zaten sözlüm çok hazıra alışmış biri, ilk yıllarda kirada oturmak istiyorum, eşyalarımızı taksitle almak istiyorum bi kısmını. taksit ödemek kira fatura ödemek nasıl bişeymiş öğrenmesi lazım. ona kalsa herşeyi alıcaz peşin para, evimizi de alıcaz, rahat rahat yaşıycaz. ama sorumluluk alması daha önemli benim için.
annem heves ediyo bahanesini asla kabul edemem, o heves ediyoda ben 10.evliliğimi mi yapıyorum ben de heves ediyorum, gençliğinde içinde uhde kalan kadınlar gelin üzerinden kendini tatmin etmeye çalışıyolar öyle yağma yok.
canım o zaman demek ki o da heves etmiş. bana kızma ama düğün dernek aslında aileler için yapılıyor bir yerde.Zaten heyecandan hatırlamıyorsun bile
şimdiki kızlar maalesef evlenmeyi -düğün, gelinlik vs -olarak görüyor. Evlenmek düğün dernek değildir canım o bir gün sürer , eğer nişanlından eminsen ve mutlu olacağınıza inanıyorsan bu tip şeylere takılıp kendini yıpratma oluruna bırak bu güzel günleri böyle harcama zaten bir anı olarak kalıyor emin ol. Ne düğün yapılan yeri hatırlıyorsun ne pastayı, ne şekeri
Buna bayıldım gerçekten çok doğru bir yorum:))
bence sorunları ertelemeden sözlünle konuşarak halletmeye çalış. iş gerçekten erkekte bitiyor evlilik işlerinde nedense erkek anneleri hep ön plana çıkıyor. sözlün anne sen karışma dese onu pasifleştirse seni karıştırmadan kendisi istemiyormuş gibi yapsa hem sen yüzgöz olmazsın hemde işler yoluna girer. bol şans dilerim
zaten sözlüm çok hazıra alışmış biri, ilk yıllarda kirada oturmak istiyorum, eşyalarımızı taksitle almak istiyorum bi kısmını. taksit ödemek kira fatura ödemek nasıl bişeymiş öğrenmesi lazım. ona kalsa herşeyi alıcaz peşin para, evimizi de alıcaz, rahat rahat yaşıycaz. ama sorumluluk alması daha önemli benim için.
kesinlikle sorumluluk alması lazım, ki bazı aileleri geçiyorum ama bir kızım aileler ev alıyorlar sonra her fırsatta gelinin başına kakıyorlar, sana istersen kendi örneğimi anlatayım biz düğün yerini ikimiz tuttuk kimse gelmedi..bazı kişilere göre erkek ailesinin hiç birşeye karışmaması tuhaf olabilir ama ben böyle istedim ve içim çok rahat..bizide çok fazla sıkıntıya sokmak istemedim uzun uzun araştırdm oteller çok pahalı geldi, düğün eylülde olduğu için açıkçası havuz başı riskini alamadım malum yağmur yağabilir veya soğuk olabilir bir tanıdıımın öyle olmuştu, berbat olmuştu düğünü..ikimiz oturduk bütçemizi hesapladık istedim ki sorumluluk alsın şimdiden ki aileye bağlı olursa evlenince sorumluluk ağır gelir. Belirli yerleri belirledim tutum kolundan gezdik, bir restaurannt bulduk 11 bin lira kadar tuttu bin lira kapora verip tuttuk, sonrasınıda düğündeki paralar ile ödeyeceğizmesela ben beyaz eşyalarımı bosch istiyordum ama arçelik alacağım bu pazar günü biz ödediğimiz için, mesla ben ne yaptım bu arada kendimden kıstım bir çok şeyi gittim tüm küçük ev aletlerimi bosch aldım taksitlerini bitirdim bu arada mutfak eşyalarımı falan nevresim herşeyimi bitirdim ..bir tek mobilyalar kaldı ve bütçe sarsılmadı ikimizde çalışıyoruz . Önünüzde vakit varken oturun konuşun beraber yapın..kirada oturacağınız yer konusundada valla ben işime yakın yer istedim onuda ağustos gbi tutacağız ama kimsenin karışacağını sanmam..aile olacaksınız, oturun küçük aile planınızı yapın canım o zaman kafan daha rahat olur
