- 12 Mayıs 2017
- 3.476
- 1.497
- 63
- 41
- Konu Sahibi Madamgonca
-
Insanlar nankör ya kuzenim de olsa bu böyleHerkesin bir sınavı var işte. adamın sınavı da buymuş demek ki. Sen evi al, eşyaları al bir bilezik takma karını üz böyle.
Sana da mı yapılmadı bilezikBenımde esımın annesı babası aile kımsesı yok dogal olarak hıcte takım yoktu ama aklımın ucubçndan dahı gecmedı benım neden takım yok dıye evkenmeseydı o zaman zengın koca bulsaydı
Söylediğine göre damat sen hiçbirşeye elini sürme Demiş
Demedim mi kardes bu Yorumları tek tek okuyacağım onaKuzenine deki malmida bir bilezgim olmadanda gitms.evlilik Allah rizasi icindir .sevdiyse esini eside (merhametli ,dusunceli,saygili sevgili ve imanli)ise dunyanin en zengin adamiyla evlenmistir. Etrafini boswersin on bilezigi olur bir dunya borcu vardir.bi sadece gordugumuzle yitiniriZ
Bu altın konularında nedense gelin hanımlar hep karşı tarafın taktığı takıyla, aldığı eşyayla ilgileniyorlar ama benim ailem niye yardımcı olmuyor birşey takmıyor diye düşünmüyorlar.Aaa sahi annesi, babası, dedesi, dayısı, amcası vs niye takmamış?
Onlar da takıyor.
Kendi ailesi de bşy yapmadı Anca damattan bekledilerBu kadar bilezik istiyormuş madem, çalıştığına göre kendi yapsaymış. Kuzeninizin ailesi niye takmamış kızlarına? Karşı taraftan birşey beklemek için karşılığında kendide yapması lazım.
Benim düğünümdede takıldı, şu anda alyansım bile yok. Altından önce sağlığı yerinde mı, huzuru varmı, eşi kıymet veriyor mu? Bunlara baksın.
Onları dert etmiyor o önemli LAN karsı taraf dşyorAaa sahi annesi, babası, dedesi, dayısı, amcası vs niye takmamış?
Onlar da takıyor.
Karsı Tarafın yapmadı gerekiyormuş öyle söylüyorBenim ni sürü bileziğim vardı hem tam anlamıyla mutluluğu bulamadım hemde bileziklerim iş kurulurken gitti.. çok istiyorsa parasını biriktirsin alsın bilezik.. geç değil ki..
Ben de böyle evlendim canım, eşim takı seti yüzük vb aldı. Annesi babası vefat etmiş ne yapabilir ki, istiyor musun kredi çektiğim paradan alabilirim dedi, düşündüm o sırada o para başka masrafları lazım dedim gerek yok, sadece abisi bir bilezik taktı. Peki ne oldu, paramız oldukça kenara koyduk, bilezik aldık o parayla da. Şimdi taksam iki kolum dolar, hiç bir anlamı yok inan ki. Başında her şeye kulp bi kv, kp olacağına olmayıversin onlar. Bu arada eşimi de çok seviyorum, evimize doğru düzgün eşya bile almadık evlenirken sırf borç olmasın diye, huzur kaçmasın o süreçte diye, şimdi borçlu evlenmemenin faydası birikimimizle ev peşinatı vereceğiz. Bana da herkes dedi bileziğim az oldu düğünde vb. Ama benim eşim pırlanta gibi, ev işi benden çok yapar, hiç bir kötü huyu yok, evine koşarak gelir şimdi bu adamı vaktinde bilezik için üzseydim Allah razı gelir miydi? Eşi de isterdi en güzeli olsun ama hayat şartları izin vermeyebilir. Birikimlerini bilezik olarak yapsınlar, hevesini alsın, burada ne sorunlar okuyoruz kv evi bastı kp çocuğu dövdü vb bu dertler asla olmayacak, bence bu yüz bileziğe bedel.Merhaba arkadaşlar , gecen hafta kuzenim evlendi kardeşimden ayırmadığım çok Sevdiğim biriydi. Sorun şu ki evlenfiği kişinin annesi babası hayatta değil bir kızkardeşi var sadece kuzenim Çalışıyor eşi de özel bir işte Çalışıyor memur değil yani nişanlısının ailesi olmadığı için evi düğünü gelinliği vs Herşeyi kendi yaptı bir annesi babası hayatta olmadığı için kuzenime Bilezik vs takılmadı eşi yüz görümlüğü olarak tektaş beştaş falan almış ama onlar dışında düğünde para falan takmış gelenler sadece onların ailesinden görümcesi altın bi kolye taktı o kadar neyse gelelim asıl soruna bu kuzenim şimdi diper evlenen gelinlerin kolunda bilezikler görünce kendisinin değersiz olduğunu düşünüyormuş bana neden yapılmadı diye ağlıyor ne desem teselli edemiyorum siz ne dersiniz ?
