- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.575
- 598
- Konu Sahibi flowerblue
-
bazı kadınlar isveç'te norveç'te yaşadığını zannediyor sanırım ki benim söylediklerime ters tepki vermişler.. istisnia durumlar elbette olur ama genel bir kanı var ki erkeğe para harcatmazsan kıymet bilmez.
karakterle alakası vs hikaye. adam kötü çıktığı zaman seni kim koruyacak?
yine yanındaki altınların, adamdan aldıkların koruyacak.
hadi çekti gitti yarın. kaldın çolukla çocukla.
neyle geçineceksin?
işin de yok misal.
erkeğe para harcatın kızlar.
bolca eşya aldırın.
öte beri ne varsa isteyin. altın, gümüş vs..
durumumuz yok demesine aldanmayın. isterlerse nasıl durumlar çıkıyor bir bilseniz.
daha yeni yeğenimin arkadaşı kız evlenecekti adam her istediğine para yok diyordu sonra ayrıldılar adam 4 aydır tanıdığı kızla nişanlanmış ve duyduk ki para yok diyen aile neler almış neler. yani isterlerse durum olur..
kadın çalışsın evet ama elinde fazladan mal da olursa kötü mü?
erkeğe güven olmaz. kadının her zaman bir garantisi olmalıdır.
Başlığınız bile hoş değil hiç... İstemek ne demek? Karşı taraf zaten üstüne düşeni yapar büyük olasılıkla..Arkadaşlar kısaca anlatmak istiyorum. 10 gün kadar önce erkek arkadaşımın ailesi tanışmaya geldi ve şehir dışından geldikleri için söz yapıp dönelim dediler. Aile arasında evde hazırlık yaptık ve sözlendik. Neyse dün anneme düşüncesini öğrenmek adına ne kadar altın isteyeceğini sordum. Annemin huyunu bildiğim için 6 bilezik,1 set ve saat yeterli olur dedim. Sözlüm uzman çavuş bu arada. Annem de bunun az olacağını ileride benim geleceğim için 22 ayar 6 bilezik,5i 1 yerde, küpe, yüzük ve saat isticem dedi. Kız kardeşim de eniştem bana hediye almicak mı ben de telefon istiyorum dedi. Ardından bir de süt hakkı diye birşey varmış ve annem için de birşey isticeklermiş. Bizim durumumuz yok. Söz yaptık nişan olmicak. Kına ve düğünde erkek tarafında olacak ve onlar yapacak. Daha mobilyaydı, evdi, eşyaydı derken evlenmek kolay mı dedim. Herşeyden önce tok gözlü olmak lazım dedim. Aile arası tartıştık ve beni anneme birşey layık görmeyen, şimdiden masraf yapmasın diye erkek arkadaşımı savunan birisi ilan ettiler. Ne yapıcam ben. Ailesine bunları söyleyince görgüsüz bu aile demezler mi ? Erkek arkadaşımla konuşmalı mıyım. Annem de bana küstü konuşmuyor.
Arkadaşlar kısaca anlatmak istiyorum. 10 gün kadar önce erkek arkadaşımın ailesi tanışmaya geldi ve şehir dışından geldikleri için söz yapıp dönelim dediler. Aile arasında evde hazırlık yaptık ve sözlendik. Neyse dün anneme düşüncesini öğrenmek adına ne kadar altın isteyeceğini sordum. Annemin huyunu bildiğim için 6 bilezik,1 set ve saat yeterli olur dedim. Sözlüm uzman çavuş bu arada. Annem de bunun az olacağını ileride benim geleceğim için 22 ayar 6 bilezik,5i 1 yerde, küpe, yüzük ve saat isticem dedi. Kız kardeşim de eniştem bana hediye almicak mı ben de telefon istiyorum dedi. Ardından bir de süt hakkı diye birşey varmış ve annem için de birşey isticeklermiş. Bizim durumumuz yok. Söz yaptık nişan olmicak. Kına ve düğünde erkek tarafında olacak ve onlar yapacak. Daha mobilyaydı, evdi, eşyaydı derken evlenmek kolay mı dedim. Herşeyden önce tok gözlü olmak lazım dedim. Aile arası tartıştık ve beni anneme birşey layık görmeyen, şimdiden masraf yapmasın diye erkek arkadaşımı savunan birisi ilan ettiler. Ne yapıcam ben. Ailesine bunları söyleyince görgüsüz bu aile demezler mi ? Erkek arkadaşımla konuşmalı mıyım. Annem de bana küstü konuşmuyor.
