Düğünde erkek tarafından istenecek takılar ne kadar olmalı ?

Herkes kendine yakışanı yapar, altın istemekte neyin nesi?
Görgüsiz de derler, para gözlü de derler. Derler de derler.
Birde sizin sözlünüz ile olan huzurunuz bozulur.
Evlendikten sonra da sorun olur.

Konu açmıştım daha önce, bana da neler neler denildi. İki insan yalnızca birbirini sevdiği için evlenemiyor asla. Ticari bir kaygı taşıyor herkes. Nefret ediyorum. Destek olmasınlar, köstek de olmasınlar tek dediğim ve istediğim şey bu.
Bence ben şu kadar ediyorum deyip bir fiyat biçmek inanılmaz utanç verici bir şey kadın için.

Ben bu şekilde erkek tarafından altın , hediye istenmesini doğru bulmuyorum. Kıymet bilmeyen insanlarsa altın isteyince kıymetli olmazsınız. Annenizi ikna edin yada erkek arkadaşınızla önceden konuşun annenizin söylediklerini dikkate almasınlar.

Annenizin yaptığı çok ayıp. Kendisi bir nişan bile yapamazken insanları sömürmeye çalıyor. Ne utanç verici.
Bırakın insanlar neye güçleri yetiyorsa onu yapsınlar. Evlenen sizsiniz ikiniz bir olun hayatınızı kendiniz kurun.
Ayrıca takılan takılar bir kadının değerinizi filan da göstermez.

afedersiniz de kadın mal mıdır? değeri altınla parayla mı ölçülür? sana dünyaları verse değerini tutar mı? layıklıksa mevzu annenin istediklerinden kat be kat fazlasına layıksın o zaman annen sana değer biçiyor demek ki.
hiçbir şey istenmez. isteyen aleni görgüsüzdür. bugün sana borç harç yapıp o masrafı yapan yarın burnundan da getirir bu kadar basit. ayrıca senin ailenin durumu yok diye söz nişan yapamıyorsunuz da erkek tarafı sağmal inek midir de istendikçe istensin?? uzman çavuştur memurdur diye bir de kırbaç vurun isterseniz.

Hahhaha
Demekki ağlamayana meme yokmuş .
Nasıl takmadılar anlamış değilim

Herkes kendine yakışanı yapar, altın istemekte neyin nesi?
Görgüsiz de derler, para gözlü de derler. Derler de derler.
Birde sizin sözlünüz ile olan huzurunuz bozulur.
Evlendikten sonra da sorun olur.

Şunun altını tekrar çizmek istiyorum: altın ya da herhangi bir şeyi güvence olarak istemek gelinin hakkıdır islamda. Mehir yani. Mehir olmadan zaten nikah olmaz nikahın şartı yani. Ama bu mehiri gelin belirler ailesi değil. Ailenin hic bir sey isteme hakki yoktur..Ha gelin olarak maddi durumun yerinde olur kendi gelirin olur altın istemezsin sembolik bir şey istersin mesela bir yüzük ya da bilezik ya da bir kitap bile mehrin olabilir. Burda ben hiçbir şey istemedim diye artistlik yapmasın kimse (sözüm ortaya size değil) çünkü mehirsiz nikah geçersizdir islamda

Kurbanlık koyundan hiç bir fark yok
Parasını verdim aldım
Ailelerde bu yasına kadar kızı besliyo büyütüyor sırf parasıyla satmak için
Ve bunun hosuna giden kadınlar görüyorum burda parayla satılıyorsunuz kendinize gelin yahu

Ağzınıza saglık negüzel söylemisiniz takdir etim sizi benimde oğlum var böyle kardeşinin telefonuna kadar isteseler dönüp arkama bakmam giderim her aile çocugu için en iyisini en güzelini ister zaten

Konu mehir değil yalnız.
Konu, düğünde takılacak altınların aile tarafından istenmesi ve abartılması.

Ağzınıza saglık negüzel söylemisiniz takdir etim sizi benimde oğlum var böyle kardeşinin telefonuna kadar isteseler dönüp arkama bakmam giderim her aile çocugu için en iyisini en güzelini ister zaten
Sağolun ben de öyle düşünüyorum insanlar nasıl örf adetin arkasina sığınıp ceplerini dolduruyor anlamıyorum o aldığın telefon süt parası her neyse nasıl için rahat kullanacaksın Allaha hesabını vermeyeceğini mi düşünüyorlar anlamıyorum .

Zaten sizin gibi durumu olmayan insanlar ister bu kadar şeyi
Baba evinde görmeyen koca evinde görünce ne oldum delisi olur

Kendi durumunuz yoksa karşı taraftan da bu kadar isteme hakkınız yok
Kardeşinize ne oluyor ne kadar utanmaz be demek telefon istemek
Süt hakkı çıktı bir de
Nişanlınızın süt hakkı yok mu peki
Anası onu emzirmemiş mi????

Çok açgözlüsünüz ailece

Yıl olmuş 2018 hala altın ıstıyorlar soktayım. Sen naptında ne ıstıyosun derler adama

Nedir yani altınlamı değerim ölçülecek benim
Bırak ailemi ben kendim dahi talep etmem
Beni mutlu edecekmisim huzur verecekmisin sen onun grantisini ver bana
Kıçına tekmeyi atarsam param dursun köşede diye düşüneceğim adamla ne işim var dimi?

İslamda mehir zorunlu ancak evlendigin gibi verme zorunlulugu yok
Keza resmi nikahta mallar ortak kabul edildiği icin mehir olarakta kabul edilebilir
Hem mehir istedi diye illaki dügüne kadar getirip vermesi hatta hayatı boyunca vermeside mecburi değil kadın eşine güvenip vazgecip eşine bagıslayabiliyor
Dini nikah Sırasında istenen mehir de zaten sembolik oluyor
Kiii bu olayın mehirle uzaktan yakından alakasıda yok o ayrı

annem ve teyzelerim, siz ne kadar uygun görürseniz cevabını vermişler zamanında muhtemelen benim cevabımda bu olur.

Sizin aileniz görgüsüz, kına ve nişanı bile yapmıyorlar ama süt parası, bilezik küpe telefon ne varsa istiyor. Teyzemde gelinlerinden birisine siz ne kadar uygun görürseniz deseydi 10 tane 20 gr bilezik takacaktı, kız 5 tane 20 gr istedi, hem bizim sülalede görgüsüz ilan edildi hem de daha az almış oldu. Sizin aileniz gibi saçma sapan istekler yapsalardı o iş kesin bozulurdu. Sizin işte bozulur benden demesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…