her ne kadar kötü olsa da sesimi çıkarmadım. Bir eve götürdü yine birinci kat ama zeminle bir mutfak dolapları kırılmış ve bu ev kb beğenir neymiş yapılırmış banyosu dökülüyor. Bana o evi gösterdiklerinde ben sadece beğenmediğimi söyledim ve nişanlım o eve bile tamam diyecek kıvamdaydı.
Ya ben anne kayınvalide görümce elti ve benzeri kişilerin böyle durumlara çok müdahale etmelerini sağlıklı bulmuyorum ya burası olur ya bu iş biter cümlesi tehdit gibi olmuş resmen Allah'tan nisanlin tepki vermemiş yoksa iş çok daha fazla büyürdü bence sen nisanlini ara güzelce konuş orta yolu bulun bu günler bir daha yaşanmıyor tadını çıkarın
Konuşsa bende konuşup çözmek istiyorum ama konuşmaya yanaşmıyor ki

bence gayet iyi yapmış
ne demek kadının sorduğu sorulara şimdiden zoraki cevap verip triplere girmek falan, o zaman ilerde neler yapmaz bu adam, saygısız.
sizin annenize yapılsa ne hissedersiniz
O zaman trip için ayrı konuşacaktı oturup damat adayiylz doğru düzgün kızını düşünen sahiplenen bir anne, bir büyük edası ile..o ayrı konu , bu ayrı konu. Bu kadar basit...

Oturacak sizsiniz biz maddi olarak aileri karıştırmak ev tutarken de alırken de herseyi kendimiz yaptık kafa rahat mis bence iki tarafa eşit davranın ne onun annesi ne senin annesi karışmasın annen de ayıp etmiş damat haklı

Evet anneniz pazarlık yapardı, indirim alırdı evet ama daha SİZ karar vermemişsiniz ki. Keşke başbaşa gidip önce karar verip sonra annenizi indirim için çağırsaydınız diye yazacaktım ama...
Önceki konunuzu okuyunca karar değiştirdim.

Adam evlenmekten vazgeçse yeridir.

Annem şeker hastası, sinir hastası vs demeyin. Kendi kızının mutluluğu ile oynuyor. Bahanesi olamaz.

Aklınızı başınıza alın. Nişanlınız iyi biri ise annenizle konuşun, geri adım atın.

Anneniz sizinle beraber oturmayacaksa karışmamalı sizin anneniz geldiyse kayinvalideniz de gelmeliydi. Soyledigi cumle de agir olmus. Bence ciftler kendi aralarinda herseyi halletmeli aileler isin icine girince sorunlar dag gibi olabiliyor. Kuzenim sirf bir elbiseye nişan attı ailelerin tartismasi yuzunden.

Anneniz mi oturacakmis kesinlikle annemizin susturmalisiniz eşiniz ilerde cephe almasın :işsiz:

Merhaba düğüne 1,5 ay kaldı bütün eşyalar alındı sayılır, en son bir ev kalmıştı. Onu da yavaş yavaş araştırmaya başlamıştık. Buraya kadar arada ufak sürtüşmelerde olsa halletmiştik. Ama şu ev meselesinde ipler kopma noktasına geldi. Şimdi iki hafta önce başlayıp gerginlikle devam eden bir süreç nasıl oldu onu anlatacağım.

