Düğünde erkek tarafından istenecek takılar ne kadar olmalı ?

buradaki kadınların çoğundan daha yüksek bir kariyerim var. öğrencilik hayatımdan bu yana da çalışırım. burda bana laf yetiştiren tipler babalarından para dilenirken ben cafelerde garsonluk yapar, mağazalarda 14 saat ayakta dikilir kendi ekmeğimi çıkarırdım.

ama erkeğe yük bindirilmesi taraftarıyım. oturayım kocamın parasını yiyeyim değil. erkek borç öderse kafası rahat etmezse evine daha bağlı olur. yoksa cebinde parası olan kafası rahat erkeği zerre tutamazsınız evinde. karakter marakter hikaye. para erkeği öyle bir değiştirir ki en bana mısın diyen erkek bir anda gözünüzde pul olur.

o yüzden yeni evlenecek kızlara tavsiyem. isteyin. eşya altın kıyafet.
istisnalara bakmayın. risk almaya gerek yok..

Daha erken değil mi

Erkek tarafından bir şey istenmez hediye olarak Gönüller’inden ne kopuyorsa onu hediye ederler, geleceğiniz 2-3 bileziğe kaldıysa durum vahim Zaten. Yazık siz satılık bir eşya mısınız ki karşılığınızda birileri size bir şeyler versin? Üstelik o takılan bilezikler istenilse sizden alınamayacak mı? Benim kayınvalidem 10 bilezik taktı ev alırken bozdurduk bana mı kaldı sanki? Üstelik kendi annem de beş bilezik taktı ve yatak odası bulaşık makinesi ve çeyizi biz yaptık. Ailen görgüsüzlük yapıyor. Kızkardeşin telefon istemesi nedir ya?!

Kendileri de üzerine düşeni yapabilirse ( nişan kına vb) isteyebilirler..
Ama kendileri nişan bile yapamazken bana telefon sana süt hakkı ötekine şu bu istiyoruz diyemezler..
Bunun sizin egitiminizle alakası yok. Burdaki hemen herkes egitimli zaten.

Süt hakkı neymiş ya? Ben doğurdum, büyüttüm, emzirdim sen benden alacaksan emeğim o benim, karşılığını ver mi oluyor? Zorla alınmıyor ki, illa bir gün birisiyle evlenecek verme o zaman, evlendirme. Durumunuz yokmuş hem bak, yapamayacak olduğunuz şeyleri düşünerek insan kendini mahcup hisseder de bir şey talep edemez.

Bizimkiler ne yaparsanız dediler birsey istemediler onlarda gerekeni yaptı cok şükür herkes evladı için iyi olanı ister ama cok istemek damat tarafını zora sokar annen in dedikleri aç gözlülük oluyor evet. Allah yardımcın olsun arada kalmak zor umarım tatlılıkla çözersiniz inşaAllah

Şimdi o eski erkekler yok ki, çok nadir. Şimdi ki erkekler kız tarafına yük bindirme peşinde. İstisnalar hariç tabii ama nasılsa aşığız, seviyoruz diye neredeyse bir koltuk bir yatağa evlenelim derdindeler. Çevremde evlenen çoğu çift yani bekar kızların ciddi talepleri oluyor. Yok bilmem kaç gram'dan bilezik, günlük set, Trabzon hasır set, ev, düğün en pahalı mobilyalar. Ve yapan ailenin de durumu belli işin tuhafı, orta halli insanlar. Borç harç, kredi gelinin isteklerini yaptılar. Çocuk benim sınıf arkadaşım olurdu ilkokuldan, annesine yapmazsanız ''kendimi arabanın altına atarım'' diyormuş.

Aileniz görgüsüzlükte level atlamış. Gelin tarafı böyle davransa ben bırakırdım bu işin peşini. Sizin ailenin gözü doymaz. Kardeşe bak telefon istiyor. Yuh diyorum. Süt hakkıymış.. Oğlanın annesi emzirmedi sanki. Bir de başlık parası istesinler o eksik kalmış(!)

Hepinizin paçalarından da görgüsüzlük ve avamlık akıyo
Düşman başına bile değilsiniz

Evlenirken şunu bunu isterim demedim. Kına yapmadım sözde de ablama ait çok güzel bir elbise giydim, nişanlım elbet alabilirdi ama gerek duymadım. Benim de erkek kardeşim var ve birbirini seven insanların evlenirken birbirine hayatı zorlaştırmasını anlamıyorum. Düğünde takılan takıları da evlenmeden önce alınan evin kredisine verdim olduğu gibi. Kimse ver demedi ama 10 sene borç ödeyeceğimize 2 senede kapadık şükür. Ben çalışıyorum ileride gerekirse kendimi garanti altına alırım zaten. Şunu bunu isterim demeyi çok çirkin buluyorum. Bizlerin değeri altınlarla ölçülemez bence. Ailenin tavrını çok yanlış buldum üzgünüm..

Aynı düşüncedeyim ve böyle düşünenlere de helal olsun diyorum. iyiki varız ..

Afedersin ama ailenin elinde hiç bir şey yok herşeyi erkeğe yaptıracaksin hem de uzman çavuş mesleği canı elinde adamın bir de senin kardeşine akıllı telefon yok annene süt bilmem nesi... Pardon o adam sütü kimden emdi?? Hiç böyle konulara yorum yazmam ama yazmadan duramadim. Para nasıl kazanılıyor bilmiyorsunuz belli ki. Senin kıymetini bilsin başka bir şey istemem diyeceğine annende görgüsüzun önde gideni belli ki. Yeni evlendi kardeşim aynı annen gibi bir kaynanası var yetim adamdan istemedik bırakmadı akıl yoksunu insanlar düğün bitti bir ay olmadı ellerinde beş kuruş kalmadı sonuç herkes gider kalırsın eşinle bir başına, başına kalkilacak işler yapma abla tavsiyesi.
Kimseden beş kuruş istemedi benim ailem kimse başıma kalkamaz. Olduğu kadar yapılır yoksa borca sokulmaz boşuna insan. Vicdan önemli. Sonuçta eşinin borcu seninde borcun olacak. Allah annene kardeşine akıl fikir İhsan eylesin inşallah.

Şaka gibisiniz hayatımda böyle sömürücülük görmedim. Umarım müstakbel eş adayının biraz kendine saygısı vardır da bu işi tamamına erdirmeden bırakır. Telefonmuş, damat olsam en okkalısından küfrü sallarım size şunu duysam. Ayıp.

Son düzenleme:

Sen ne güzel insansın yahu.

Yazmayayom diyordum da dayanamadım.
Damadın ailesinden bir şey istenmez.
Ayıptır.
Hele kardeş anne falan asla bir şey istememeli.
Görgü, adap bunu gerektirir.

Tamamen saçmalık ..herşeyi erkek tarafı yapacak zaten ,bir daha ne yüzle birşey istenir ki ?!

Süt hakkı da başlık parası gibi birşey ..benim için çok utanç verici olurdu .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…