düğünde takacagim takı meselesi

Elaleme göstermek için veya elalem ne der düşüncesiyle neden kendinizi zora sokasınız ki?
Oradaki 5 dakikalık mutluluğunuz için günlerce sıkıntı çekeceksiniz belki de. Yapacağınızı yapmışsınız zaten düğüne bir şey gerek yok bence.

borc dusunmuyorum aslida kolyeyi takmak yada takmamak secenegim . sagolun uzum zamanl süreceğini sanmam bu durumun

Kolyeyi takmayın

Yarınlarda bir olumsuzlukta kolyem bile gitti diye içinize oturur

Anneniz neden yardımcı olmuyor

Eskiden piyasada küçük altın fiyatına Bilezik bile vardı ben kuzenime yarın altın kadar bilezik almıştım mesela

Yani yoksa yoktur tabii de kolyenizi takıncaya kadar bu tarz daha ucuz bir takı araştırsanız

evet beştaş i kendim aldim . dogum gunundeki yuzukte tek tasti onuda kendim aldim. haklısınız

işte para olsa bisey alacagim ama maselef ceyrek alacak paramiz yok kart taksitleri aldi gitti

beştaş kardeşin ayri aldı ben ayri aldim 2 tane yani genede utanıyorum ya bisey takmamaya

işte para olsa bisey alacagim ama maselef ceyrek alacak paramiz yok kart taksitleri aldi gitti

Annenizden alın demek istedim

Yani sonuçta annenin eline vs hediye veren yok mu

İlk yorumumda anneniz kendi yakacaklarından versin demiştim ama ona olmaz dediniz

Sonuçta düğünde kıyafet saç vs de masraf ille de hediye gerekmez ama önceki aldıklarınıza bakınca siz çok üzülürsünüz hediye alamayınca

bazı şeyler hayatta bir an oluyor ve tekrarı yok.
Başka bir ihtiyacınız olsa borç yapıp, halledeceksiniz ya, ben kardeşime takı takmak ve bununla gururlanmak isterim. Dünya hali, evleniyor, eşi de devreye giriyor bu durumda. Kardeşim de olsa ezikliği yaşamak istemem. Sonra eşi de söylenir filan. Maddi imkanlarınızı çook fazla zorlamayacaksa, bu yönden bakın, ve imkan dahilinde görevinizi yapın :)

Hersey maddiyat değili linç yemeyeyim diye ilistirdiniz oraya herhlde.
Takı taktım diye sevecek insan sevmesın zaten.

beştaş kardeşin ayri aldı ben ayri aldim 2 tane yani genede utanıyorum ya bisey takmamaya

5 taş, tektaş erkegin eş adayina takacagi seyler, neden gidip hem beştaş hem tektaş aldiniz ki? Aldiklariniz da muhtemelen zirkondur. Ona vereceginiz parayi kenara ayirsaydiniz dogru durust bir altin taki alirdiniz dugune. Hic gerek yokmus digerlerine. Yapacak birsey yok artik. Ben olsam annemden ister bir ceyrek takmaya calisirdim

Son düzenleyen: Moderatör:
Bastan hata yapılmis,düğünde takı takılacağı belli çeyrek de olsa abla olarak takılır.
Niye tek taslar,bes taslar alınıyor?
Abla niye tek tas alsın yanı.
Siz basta yukseltmissinz çıtayı,duğunde bisey takmayınca göze batar.
Anne ne takcaksa yarısını size versin.
2 bilezik takcaksa atıyorm 1ini siz takın.
Gelin için önemli değildir ama ailesi laf yapabilir .
Bastan yüksek giriş yapmıssnz cunku.

bence yanlışlık burda.sizin almanıza gerek yoktu ki ayrıca.beştaş tek taş vs bunları yalnızca kardeşiniz yapmalıydı sizin de yapmanız biraz tuhaf olmuş.bunları yapmak yerine düğünde bir-iki altın bilezik ne biliyim bi cumhuriyet yapsaydınız daha yerinde olurdu.Ama olanı geri alamazsınız o yüzden bir şey yapamıyorsanız da yapacak bir şey yok.

Ben olsam bütçeme uygun bir ev hediyesi alırdım bu durumda..maddi durum iyi değilken takı takmak zorunluluğu olabilirmi hiç?
Sırf elalem ne der diye hemde..
Yanlış buluyorum ben bu 'taki takma merasimini
Aynen ya benim de durumum o zaman çeyrek için müsaitti ve onu taktım ufak bir ihtiyacını almıştım birde. Lütfen kolyenizi takmayın aileniz zaten demiş kardeşiniz o sizin kırk kat yabancı değilsiniz ki zaten inanın bu hediye merasiminin sonu gelmiyor çocuğu oluyor ona veriyorsunuz sonra doğum günleri falan filan bizde hep böyle herkeste öyle

Beştaş bana da garip geldi beştaş ı eş nişanlı alır siz niye aldınız ki bende sizin gibi hediyeler götürdüm nişanda çeyrek düğünde de çeyrek yani bunlar geçen sene oldu kışın da doğumu var onada çeyrek takcam çalışmıyorum yani kız tarafından da kimsenin az demeye zerre kadar hakkı yok kanımca

aynı şeyi ben de yaşadım eşim ve ben birer çeyrek takabildik ilerleyen zamanda yapar yine takarım gösteriş için değil kardeşimiz için yapıyoruz sonuçta herkes durumu neyse onu yapar.

Benim ablamında ben evlenirken Durumu yoktu düğünde takıların bazılarını takı saatine kalamıyacak olanlar anne babaya veriyor annem o altınlardan vermiş ablama tak yakasına diye öyle bişey yapabilir siniz

evet beştaş i kendim aldim . dogum gunundeki yuzukte tek tasti onuda kendim aldim. haklısınız

Zaten takacağınızı takmışsınız. İlla düğünde bir şey takmak zorunda hissetmeyin kendinizi ve kardeşiniz ve gelininiz de kusuruna bakmayız demişler (ki bi zahmet bakmasınlar bir sürü hediye takmışsınız) insanların ne diyeceğinin de bir önemi yok.

Beştaş çeyrek ve yüzük takmışsınız zaten. İlla takmak istiyosanız hediyelik bilezikler oluyo ince onlardan takın. Ama maddi olarakta zordasınız bilemedim. Künye tarzı bişey alabilirsiniz belki.

Gayet bonkör davranmışsınız zaten tektaş beştaş nedir ya kendime alırım daha iyi o tür şeyleri. Sıkmayın canınızı çeyrek zaten aldı başını gidiyor

Bence kardeş olarak takiya çıkılmali.
Annenizden borc alabilrsiniz. Ya da durum cok kötü ise annenizinde doğum gününde taktiğinizi takabilirsiniz onlarda anlayisli olmalı. Ele pay vermeyin

Bence kardeş olarak takiya çıkılmali.
Annenizden borc alabilrsiniz. Ya da durum cok kötü ise annenizinde doğum gününde taktiğinizi takabilirsiniz onlarda anlayisli olmalı. Ele pay vermeyin
dogum gununde taktigimi nasil tekrar takabilirim ki ? anlamadim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…