- 19 Şubat 2007
- 8.459
- 9.530
- 723
- Konu Sahibi Jane Bennet
-
-şöyle durum var kıme ne benım altından..belkı korkuyorum altın takmaktan belkı düşman edıncem belkı hırsız çekcem vs vs..
-kibirlilik gibi geldi bana(kayınvalıdenın dıretmesi).etraftakıler bak bak şu kayınvalıde gelınıne ne kadar çok altın takmış ...bıde kayınvalıde şöyle dıyebılır okadar altın taktık bı zahmet taksın.
bırıncı maddde en onemlısı.
düğün sezonu bitti sayılır korku geçmiştir. seneye de artık yeni gelin sayılmazsınız, takmazsınız. ille seneye de sorarlarsa bozdurduk biz onları yedik deyinMerhaba hanımlar. Daha iki aylık evliyim . Geçenlerde görümcemin de düğünü oldu . Kayinvalidem ısrarla bana düğünde takılan bilezikleri takmami istedi . Ben sevmiyorum şıngır şıngır onca bilezik kolumda diye diretsem de bir türlü dinletemedim . Yeni gelin olduğum belli olmalıymış , başkaları yanlış anlarmış vs vs . Sadece kayinvalidemlerin taktıkları bilezikleri taktım diğerlerini takmadım. Eşimin akrabalari diğerlerini niye takmadın diye sordular . Kuyumcu dükkanı gibi mi gezeceğim ben düğünlerde. Hiç hoşlanmıyorum şu durumdan . Eşim abartıyorsun bizim ailede bütün yeni gelinler takıyor dedi . Iyi de onlar takıyor diye ben de mi takmak zorundayım. Bir türlü ikna edemedim bir seferlik taktım. Bir de diğerlerini niye takmadın sorusunu çok yanlış buluyorum belki borcum vardı sattım olamaz mı yani niye bu gösteriş merakı bu insanların anlamıyorum . Sizce yanlış mi düşünüyorum.
Kesinlikle ben de öyle yapacağım. Bilezikler balayına gittiğimiz için kv evinde kalmıştı bir süre . Ondan dolayı çıkarmış bilezikleri hadi tak deyince hayır diyemedim . Bir daha ki sefere ben de böyle yapacağımdüğün sezonu bitti sayılır korku geçmiştir. seneye de artık yeni gelin sayılmazsınız, takmazsınız. ille seneye de sorarlarsa bozdurduk biz onları yedik deyinyada öyle dersem kalplerine iner diye düşünüyorsanız bankaya kasaya verdik daha güvenli, yada altın hesabı açtık oraya yatırdık hepsini deyin.. bunlar da diğer çözümler
En güzelini yapmissiniz yatırım olarak güzel ama aksesuar amacli biç hoşlanmıyorumİlk evlendiğimde bende takmak zorunda kalıyordum en çok üşendiğim sakladığım yerden çıkarmak oluyordu.. biz doğulu olduğumuz için bizdede malesef takılıyor düğünlerde toplantılarda.
Geçen yıl ev aldık sattık 1 tane kaldı birde doğum hediyesi kelepçem var ikisini takınca abartı durmuyor.
Diğer türlü bende sevmiyordum takmayı sattıkta kurtuldum şıngır şıngır gezmekten.
Kesinlikle ben de anlamadim .aynı dertten muzdaripim neyi kanıtlayacagız anlamadım
Yalnız bu dönüşte" bu bilezikler benim, vermem" de diyebilirdi:)) iyi yönünden bakın. Bir sürü konu okuyoruz aldı düğünde vermedi falan diye. Sizin kayınvalide de tam tersi. Bence şey diyin anne bunlar iki koluma az geliyor bı beş tane daha al bana sen:)Kesinlikle ben de öyle yapacağım. Bilezikler balayına gittiğimiz için kv evinde kalmıştı bir süre . Ondan dolayı çıkarmış bilezikleri hadi tak deyince hayır diyemedim . Bir daha ki sefere ben de böyle yapacağım
Kayınvalidem Allah var beni sever onunla aramda hicbir sıkıntım yok . Temiz insan dilinden duası eksik olmaz bana . Ama işte bu konularda onunla kafa yapımız uyuşmuyor ne yapalım :))Yalnız bu dönüşte" bu bilezikler benim, vermem" de diyebilirdi:)) iyi yönünden bakın. Bir sürü konu okuyoruz aldı düğünde vermedi falan diye. Sizin kayınvalide de tam tersi. Bence şey diyin anne bunlar iki koluma az geliyor bı beş tane daha al bana sen:)
Göçmen misiniz ?Merhaba hanımlar. Daha iki aylık evliyim . Geçenlerde görümcemin de düğünü oldu . Kayinvalidem ısrarla bana düğünde takılan bilezikleri takmami istedi . Ben sevmiyorum şıngır şıngır onca bilezik kolumda diye diretsem de bir türlü dinletemedim . Yeni gelin olduğum belli olmalıymış , başkaları yanlış anlarmış vs vs . Sadece kayinvalidemlerin taktıkları bilezikleri taktım diğerlerini takmadım. Eşimin akrabalari diğerlerini niye takmadın diye sordular . Kuyumcu dükkanı gibi mi gezeceğim ben düğünlerde. Hiç hoşlanmıyorum şu durumdan . Eşim abartıyorsun bizim ailede bütün yeni gelinler takıyor dedi . Iyi de onlar takıyor diye ben de mi takmak zorundayım. Bir türlü ikna edemedim bir seferlik taktım. Bir de diğerlerini niye takmadın sorusunu çok yanlış buluyorum belki borcum vardı sattım olamaz mı yani niye bu gösteriş merakı bu insanların anlamıyorum . Sizce yanlış mi düşünüyorum.
Yok hayır değilim Karadenizin güzel bir ilinde doğdumGöçmen misiniz ?
Iki görümcem var olabilirsin :)Ayy senin kv benim annem olabilir
Bizde de takarlar sarı sarı ıyy hiç sevmem. Birde bu içi boş ama kalın bilezikler varya. Hani bir burma bile etmez fiyatı. Ondan 6 tane takanlar var arka arkaya. Çok gülüyorum o kızlara yazık gerçekten. Şıngır şıngır bileziktense bir kelepçe daha güzel duruyor. Belki öyle birşey tercih edebilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?