- 5 Haziran 2014
- 3.114
- 6.048
- 408
- Konu Sahibi Madamgonca
-
7 bin liraya gelinlik aldirana kdr 2 bilezik yaptirsaymis o zmn.kuzenin kv,kp degilde kendi anasindan,nenesinden çekeceğe benziyor bu akilla...seni bilezikli gormek isterdim ne demek ya nasil bi alttan alttan doldurmadir.Adam 7 bin liraya gelinlik Aldı
Kendine biçtiği değer 2-3 bilezik mi? bu kadar maddiyatcı olmasın ya.Söyledim eşimi seviyorum ama gelinleri görünce içim buruluyor dedi
Annesi babası olmayan damat. Kv, kp yok yani.Kuzeninizin üzüldüğü noktayı anlayabiliyorum.Gelinin annesi babası yok diye iyice sahipsiz bulup hiç bir şey takmamış kv ve kp!!!Ne kadar kötülermiş.Sonuçta oğlunu evlendiriyorsun ve ayarı düşük bile olsa iki tane bilezik yapıp taksalardı ne vardı yani!!!
kendisi daha uygun bir gelinlik almak istemiş kocası neyde merakın varsa onu giy gelinlikten kısma demişYuh diyorum.. Pes bu ne be..! Bak onun evliliği iki güne biter benden söylemesi.. 7000 liraya gelinlik mi olur? O zaman o kadar pahalıya gelinlik aldıracağına mütevazi bir gelinliği isteseymiş adam da bilezik taksaymış piremmmsesee.. Ah ben ben 2500 tl lik gelinliği pahalı diye aldırmamıştım başka bir gelinliği 700 liraya kiralamıştık ama incilerim dökülmemişti..
okutacağım bugun hepsini bende diyorum da ben söyleyince zıt belliyor7 bin liraya gelinlik aldır, 5 kuruş masraf yapma sonra bileziğim yok diye ağla.
Allah kimseyi açgözlülükle sınamasın. Kuzenine okut bence bunları.
evet o da bunu dert etti herhalde yeni eşya bilezik vs hiçbirşey olmadı gibisine dertleniyorBen mutlu bir evlilik yaptım bunu görün desin o da. Anne babanın bu dediğini takmasının sebebi kendisinin de böyle olması gerektiğini düşünmesi.
Ben bekar evime hiç yeni eşya almadan evlendim. Bildiğiniz 10 yıllık beyaz eşyalar. Uyduruk perdeler. Dandik bir kanepe. İğne almadım evleniyorum diye. Zorlasak biz de herkes gibi taksitle falan yenilerdik her şeyi ama gerek görmedik. Dediğim gibi tüm bunlar araç çünkü. Bunlarla mutlu olamaz insan. Annem ohooo neler neler dedi. Böyle evlenilir mi dedi, kızım biz alalım dedi, bu evde nasıl misafir ağırlayacaksın dedi. Evimi beğenmeyen gelmesin dedim çıktım işin içinden. Beni evimin eşyasıyla yargılayacak adamı evimde istemem zaten. Sonra noldu, biz kazandıkça aldık yeni eşyalar. Şimdi evim mis gibi(bence tabii anneme kalsa tonla şey eksik) evliliğimin ilk yıllarını koltuk kanepe taksidi ödeyerk geçirmedim.
Yani o zaten işin özünde bu durumu takmasa, anne babanın dediğiyle de dert etmez kendine.
kv kp yok sadece bir görümcesi bir de eltisi varNee 7 bin liraya gelinlik mi aldırmışşşş!!!Kusura bakmayın da damada 7 bin liralık gelinlik aldırana kadar 2 tane de bilezik aldırsaymış adam anne babasına verir onlarda takarlarmış.Ben bir de olayı kv ve kp den dinlemek isterdim.Görünen o ki kuzeniniz maddi anlamda pek bir şey yapmayıp her şeyi damada yaptırmış.Hal böyle olunca da belki tepki olarak kv ve kp bir şey takmamış olabilir.
işte o da buna sızlanıyor neden almadı diye ama damat herseyi tek basına yaptı bzim kız masraf olmasın dıye nışan bıle yapmadıAnladım damadın anne babası yokmuş.O zaman takı takılmaması normal çünkü bu işler ödünç işidir .HAni sen takarsan senin çocuklarına da takılır.Ben kuzeninizin ağlamasını saçma buldum o halde.Dediğim gibi 7 bin liralık gelinlik çok iyi bir rakam.İki tane de bilezik alabilirlermiş o parayı gelinliğe veren bi damat pek ala bilezik de alabilirmiş.
herşey baştan belliymiş ama.kv kp yok sadece bir görümcesi bir de eltisi var
bizde dedik ama dinkemiyor işte bir tane bileziğim olmadan evlendim diyorCanım bizim düğünümuzde takılan paralar cuklandi. Düğün salonumuzu da küçük altinlarimizi bozdurduk hepsiniiiii ödemeyi yaptik. Şuan gül gibi geçinip gidiyoruz ailelerle. Ne yapalım hesapmi soralım . Gönül kırılıyor tabi aile işte sonuçta artık bizimde ailemiz .
Geride kaldı bizim için. Eşimle mutluyum gerisi hikaye.. hesabı ben değil Allah sorar en sevmediğim şey para konuları .
Demem o ki mecbur hazmedicek.
Madem hazmedecek huzurunu bozmayacak heleki para için . Hiç kimse ahirete götürmüyor Allaha havale etsin ve aklına geldikçe Estağfurullah ceksin oldu bitti kendini doldurmaya gerek yok.
o da altını kendinin garantisi gibi görüyor aslında öyle değil takılsa da zaten sana kalmayacaktı dıyorum dinlemıyorŞu altin meselesini hiç takmamasimdir. Nisanda tek bir altın bilezik vs takılmadi hiç ama hiç uzerinde durmadım. Düğünde takilanlari eşimin kredi kartı borcu için verdim. Hiç bir şeyim kalmadı ama huzurluyum. Altın köşede olsa ne olur olmasa ne olur ben eşimle huzursuz isem bana altının ne faydası olur ki. Önemli olan huzurdur
o da işte olsaydı bedne bankaya koyardım kıyıda kalır garantim olurdu dıyorKuzenin çok yanlış düşünüyor. Bilezik takılsa ne olacak takılmasa ne olacak. Allah huzur versin.
Eşim bana 7 burgu bilezik, gerdanlık seti, saat ve tektaş taktı. Ailesi hiçbir şey yapmadı. Kendi başına yaptı herşeyi. Amaaaa en güzeli de ilk sene içinde psikolojimi bozan bizi boşanmanın eşiğine getiren bir de kv de taktı bana.
Ne huzurum kaldı ne de sağlığım. Bence en önemli şey huzur. O kolundaki bilezikler hayatta mühim olan şeyler değil.
Eşimin taktığının iki katını ailem taktı. Ama bir kere bile koluma takmadım. Zaten bilezik kadını da değilim. Hepsini bozdurup bankaya koydum.
Bence kocasının yaptıklarıyla mutlu olmalı. Olmayan şeyler için üzüntülenmemeli. Şükretsin ki benim ki gibi kv bonus olarak girmemiş hayatına!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?