Düğünde erkek tarafından istenecek takılar ne kadar olmalı ?

hayır sen ödemeyeceksin.
kadınların her zaman gizli bir kasaları olmalıdır. evlenirken alınanlar da o gizli kasada durmalıdır.
yarın erkek sıkıntı çıkarırsa o kasadakiler yeter kadına.
erkek düzgündür, iyidir ama yarın değişebilir. bu riski almayan zaten evlenmez.

Neyse anlaşamıyoruz sizinle, gelir gider hesabı yapın bir ne demek istediğimi anlarsınız belki.

Kusura bakmayın da yok aldatırsa kendimi güvene alayım diye kendimi altınla parayla satamam ben o insanla evlenyiyorsam sevdiğimden evleniyorumdur. Ayrıca durumum yoksa kına gecesini bile erkek tarafı yapacaksa doğru düzgün çeyizim bile yoksa karşı taraftan birşey isteyemem. Sizin dediğiniz çok farklı diyorsunuzki ; illa borç yapın rahatlamasın şımarmasın diyorsunuz aldatmanın bununla alakası yok diyorum. Ya aldatırsa? diye bir ihtimali düşünerek evlilik olmaz. O zaman erkek ailesi de siz de üzerinize düşeni yapın kınayı da siz yapın nişan da istiyoruz desinler hele ki kardeşinin telefon istemesi annenin süt parası falan nedir ya insanın küçük düşmesinden başka birşey değil. Her erkek de aldatmaz. Boşansam da aman altınım olsun falan demem yani. Kendimi de alçaltamam

En doğru yorum

Ben bu arkadasa kısmen katılıyorum. Erkekler para harcadığı seylere cok deger verirler. Mesela arabalarına
Arabasina bi zarar verse karısı nasil canavarlasirlar
Oyle hikayeler var ki bu forumda
Bir kadin kesinlikle kendini güvenceye almali hele de calismayan bir kadınsa.
Erkegin terk edip gitmesini gectim hadi ölse?kadin kaldi yapayalniz altin ve para guvencedir
Bu cahiliye döneminden beri suregelen birseydir.
Mehir
Kadının hakkıdır. Kadinin altinina kimse karisamaz
Ama karsi tarafın ailesinden yani erkek tarafindan altin istemek pazarlik yapmak evet gorgusuzluktur
Mesela bizde serefine bırakılır bu tip seyler kim ne takmak isterse.. Agizla istemek ayıptır bence

Ayrıca dışarıya bağımlı cok erkek var,evine para vermeyen disarida arkadaslariyla yiyip icip ismarlayan kendine harcayan ama cocuguna bisey lazim oldugunda ya da karisina idare et diyen
Malesef o isler yalan dolan
Sen karına cocuguna harca sen kendin idare et mahrum kal bazi seylerden oyle degil mi???

Erkeklerin borcu olmadi borc yigidin kamcisidir.

Ne yani disariya para var ama?o nasil yaratılıyor para birden bire

Erkek.istese yaratir parayi kadin icin bu isler daha zor
Neden hep zengin is.adami var da zengin is.kadini yok?
Zengin is kadını var zaten de toplumda neden hic dillendirilmez bum

Malesef biraz uyanik olmak gerek benim esim ev alıyordu ama ona kredi çıkmıyordu biz sozluyken
Sonra nisan yaptık annesine kredi cıktı ne hikmetse
Bir de mesaj geldi bana seninde altinlari bozdururuz bir ev aliriz diye
Tabiki hayir dedim
Suan kiraciyiz.
Ve umurumda bile degil
200 bin liralik evi alacak olan adam benim 3 5 altinima kalmis değil
Bunlar hep yoklama....
Benim aklım bana yeter cok şükür.
Kizlar sizde akilli.olun

Kendine güveni olmayan güvence arıyor işte. Arkanda dağ gibi ailen, eğitimin mesleğin olduktan sonra kimsenin takacağı 2-3 dal güvenceye ihtiyacımız olmaz evvelallah.

