Düğünde Takı takılmadı ?

Canım bizim düğünümuzde takılan paralar cuklandi. Düğün salonumuzu da küçük altinlarimizi bozdurduk hepsiniiiii ödemeyi yaptik. Şuan gül gibi geçinip gidiyoruz ailelerle. Ne yapalım hesapmi soralım . Gönül kırılıyor tabi aile işte sonuçta artık bizimde ailemiz .
Geride kaldı bizim için. Eşimle mutluyum gerisi hikaye.. hesabı ben değil Allah sorar en sevmediğim şey para konuları .
Demem o ki mecbur hazmedicek.
Madem hazmedecek huzurunu bozmayacak heleki para için . Hiç kimse ahirete götürmüyor Allaha havale etsin ve aklına geldikçe Estağfurullah ceksin oldu bitti kendini doldurmaya gerek yok.

Ben de zamanin da cok takardim kafaya. Fakat su an manevi olarak daha agir seyler takiyorum kafaya. Esim bana gecen hafta 550 tllik ayakkabi aldi. Noldu peki? Yaptigiyla su an gozumde sifir, onu bogasim var. Ayakkabiyi atcam kafasina

Şu altin meselesini hiç takmamasimdir. Nisanda tek bir altın bilezik vs takılmadi hiç ama hiç uzerinde durmadım. Düğünde takilanlari eşimin kredi kartı borcu için verdim. Hiç bir şeyim kalmadı ama huzurluyum. Altın köşede olsa ne olur olmasa ne olur ben eşimle huzursuz isem bana altının ne faydası olur ki. Önemli olan huzurdur

Kuzenin çok yanlış düşünüyor. Bilezik takılsa ne olacak takılmasa ne olacak. Allah huzur versin.

Eşim bana 7 burgu bilezik, gerdanlık seti, saat ve tektaş taktı. Ailesi hiçbir şey yapmadı. Kendi başına yaptı herşeyi. Amaaaa en güzeli de ilk sene içinde psikolojimi bozan bizi boşanmanın eşiğine getiren bir de kv de taktı bana.

Ne huzurum kaldı ne de sağlığım. Bence en önemli şey huzur. O kolundaki bilezikler hayatta mühim olan şeyler değil.

Eşimin taktığının iki katını ailem taktı. Ama bir kere bile koluma takmadım. Zaten bilezik kadını da değilim. Hepsini bozdurup bankaya koydum.

Bence kocasının yaptıklarıyla mutlu olmalı. Olmayan şeyler için üzüntülenmemeli. Şükretsin ki benim ki gibi kv bonus olarak girmemiş hayatına!

Ona deki cogu gelinin en fazla 1 yilda zaten butun bilezikleri hic oluyo bosuna uzulmesin :)))

Adam 7 bin liraya gelinlik Aldı
7 mi bin lira??? Ben şok
Vay arkadaş ben 3.500 tl ye hayallerimin gelinliğini bulmuştum da o paraya kıyamayıp 1500 liraya benzerini diktirip aldım. Bakın aldım diyorum yanlış duymadınız bayaa bildiğiniz kendi maaşımla aldım :)
Sonraaa düğünü kredi çekip kendimiz yaptık. Eşimin ailesi de benimkiler de hayatta bu arada.
Eşimin ailesi bana ne taktı hatırlamıyorum bile. Zaten düğünden hemen sonra ne var ne yok bozdurup borç falan ödedik
Biz her şeyimizi kendi isteğimizle kendimiz yaptık. Kimseden 5 kuruş beklentimiz olmadı. Yapalım dediler istemedik. Biz dana kadar insanlarız, ne gerek var dedik.Dilenci gibi bana şunu takın bunu alın diyip kendimi basitleştirmedim. Bir şeyi param varsa alırım yoksa almam.
Ve size bi şey diyim mi, ben o kadar değerliyim ki anlatamam. Herkesten önce kendim için değerliyim valla ben kendime paha biçemem, öyle altınla falan olacak iş değil o :) insan kendi değerini bilince çevresinde ki herkes biliyor zaten.

