- 3 Ocak 2016
- 3.343
- 6.347
- 158
- 40
- Konu Sahibi flowerblue
-
Daha erken değil miArkadaşlar kısaca anlatmak istiyorum. 10 gün kadar önce erkek arkadaşımın ailesi tanışmaya geldi ve şehir dışından geldikleri için söz yapıp dönelim dediler. Aile arasında evde hazırlık yaptık ve sözlendik. Neyse dün anneme düşüncesini öğrenmek adına ne kadar altın isteyeceğini sordum. Annemin huyunu bildiğim için 6 bilezik,1 set ve saat yeterli olur dedim. Sözlüm uzman çavuş bu arada. Annem de bunun az olacağını ileride benim geleceğim için 22 ayar 6 bilezik,5i 1 yerde, küpe, yüzük ve saat isticem dedi. Kız kardeşim de eniştem bana hediye almicak mı ben de telefon istiyorum dedi. Ardından bir de süt hakkı diye birşey varmış ve annem için de birşey isticeklermiş. Bizim durumumuz yok. Söz yaptık nişan olmicak. Kına ve düğünde erkek tarafında olacak ve onlar yapacak. Daha mobilyaydı, evdi, eşyaydı derken evlenmek kolay mı dedim. Herşeyden önce tok gözlü olmak lazım dedim. Aile arası tartıştık ve beni anneme birşey layık görmeyen, şimdiden masraf yapmasın diye erkek arkadaşımı savunan birisi ilan ettiler. Ne yapıcam ben. Ailesine bunları söyleyince görgüsüz bu aile demezler mi ? Erkek arkadaşımla konuşmalı mıyım. Annem de bana küstü konuşmuyor.
Kendileri de üzerine düşeni yapabilirse ( nişan kına vb) isteyebilirler..buradaki kadınların çoğundan daha yüksek bir kariyerim var. öğrencilik hayatımdan bu yana da çalışırım. burda bana laf yetiştiren tipler babalarından para dilenirken ben cafelerde garsonluk yapar, mağazalarda 14 saat ayakta dikilir kendi ekmeğimi çıkarırdım.
ama erkeğe yük bindirilmesi taraftarıyım. oturayım kocamın parasını yiyeyim değil. erkek borç öderse kafası rahat etmezse evine daha bağlı olur. yoksa cebinde parası olan kafası rahat erkeği zerre tutamazsınız evinde. karakter marakter hikaye. para erkeği öyle bir değiştirir ki en bana mısın diyen erkek bir anda gözünüzde pul olur.
o yüzden yeni evlenecek kızlara tavsiyem. isteyin. eşya altın kıyafet.
istisnalara bakmayın. risk almaya gerek yok..
Bizimkiler ne yaparsanız dediler birsey istemediler onlarda gerekeni yaptı cok şükür herkes evladı için iyi olanı ister ama cok istemek damat tarafını zora sokar annen in dedikleri aç gözlülük oluyor evet. Allah yardımcın olsun arada kalmak zor umarım tatlılıkla çözersiniz inşaAllahArkadaşlar kısaca anlatmak istiyorum. 10 gün kadar önce erkek arkadaşımın ailesi tanışmaya geldi ve şehir dışından geldikleri için söz yapıp dönelim dediler. Aile arasında evde hazırlık yaptık ve sözlendik. Neyse dün anneme düşüncesini öğrenmek adına ne kadar altın isteyeceğini sordum. Annemin huyunu bildiğim için 6 bilezik,1 set ve saat yeterli olur dedim. Sözlüm uzman çavuş bu arada. Annem de bunun az olacağını ileride benim geleceğim için 22 ayar 6 bilezik,5i 1 yerde, küpe, yüzük ve saat isticem dedi. Kız kardeşim de eniştem bana hediye almicak mı ben de telefon istiyorum dedi. Ardından bir de süt hakkı diye birşey varmış ve annem için de birşey isticeklermiş. Bizim durumumuz yok. Söz yaptık nişan olmicak. Kına ve düğünde erkek tarafında olacak ve onlar yapacak. Daha mobilyaydı, evdi, eşyaydı derken evlenmek kolay mı dedim. Herşeyden önce tok gözlü olmak lazım dedim. Aile arası tartıştık ve beni anneme birşey layık görmeyen, şimdiden masraf yapmasın diye erkek arkadaşımı savunan birisi ilan ettiler. Ne yapıcam ben. Ailesine bunları söyleyince görgüsüz bu aile demezler mi ? Erkek arkadaşımla konuşmalı mıyım. Annem de bana küstü konuşmuyor.