Kendine güveni olmayan güvence arıyor işte. Arkanda dağ gibi ailen, eğitimin mesleğin olduktan sonra kimsenin takacağı 2-3 dal güvenceye ihtiyacımız olmaz evvelallah.
Bak orasi öyle. Aileye de gerek yok yani aileden maddi beklentiye gerek yok bence. Ama kişi calismiyor ise bence 2 3 dal gerek ona.
Ileride magdur olmamasi için
Ama bunlar pazarlik konusu edilmemeli
Ben kendime güvenmesem evlenmezdim mesela
Ha suan issizim o ayri

vala biz kredi çektik evi dizdik kimse karışmadı, aileme sordular ne istiyorsunuz kimse bişe istemedi gelenekler yerine geldi o,bileziğim takımı taktılar .ama sonrasındada çok destek aldım kv kp olsun yemek mutfak alışveriş ne bulsa bize de verdiler . ikimzde çalıştığımız halde önemli olan kalp kırmadan bugünleri geçirmek

Ben nişan alışverişinde sadece bir saat ve alyans aldım evlenirken 3 tane burma bilezik sadece gelinlik aldık ayakkabım olduğu için almadım ne gerek var dedim bu arada eşimin maaşı normal bir memurun 3 katıydı bende iyi bir maaşla çalışıyordum ve kesinlikle ailem alacaklarımıza karışmadı kendiniz bilirsiniz dedi alışverişe kimse gelmedi bırakın bu altın muhabbetini adam canını dişine takmış terörist peşinde sen burma bilezik kesinlikle dayatsalar evlenmezdim ben erkek olsam bu ne böyle

Gideyim de nişanlıma 100.000 tele borç bindireyim, o da yıllarca borca odaklansın gözü başka kadınlara kaymasın. Te allam ya, mehirmiş, sanki dini bütün insanlarsınız da mehir eksik kalıyo. Yahu sizin "kocamıza borç yıkıyoruz ehe ehe" demeniz günah değil mi? Mehire gelene kadar daha önemli sorunlarınız var kendi iç dünyanızda onları bir sorgulayjn bence

Valla bende birşey istemedim ama kimse de ben bişey istemedim diye gelip madalya takmadı
bence de isteyen yaranıyor g,ibi

Maddi olarak demedim onu zaten. Kimisinin ailesi zorluk çıkartıyor boşanınca.

senin dusuncen guzel, dedigin gibi iste iste.
hayir senin kendi ailen gorevlerini yerine getirseler, okey diicem, ama bir kina bile yapmiyorlar durumlari yok diye. onu bile erkek tarafina yaptirin, ama damat hem baldiza telefon hem kaynanaya sut hakki diye para versin veya altin taksin her neyse. nekadar ayip. yazarken ben utandim yahu.
diret, dik dur.

Küpe saat bilmem ne hiçbiri alınmadı çünkü istemedim eşimin ablası beş taş yüzük ve tuğra kolye hediye etti bende eşime senin tekrar almana gerek yok dedim. Düğünde de 4 tane bilezik taktı 1 tanede babamlar taktı o kadar. Ben nişan takımlada bilezik yapmıştım. Ailem ne yapabilirseniz size kalmş dedi eşime süt hakkı falan yeni duyuyorum. Kardeşim zaten öyle densizlik yapmaz tuhaf geldi aileniz evladın üzerinden böyle şeyler yapılmaz.

Böyle saçmalıklara ticaret kafasına girene kadar kadınlarda çalışsa keşke bir zahmette kendini bu şekilde garantiye alsa. O bilezikler anca yeni bir eve eşyaya yeter ayrılırsa ee sonra? Sonrası yok.

Bu ne bicim bir zihniyet ? Bu devirde altmk icin herhangi bir sosyal agda 2 dk yeter.

Valla bu hayatta en güzel adet mutluluk ve huzurdur hele ki nişanlılık döneminde ,keşke insanlar bunu idrak edip kimse birbiri ile yarışa girmese..

Valla acidim bazi arkadaslarin kocalarina
Nasil yolmuslar
Nikaha gitmeden wcye gitsin boyle kadinlar,Allah korusun bagirsaklarda kalan mokun bile parasini isteyecekler neredeyse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…