her iki tarafta bize yardım etmek için çevreye sorup ev aramaya başladık. Nişanlımın başka bir ilçede çalışacak ben merkezde olacağım. Her ikimizinde yol sorunu çekmemesi için ortak bir yer aramaya başladık. Böyle 5 , 6 eve falan baktık ve içime sinmedi. Annemin gösterdiği evler ulaşım açısından biraz sıkıntılı olacağından kabul etmedim. Kv de müstakil evler gösterdi tamam yola yakındı ama içi çok fenaydı. Eski tip evler gibiydi o yüzden beğenmedim. En son geçtiğimiz hafta iki ev var dediler birini annem birini kv bulmuşlar tanıdıklardan. İki eve de bakalım dedik. Annemin dediği ev anayola uzaktı ama yinede fena değildi. Onların dediği yere gittik mahalle arasında akrabalarının olduğu bir ortamda 4 katlı bir ev ama sağı solu ev dar bir sokakta evin içi yine eski adam bir boyasını yaptırmış yeni yaptım içini diyor. Yani orayı da beğenmedim ama nişanlım çok beğendi. Ama ben ve annem beğenmedik. Asıl olay şimdi başladı. Nişanlım tutturdu o ev olsun diye ben istemiyorum beğenmedim dedikçe o ev olacak diye diretti. En son bir ev daha bulduk tamam biraz uzak ama yine de merkezi bir yerde ulaşım açısından ikimizde sıkıntı yaşamayız. Bu yeri de o istemedi evi daha görmeden olmaz dedi. Dedim bir bak ondan sonra karar verelim. Bu tutturdu yok. Neyse zor bela kabul etti gibi ama o eve bakıp öteki beğenmediğim evi tutarız demeye başladı. O arada be işten izin aldım hem onun tartışmasını yapıyoruz hem nikah için işlemler var onu yapmaya başladık. Ben kan falan verdim ama araba da tartışıyoruz. Tartışma konumuz annem. Annem de eve bakmaya gelecek onun tartışmasını yapıyoruz. Neyse aldık annemi iş yerinden eve bakmaya gittik ama bunun suratı yerlerde. Annem bir şey soruyor zorla cevap veriyor falan. Ben de haliyle gerildim. eve gittik ama içeri girerken gönülsüz girdi ev müstakil iki katlı birinci kat ama zemin gibi değil yüksekliği var sağı solu bahçe çok şirin bir ev ben çok beğendim ama nişanlım beğenmedi. Ama eminim beğenmediğinden değil sırf annemin inadına yaptığı belliydi.

Annem e sen ne düşünüyorsun beğendin mi diye sordu. Nişanlımla yarım ağız bakarız diye geçiştirince orda kıyamet koptu. Annem de ya bu ev olur yada her şey biter dedi. Nişanlımda dışarda araba vardı çekti arabanın içine oturdu biz orada kalakaldık. Ev sahibi ben annem ve bir öğretmen geldi bu evi öneren. Biz öylece orda kaldık. Ben o anın verdiği şokla bir şey diyemedim çünkü o tepkiyi beklemiyordum. O araba da biz bahçede bekliyoruz annem de o gitsin biz hocayla gideriz dedi ve o gitti. bizde hocanın arabasıyla eve döndük. Şimdi üç gün oldu hala ne bir mesaj ne arama yaptı. Cumartesi ailesi gelip konuşulacak Kv bir mesaj at dese de içimden gelmiyor artık. Şimdi ne olacak bilmiyorum her şey hazırken bitecek mi?
Sizi haksız buldum. Annene ne yani sana sormadan nisanlina sormadan ilişkiniz üzerinde karar veriyor? O mu oturacak evde? Ne demek yani ya bu ev olur ya biter . Saygımi bozardım sanırım ben olsam ama saygiszlik etmemek için uzaklaşmış adam. Helal olsun

Anneniz mi oturacakmış? İyi etmiş adam.
Bana göre annesinin tepkisi damadin verdiği tutum.Dusunuyorum da üç kızım var damat kızıma daha evlenmeden böyle yapacak.Bana yarım ağız cevap verecek,şimdiden boyleyse evlenince neler olur neler diye düşünürüm.Tabiki aynı saygıyı kizlarimda kayinvalidelerine yapacak yanlış anlaşılmasın.Annesi bayağıdır kızıyla gerilimini biliyordur.Tartistiklarinida.Ne bileyim o anda bende belki çocuğum bu nasıl bir tepki derdim.Allah yasatmasin

Kv cok biliyorsa kendi ogluna mesaj attırsın
Anlattıgın kadarıyla sırf annene gıcıklıgına istemiyor
Araları kötü mü neden bu tepki

