- 12 Mayıs 2017
- 3.476
- 1.497
- 63
- 41
- Konu Sahibi Madamgonca
-
Bilezik takmak istediğimden değil olsaydı bozdururdum diyorKendisi çalışıyormuş, üç ayda bir bilezik alsın koysun kenara, bir yılda dört bilezik eder,ilerde de çok güzel bir yatırım. Ben düğünden önce üç bilezik almıştım, anneme ve kardeşime verdim, onlar takmış gibi takıldı koluma, erkek tarafında amca dayı çok ama geri geleceğini düşünmedikleri takıyı takmazlar zaten eşim tek başına koşturdu ev ara, ev boya tahmin etmiştim önceden. Anne babası olmayan biriyle evlenmek çok ilginç oluyor, düğün davetiyesini matbadan almak için bile yıllık izin alıyorduk, kimsesi ilgilenmediği için. Çevresinden uzaklaşsın biraz, bi şey diyenlere de eşim bu süreçte yetişemediğim her şeyi bi iki yılda tamamlayacağım dedi desin. Siz ona yol gösterirsiniz.
Allah hepimizin yardımcısı olsun ve gerçekten bize çok yardım etti, her işimiz rast gitti. Benim de babam yok, bekar kız kardeşim var, o da sorun yaşayacağını düşünüyor çeyiz vb. Biz elimizden geleni yapacağız o gün gelince ama bu geleneklerin yanlış yorumlanması sorunu asla düzelmeyecek.Anladım cnm olsun sevgi fedakarlıktir,eksiklerinizi tamamlamaktir.Gerçek sevgi bu bana göre.
Benimde babam yoktu.Bekarken evi geçindirip, okumaya çalıştım kazandığım para ile.
Bana da meşhur elalemlerden birileri hiç Çeyizin de yokmuş falan gibi laf ettiler.Kusura bakmayın sizin kadar sansli degilmisim Çeyize yatırım yapacak kadar para kazanamadim kazandığım ile sadece karnimizi doyurup okuyabildim dedim.
Pisip kaldılar.
Kimse kusura bakmasın annesiz babasız büyümek bir yerlere gelmek öyle kolay olmuyor.
Ben damada üzüldüm burda.
Yapmazsa yapmasın be canım.Severek evlenmedi mi? ben sevdiğimi aldıktan sonra bunun için ne diye tatlı canımı sikayim ki..Maksat bilezik değil maksat erkek tarafının yapmamış olması
Tabi ki değil ama hem annesi hem babaannesi biz seni Bilezikli görmek isterdik deyince ona da oturuyor galiba bazı ŞeylerAmaca değil araca takılmış kuzeniniz. Evlilikte amaç sevdiğin adamla mutlu bir hayatı paylaşmaktır. Düğün, takı, gelinlik bunlar hep araç. Ama genelde bunlara takılıp hayatı zehir ediyor insanlar eşine de kendine de.
Nasıl kendine altınla değer biçiyor ki? Bunu idrak etmesini sağlayın. Başlık parası da isteseydi o zaman. Bunlar kadının mal gibi alınıp satıldığı zamanlardan kalma kaygılar. Komsunun kızı 1000 gayme + 2 öküze gitti, ben o kadar etmedim gibi.
Ya bi de ne o öyle altınları şıkırdatmak dirseğe kadarvalla ben bayaa gülüyorum onlara. Benimle bir gülen bir sürü kişi de var. Maddi varlığını sergilemek hoş bi şey mi?
O karsı tarafa takmış vaziyette kendi ailesinden ÇÖP bile almadıİlginç derken nesi ilginc oluyor? Zor deseniz anlarım da.Hem neden öyle desin yetistiremedigi şeyleri yapacak falan.
Yapabilecek olsa zaten düğünde yapardi.Yapmakta zorunda değil. Çok istiyorduya kendi yapabilir yada kendi ailesinden isteyebilirdi.
Düşünüp düşünüp ağlıyorTürk kadının "ucuza mı gittim" hissi hiç bitmeyecek. Tabi kırmızı kurdeleyle hediye gibi paket yapıldığımızdan kendimize değer biçemiyoruz. Biçtiğimiz değer başkasından azsa travma yaşıyoruz.
Zerre kadar önemi olmayan konular İçin canını sıkmasın diyeceğim ama bu kafadaysa sıksın. İyi gelir.
