- 3 Ocak 2016
- 3.343
- 6.347
- 158
- 40
- Konu Sahibi flowerblue
-
Erkeğin bütçesi ayrı mı sanki allah aşkına, o borcu öderken eve harcadığı azalacak eve ben harcayacağım bu sefer. Yani yine ben ödemiş olacağım. Sanki başka birinden bahsediyorsunuz eşden bahsederken. Ortak hayat kavramı oturmamış bence sizde. Ayrıca üstünde borç yok diye başka kadına gidecek kadar karaktersizse ona da onu seçtiğim için bana da yazıklar olsun.
Neyse anlaşamıyoruz sizinle, gelir gider hesabı yapın bir ne demek istediğimi anlarsınız belki.hayır sen ödemeyeceksin.
kadınların her zaman gizli bir kasaları olmalıdır. evlenirken alınanlar da o gizli kasada durmalıdır.
yarın erkek sıkıntı çıkarırsa o kasadakiler yeter kadına.
erkek düzgündür, iyidir ama yarın değişebilir. bu riski almayan zaten evlenmez.
Evlenince isyerimi devrettim evlendigimden beri çalışmıyorum ,suanda bir is kuruyoruz eşimle bana ama..Umarim dolandırılmam.Çalışmıyorsunuz değil mi?
o karakter meselesi hikaye, en sağlamım diyen adamın yanına güzel bir kız yanaşsın iki cilve yapsın bak nasıl aldatıyor?
karakterli erkek değil fırsatını bulamayan erkek aldatmaz. erkekten o fırsatı çekeceksin diyorum..
en sağlamım diyen erkeğe bir kadın gel bu gece birlikte olalım desin bakın karakter falan kalıyor mu?
aldatma korkusu değil ki konuştuğum sen yanlış anlamışsın.. erkek yarın giderse kadının kendini güvenceye alması.
erkeğe güven olmuyor.
onlar bize göre toplumda daha avantajlı. paraya daha kolay ulaşabiliyorlar.
daha kolay iş bulabiliyorlar.
o zaman kadının kendini garantiye alması neden sorun olsun?
ki karısına 2 çöp almayan adamların metreslerine altınlar gümüşler saçtığına hep şahitiz. elin kızı yiyeceğine nikahlı karısı yesin diyoruz.
çünkü erkek isterse para buluyor bir şekilde.
Konu sahibi hiç alınmayacak demiyor ki. Zaten kafasında belirlemiş alınabilecek takıyı.
Ben de bir miktar alınması taraftarıyım açıkcası. Sonuçta bu kadının gelecekteki güvencesi. Çalıştığı dönemde üstüne ekleme yapar. Ama çalışamadığı zaman işine yarar.
Kadınlar hep zor durumda kalır zaten malum..
Sorun annesinin ve kardeşinin adap bilmezliği bence..
Benim anneme de eşimin annesi sordu "ne istersiniz?" diye. Sorulmasa olmaz çünkü. Annem "size yakışan neyse onu yapın ben miktar söylemem. Ne yaparsanız çocukların işine yarayacak sonuçta" dedi..
Kardeşe bak hele. Telefonmuşş. Önceden kulis yapılmış belli..
o karakter meselesi hikaye, en sağlamım diyen adamın yanına güzel bir kız yanaşsın iki cilve yapsın bak nasıl aldatıyor?
karakterli erkek değil fırsatını bulamayan erkek aldatmaz. erkekten o fırsatı çekeceksin diyorum..
en sağlamım diyen erkeğe bir kadın gel bu gece birlikte olalım desin bakın karakter falan kalıyor mu?
aldatma korkusu değil ki konuştuğum sen yanlış anlamışsın.. erkek yarın giderse kadının kendini güvenceye alması.
erkeğe güven olmuyor.
onlar bize göre toplumda daha avantajlı. paraya daha kolay ulaşabiliyorlar.
daha kolay iş bulabiliyorlar.
o zaman kadının kendini garantiye alması neden sorun olsun?
ki karısına 2 çöp almayan adamların metreslerine altınlar gümüşler saçtığına hep şahitiz. elin kızı yiyeceğine nikahlı karısı yesin diyoruz.