Ay bi daha yazacağım;
Yoktur, yok denir, canını alacak değilsiniz ya erkek ailesi kız ailesi fark etmez, yoksa maddi imkan gönüllerini katarlar, işleri kolaylaştırırlar, veremedikleri maddiyatı en azından karşı tarafa listeler çıkararak götürüp ne kendilerini, ne çocuklarını rezil edip zora sokarlar. Ha vardır imkanın, evlattır yardım edersin; değer. Bir başka konuda daha yazmıştım sanırım evladım 30una 40ına da gelse evladımdır; bende varsa yığarım teklif dahi gerekmez ve en önemlisi de "Kız-oğlan" fark etmez.
Süt hakkına kadar istemek nedir Allah aşkına? Bu nasıl bir adet, bu ne biçim şey?
Bi kız çocuğu mu emziriliyor, erkek çocuklar mantar gibi mi çıkıyor ağaç kovuğundan mı türüyor?
Ki bir annenin süt hakkım diye isteyebilmesi, bu nedir ya, bu satışın kaçıncı levelidir?
Adetler, yok kadının güvencesi, anasına süt hakkı, babasına evden çıktı hakkı, kardeşine o yolu bilmem nesi adı altında şu modern şekilde kız satma olayları bi dursun, bitsin artık. Böyle "Alınanın" kıymeti de "Ödenmesi" yapılana kadardır.
Kıymet mi istiyorsunuz?
Doğru düzgün adamları seçin hayatınıza, hayat arkadaşı olarak ki evlenirken boşanmayı baştan hesaplamak zorunda kalmayın.
Okuyun, diplomalar yığın çeyiz niyetine.
Elinize alın mesleğinizi, ister çalışın ister çalışmayın ama gerektiğinde çatır çatır paranızı kazanacak bir iş hayatı tecrübesinden sonra evlenin, ekonomik olarak bağımsız olabilin.
Sağlam çevreler edinin, boş beleş arkadaşlıklar peşinde koşacağınıza, kariyerli-entelektüel çevrelere girin, her şeyin o küçük dünyanızdan ibaret olmadığını görün, yaşayın, deneyimleyin.
Bir yeteneğiniz mi var, parlatın; evde oturduğunuz yerden dantel dürtmek ve bunu değerlendirebilmek bile kıymet, sanat.
Başta ananızın-babanızın size vermediği kıymeti(!), elin oğullarından onları soyarak alamazsınız.
Kız ailesiyiz biz karışmayız yok deyip çekilen analara babalarınıza sorun önce "Bir bilezik kıymetim yok mu?" diye de sonra elin adamlarından "Şo kadar şo gram bilozok alacakson bona" diyerek isteyebilin bari.
Güvence güvence diyenlere de yazıvereyim güvencemi;
Şanslıyım ki iyi bir aileye doğdum, çocuğunu mal gibi satmayan, geleceğini planlayan bir aileye.
Babamın düğün hediyesi "İstediğin daireyi seç" demek oldu. "Evimle" çıktım evimden.
Diğer güvencem mesleğim; öyle güzel çalıştım çevre edindim- para ve en önemlisi çevre - bilgi - insan biriktirdim.
Güvencem önce "kendimdim"
Eşyalarımızı eşim ve ben birlikte çalışarak yaptık.
Evlendiğim adam, çoğu yönden çözdüğüm-gördüğüm adamdı; yanıltmadı.
Nişanlandığımızda tek kuruşun ne lafını ettim ne istedim, her ay geldi maaşını elime saydı "Bizim için istediğin gibi biriktir, istediğini al" diye. Siz istemeden bazı şeyleri verebilen adamlarla evlenin, maddi kıymet istiyorsanız bu; "İstenmeden verilmesi"
Bilmem kaç bilezik yaptım, düğün sonrası herhangi bir şeye istediğimiz gibi dönüştürebilelim diye.
Bilmem kaç binlik ısmarlama takı setleriyle işim olmadı; düğünümden tek hatıram eşimin gönlünden kopan zarif beyaz altın bir takı seti ve annemin yaptırdığı beyaz altınlı inci set. Gelinlik için.
Evden çıkarken annem, babam, kardeşim 3ünden de üç koca bilezik. Süt hakkı istemek yerine kızlarına yığıyorlar hala tüh.