buradaki kadınların çoğundan daha yüksek bir kariyerim var. öğrencilik hayatımdan bu yana da çalışırım. burda bana laf yetiştiren tipler babalarından para dilenirken ben cafelerde garsonluk yapar, mağazalarda 14 saat ayakta dikilir kendi ekmeğimi çıkarırdım.
ama erkeğe yük bindirilmesi taraftarıyım. oturayım kocamın parasını yiyeyim değil. erkek borç öderse kafası rahat etmezse evine daha bağlı olur. yoksa cebinde parası olan kafası rahat erkeği zerre tutamazsınız evinde. karakter marakter hikaye. para erkeği öyle bir değiştirir ki en bana mısın diyen erkek bir anda gözünüzde pul olur.
o yüzden yeni evlenecek kızlara tavsiyem. isteyin. eşya altın kıyafet.
istisnalara bakmayın. risk almaya gerek yok..
Kız kardeşim de eniştem bana hediye almicak mı ben de telefon istiyorum dedi.
Evlenirken şunu bunu isterim demedim. Kına yapmadım sözde de ablama ait çok güzel bir elbise giydim, nişanlım elbet alabilirdi ama gerek duymadım. Benim de erkek kardeşim var ve birbirini seven insanların evlenirken birbirine hayatı zorlaştırmasını anlamıyorum. Düğünde takılan takıları da evlenmeden önce alınan evin kredisine verdim olduğu gibi. Kimse ver demedi ama 10 sene borç ödeyeceğimize 2 senede kapadık şükür. Ben çalışıyorum ileride gerekirse kendimi garanti altına alırım zaten. Şunu bunu isterim demeyi çok çirkin buluyorum. Bizlerin değeri altınlarla ölçülemez bence. Ailenin tavrını çok yanlış buldum üzgünüm..Arkadaşlar kısaca anlatmak istiyorum. 10 gün kadar önce erkek arkadaşımın ailesi tanışmaya geldi ve şehir dışından geldikleri için söz yapıp dönelim dediler. Aile arasında evde hazırlık yaptık ve sözlendik. Neyse dün anneme düşüncesini öğrenmek adına ne kadar altın isteyeceğini sordum. Annemin huyunu bildiğim için 6 bilezik,1 set ve saat yeterli olur dedim. Sözlüm uzman çavuş bu arada. Annem de bunun az olacağını ileride benim geleceğim için 22 ayar 6 bilezik,5i 1 yerde, küpe, yüzük ve saat isticem dedi. Kız kardeşim de eniştem bana hediye almicak mı ben de telefon istiyorum dedi. Ardından bir de süt hakkı diye birşey varmış ve annem için de birşey isticeklermiş. Bizim durumumuz yok. Söz yaptık nişan olmicak. Kına ve düğünde erkek tarafında olacak ve onlar yapacak. Daha mobilyaydı, evdi, eşyaydı derken evlenmek kolay mı dedim. Herşeyden önce tok gözlü olmak lazım dedim. Aile arası tartıştık ve beni anneme birşey layık görmeyen, şimdiden masraf yapmasın diye erkek arkadaşımı savunan birisi ilan ettiler. Ne yapıcam ben. Ailesine bunları söyleyince görgüsüz bu aile demezler mi ? Erkek arkadaşımla konuşmalı mıyım. Annem de bana küstü konuşmuyor.
Aynı düşüncedeyim ve böyle düşünenlere de helal olsun diyorum. iyiki varız ..Konu sahibinin ailesine ve yorum yapan bazı hanımlara çok şaşırdım. Arkadaşlar siz mal mısınız? Yani hakaret anlamında söylemiyorum, bu resmen kendinizi pazarlamak, altınları ver malı al, bu kadar mı düştünüz? 1 sene sonra evleniyorum ve düğün istemiyorum, altın falan zaten işim olmaz, o parayla yurtdışına tatile gideceğiz. Ben erkek olsam ve karşıma sizler gibi hanımlar gelip bana şunu şunu alacaksın dese evlendikten sonra üstüne biner DEEEH derim. Yazık valla
Annem de bunun az olacağını ileride benim geleceğim için 22 ayar 6 bilezik,5i 1 yerde, küpe, yüzük ve saat isticem dedi. Kız kardeşim de eniştem bana hediye almicak mı ben de telefon istiyorum dedi. Ardından bir de süt hakkı diye birşey varmış ve annem için de birşey isticeklermiş.
Ay bi daha yazacağım;
Yoktur, yok denir, canını alacak değilsiniz ya erkek ailesi kız ailesi fark etmez, yoksa maddi imkan gönüllerini katarlar, işleri kolaylaştırırlar, veremedikleri maddiyatı en azından karşı tarafa listeler çıkararak götürüp ne kendilerini, ne çocuklarını rezil edip zora sokarlar. Ha vardır imkanın, evlattır yardım edersin; değer. Bir başka konuda daha yazmıştım sanırım evladım 30una 40ına da gelse evladımdır; bende varsa yığarım teklif dahi gerekmez ve en önemlisi de "Kız-oğlan" fark etmez.