Zaten biz bir kaç gün önceden tartışmaya başlamıştık illa kendi beğendiği ev olacak diye hatta bana ya bu ev olur ya da kendi yaşadığı yerdeki ev olur diye diretme yaptı. Ve o yol beni iş yerime bir saat uzakta ve 6:20 geçe araba kalkıyor ona binmek gerek. Bu evi istemesinin nedenini boyaları dökülüyor ve bana yol uzak olur dedi.Ama ben sorduğum da orayla iş yerim arasında otobüsle gidersem 20 dk sürüyormuş. Çünkü iş yerimde çalışan arkadaşlarımın çoğu o taraftan geliyor. Zaten evin önünden kendi otobüsü geçiyor. Ev sahibi yeni kiracı çıktı yeniden boyatıp öyle vereceğim evi dedi. Yani aslında bizim için ideal bir ev ama sırf inadı yüzünden böyle yapıyor.

Merhaba düğüne 1,5 ay kaldı bütün eşyalar alındı sayılır, en son bir ev kalmıştı. Onu da yavaş yavaş araştırmaya başlamıştık. Buraya kadar arada ufak sürtüşmelerde olsa halletmiştik. Ama şu ev meselesinde ipler kopma noktasına geldi. Şimdi iki hafta önce başlayıp gerginlikle devam eden bir süreç nasıl oldu onu anlatacağım.

her iki tarafta bize yardım etmek için çevreye sorup ev aramaya başladık. Nişanlımın başka bir ilçede çalışacak ben merkezde olacağım. Her ikimizinde yol sorunu çekmemesi için ortak bir yer aramaya başladık. Böyle 5 , 6 eve falan baktık ve içime sinmedi. Annemin gösterdiği evler ulaşım açısından biraz sıkıntılı olacağından kabul etmedim. Kv de müstakil evler gösterdi tamam yola yakındı ama içi çok fenaydı. Eski tip evler gibiydi o yüzden beğenmedim. En son geçtiğimiz hafta iki ev var dediler birini annem birini kv bulmuşlar tanıdıklardan. İki eve de bakalım dedik. Annemin dediği ev anayola uzaktı ama yinede fena değildi. Onların dediği yere gittik mahalle arasında akrabalarının olduğu bir ortamda 4 katlı bir ev ama sağı solu ev dar bir sokakta evin içi yine eski adam bir boyasını yaptırmış yeni yaptım içini diyor. Yani orayı da beğenmedim ama nişanlım çok beğendi. Ama ben ve annem beğenmedik. Asıl olay şimdi başladı. Nişanlım tutturdu o ev olsun diye ben istemiyorum beğenmedim dedikçe o ev olacak diye diretti. En son bir ev daha bulduk tamam biraz uzak ama yine de merkezi bir yerde ulaşım açısından ikimizde sıkıntı yaşamayız. Bu yeri de o istemedi evi daha görmeden olmaz dedi. Dedim bir bak ondan sonra karar verelim. Bu tutturdu yok. Neyse zor bela kabul etti gibi ama o eve bakıp öteki beğenmediğim evi tutarız demeye başladı. O arada be işten izin aldım hem onun tartışmasını yapıyoruz hem nikah için işlemler var onu yapmaya başladık. Ben kan falan verdim ama araba da tartışıyoruz. Tartışma konumuz annem. Annem de eve bakmaya gelecek onun tartışmasını yapıyoruz. Neyse aldık annemi iş yerinden eve bakmaya gittik ama bunun suratı yerlerde. Annem bir şey soruyor zorla cevap veriyor falan. Ben de haliyle gerildim. eve gittik ama içeri girerken gönülsüz girdi ev müstakil iki katlı birinci kat ama zemin gibi değil yüksekliği var sağı solu bahçe çok şirin bir ev ben çok beğendim ama nişanlım beğenmedi. Ama eminim beğenmediğinden değil sırf annemin inadına yaptığı belliydi.