çünkü erkek isterse para buluyor bir şekilde.
Kendine güveni olmayan güvence arıyor işte. Arkanda dağ gibi ailen, eğitimin mesleğin olduktan sonra kimsenin takacağı 2-3 dal güvenceye ihtiyacımız olmaz evvelallah.Ay bi daha yazacağım;
Yoktur, yok denir, canını alacak değilsiniz ya erkek ailesi kız ailesi fark etmez, yoksa maddi imkan gönüllerini katarlar, işleri kolaylaştırırlar, veremedikleri maddiyatı en azından karşı tarafa listeler çıkararak götürüp ne kendilerini, ne çocuklarını rezil edip zora sokarlar. Ha vardır imkanın, evlattır yardım edersin; değer. Bir başka konuda daha yazmıştım sanırım evladım 30una 40ına da gelse evladımdır; bende varsa yığarım teklif dahi gerekmez ve en önemlisi de "Kız-oğlan" fark etmez.
Süt hakkına kadar istemek nedir Allah aşkına? Bu nasıl bir adet, bu ne biçim şey?
Bi kız çocuğu mu emziriliyor, erkek çocuklar mantar gibi mi çıkıyor ağaç kovuğundan mı türüyor?
Ki bir annenin süt hakkım diye isteyebilmesi, bu nedir ya, bu satışın kaçıncı levelidir?
Adetler, yok kadının güvencesi, anasına süt hakkı, babasına evden çıktı hakkı, kardeşine o yolu bilmem nesi adı altında şu modern şekilde kız satma olayları bi dursun, bitsin artık. Böyle "Alınanın" kıymeti de "Ödenmesi" yapılana kadardır.
Kıymet mi istiyorsunuz?
Doğru düzgün adamları seçin hayatınıza, hayat arkadaşı olarak ki evlenirken boşanmayı baştan hesaplamak zorunda kalmayın.
Okuyun, diplomalar yığın çeyiz niyetine.
Elinize alın mesleğinizi, ister çalışın ister çalışmayın ama gerektiğinde çatır çatır paranızı kazanacak bir iş hayatı tecrübesinden sonra evlenin, ekonomik olarak bağımsız olabilin.
Sağlam çevreler edinin, boş beleş arkadaşlıklar peşinde koşacağınıza, kariyerli-entelektüel çevrelere girin, her şeyin o küçük dünyanızdan ibaret olmadığını görün, yaşayın, deneyimleyin.
Bir yeteneğiniz mi var, parlatın; evde oturduğunuz yerden dantel dürtmek ve bunu değerlendirebilmek bile kıymet, sanat.
Başta ananızın-babanızın size vermediği kıymeti(!), elin oğullarından onları soyarak alamazsınız.
Kız ailesiyiz biz karışmayız yok deyip çekilen analara babalarınıza sorun önce "Bir bilezik kıymetim yok mu?" diye de sonra elin adamlarından "Şo kadar şo gram bilozok alacakson bona" diyerek isteyebilin bari.
Güvence güvence diyenlere de yazıvereyim güvencemi;
Şanslıyım ki iyi bir aileye doğdum, çocuğunu mal gibi satmayan, geleceğini planlayan bir aileye.
Babamın düğün hediyesi "İstediğin daireyi seç" demek oldu. "Evimle" çıktım evimden.
Diğer güvencem mesleğim; öyle güzel çalıştım çevre edindim- para ve en önemlisi çevre - bilgi - insan biriktirdim.
Güvencem önce "kendimdim"
Eşyalarımızı eşim ve ben birlikte çalışarak yaptık.
Evlendiğim adam, çoğu yönden çözdüğüm-gördüğüm adamdı; yanıltmadı.
