- Konu Sahibi flowerblue
-
Ay cok komik bide bişey istenmezse kız değersiz olur demişler
Şaka gibisiniz
Yarın öbür o adamın istedigini yapmadıgınızdada ben sana şu kadar para ödedim yapıcaksın der
Para vermiş altın vermiş değeriniz biçilmiş Satın alındığınız için ne istese yapacaksınız kusura bakmayın
Arkadaşlar kısaca anlatmak istiyorum. 10 gün kadar önce erkek arkadaşımın ailesi tanışmaya geldi ve şehir dışından geldikleri için söz yapıp dönelim dediler. Aile arasında evde hazırlık yaptık ve sözlendik. Neyse dün anneme düşüncesini öğrenmek adına ne kadar altın isteyeceğini sordum. Annemin huyunu bildiğim için 6 bilezik,1 set ve saat yeterli olur dedim. Sözlüm uzman çavuş bu arada. Annem de bunun az olacağını ileride benim geleceğim için 22 ayar 6 bilezik,5i 1 yerde, küpe, yüzük ve saat isticem dedi. Kız kardeşim de eniştem bana hediye almicak mı ben de telefon istiyorum dedi. Ardından bir de süt hakkı diye birşey varmış ve annem için de birşey isticeklermiş. Bizim durumumuz yok. Söz yaptık nişan olmicak. Kına ve düğünde erkek tarafında olacak ve onlar yapacak. Daha mobilyaydı, evdi, eşyaydı derken evlenmek kolay mı dedim. Herşeyden önce tok gözlü olmak lazım dedim. Aile arası tartıştık ve beni anneme birşey layık görmeyen, şimdiden masraf yapmasın diye erkek arkadaşımı savunan birisi ilan ettiler. Ne yapıcam ben. Ailesine bunları söyleyince görgüsüz bu aile demezler mi ? Erkek arkadaşımla konuşmalı mıyım. Annem de bana küstü konuşmuyor.
İsteme de kp sordu takı olarak özel bir isteğiniz var mı kaç tane bilezik vs diye, babamda kızımın değerini bilezikle ölçeceksek ben 100 bilezik de isterim 300 de isterim ama kızımın ederinde bilezik almanız mümkün değil o yüzden siz neye gücünüz yeterse o kadar yapın dedi bi kez daha sevdim babacığımı
Not: erkek tarafı hiç takı takmadı :)) bunu herhalde istemedi olarak algıladılar
Herkes kendine yakışanı yapar, altın istemekte neyin nesi?
Görgüsiz de derler, para gözlü de derler. Derler de derler.
Birde sizin sözlünüz ile olan huzurunuz bozulur.
Evlendikten sonra da sorun olur.
Kurbanlık koyundan hiç bir fark yokKonu açmıştım daha önce, bana da neler neler denildi. İki insan yalnızca birbirini sevdiği için evlenemiyor asla. Ticari bir kaygı taşıyor herkes. Nefret ediyorum. Destek olmasınlar, köstek de olmasınlar tek dediğim ve istediğim şey bu.
Bence ben şu kadar ediyorum deyip bir fiyat biçmek inanılmaz utanç verici bir şey kadın için.
Ağzınıza saglık negüzel söylemisiniz takdir etim sizi benimde oğlum var böyle kardeşinin telefonuna kadar isteseler dönüp arkama bakmam giderim her aile çocugu için en iyisini en güzelini ister zatenNe demek onlar sana çok fazla istemezsen değer vermez? Sizde öyle oldu diye herkeste öyle olmak zorunda değil. Hiçbir şey istemeyip hatta düğün bile yapmayan (kendim de dahil) ve çok ta mutlu olup iyi gecinenler var. Sana değer vermeyen zaten vermez ha 10 bilezik istemissin ha 3. Hatta bu kadar görgüsüz aç gözlü olduğun icin seni zaten sevmeyen insan iyice hepten ayar olur sana. Böyle şeylere gelin adaylarını lütfen teşvik etmeyin rica ediyorum. Içlerinden gelmeyerek alacaklıları şeyleri sen için rahat bir şekilde kullanabilecek misin? Ohh bunu hak ettim diyebilecek misin? Bu kadar maddiyatçı olmayin. Gelin mehir ister gerisi susar. Ne demek baldıza telefon anneye süt parası. Oha bee.
