düğünde takacagim takı meselesi

Söz ve nişan olduğuna göre annenizde elbet altın vardır daha önce takılanlardan.
Annenizden birkaç tane altın alıp onları yarım ya da tam altın yaptırıp takabilirsiniz.
Hiç takmamak uygun düşmez bence.

1250 tlye güzel bileklikler gördüm,sanırım 14 ayar,gayet zariflerdi.

Bence kardes bu borc harcta olsa takilmali orda mahcup olursunuz ve sonrasinda da geline karsi. Ama tabi siz zaten bastan dile getirmissiniz sanirim herkesin dusuncesi farkli. Bir de yarin bir gun esinizin Kardesi yakini vs varsa onun dugunu olur takarsiniz icinize dert olur kardesimin eksigi neydi diye. Once ne alirsaniz alin ama dugunde takmadi denir bilmiyorum ailelerden maddi destekle cozseniz iyi olurdu

Benim kardeşimin nişanında takılanlar yani erkek tarafının taktıkları gelinde kaldı normalde öyle olmuyor mu. Yani biz gelin görmeye nişanda taktık annemgil istemedi hep gelinimizde kalıyor ben öyle biliyorum

Düğünümde ablam yada eşimin ablası takı takmaz ise bu benim için sıkıntıdır. Hatta bizde kardeşler durum el veriyor ise bilezik takarlar. Açıkçası bende bunu beklerim fakat durumu ciddi anlamda sıkışık ise tabi ki bu dert edilmez. O zaman yapamadığını eli bollaşınca yapabilir. Sizde şuan zor durumdasınız kendi kolyenizi vermeyin onun size bir hatırası var. İleride eliniz bollaşınca yaparsınız.

Nişanda takılanlar kızda kalır. Çeyizindeki eksiği tamamlaması için fakat gelin durumu kurtarmak için sizle arası iyi ise takılardan verebilir zaten sonra yine kendisine gelecek

isteyemem ne yazikki zaten yeterince borcumuz vat ailemize

Zaten takacaginizi takmissiniz daha ne takacaksiniz durumunuz yokmus kendi kolyenizi simdi gelin hanima takarsiniz ilerde size yuz vermese ozmanda kendi kolyemi taktim yinede boyle boyle dersiniz ya para takin yada evine esya alin sizin gibi verici bi gorumce gormedim ben okadar sey takmissiniz bide kendi kolyenizi dusunuyorsunuz gelin hanim sansli galiba

elimde avcumda ne varsa taktim

Kimse kimseye bir şey takmak zorunds değili adı üstünde hediye benım kardesımın falan da maddi durumu kötü olsa madem derim kafaya takıyorsun annemin aldığı bir şeyi sen tak ama hiç önemi yok.
Ne bileyim maddi durumu olmayan ya ds gelecek altınlara guvenen kişiler de sonra evlensinler.Herkes evlenmek istediği için evleniyor.

Geyet de iyi bir ablasınız umarım durumunuz düzelir.

Nişanda takılanlar kızda kalır. Çeyizindeki eksiği tamamlaması için fakat gelin durumu kurtarmak için sizle arası iyi ise takılardan verebilir zaten sonra yine kendisine gelecek
Bizde sözde görümce takmıyor erkeğin ailesi en az dört tane bilezik ve yanında kozmetiktir kıyafettir ne isterse alınıyor tabii ayakkabıbot falan da dahil sonra görümce ler gelin görmeye giderler en az çeyrek ve yanında hediyelerle sonra birde nişanda takılır altın ama istenmez dediğiniz gibi vereni görmedim bizim gelinimiz o altınlarla gerdanlık yaptırmıştı kendisine

Ben sizi fazla bonkör gördüm. Yani kenarda hiç üç kuruşunuz yok şu an çeyrek alamadığınıza bakılırsa. Benim için kenarda kafadan bi 10 bin lira parası olmayan insan da gidip gelinlerine tektaş beştaş alıp takmamalı. Doğum gününde tektaş almak nedir bir kıyafet alır geçersin. Önceki yaptıklarınıza bakılırsa bir şey takmasanız da olur. Gelin iyi niyetinizi ve şu an zor durumda olduğunuzu anlar sorun olmaz bence. Ben olsam sorun etmezdim çünkü öncesinde fazla fazla hediye almışsınız

Şu anda yeni bir takı alacak durumunuz yok yahut borç alacak birisi de yok diyorsunuz
Bu durum da içinize hiç sinmeyecek anlaşılan
O zaman kolyenizi tamir ettirip parlatıp takmanız çok isabetli olur
İnsallah durumlar düzeldiğinde kendinize yeniden alırsınız , daha güzelleri sizin olsun
Ben de nişanda gelin kolyesi denilen tuğralı kolyelerden taktım , düğününde ne taksam diye düşünüyorum ..

Ne kadar masraflı adetleriniz varmış

Sizde görümce takmıyor derken bile takıyor sonuçta hediyesini veriyor sonrasında takının amacı yeni yuva kurana destektir. Herkes bütçesi oranında destek olmalı

Yeteri kadar takmışsınız ,düğünde takmayın özellikle kendi kolyenizi
İlla takacaksanız para takın kardeşinize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…