nişanlını seviyorsun eminim, o da seni seviyordur bu konu için ayrılık kararı alma..ufak ufak ona sorumluluklarını öğretmeyi dene..baktın hiç sorumluluk almıyor o zaman daha ciddi düşünürsün.Kimse için kendini yıpratmaya değmez, ah ah sana anlatsam neleri ne şekillere getirerek ona benimle birlik olması gerektiğini öğretmeye çalışıyorum şaşırırsınhayırlı olsun canım, çok akıllıca davranmışsın, dediğin gibi çeyiz sevdasına zaten biz bi çok şeyi alıyoruz
2senelik sorunsuz bir ilişkimiz vardı, evlilik kararından sonra birbirimizi yemeye başladık. kayınvalidem hiç bir konuda bize karar fırsatı tanımadı, düğünümüz için biyere taktı kafayı, geldi gitti sordu geldi gitti sordu,sanki koca istanbulda başka yer yokmuş gibi, sonunda sözlüm dayanamayıp tamam olsun demiş, sonra bana geldi, herkes orayı istiyo senin kararını bekliyoruz dedi herkesin içinde, ben de evet demek zorunda kaldım. orası da kışın boşmuş, biz eylülde evlenme kararı almıştık, kış olmasına da ben tepki gösterdim, sözlüm düğünü biz yapıcaz annem orayı istiyo o yüzden kışın olucak tavırları takındı. ben de isyan edip seneye yaza erteledim düğünümüzü. depresyona girdim ilaç kullanmaya başladım, kendimi çok değersiz hissettim. hatta evlenmekten bile vazgeçtiğim zamanlar oluyor. sözlüm gezip düğün yeri bakmak istemiyor, herşeyin hazırına o kadar alışmış ki, en kolay yoldan halletmek istiyor herşeyi, ailesi de onun alması gereken sorumlulukları bile almaya hazır, arada bana oluyor olan. bunun daha evi var eşyası var, çocuğu var.. evlenmekten çok korkuyorum.. emrivakilerden nefret ediyorum. kullandığım ilaç baya bi cesaret verdi :) açık açık herkesi karşıma alıp konuşucam, ya beni anlayışla karşılayıp isteklerime saygı gösterip oğullarının sorumluluk almasına ve kararlarımızı kendimiz vermemize izin vericekler, ya da ayrılıcaz. siz olsanız ne yapardınız bu durumda? dertleşmeye çok ihtiyacım var.
ben böyle durumda olmamak ve bu sorunların hiç birini yaşamamk için, düğünüde, eşyalarıda, iğneden ipliği herşeyi ikimiz yapma kararını uyguladım ve çok şükür hiç sorun yaşamadık..parasını vererek istediğimiz yeri tuttuk, eşyaları alıyoruz bazı şeylerden fedakarlık edip kısıyoruz ama en azından kafam rahat..madem düğünü biraz daha ertelediniz çalışarak ikinizde para biriktirebilir ve düğününüzü yapabilirsiniz, içinde kalmaz üstelik..düğünde takılan para kısmındanda borçlarınızı ödersiniz olmaz mı
canım, bizim eşimin ailesi de maddi yönden bir şey yapmamıştır. yani maddiyat olmamasına rağmen herşeye karışmayı kendine hak gören insan da çok. bir iğne almamışlardır ama benim aldıklarıma bile karışırdı kayınvalidem. geçen bendeydi, 2sene olmuş hala yatak odamı takımımı eleştirir ki evdeki tv ünitesinden yemek odasında yatak odasına hepsi aynı marka. bir seferde aldık. eşim kendi tarafını ödedi ben yatak odası tarafını. ona rağmen oğlunun aldıkları kaliteli benimki değil... aynı marka aynı ahşap... para da ondan çıkmadı.
henüz evli olmadığım için tabi kendimce en uygun yöntemi bulmaya çalıştım, ama söylediklerini duyunca ne diyeceğimi bile bilemedim açıkçası..o da sanırım insanların karakterlerine kalmış bir durum, evli olmadan çok fazla yorum yapma hakkı göremiyorum kendimde ama inşallah benim uyguladığım taktik ters tepmez işe yarar umarım
annem heves ediyo bahanesini asla kabul edemem, o heves ediyoda ben 10.evliliğimi mi yapıyorum ben de heves ediyorum, gençliğinde içinde uhde kalan kadınlar gelin üzerinden kendini tatmin etmeye çalışıyolar öyle yağma yok.
