- 30 Mayıs 2017
- 468
- 186
- 103
- Konu Sahibi Jane Bennet
-
biz göçmenlerde de var bu adetler. heryere şıkır şıkır gitmeni isterler. ben de hiç sevmem bi kaç kere gönlü olsun diye taktım ama daha da takacağımı sanmam :)Yok hayır değilim Karadenizin güzel bir ilinde doğdum
Merhaba hanımlar. Daha iki aylık evliyim . Geçenlerde görümcemin de düğünü oldu . Kayinvalidem ısrarla bana düğünde takılan bilezikleri takmami istedi . Ben sevmiyorum şıngır şıngır onca bilezik kolumda diye diretsem de bir türlü dinletemedim . Yeni gelin olduğum belli olmalıymış , başkaları yanlış anlarmış vs vs . Sadece kayinvalidemlerin taktıkları bilezikleri taktım diğerlerini takmadım. Eşimin akrabalari diğerlerini niye takmadın diye sordular . Kuyumcu dükkanı gibi mi gezeceğim ben düğünlerde. Hiç hoşlanmıyorum şu durumdan . Eşim abartıyorsun bizim ailede bütün yeni gelinler takıyor dedi . Iyi de onlar takıyor diye ben de mi takmak zorundayım. Bir türlü ikna edemedim bir seferlik taktım. Bir de diğerlerini niye takmadın sorusunu çok yanlış buluyorum belki borcum vardı sattım olamaz mı yani niye bu gösteriş merakı bu insanların anlamıyorum . Sizce yanlış mi düşünüyorum.
Bu insanlar ne fena ya. Evlenince bazı şeyler daha iyi anlaşılıyor gerçekten.İstemiyorsanız takmayın.
Bir kere takmakla olmuyor.
Bayramda düğünde gezmede tak derler.
Ben takmıyorum sevmiyorum hem güvenli değil diyorum. Çok ısrar gelince ayaklı kuyumcu gibi gezemem dedim kesip attım.
İki gün önce bir yenge bana sen aptallık ettin altın istemedin dedi.
Kolay gelmişim yamanmışım imasında bulundu. Şimdi ben bu zihniyetle nasıl başa çıkayım ve neden uğraşayım?
Kendi aralarında eğlensinler
Çok doğru söylüyorsunuz. Kasa fikri aklımda bende öyle diyeceğimonlar da bu yuzden soruyorlar zaten, millete dedikodu lazim.
aaa gelin altinlarini takmamis, bak borc yapmislar da onlari odemisler, ay ben gelinim altinlarini bozdursa insan icine cikamam utancimdan...... falan filan diyecekler. Ama iste taksaniz da diyecekler takmasaniz da, bir kere gonul yapmak icin takmissiniz, gerisini bosverin, sorana da kasaya koydum ben, bu devirde takmaya korkuyorum falan dersiniz.
Merhaba 3. Dünya ülkesine hoşgeldinizMerhaba hanımlar. Daha iki aylık evliyim . Geçenlerde görümcemin de düğünü oldu . Kayinvalidem ısrarla bana düğünde takılan bilezikleri takmami istedi . Ben sevmiyorum şıngır şıngır onca bilezik kolumda diye diretsem de bir türlü dinletemedim . Yeni gelin olduğum belli olmalıymış , başkaları yanlış anlarmış vs vs . Sadece kayinvalidemlerin taktıkları bilezikleri taktım diğerlerini takmadım. Eşimin akrabalari diğerlerini niye takmadın diye sordular . Kuyumcu dükkanı gibi mi gezeceğim ben düğünlerde. Hiç hoşlanmıyorum şu durumdan . Eşim abartıyorsun bizim ailede bütün yeni gelinler takıyor dedi . Iyi de onlar takıyor diye ben de mi takmak zorundayım. Bir türlü ikna edemedim bir seferlik taktım. Bir de diğerlerini niye takmadın sorusunu çok yanlış buluyorum belki borcum vardı sattım olamaz mı yani niye bu gösteriş merakı bu insanların anlamıyorum . Sizce yanlış mi düşünüyorum.