O zaman sesini çıkarmayacak. Adam zaten elinden geleni yapmış canını mı alacaklar. Allah damata kolaylık versin.Kendi ailesi de bşy yapmadı Anca damattan beklediler
Doğru tabi söyledim de bunları dinlemiyorKuzenine söyler misin,
Dayımın kızı evlendi hotel de 3 gün düğün yapıldı
25 tane bilezik en aşağı 25 gr her biri
7 tane set ama var ya ev araba parası.
Ya eşyaları ağzımız açık kalmıştı.
Bütün bu zenginlikte o kadar mutsuz ki.
23 yaşında ama 50 yaşında gibiyim,
Keşke kendime göre mülayim normal hayatı olan biriyle evlenseydim diyor.
Altın v.s bunlar o kadar boş şeyler ki.
Gösteriş yapanlara gözlerini kapatsın.
Çalışır ilerde alırlar umarım.
Çok Haklısınız gerçekten ama işte o da belki yası Gereği göremiyor bazı şeyleriEğer bu söz ona aitse çok çirkin.
Dul kadın gibi ne demek?
Eşi vefat bir hanım, layığıyla evlenemez mi tekrar, beklentileri olamaz mı?
İlla ki yangından mal kaçırır gibi mi gitmeli, utanmalı mı bu durumdan!
Çok ama çok ayıp ya!
Söylemeyeyim dedim de, parmağımda bir araba parası taşıyorum da ne oluyor arkadaşım, bir de bana sor!
Mutluluk mu parmaktaki yüzük, koldaki bilezik!
İnan değil, öyle olsaydı dünyanın en mutlu insanlarındandım ben.
Para günümüzde çok önemli bir kriter bazı şeylere ulaşmak için ama asla maneviyata ulaşamıyorsunuz.
Denedim, olmuyormuş!
Size de :)İyi etmiş.
Neyse, nedendir bilinmez, konunun seyri, yorumlarınızın tadı biraz şey geldi bana. Nasıl desem, çok mu düz ve maksatlı.
Bilezik konusu, devamında para isteme, sonra ev alınmış filan ama olmamış, dul kadın gibi lafları filan.. Onu diyoruz, ah anlamıyor bu kuzen filan...
Biraz şey.
Hadi iyi geceler.
Aynen öyleBu altın konularında nedense gelin hanımlar hep karşı tarafın taktığı takıyla, aldığı eşyayla ilgileniyorlar ama benim ailem niye yardımcı olmuyor birşey takmıyor diye düşünmüyorlar.
Söylediğine göre damat sen hiçbirşeye elini sürme Demiş
Ne kadar guzel söylediniz ama işte biZşm kız da gerek yası gerek arkadaşlarının dolduruşuyla bu düşüncelere kapılmış işteBen de böyle evlendim canım, eşim takı seti yüzük vb aldı. Annesi babası vefat etmiş ne yapabilir ki, istiyor musun kredi çektiğim paradan alabilirim dedi, düşündüm o sırada o para başka masrafları lazım dedim gerek yok, sadece abisi bir bilezik taktı. Peki ne oldu, paramız oldukça kenara koyduk, bilezik aldık o parayla da. Şimdi taksam iki kolum dolar, hiç bir anlamı yok inan ki. Başında her şeye kulp bi kv, kp olacağına olmayıversin onlar. Bu arada eşimi de çok seviyorum, evimize doğru düzgün eşya bile almadık evlenirken sırf borç olmasın diye, huzur kaçmasın o süreçte diye, şimdi borçlu evlenmemenin faydası birikimimizle ev peşinatı vereceğiz. Bana da herkes dedi bileziğim az oldu düğünde vb. Ama benim eşim pırlanta gibi, ev işi benden çok yapar, hiç bir kötü huyu yok, evine koşarak gelir şimdi bu adamı vaktinde bilezik için üzseydim Allah razı gelir miydi? Eşi de isterdi en güzeli olsun ama hayat şartları izin vermeyebilir. Birikimlerini bilezik olarak yapsınlar, hevesini alsın, burada ne sorunlar okuyoruz kv evi bastı kp çocuğu dövdü vb bu dertler asla olmayacak, bence bu yüz bileziğe bedel.
Kız asgari Ücret alıyor asgari ücretle çalışıyorsun sen dokunma Demiş damat efendiOhh ne güzel dünya.Damat çok şımartmış ondan sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?