2senelik sorunsuz bir ilişkimiz vardı, evlilik kararından sonra birbirimizi yemeye başladık. kayınvalidem hiç bir konuda bize karar fırsatı tanımadı, düğünümüz için biyere taktı kafayı, geldi gitti sordu geldi gitti sordu,sanki koca istanbulda başka yer yokmuş gibi, sonunda sözlüm dayanamayıp tamam olsun demiş, sonra bana geldi, herkes orayı istiyo senin kararını bekliyoruz dedi herkesin içinde, ben de evet demek zorunda kaldım. orası da kışın boşmuş, biz eylülde evlenme kararı almıştık, kış olmasına da ben tepki gösterdim, sözlüm düğünü biz yapıcaz annem orayı istiyo o yüzden kışın olucak tavırları takındı. ben de isyan edip seneye yaza erteledim düğünümüzü. depresyona girdim ilaç kullanmaya başladım, kendimi çok değersiz hissettim. hatta evlenmekten bile vazgeçtiğim zamanlar oluyor. sözlüm gezip düğün yeri bakmak istemiyor, herşeyin hazırına o kadar alışmış ki, en kolay yoldan halletmek istiyor herşeyi, ailesi de onun alması gereken sorumlulukları bile almaya hazır, arada bana oluyor olan. bunun daha evi var eşyası var, çocuğu var.. evlenmekten çok korkuyorum.. emrivakilerden nefret ediyorum. kullandığım ilaç baya bi cesaret verdi :) açık açık herkesi karşıma alıp konuşucam, ya beni anlayışla karşılayıp isteklerime saygı gösterip oğullarının sorumluluk almasına ve kararlarımızı kendimiz vermemize izin vericekler, ya da ayrılıcaz. siz olsanız ne yapardınız bu durumda? dertleşmeye çok ihtiyacım var.
sakın taviz verme karışmalarına izin verme ben yaşadım herşeye evet dedim ve mahkumum evet demeye hayır dersem huzursuzluk çıkıyor onun için susuyorum sakın herşeylerine evet deme sonun köü olurbende senin düşündüğünü yapardım....
annesinin içinde kaldıysa tekrar nıkah tazelesın duğun yapsın madem içinde kalanlarda çıkmış olur ama onuda yapamazlar utanırlar szin uzerınızden ego tatmını yapıyor kadın sakkkııııın ama sakın taviz verme ne ıstıyorsan öyle olsun gerekırse de restını çek ayrıl bak bakalım senın nişanlı senı gerçekten seviyor mu yoksa annesıne mi aşık?
kadınlar sevdım deyınce ne ana görüyorlar ne baba sevdim diyorlar konu orada kapanıyor.ve damadın her şartını kabul edıyorlar pekı ya damatlar ne yapıyorlar ne yardan vazgeçiyorlar ne serden
böyle olmaz.
bu düğün senin ve bir tek gelin var o da sensin!
asla hiçbizaman hiçbirşeye evet deme kendi bildigin neyse onu yap diyemiycem canım
evlilik bu karsılıklı fedakarlık istiyor ama bu demek degil ki dugun teması ve yeri gibi omrunde bir kez olacak birşeyin dayatılmasına izin vereceksin
bu işlerde hassas bir denge hassas bir nokta var...
ya konusularak orta yol bulunur ya da caktırmadan sezdirmeden alttan alttan guzellikle dedigini yaptırırsın...
kavga gürültü ayrılık noktasına getirme bence olayı ama sozlun cok anneci onun sozunden cıkmayan bir adamsa o zaman değişir, bu karekterde bi adamla omur gecmiyor cunku benden soylemesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?