Annem e sen ne düşünüyorsun beğendin mi diye sordu. Nişanlımla yarım ağız bakarız diye geçiştirince orda kıyamet koptu. Annem de ya bu ev olur yada her şey biter dedi. Nişanlımda dışarda araba vardı çekti arabanın içine oturdu biz orada kalakaldık. Ev sahibi ben annem ve bir öğretmen geldi bu evi öneren. Biz öylece orda kaldık. Ben o anın verdiği şokla bir şey diyemedim çünkü o tepkiyi beklemiyordum. O araba da biz bahçede bekliyoruz annem de o gitsin biz hocayla gideriz dedi ve o gitti. bizde hocanın arabasıyla eve döndük. Şimdi üç gün oldu hala ne bir mesaj ne arama yaptı. Cumartesi ailesi gelip konuşulacak Kv bir mesaj at dese de içimden gelmiyor artık. Şimdi ne olacak bilmiyorum her şey hazırken bitecek mi?
keske annenizi karistirmasaydiniz..ya bu ev ya bu is biter çok yanlış...bu cümleyi bana kim söylese bitirmeyi tercih ederim

Biz ev kiralarken eşimle gidip bakmıştık ve öylece tutmuştuk , ev alırken ise (bizim ev alma sürecimiz 2,5 sene kadar sürdü , piyasa araştırmasını çok iyi yaparım da söylemesi ayıp:KK49: ) çok ev baktık ve özellikle belli bir bölgede , ulaşım açısından raylı sistem vs. , bir gün eşimle bir daire baktık ev müteahitten , eşim öldü bitti ev için , bir gün sonra kayınvalidem kayınpederim geldiler bulduğumuz eve bakmaya , ama biz kaproyla falan gittik hani alacağız evi kesin yani , dedik ki kayınpeder falan da gelsin pazarlık yapalım , derken adamın ofisinde oturuyoruz , konu konuyu açtı adam dedi ki benim aynı bina da dublex dairem var , 4+2 , kalktık o daireye bakmaya gittik ama sinir stres için de , tamam ev mükemmel , ama plan kayınvalide ile dublexte oturmak , çitf giriş v.s. neyse evi geziyoruz falan kayınvalidem dedi ki eşinle konuş karar verin burası mı olsun falan diye , eşim beni odaya çekip sormaya kalktı hiçbir yere gitmeden dedim ki tapular ayrı mı olacak yoksa tek tapu mu , (ki ben biliyorum tek tapu olacağını dublexte ayrı tapu olmaz) , eşim dedi ki tek tapu (o tapuda babasının üzerine olacak , babasının oturdukları daire var o satılacak , üzerine benim altınlar falan verilecek , yaptığımız birikim verilecek ) ben dedim ki tek tapu olacaksa ben istemiyorum dedim ve kayınvalidem ne yaptı biliyor musun ilk baktığımız ev için ölen eşimi vazgeçirdi evden eşimi küçükmüş vs. diye , ama ben de bunun acısını çok fena çıkardım , yaklaşık 5 ay önce evimizi aldık Allah'a şükür , Rabbim herkese nasip etsin inşallah , kayınvalidem evi ne zaman gördü biliyor musun , eve taşınırken yemek hazırlamış sağolsun , onu getirdiğinde gördü , bu da ona bir ders oldu ama

Son düzenleme:
Evin biraz geç tutulmasının gerginliği var bence üzerinizde.Daha önce hiç konusmadiniz mi nisanlinla su semtte ev ararız filan diye? Ben oturmak istediğim semtte hafta sonları kendim tek başıma yağmur altında gezerek bulmuştum evi ...iki ev gösterdim ilk gösterdiğim evi tutmustuk.Hic öyle "yeni gelin evi" konseptinde bir ev de değildi ama binadan çıktığımda kendi iş yerime gideceğim minibüse biniyor ,yolun karşısına gecsem tüm giysi /yiyecek alisverisimi yapabileceğim Karşıyaka çarşısına adım atmış oluyordum.Evi beğenen , kirayı ödeyip içinde oturacak ben olduğum için de kimsenin yorum yapacak bir durumu olmamıştı .Keşke siz de kimseden yardım almadan evi kendiniz arasaydiniz

Back
X