Süt hakkına kadar istemek nedir Allah aşkına? Bu nasıl bir adet, bu ne biçim şey?
Bi kız çocuğu mu emziriliyor, erkek çocuklar mantar gibi mi çıkıyor ağaç kovuğundan mı türüyor?
Ki bir annenin süt hakkım diye isteyebilmesi, bu nedir ya, bu satışın kaçıncı levelidir?
Adetler, yok kadının güvencesi, anasına süt hakkı, babasına evden çıktı hakkı, kardeşine o yolu bilmem nesi adı altında şu modern şekilde kız satma olayları bi dursun, bitsin artık. Böyle "Alınanın" kıymeti de "Ödenmesi" yapılana kadardır.
Kıymet mi istiyorsunuz?
Doğru düzgün adamları seçin hayatınıza, hayat arkadaşı olarak ki evlenirken boşanmayı baştan hesaplamak zorunda kalmayın.
Okuyun, diplomalar yığın çeyiz niyetine.
Elinize alın mesleğinizi, ister çalışın ister çalışmayın ama gerektiğinde çatır çatır paranızı kazanacak bir iş hayatı tecrübesinden sonra evlenin, ekonomik olarak bağımsız olabilin.
Sağlam çevreler edinin, boş beleş arkadaşlıklar peşinde koşacağınıza, kariyerli-entelektüel çevrelere girin, her şeyin o küçük dünyanızdan ibaret olmadığını görün, yaşayın, deneyimleyin.
Bir yeteneğiniz mi var, parlatın; evde oturduğunuz yerden dantel dürtmek ve bunu değerlendirebilmek bile kıymet, sanat.
Başta ananızın-babanızın size vermediği kıymeti(!), elin oğullarından onları soyarak alamazsınız.
Kız ailesiyiz biz karışmayız yok deyip çekilen analara babalarınıza sorun önce "Bir bilezik kıymetim yok mu?" diye de sonra elin adamlarından "Şo kadar şo gram bilozok alacakson bona" diyerek isteyebilin bari.
Güvence güvence diyenlere de yazıvereyim güvencemi;
Şanslıyım ki iyi bir aileye doğdum, çocuğunu mal gibi satmayan, geleceğini planlayan bir aileye.
Babamın düğün hediyesi "İstediğin daireyi seç" demek oldu. "Evimle" çıktım evimden.
Diğer güvencem mesleğim; öyle güzel çalıştım çevre edindim- para ve en önemlisi çevre - bilgi - insan biriktirdim.
Güvencem önce "kendimdim"
Eşyalarımızı eşim ve ben birlikte çalışarak yaptık.
Evlendiğim adam, çoğu yönden çözdüğüm-gördüğüm adamdı; yanıltmadı.
Nişanlandığımızda tek kuruşun ne lafını ettim ne istedim, her ay geldi maaşını elime saydı "Bizim için istediğin gibi biriktir, istediğini al" diye. Siz istemeden bazı şeyleri verebilen adamlarla evlenin, maddi kıymet istiyorsanız bu; "İstenmeden verilmesi"
Bilmem kaç bilezik yaptım, düğün sonrası herhangi bir şeye istediğimiz gibi dönüştürebilelim diye.
Bilmem kaç binlik ısmarlama takı setleriyle işim olmadı; düğünümden tek hatıram eşimin gönlünden kopan zarif beyaz altın bir takı seti ve annemin yaptırdığı beyaz altınlı inci set. Gelinlik için.
Evden çıkarken annem, babam, kardeşim 3ünden de üç koca bilezik. Süt hakkı istemek yerine kızlarına yığıyorlar hala tüh.
Kvlerden sıfır beklenti sıfır istek, sıfır söz hakkı
Borçları kapadık iki kafa bir olduk çalıştık, önce bi motor aldık ayağımızı yerden kestik. Hamile kalma düşüncemden hemen önce de, eşimin vaktinde verdiği maaşlarıyla yaptıklarımı bozdurup araba peşinatına sayıp, motoru da elden çıkarıp alta araba çektik.
Şimdi çocuk büyütürüm evde, güvencem ne üç kuruş ne araba, ne ev... Güvencem "İstediğimde tekrar çalışabilecek donanımda olmak ve insana dair doğru tercihlerim"
Siz isteyin durun 5i bir yerdeleri.
Bugün alıverirler, atlarsınız eşikten; sonra kaçı bir yerde fitil fitil çıkmaya başlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?