Kvlerden sıfır beklenti sıfır istek, sıfır söz hakkı
Borçları kapadık iki kafa bir olduk çalıştık, önce bi motor aldık ayağımızı yerden kestik. Hamile kalma düşüncemden hemen önce de, eşimin vaktinde verdiği maaşlarıyla yaptıklarımı bozdurup araba peşinatına sayıp, motoru da elden çıkarıp alta araba çektik.
Şimdi çocuk büyütürüm evde, güvencem ne üç kuruş ne araba, ne ev... Güvencem "İstediğimde tekrar çalışabilecek donanımda olmak ve insana dair doğru tercihlerim"
Siz isteyin durun 5i bir yerdeleri.
Bugün alıverirler, atlarsınız eşikten; sonra kaçı bir yerde fitil fitil çıkmaya başlar.
Ay bi daha yazacağım;
Yoktur, yok denir, canını alacak değilsiniz ya erkek ailesi kız ailesi fark etmez, yoksa maddi imkan gönüllerini katarlar, işleri kolaylaştırırlar, veremedikleri maddiyatı en azından karşı tarafa listeler çıkararak götürüp ne kendilerini, ne çocuklarını rezil edip zora sokarlar. Ha vardır imkanın, evlattır yardım edersin; değer. Bir başka konuda daha yazmıştım sanırım evladım 30una 40ına da gelse evladımdır; bende varsa yığarım teklif dahi gerekmez ve en önemlisi de "Kız-oğlan" fark etmez.
Süt hakkına kadar istemek nedir Allah aşkına? Bu nasıl bir adet, bu ne biçim şey?
Bi kız çocuğu mu emziriliyor, erkek çocuklar mantar gibi mi çıkıyor ağaç kovuğundan mı türüyor?
Ki bir annenin süt hakkım diye isteyebilmesi, bu nedir ya, bu satışın kaçıncı levelidir?
Adetler, yok kadının güvencesi, anasına süt hakkı, babasına evden çıktı hakkı, kardeşine o yolu bilmem nesi adı altında şu modern şekilde kız satma olayları bi dursun, bitsin artık. Böyle "Alınanın" kıymeti de "Ödenmesi" yapılana kadardır.
Kıymet mi istiyorsunuz?
Doğru düzgün adamları seçin hayatınıza, hayat arkadaşı olarak ki evlenirken boşanmayı baştan hesaplamak zorunda kalmayın.
Elinize alın mesleğinizi, ister çalışın ister çalışmayın ama gerektiğinde çatır çatır paranızı kazanacak bir iş hayatı tecrübesinden sonra evlenin, ekonomik olarak bağımsız olabilin.
Sağlam çevreler edinin, boş beleş arkadaşlıklar peşinde koşacağınıza, kariyerli-entelektüel çevrelere girin, her şeyin o küçük dünyanızdan ibaret olmadığını görün, yaşayın, deneyimleyin.
Bir yeteneğiniz mi var, parlatın; evde oturduğunuz yerden dantel dürtmek ve bunu değerlendirebilmek bile kıymet, sanat.
Başta ananızın-babanızın size vermediği kıymeti(!), elin oğullarından onları soyarak alamazsınız.
Kız ailesiyiz biz karışmayız yok deyip çekilen analara babalarınıza sorun önce "Bir bilezik kıymetim yok mu?" diye de sonra elin adamlarından "Şo kadar şo gram bilozok alacakson bona" diyerek isteyebilin bari.
Şanslıyım ki iyi bir aileye doğdum, çocuğunu mal gibi satmayan, geleceğini planlayan bir aileye.
Babamın düğün hediyesi "İstediğin daireyi seç" demek oldu. "Evimle" çıktım evimden.
Diğer güvencem mesleğim; öyle güzel çalıştım çevre edindim- para ve en önemlisi çevre - bilgi - insan biriktirdim.
Nişanlandığımızda tek kuruşun ne lafını ettim ne istedim, her ay geldi maaşını elime saydı "Bizim için istediğin gibi biriktir, istediğini al" diye. Siz istemeden bazı şeyleri verebilen adamlarla evlenin, maddi kıymet istiyorsanız bu; "İstenmeden verilmesi"
Bilmem kaç bilezik yaptım, düğün sonrası herhangi bir şeye istediğimiz gibi dönüştürebilelim diye.
Bilmem kaç binlik ısmarlama takı setleriyle işim olmadı; düğünümden tek hatıram eşimin gönlünden kopan zarif beyaz altın bir takı seti ve annemin yaptırdığı beyaz altınlı inci set. Gelinlik için.
