- Konu Sahibi hayatcokgarip
-
Evet sanırım bende ondan korkuyorum. Sanki zaman geçtikçe hata yapıyorum gibime geliyor ama ortada hiçbir sorun yok. Başta hep beni rahatlatıyordu nişanlım ama şuan paranoyak biri olduğumu düşünmeye başladı haklı olarakEvlilik öncesi bu stresi yaşamayan kız yoktur bence... Kiz anneside yoktur....
Her ne kadar sevsende tanisinda evliliğin getirdiği o muazzam sorumluluk göz korkutuyor... Bence akışına birakmalisin düşünüp durma oyle ortada nariz sorunlar yoksa varsayimlar üzerinden nisanlina yüklenme... Evlilik hazırlıkları yani o surec hem meşakkatli hemde stres doludur...
Estağfirullah çok dogru noktalara değindiniz. Annem bencil biri değil eminim benden çok benim mutluluğumu ister ama şuan için annemin eli kolu gibiyim. İşlerine koştururum, sağlıkla olan sorunlarını çözmeye çalışırım derdini dinlerim rahatlatırım, her dediğini yapmaya özen gösteririm o yüzden uzağa gidiyor olmam sanki onu terkediyor olmamla eşdeğer. Vermezsem seni kaçmazsın zaten, o yüzden vermeyedebilirm dedi hatta, çünkü kaçmayacağımı iyi biliyorBeni yanlis anlamazsaniz nacizane fikirlerimi soyleyim . Aileler böyle durumlarda bencillesir. Kimisi yalniz kalacak diye korkusu oldugundan kimisi ev islerimi kim yapacak? Bana kim bakacak? Yada anne babanin arasi bozuktur cocuk sayesinde iyidir cocukta evlencek diye bu adam benim basima kalcak gibi seyler dusunebilir. Belk8 kotu niyetli dusunuyorumdur ama ben bu yollardan geçtim hayatimi anlatsam roman olur film olur. Kimisi ayril der ve sonunda basarir. Sonda ne mi.olur ayırdığı cocugu o essek cocuk cok afedersin bosandiktan sonra ne annesi ne babasi yaninda olur. Koskoca bir pismanlik.
Aminnn... bende herkesin söylediğini kulak ardı etmiyorum açıkcası benden küçüklere bile danışıyorum, ama annem ve onun sülalesi bu konuda çok objektif değiller nedense. Sülale diyorum çünkü komple sülale karışıyorAnnelerimizi Allah başımızdan eksik etmesin.Öncelikle şunu söylemeliyim birtek anneler değil büyüklerimiz dediğimiz kişileri dinlememiz gerekir.Onlar yaşamış oldukları için bize bu konularda çok yardımcı olabilirler.
Annen kiskaniyor olabilir. Paylasamiyordur. Insan hissediyor. Biz tanistiktan 4.5 ay sonra evlendik. Nisan soz bir oldu 39 gun nisanli kaldim. Hersey cok hizli oldu ama ben emindim. Eminsen git pesinden hayat senin ve annen de olsa ilerde senin mutlulugunu etkilemesine izin vermeAy çok mutlu olun, inşallah bendede öyle olur :) nişanlımdan şu ana kadar eminim, bi falsosunu görmedim ama yinede korkuyorum. Ailemin rızası yok değil yoksa nişan yapmazdım, anneme kaç kez sordum anne bak istemiyorsan ayrılayım diye nişandan önce. Nişan olduktan sonra oldu ne olduysa. Halbuki gayette iyi geçti nişan. Kv annemin yanından ayrılmadı hep dedi artık o bizide kıızımız gözünüz arkada kalmasın falan. Ama annem o günden beri istemiyor
Çok teşekkür ederim canım, sana da ömür boyu mutluluklarAnnen kiskaniyor olabilir. Paylasamiyordur. Insan hissediyor. Biz tanistiktan 4.5 ay sonra evlendik. Nisan soz bir oldu 39 gun nisanli kaldim. Hersey cok hizli oldu ama ben emindim. Eminsen git pesinden hayat senin ve annen de olsa ilerde senin mutlulugunu etkilemesine izin verme
Bizimki ikna olmadi rest cektim. O an deli cesareti geldi. Insallah bir omur musmutlu olursunuzÇok teşekkür ederim canım, sana da ömür boyu mutluluklarbizde çok çabuk evlilik kararı aldık ama ailemi ikna etmek 2 sene sürdü, erken olduğunu düşünüyorlardı. Bende benim için dogru insanın nişanlım olduğunu düşünüyorum ama annemede kulağımı kapatamadım. Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için, biraz içim rahatladı
Öyle haklısınız ki. Gerçekten ortada olmayan şeyleri düşünmek bile mutsuz olmak icin yeterli bi sebep, benim şuan içerisinde bulunduğum durum gibi. Şöyle mi olur, kesin şöyle olur diye diye her hareketini her sözünü takip ediyorum, negatif yorumluyorum.Buda beni yoruyorEvliliğe çok büyük anlam yüklerseniz mutlaka mutsuz olacağınız bir konu çıkacaktır. Korkmayın sonu hata bile olsa, seviyorsanız ve iyi bir insan olduğuna inanıyorsunuz sorun yok bence. Biz de ablamın eşini hiç istememiştik hatta evlenmemeleri için de 3 yıl uğraşmıştık. 3 kez istemeye geldiler. Şu an onlar da mutlu biz de. Ailenin her istemediği kötü çıkacak diye bir şey yok.