23 yasındaKac yasinda
Adam 7 bin liraya gelinlik AldıDamat bey icin ne kdr onu kirici bu yaptigi...
Sizin kuzen biraz arsız mı? Adam ailesi olmadığı halde her şeyi yapmış.. O zaman uatacak bir yatağı kanepesi olmayaydı daha mı iyi olacaktı.? Saçmalamasın daha fazla bence.. Valla kocası der ki buldun da bunama... Bunu da dile getirirse kendini kapının önünde buluverir.. Ona sen öyle söyle.. Arsızlık etmesin.. Bu zamanda ailesi olmadan ev açmak ne demek hiç düşünmez mi acaba hanfendi?Işte ona hiç bilezik yapılmadı Takı şeti vs hiçbirşey sadece Kocasının aldığı Yüzük görünmesinin taktığı kolye
Bende üzüldüm çocuk yşne de en iyisini yapmaya çalıştıAnladım cnm olsun sevgi fedakarlıktir,eksiklerinizi tamamlamaktir.Gerçek sevgi bu bana göre.
Benimde babam yoktu.Bekarken evi geçindirip, okumaya çalıştım kazandığım para ile.
Bana da meşhur elalemlerden birileri hiç Çeyizin de yokmuş falan gibi laf ettiler.Kusura bakmayın sizin kadar sansli degilmisim Çeyize yatırım yapacak kadar para kazanamadim kazandığım ile sadece karnimizi doyurup okuyabildim dedim.
Pisip kaldılar.
Kimse kusura bakmasın annesiz babasız büyümek bir yerlere gelmek öyle kolay olmuyor.
Ben damada üzüldüm burda.
Adamın zaten evi vardı eşyalarının da ni kısmı yeniydi yani sıfırdan eşya vs almadılarSizin kuzen biraz arsız mı? Adam ailesi olmadığı halde her şeyi yapmış.. O zaman uatacak bir yatağı kanepesi olmayaydı daha mı iyi olacaktı.? Saçmalamasın daha fazla bence.. Valla kocası der ki buldun da bunama... Bunu da dile getirirse kendini kapının önünde buluverir.. Ona sen öyle söyle.. Arsızlık etmesin.. Bu zamanda ailesi olmadan ev açmak ne demek hiç düşünmez mi acaba hanfendi?
Adam 7 bin liraya gelinlik Aldı
Aynen öyle canımAllah hepimizin yardımcısı olsun ve gerçekten bize çok yardım etti, her işimiz rast gitti. Benim de babam yok, bekar kız kardeşim var, o da sorun yaşayacağını düşünüyor çeyiz vb. Biz elimizden geleni yapacağız o gün gelince ama bu geleneklerin yanlış yorumlanması sorunu asla düzelmeyecek.
Açacaktı vazgeçirdik isteyecekti yaniYapmazsa yapmasın be canım.Severek evlenmedi mi? ben sevdiğimi aldıktan sonra bunun için ne diye tatlı canımı sikayim ki..
Valla kuzenine söyle sakin eşine açmasın bu konuyu .
Kendi masraf olur diye nisan bile yapmadı onu hiç söylemiyorTuh diyorum o zmn.
Gelin hanimin gozu doysun!
Yuh.
Yazik gunah su adama ya.
Kendi biriktirsin alsın çok istiyorsa hevesi varsa.Açacaktı vazgeçirdik isteyecekti yani
Yuh diyorum.. Pes bu ne be..! Bak onun evliliği iki güne biter benden söylemesi.. 7000 liraya gelinlik mi olur? O zaman o kadar pahalıya gelinlik aldıracağına mütevazi bir gelinliği isteseymiş adam da bilezik taksaymış piremmmsesee.. Ah ben ben 2500 tl lik gelinliği pahalı diye aldırmamıştım başka bir gelinliği 700 liraya kiralamıştık ama incilerim dökülmemişti..Adam 7 bin liraya gelinlik Aldı
Ben mutlu bir evlilik yaptım bunu görün desin o da. Anne babanın bu dediğini takmasının sebebi kendisinin de böyle olması gerektiğini düşünmesi.Tabi ki değil ama hem annesi hem babaannesi biz seni Bilezikli görmek isterdik deyince ona da oturuyor galiba bazı Şeyler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?