Şu insanların altınına bile karışma durumu bir bizim ülkede vardır herhaldebenim kayınvalidemde ısrarla beştaşını tak,pırlanta kolyeni tak her düğüne gittiğimizde sorar niye takmadın ama kocamın ödemesi vardı mecbur sattık.Birgün dayamayıp patlayacağım onlar artık yok diye ama kocama kıyamıyorum
Biz doğuluyuz mesela bizde de altın takılır ama eşim tarafında pek aranmaz. Bizde ne kadar gelinin altını varsa o kadar sevildiği o kadar değer gördüğü anlamına gelir. Haliyle takmazsam laf olur diye mecbur takıyorum kendi akrabalarımın düğününde ama eşimin tarafına giderken sadece set takımımı takarım benc görüntü daha zarif oluyor öyle. Belkide sizdeki de böyle bişeydirMerhaba hanımlar. Daha iki aylık evliyim . Geçenlerde görümcemin de düğünü oldu . Kayinvalidem ısrarla bana düğünde takılan bilezikleri takmami istedi . Ben sevmiyorum şıngır şıngır onca bilezik kolumda diye diretsem de bir türlü dinletemedim . Yeni gelin olduğum belli olmalıymış , başkaları yanlış anlarmış vs vs . Sadece kayinvalidemlerin taktıkları bilezikleri taktım diğerlerini takmadım. Eşimin akrabalari diğerlerini niye takmadın diye sordular . Kuyumcu dükkanı gibi mi gezeceğim ben düğünlerde. Hiç hoşlanmıyorum şu durumdan . Eşim abartıyorsun bizim ailede bütün yeni gelinler takıyor dedi . Iyi de onlar takıyor diye ben de mi takmak zorundayım. Bir türlü ikna edemedim bir seferlik taktım. Bir de diğerlerini niye takmadın sorusunu çok yanlış buluyorum belki borcum vardı sattım olamaz mı yani niye bu gösteriş merakı bu insanların anlamıyorum . Sizce yanlış mi düşünüyorum.
B
Bu insanlar ne fena ya. Evlenince bazı şeyler daha iyi anlaşılıyor gerçekten.
Işte herkesin mizaci farklı. Bazen Ben de yapmak istiyorum böyle çılgınlıklar ama sonra vazgeçiyorum niyeyseİnsanlar fena ama onlara fenalık yapma hakkını verip vermemek bize kalmış.
Geçen kayınvalidem altın istemediğimi (onlara göre aptallığımı tasdik ettirmek için) "biz sana 10 bilezik takmıştık değil mi?" dedi.
Gayet umursamazca "hayır sadece 2 tane taktınız yazık bana. Ben nelere gidem? ne yapam? kendimi nereden atam? " dedim gülüp ağıt yaktım bir sürü insanın içinde. Herkes koptu.
Aynen ya dile getirmek istemesem de tam olarak yapılan bu ve öyle bir hale gelmiş ki sen doğru olanı söylüyorsun sanki yanlış bir şey yapmışsın gibi algı oluşuyor
Altınlar balayına gittiğimiz için kv duruyordu. Birden karsima geçip ille de tak diye ısrar esince bir şey diyemedim . Artik bilezikler bende oldugu icin sorun olmayacak ama su akrabalara ne oluyor anlamis değilim . 6 tane kalın bilezik taktım diğer altınları soruyorlar.Ne münasebet kullanacağınız takıya karışıp bir de devamını soruyorlar. Belki elbisenize uymayacak, belki tarzınız değil. İnsanlar ne kadar meraklılar birbirleri üzerinde söz sahibi olmaya. Keşke hiç takmasaydınız istemiyordunuz madem. Zaten hiç estetik de değil. Altın mümkün olduğunca yatırım amaçlı kullanılsın.
Işte herkesin mizaci farklı. Bazen Ben de yapmak istiyorum böyle çılgınlıklar ama sonra vazgeçiyorum niyeyse
Benim çevremde böyle olaylar oldu. Bazı kv lee niye böyle anlamış değilim evladın yaşında insanla neyin cekememezligi bu. Allah yardımcımız olsunBenim kayınvalideyle ilişkim kötü. 2 sene boyunca aman kibar ol güzelce anlat dedim kendime ama insan olana işler kibarlık incelik.
Ben nefretlik seviyedeyim telafisi mümkün olmayan noktadayım. Çok abuk subuk konuşur.
Ben çok kırıldım bu yüzden kimin kırıldığı umrumda değil.
Çılgınlık bu noktada geliyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?