Şunun altını tekrar çizmek istiyorum: altın ya da herhangi bir şeyi güvence olarak istemek gelinin hakkıdır islamda. Mehir yani. Mehir olmadan zaten nikah olmaz nikahın şartı yani. Ama bu mehiri gelin belirler ailesi değil. Ailenin hic bir sey isteme hakki yoktur..Ha gelin olarak maddi durumun yerinde olur kendi gelirin olur altın istemezsin sembolik bir şey istersin mesela bir yüzük ya da bilezik ya da bir kitap bile mehrin olabilir. Burda ben hiçbir şey istemedim diye artistlik yapmasın kimse (sözüm ortaya size değil) çünkü mehirsiz nikah geçersizdir islamda
Sağolun ben de öyle düşünüyorum insanlar nasıl örf adetin arkasina sığınıp ceplerini dolduruyor anlamıyorum o aldığın telefon süt parası her neyse nasıl için rahat kullanacaksın Allaha hesabını vermeyeceğini mi düşünüyorlar anlamıyorum .Ağzınıza saglık negüzel söylemisiniz takdir etim sizi benimde oğlum var böyle kardeşinin telefonuna kadar isteseler dönüp arkama bakmam giderim her aile çocugu için en iyisini en güzelini ister zaten
Zaten sizin gibi durumu olmayan insanlar ister bu kadar şeyiArkadaşlar kısaca anlatmak istiyorum. 10 gün kadar önce erkek arkadaşımın ailesi tanışmaya geldi ve şehir dışından geldikleri için söz yapıp dönelim dediler. Aile arasında evde hazırlık yaptık ve sözlendik. Neyse dün anneme düşüncesini öğrenmek adına ne kadar altın isteyeceğini sordum. Annemin huyunu bildiğim için 6 bilezik,1 set ve saat yeterli olur dedim. Sözlüm uzman çavuş bu arada. Annem de bunun az olacağını ileride benim geleceğim için 22 ayar 6 bilezik,5i 1 yerde, küpe, yüzük ve saat isticem dedi. Kız kardeşim de eniştem bana hediye almicak mı ben de telefon istiyorum dedi. Ardından bir de süt hakkı diye birşey varmış ve annem için de birşey isticeklermiş. Bizim durumumuz yok. Söz yaptık nişan olmicak. Kına ve düğünde erkek tarafında olacak ve onlar yapacak. Daha mobilyaydı, evdi, eşyaydı derken evlenmek kolay mı dedim. Herşeyden önce tok gözlü olmak lazım dedim. Aile arası tartıştık ve beni anneme birşey layık görmeyen, şimdiden masraf yapmasın diye erkek arkadaşımı savunan birisi ilan ettiler. Ne yapıcam ben. Ailesine bunları söyleyince görgüsüz bu aile demezler mi ? Erkek arkadaşımla konuşmalı mıyım. Annem de bana küstü konuşmuyor.
Tamam ben de ondan bahsediyorum. Bu mehirin Turkiyede bozulmuş suistimal edilmiş hali çünkü.Konu mehir değil yalnız.
Konu, düğünde takılacak altınların aile tarafından istenmesi ve abartılması.
Nişanlısının. Annesi bakmamış emzirmemiş sanirimSüt hakkı mı? Anneniz size bu yüzden mi bakmış bi gün evlenirse hakkını kocasından alırım diye? Çok şaşırdım görgüsüzlük bu yaptığınız.
Yıl olmuş 2018 hala altın ıstıyorlar soktayım. Sen naptında ne ıstıyosun derler adama
Tamam ben de ondan bahsediyorum. Bu mehirin Turkiyede bozulmuş suistimal edilmiş hali çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?