İnan bitane kötü bi hareketi olsa direk net bi şekilde nokta koyacağım. Mesela bizim yöremizden değiller ama onu bile sorun yapmıyorlar. Herşey dönüp dolaşıp yine uzaklığa geliyor. Bende ailemden uzağa taşınmak istemezdim ama işten dolayı mecburuz. Annemden daha hic ayrılmadım bu yaşıma kadar. Sanırım onu düşündükçe daha kötü oluyor, beni soğutmaya çalışıyor.Normalde aileler haklı çıkıyor derdim ama yorumlarını okudum annen daha neye karşı çıktığını bilmiyor ki elle tutulur hiçbir şey yok. Hani kültür farkı olur anlarım görüş farkı olur anlarım ya da bariz bir hareketi olur saygısızlığı olur anlarım ama bunlardan biri yoksa eğer annen kıskanıyor bence uzakta olacağın için
Malesef annen hakli cikicak ondan adin kadar emin ol cunku ben bugune kadar hicbir annenin yanildigini gormedimMerhaba kızlar,
ben 4 aydır nişanlıyım. Ailemi ikna etmek çok güç oldu, sonunda ikna oldular ama hala tam içleri rahat değil, özellikle annem çok sorun yapıyor. Daha önce bununla ilgili bi konuda açmıştım hatta. En ufak şeyine takılıyor, sonra inşallah ben yanılırım diyor. Kızınca yine sil baştan. Hergün aynı şeyleri dinleyip durmaktan gerçekten benimde psikolojim bozulacak ki psikolojik anlamda çok güçlü olduğumu düşünürüm ama herşey üst üste gelmeye başladı. Tabi ben her ne kadar ailemin içindekileri nişanlıma anlatmasam da herşeyini sorun yapıp kavga ediyorum onunla, sinirimi ondan çıkarıyorum. Sanırım korkuyorum ailem özellikle annem haklı çıkacak diye. Birde sürekli bdv de takılıyorum, sanırım iyice korkmaya başladım. Nişanlım içi dışı bir aslında annemin dediği gibi biri olmadığını biliyorum ama bu devirde artık kime güvenilir ki. Aynı evde yaşamadan bilemem bu yüzden korkuyorum. Benim için dogru insan olup olmadığını, annemin haklı olmadığını illa evlendikten sonra mı anlarım, öncesinde nelere dikkat etmeliyim? Aklım çok karışık
Ama ortada hiçbir sorun yokken sırf annem öyle diyor diye ayrılamamMalesef annen hakli cikicak ondan adin kadar emin ol cunku ben bugune kadar hicbir annenin yanildigini gormedim
İnan bitane kötü bi hareketi olsa direk net bi şekilde nokta koyacağım. Mesela bizim yöremizden değiller ama onu bile sorun yapmıyorlar. Herşey dönüp dolaşıp yine uzaklığa geliyor. Bende ailemden uzağa taşınmak istemezdim ama işten dolayı mecburuz. Annemden daha hic ayrılmadım bu yaşıma kadar. Sanırım onu düşündükçe daha kötü oluyor, beni soğutmaya çalışıyor.
bence sıkıntı annende gibi :) seni uzağa göndermek istemiyor galibaMutluluklar canım. Bende daha önce nişan attım, Onuda ailem istemiyordu baştan beri hiç sevmedi ve tanıdığında ne dediyse hepsi çıktı. İyi ki ayrılmışım, zaten annemin dediklerini bende görüyordum ve sonunda ayrıldık. Sonra bi ilişkim oldu, annem ilk gördüğünde ne dediyse bende zamanla gördüm ve olmayacağını bildiğimden ayrıldım. Şimdi ise annem nişanlımı benden önce tanıyordu ve sevmişti, aileler ilk tanıştığında da hic bir sıkıntı olmadı. İkna etmek icin yıllardır uğraşıyoruz, anne ayrıl dersen ayrılırım dedim yok kızım seviyorsan birbirinize sahip çıkacaksanız babanı ikna et dedi. Babamı ikna ettik, nişan takıldığı günden beride ben istemiyorum diyor. Neden diyorum? Uzak diyor, nişanlın soguk diyor, sıcak davranınca senin gözünü boyuyor diyor. Zaten zor beğenen biri, şimdiye kadar birsürü talibim oldu ama annem birini bile beğenmedi, nişanlım hariç. Ama oda ilk baştaydı, nişanlım olduğundan beri sevmiyor. Kendini sevdirsin diyor, onun elinde diyor ama ne yaparsa yapsın hepsine bişey buluyor
Bende öyle düşünüyorum. Ayrılık elbette zor ama zaten gün gelince bunun olacağını bile bile insan kendini buna hazırlıyor ruhsal olarakHerkes kendi ailesini kendi hayatını kuracak ben yıllarca uzak kaldım ailemden. Bir şekilde bireyselliğe alışmamız lazım başka türlüsü olmaz.
Kendi de evlendikten 1 yıl sonra gurbete gitmiş, hatta yurtdışına gitmiş ondan zor olur diyor. Elbette zor olacağının farkındayım ama tek sorun uzaklık olsun, mutlu olduktan sonrabence sıkıntı annende gibi :) seni uzağa göndermek istemiyor galiba
Korkularını anlıyorum ve nişanlımla bu konuda defalarca konuştum, onu test ettim, tartıştım ama sonuç hiç kafada soru işareti bırakmadı. Bende annemin hislerine çok güvenirim o yüzden kafam karışık. Ama ortada hic bişey yokken sırf annem öyle hissediyor diye nişan atamam. Daha ne yapabilirim de annemin ona güvenmesini, yada annem haklıysa bunun ortaya çıkmasını sağlarımanne ve babanın hislerine güvenmek gerekiyor bence. sen duygusal davranıyorsun ama onlar mantıksal açıdan bakıyorlar, senin görmediğin bir şeyleri görüyorlar demek ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?