düğünde takacagim takı meselesi

Halhala

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2015
1.484
904
123
35
merhaba arkadaslar biz 2 kardeşiz evliyim erkek kardesimin haftasonu dugunu var fakat maddi durumumuz iyi olmadigi icin bisey takamıyoruz sözde beştaş nişanda ceyrek dogum gunundede yuzuk hediye ettim gelinimize dugundede bu kadar maddi durumumuzun kotu olacağı aklima gelmedi acikcasi . sizin durumunuz malum birşey takmayın kusurunuza bakmayiz denildi ama benim içime sinmiyor sonuçta bir kardesim bilezik takan bile var kardesjne düğününde . benim bekarken aldigim bir altin kolyem vardi onu tadilata verip parlattirip takayim diyorum . annemle esimde sen o kolyeyi seviyorsun takma diyorlar ikilemde kaldım sizin fikriniz nedir ?

Borç bulup takın. Ben kesinlikle oyle yapardım. Umarım sıkıntılarından kurtulursun biran önce.

Herkese gore degisir bir durum ama bana kim ne takti bilmem. Taki takilirken cok utandigimi hatirliyorum sadece. Ozetle ben insanlar icin evlenmedim kendim istedigim icin evlendim dolayisi ile ben olsam yanimda oldugun icin mutlu olurdum sadece. Bosver sen milleti bos insanlar konusacak bir mevzu illa ki bulur hic dert etme derim.
Durumun yoksa hic zorlama derim.

Kendileri de söylemiş durumunuz malum diye. Kendinizi masrafa sokmayın, düğünde yanlarında olmanız yeter de artar. İmkanınız düzelince alırsınız hediyenizi. Başkaları ne der diye de düşünmeyin, sonradan yanınızda olup sıkıntıyı sen çekme bize ver demeyecekler neticede.
Allah sıkıntılarınızı tez vakitte gidersin, ferahlık versin.

beştaş, çeyrek , yüzük sen zaten fazla fazla takmışsın.biri bir şey der diye düşünüp ille bir şey takıcam deme.Kim ne derse desin kime ne? Kimin haddine? Bir ev hediyesi alır gidersin sonradan.5 taşı niye sen aldın ki onu kardeşinin alması gerekmiyor muydu?yüzük falan alan görümce ne biliyim görmedim verme kolyeni bence sen binlerce lira harcamışsın zaten yapıcağını yapmışsın.

Bence siz takacağınızı takmışsınız doğumgünnde bile takmışsınız
Madem durumunuz kötü takmayın bence belki evine bir hediye alırsınız ben olsam takmazdım artık

Bence de takma.

borç alma imkanın varsa biryerden takabilirsin, büyük altın mesela...ayrıca 14 ayar bişi alcaksan taksit imkanı var kuyumcularda...
,

ben böyle seylere cok kiziyorum.kardesiniz iki gün önce karar vermedi ya evlenmeye, sözden beri her ay bi kac tl atsaydiniz bi köseye bugün kücükde olsa bi taki alabilirdiniz. cok ayip bi abla olarak taki takmamak. sonrada vay efendim gelin bizi sevmiyo. hersey maddiyat degil ama bazi seylerde olmaz zorunda.

Ablam söz ve nişanımda bişey takmadi. Nikahta takacak. Bu ikisinde takmış olsaydı ve su an parası olmasaydı düğünde bişey beklemezdim. Herkes imkanı olcusunde takı takar. Zorunluluk olamaz. Evlendikten sonra eliniz bollasinca ev hediyesi alırsınız.

Kolye senin ve seviyormussun bence takma ilerde onda gördükce üzüleceksin
Aile büyüklerinden maddi yardım alıp iyi kötü bi bilezik veya tam altın vs tak derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…