Enişte pek iyi niyetli yazık. Sizin kuzeni mutlu edeyim diye çırpınmış adamcağız. Başında ana babası olsaydı da oğlum etme eyleme sen maaşlı bir çalışansın 7 bin tl ye gelinlik mi alınır deselerdi keşke

Evliliğin amacını anlamamış, evlilik olgunluğuna gelmemiş, sırf evlenmiş olmak için evlenen insanlar evlenince böyle oluyor işte. Adamın anası babası bile hayatta değil, gelin kızımız bileziksizliğe ağlıyor demek. Vay anasını arkadaş ya. Evcilik mi sanmış yaptığı şeyi, herkes kendi durumuna göre takar veya takmaz. Hem bu devirde yüz görümlülüğü ne ya, birbirlerini ilk kez gerdek odasında mı gördüler? Bunun anlamı o çünkü. Kaç yaşında bu kız Allah aşkına, çocuk filan mi?

Bana emanet takmışlardı.teyzesinin bileziklerini anası ve babası adına takıp ertesi gün geri almışlardı. Diğer bileziklerin emanet olduğunu biliyordum ama bu ikisinin de emanet olduğunu öğrenmek çok koymuştu. Hiç takmasalardı bu kadar üzülmezdim.

Bilerzik takildinda sanki kolunda duruyor gelinlerin.. Hemen aliyorlar , hic uzulmesin ve heves etmesin boş boşuna..

Ay bi de o bilezikler ne kavga gürültüyle takılıyor. Burada az okumuyoruz. Gidin de kuyumculardan dinleyin alişverişteki gelin-kaynana didişmelerini, o altınları alırken çıkan kavgaları, surat şekillerini

Ayrıca değer kavramının altınla bilezikle ölçülmediğini bi öğrenemedi bizim millet. Bak bu forum düğün öncesi eşinin ailesine zorla, kavga dövüşle bir şeyler aldırıp, düğün sonrası eşi ve eş ailesi tarafından adam yerine konmayan kadınlarla dolu. Aç da oku. Siz satılık mal mısınız ki değerinizi parayla, altınla ölçüyorsunuz? Zira bu kafadaki kadınları alan aileler de " parasını verdik aldık, artık ben ne dersem onu yapacak gelin" diyor. Kendi çocuğuna koyacağı ismi seçemeyen kadınlar var yahu! Bilezik aşağı, bilezik yukarı, yok metresiydi, yok gramıydı, bu kadar kezban olmayın.

Gereksiz bir üzüntü yapıyor bence , eşiyle huzurlu olması herşeyden önemli dirseğine kadar bileziği olsun huzuru yoksa ne yapacak ki o bilezikleri...
Eşi huysuz olsa , aldatsa , alkolik olsa Allah korusun var mı faydası kolunda ki bileziğin ?
Ayrıca benim düğünüm de takılsa bile ben onu takıp da hayatta gezmem..
sevmiyorum hoşlaşmıyorum bana göre bir yatırım aracı..
Yani benim kolumda Yok diye üzülmesin bende düğün gecesinden sonra takmayı düşünmüyorum mesela..
Hem ne olacak karı - koca çalışır alırlar , Allah sağlık versin de hepsi olur

Off çok sinir bozucu konu. Konu sahibinin yorumlamaları hep aynı tonlamada. E öyleyse demek ki, böyle düşünüyor demek ki, bıdı bıdı. Konu sahibinin bu arkadaşının görüşlerine gayet katıldığı da ortada. Saçma sapan "dul kadın", "altın kadının namusu" gibi lafları ortaya atıp atıp durması da konunun inandırıcılığını yitirtiyor. Bir sürü şey söyleniyor mesajlarda kısaca o da bilezik istiyor heves işte şeklinde bir cevap. Git al arkadaşına bir bikezik de rahatlayın ikiniz de. Erkek tarafı yapmamışmışmışmış. Ölü adamlar ölüüüüü. Mezarlarını açsın da soysun doymuyorsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…