Nişanlandığımızda tek kuruşun ne lafını ettim ne istedim, her ay geldi maaşını elime saydı "Bizim için istediğin gibi biriktir, istediğini al" diye. Siz istemeden bazı şeyleri verebilen adamlarla evlenin, maddi kıymet istiyorsanız bu; "İstenmeden verilmesi"
Bilmem kaç bilezik yaptım, düğün sonrası herhangi bir şeye istediğimiz gibi dönüştürebilelim diye.
Bilmem kaç binlik ısmarlama takı setleriyle işim olmadı; düğünümden tek hatıram eşimin gönlünden kopan zarif beyaz altın bir takı seti ve annemin yaptırdığı beyaz altınlı inci set. Gelinlik için.
Evden çıkarken annem, babam, kardeşim 3ünden de üç koca bilezik. Süt hakkı istemek yerine kızlarına yığıyorlar hala tüh.
Kvlerden sıfır beklenti sıfır istek, sıfır söz hakkı
Borçları kapadık iki kafa bir olduk çalıştık, önce bi motor aldık ayağımızı yerden kestik. Hamile kalma düşüncemden hemen önce de, eşimin vaktinde verdiği maaşlarıyla yaptıklarımı bozdurup araba peşinatına sayıp, motoru da elden çıkarıp alta araba çektik.
Şimdi çocuk büyütürüm evde, güvencem ne üç kuruş ne araba, ne ev... Güvencem "İstediğimde tekrar çalışabilecek donanımda olmak ve insana dair doğru tercihlerim"
Siz isteyin durun 5i bir yerdeleri.
Bugün alıverirler, atlarsınız eşikten; sonra kaçı bir yerde fitil fitil çıkmaya başlar.
Bak orasi öyle. Aileye de gerek yok yani aileden maddi beklentiye gerek yok bence. Ama kişi calismiyor ise bence 2 3 dal gerek ona.Kendine güveni olmayan güvence arıyor işte. Arkanda dağ gibi ailen, eğitimin mesleğin olduktan sonra kimsenin takacağı 2-3 dal güvenceye ihtiyacımız olmaz evvelallah.
işte böyle böyle erkeğin üzerinden yükü alırsanız şımarır başka kadınlara gitme kaçma evinden uzaklaşma ihtimali artar. erkeğe sürekli borç yığmak ve ödememek lazım ki rahat edemesin.. rahat eden erkek şımarır.
Maddi olarak demedim onu zaten. Kimisinin ailesi zorluk çıkartıyor boşanınca.Bak orasi öyle. Aileye de gerek yok yani aileden maddi beklentiye gerek yok bence. Ama kişi calismiyor ise bence 2 3 dal gerek ona.
Ileride magdur olmamasi için
Ama bunlar pazarlik konusu edilmemeli
Ben kendime güvenmesem evlenmezdim mesela
Ha suan issizim o ayri
Böyle saçmalıklara ticaret kafasına girene kadar kadınlarda çalışsa keşke bir zahmette kendini bu şekilde garantiye alsa. O bilezikler anca yeni bir eve eşyaya yeter ayrılırsa ee sonra? Sonrası yok.hayır sen ödemeyeceksin.
kadınların her zaman gizli bir kasaları olmalıdır. evlenirken alınanlar da o gizli kasada durmalıdır.
yarın erkek sıkıntı çıkarırsa o kasadakiler yeter kadına.
erkek düzgündür, iyidir ama yarın değişebilir. bu riski almayan zaten evlenmez.
Bu ne bicim bir zihniyet ? Bu devirde altmk icin herhangi bir sosyal agda 2 dk yeter.gayet de dolu işler foruma bakarak da anlayabilirsin.
Niye çift beraber ödesin ki?
Erkeğin ailesinin aldığını erkek ve ailesi öder.. karı koca beraber aldılarsa beraber öderler.
işte böyle böyle erkeğin üzerinden yükü alırsanız şımarır başka kadınlara gitme kaçma evinden uzaklaşma ihtimali artar. erkeğe sürekli borç yığmak ve ödememek lazım ki rahat edemesin.. rahat eden erkek şımarır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?