- 12 Mayıs 2017
- 3.476
- 1.497
- 63
- 41
- Konu Sahibi Madamgonca
-
söylemedim mi ama nafile onun dünyası bilezik olmuş :))Ona deki cogu gelinin en fazla 1 yilda zaten butun bilezikleri hic oluyo bosuna uzulmesin :)))
Evet çovuk düğününü bile kendi yaptı
Allahtan evleri falan kira değil kendilerine yetiyorlar ama işte heves
Eşine şimdilik belli etmemeye Çalışıyor tektaş beştaş alyans Herşeyi eşi kendisi yaptı kuzenimde bşye dokunmadı çantasını Aldı geldi aslında
Pırlantaya da bahane buldu hanımefendi Taşı ufakmış
Anne babasından kalan bir Kısım para varken o parayla ev almış adam kalanıyla da düğününü yapmış kuzen bilezik istemiyor sadece düğünde bana takılmadı diye üzülüyor
ben kuzene söyledim çok pahalı değil mi diye o da galiba söylemiş eşine ben bunu beğendim ama daha uygununu da alabilirim diye adam yok bi kere giyeceksin neyi sevdiysen onu al demiş7 mi bin lira??? Ben şok
Vay arkadaş ben 3.500 tl ye hayallerimin gelinliğini bulmuştum da o paraya kıyamayıp 1500 liraya benzerini diktirip aldım. Bakın aldım diyorum yanlış duymadınız bayaa bildiğiniz kendi maaşımla aldım :)
Sonraaa düğünü kredi çekip kendimiz yaptık. Eşimin ailesi de benimkiler de hayatta bu arada.
Eşimin ailesi bana ne taktı hatırlamıyorum bile. Zaten düğünden hemen sonra ne var ne yok bozdurup borç falan ödedik
Biz her şeyimizi kendi isteğimizle kendimiz yaptık. Kimseden 5 kuruş beklentimiz olmadı. Yapalım dediler istemedik. Biz dana kadar insanlarız, ne gerek var dedik.Dilenci gibi bana şunu takın bunu alın diyip kendimi basitleştirmedim. Bir şeyi param varsa alırım yoksa almam.
Ve size bi şey diyim mi, ben o kadar değerliyim ki anlatamam. Herkesten önce kendim için değerliyim valla ben kendime paha biçemem, öyle altınla falan olacak iş değil o :) insan kendi değerini bilince çevresinde ki herkes biliyor zaten.
Enişte pek iyi niyetli yazık. Sizin kuzeni mutlu edeyim diye çırpınmış adamcağız. Başında ana babası olsaydı da oğlum etme eyleme sen maaşlı bir çalışansın 7 bin tl ye gelinlik mi alınır deselerdi keşke
kadının garantisi gibi görüyorlar ya ondanBilezik sevdasini ben gercekten anlamiyorum kizlar benim gormedigim ne goruyorsunuz şu altinlardaaa?
Evlenen yeni gelinlerin sirf gosteris icin dirsegine kadar bilezikle gitmesi de ayri bir trajedi bence. Hirsizlara diyor ki gelin beni kesin.
23 yasında çocuk sayılırEvliliğin amacını anlamamış, evlilik olgunluğuna gelmemiş, sırf evlenmiş olmak için evlenen insanlar evlenince böyle oluyor işte. Adamın anası babası bile hayatta değil, gelin kızımız bileziksizliğe ağlıyor demek. Vay anasını arkadaş ya. Evcilik mi sanmış yaptığı şeyi, herkes kendi durumuna göre takar veya takmaz. Hem bu devirde yüz görümlülüğü ne ya, birbirlerini ilk kez gerdek odasında mı gördüler? Bunun anlamı o çünkü. Kaç yaşında bu kız Allah aşkına, çocuk filan mi?