Evden çıkarken annem, babam, kardeşim 3ünden de üç koca bilezik. Süt hakkı istemek yerine kızlarına yığıyorlar hala tüh.
Borçları kapadık iki kafa bir olduk çalıştık, önce bi motor aldık ayağımızı yerden kestik. Hamile kalma düşüncemden hemen önce de, eşimin vaktinde verdiği maaşlarıyla yaptıklarımı bozdurup araba peşinatına sayıp, motoru da elden çıkarıp alta araba çektik.
Şimdi çocuk büyütürüm evde, güvencem ne üç kuruş ne araba, ne ev... Güvencem "İstediğimde tekrar çalışabilecek donanımda olmak ve insana dair doğru tercihlerim"
Bugün alıverirler, atlarsınız eşikten; sonra kaçı bir yerde fitil fitil çıkmaya başlar.
E o isteyip aldırdığınız şeylerin borcunu da beraber ödüyorsunuz yine ne fark ediyor? Kadın güvence istiyorsa alsın kendi koysun bi kenara. Annesi babası alıyor sanıyorlar ya damat kendi cebinden veriyor maalesef. Ailesi aldıysa da evlenince yardım adı altında geri ödüyor zaten ailesine. Boş işler.tamam işte evlenirken dünyaları döken adam aldatırsa elinde o döktüğü dünyalar kalır hayata tutunman kolaylaşır tek çöp almayıp aldattığını düşün?
Ay bi daha yazacağım;
Kıymet mi istiyorsunuz?
E o isteyip aldırdığınız şeylerin borcunu da beraber ödüyorsunuz yine ne fark ediyor? Kadın güvence istiyorsa alsın kendi koysun bi kenara. Annesi babası alıyor sanıyorlar ya damat kendi cebinden veriyor maalesef. Ailesi aldıysa da evlenince yardım adı altında geri ödüyor zaten ailesine. Boş işler.
valla bizim gelinde böyleydi. hala nefret ediyorum ailesinden. hala aç gözlüler diyorum içimden ...Arkadaşlar kısaca anlatmak istiyorum. 10 gün kadar önce erkek arkadaşımın ailesi tanışmaya geldi ve şehir dışından geldikleri için söz yapıp dönelim dediler. Aile arasında evde hazırlık yaptık ve sözlendik. Neyse dün anneme düşüncesini öğrenmek adına ne kadar altın isteyeceğini sordum. Annemin huyunu bildiğim için 6 bilezik,1 set ve saat yeterli olur dedim. Sözlüm uzman çavuş bu arada. Annem de bunun az olacağını ileride benim geleceğim için 22 ayar 6 bilezik,5i 1 yerde, küpe, yüzük ve saat isticem dedi. Kız kardeşim de eniştem bana hediye almicak mı ben de telefon istiyorum dedi. Ardından bir de süt hakkı diye birşey varmış ve annem için de birşey isticeklermiş. Bizim durumumuz yok. Söz yaptık nişan olmicak. Kına ve düğünde erkek tarafında olacak ve onlar yapacak. Daha mobilyaydı, evdi, eşyaydı derken evlenmek kolay mı dedim. Herşeyden önce tok gözlü olmak lazım dedim. Aile arası tartıştık ve beni anneme birşey layık görmeyen, şimdiden masraf yapmasın diye erkek arkadaşımı savunan birisi ilan ettiler. Ne yapıcam ben. Ailesine bunları söyleyince görgüsüz bu aile demezler mi ? Erkek arkadaşımla konuşmalı mıyım. Annem de bana küstü konuşmuyor.
gayet de dolu işler foruma bakarak da anlayabilirsin.
Niye çift beraber ödesin ki?
Erkeğin ailesinin aldığını erkek ve ailesi öder.. karı koca beraber aldılarsa beraber öderler.
işte böyle böyle erkeğin üzerinden yükü alırsanız şımarır başka kadınlara gitme kaçma evinden uzaklaşma ihtimali artar. erkeğe sürekli borç yığmak ve ödememek lazım ki rahat edemesin.. rahat eden erkek şımarır.
Bu dediğiniz her erkek için geçerli değil . Benim ailem bize hiç yardımcı olmadı. Benim doğru düzgün çeyizim bile yoktu. Erkek tarafından da bir şey talep etmedik. Ev eşyalarını eşimle birlikte aldık. Babam takıları bile vermedi düşünün. Eşimin ailesi de kiradaki evlerini boşaltıp bizi oturttular. O evde oturmayı kar olarak görmedi. Aksine insanları gelirlerinden ettiğimiz için huzursuz oldum hep. Sonra kendi evimizi alıp çıktık. Çalışıyorum kızıma kayınvalidem bakıyor. Çok güzel bakıyor Allah razı olsun. Beni de kendi oğullarından ayırmaz. Şu an çok şükür rahatız. Eşim de hiç şımarmadı aksine önceliği kızım ve ben.gayet de dolu işler foruma bakarak da anlayabilirsin.
Erkeğin ailesinin aldığını erkek ve ailesi öder.. karı koca beraber aldılarsa beraber öderler.
işte böyle böyle erkeğin üzerinden yükü alırsanız şımarır başka kadınlara gitme kaçma evinden uzaklaşma ihtimali artar. erkeğe sürekli borç yığmak ve ödememek lazım ki rahat edemesin.. rahat eden erkek şımarır.
gayet de dolu işler foruma bakarak da anlayabilirsin.
Ay bi daha yazacağım;
Kıymet mi istiyorsunuz?
Canım görgüsüzlükten ziyade siz ayrılırsınız. Eş adayının maaşı belli ve siz hiçbir yardımda bulunmayacaksınız anlaşılan evin düzenini kurmak da eşine kalacak.Arkadaşlar kısaca anlatmak istiyorum. 10 gün kadar önce erkek arkadaşımın ailesi tanışmaya geldi ve şehir dışından geldikleri için söz yapıp dönelim dediler. Aile arasında evde hazırlık yaptık ve sözlendik. Neyse dün anneme düşüncesini öğrenmek adına ne kadar altın isteyeceğini sordum. Annemin huyunu bildiğim için 6 bilezik,1 set ve saat yeterli olur dedim. Sözlüm uzman çavuş bu arada. Annem de bunun az olacağını ileride benim geleceğim için 22 ayar 6 bilezik,5i 1 yerde, küpe, yüzük ve saat isticem dedi. Kız kardeşim de eniştem bana hediye almicak mı ben de telefon istiyorum dedi. Ardından bir de süt hakkı diye birşey varmış ve annem için de birşey isticeklermiş. Bizim durumumuz yok. Söz yaptık nişan olmicak. Kına ve düğünde erkek tarafında olacak ve onlar yapacak. Daha mobilyaydı, evdi, eşyaydı derken evlenmek kolay mı dedim. Herşeyden önce tok gözlü olmak lazım dedim. Aile arası tartıştık ve beni anneme birşey layık görmeyen, şimdiden masraf yapmasın diye erkek arkadaşımı savunan birisi ilan ettiler. Ne yapıcam ben. Ailesine bunları söyleyince görgüsüz bu aile demezler mi ? Erkek arkadaşımla konuşmalı mıyım. Annem de bana küstü konuşmuyor.
Erkeğin bütçesi ayrı mı sanki allah aşkına, o borcu öderken eve harcadığı azalacak eve ben harcayacağım bu sefer. Yani yine ben ödemiş olacağım. Sanki başka birinden bahsediyorsunuz eşden bahsederken. Ortak hayat kavramı oturmamış bence sizde. Ayrıca üstünde borç yok diye başka kadına gidecek kadar karaktersizse ona da onu seçtiğim için bana da yazıklar olsun.gayet de dolu işler foruma bakarak da anlayabilirsin.
Çalışmıyorsunuz değil mi?Bu çok eskilerimizin,büyüklerimizin düşüncesidir ve uygularlar.
Erkege sürekli borç yığma konusuna bende katılıyorum
Bende evde birseye 1 tane ihtiyac varsa 2 tane alırım. Gereksiz olan seyleri de alırım
Erkeğin üzerine yük bindirmek gerekir.
Şaka mısınız acaba ya. Sırf aman eşim rahat etmesin borcu olsun da başka kadına gitmesin diye borç mu yapılır? ne alakası var? gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum. Hanımefendi aldatmaya meyili olan erkek her halukarda aldatır borcum var yetişemiyorum der bunalıma girdim der yine aldatır. Bir zahmet flört ederken eş adaylarımızı iyi tanıyalım ve güvenelim.
Böyle bir düşünce tarzı nasıl olabilir ya aman borç bırakmazsan şımarır aldatır iyi o zaman siz ömrünüz boyunca aldatır korkusuyla borç yapın. Şımarır falan neme lazım borç yok diye şımaran erkek de ilk kez duyuyorum tam tersine evde erkeğe huzur lazım karakteri sağlam erkek zaten aldatmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?