o da kötü emanet nedir ya sırf gösterişBana emanet takmışlardı.teyzesinin bileziklerini anası ve babası adına takıp ertesi gün geri almışlardı. Diğer bileziklerin emanet olduğunu biliyordum ama bu ikisinin de emanet olduğunu öğrenmek çok koymuştu. Hiç takmasalardı bu kadar üzülmezdim.
biz de dedikte dinlemiyor işte bedavaya gittim garantim yok gibi düşünüyorAy bi de o bilezikler ne kavga gürültüyle takılıyor. Burada az okumuyoruz. Gidin de kuyumculardan dinleyin alişverişteki gelin-kaynana didişmelerini, o altınları alırken çıkan kavgaları, surat şekillerini
Ayrıca değer kavramının altınla bilezikle ölçülmediğini bi öğrenemedi bizim millet. Bak bu forum düğün öncesi eşinin ailesine zorla, kavga dövüşle bir şeyler aldırıp, düğün sonrası eşi ve eş ailesi tarafından adam yerine konmayan kadınlarla dolu. Aç da oku. Siz satılık mal mısınız ki değerinizi parayla, altınla ölçüyorsunuz? Zira bu kafadaki kadınları alan aileler de " parasını verdik aldık, artık ben ne dersem onu yapacak gelin" diyor. Kendi çocuğuna koyacağı ismi seçemeyen kadınlar var yahu! Bilezik aşağı, bilezik yukarı, yok metresiydi, yok gramıydı, bu kadar kezban olmayın.
benden ddeğil kocasının ailesinden istiyor hem ona katılsam nıye burada konu açayım açsam da onu savunacak sekılde acarımOff çok sinir bozucu konu. Konu sahibinin yorumlamaları hep aynı tonlamada. E öyleyse demek ki, böyle düşünüyor demek ki, bıdı bıdı. Konu sahibinin bu arkadaşının görüşlerine gayet katıldığı da ortada. Saçma sapan "dul kadın", "altın kadının namusu" gibi lafları ortaya atıp atıp durması da konunun inandırıcılığını yitirtiyor. Bir sürü şey söyleniyor mesajlarda kısaca o da bilezik istiyor heves işte şeklinde bir cevap. Git al arkadaşına bir bikezik de rahatlayın ikiniz de. Erkek tarafı yapmamışmışmışmış. Ölü adamlar ölüüüüü. Mezarlarını açsın da soysun doymuyorsa
yatırım içinmişTakıcak mı günlük hayatta o sarı kro şeyleri
kendi aldığını istemıyor eşim ya da aılesı takmalıydı dıyorBerbat düşünceler bunlar. Kurbanlık mı alındı ya da eve alınan eşya mı, mal mı da ben bileziksiz gittim diye ağlıyor. Çok cahilce söylemler bunlar. Evlendikten sonra çalışır alır kendine.
birikim yapacak olmuşlar da bilezik üzerine değilkimsenin evliliği 4x4 lük değil
huzuru varsa
önemli olan o
illa ki istiyorsa
eşiyle konuşup alsın taksın sonuçta birikimdir o da
ama içi burkulacaksa keşke baştan borçla da olsa aldırsaydı
Yatirim icin bilezik mi istenir bu saatten sonra?yatırım içinmiş
daha 23 yasında cahıl anlatsakta anlamıyrKendine takılan altin kadar mi degerliymis?
Acilen bu kafadan ciksin
aynen bende öyle dedim bana da takıldı ne oldu ertesı sabah hiçbirşeyim kalmadıÇoğuna bilezik alınıyor da ne oluyor ,kısa süre sonra bilezik kavgası yapılıyor .Eş istiyor ,kadın vermiyor ,tatsızlıklar yaşanıyor Evlenen kadınlara bakın ,kimde kalmış bilezik ,ya borca, ya krediye ,ya arabaya .Böyle düşünmesi eşinin onurunu zedeler.
Eşi ile konuşsun birikim yapıp alsınlarSöyledim eşimi seviyorum ama gelinleri görünce içim buruluyor dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?