Düğünde Takı takılmadı ?

Yuh diyorum kuzeninize. Bir de belli ediyorsa o anasız babasız çocuğa bu düşüncesini yazık çocuğa. Gidip Ali Ağaoğlu'nun onikinci karısı olsaymış çok meraklıydıysa. Altın bilezik nedir yaa nedir yani!
Ben de yeni evli oldum kolumda bilezikle dolaşmadım çünkü hiç sevmiyorum. Geçti artık o eski adetler. Seven takıyor sevmeyen olsa da takmıyor.

Ne kadar guzel söylediniz ama işte biZşm kız da gerek yası gerek arkadaşlarının dolduruşuyla bu düşüncelere kapılmış işte
Kendisi çalışıyormuş, üç ayda bir bilezik alsın koysun kenara, bir yılda dört bilezik eder,ilerde de çok güzel bir yatırım. Ben düğünden önce üç bilezik almıştım, anneme ve kardeşime verdim, onlar takmış gibi takıldı koluma, erkek tarafında amca dayı çok ama geri geleceğini düşünmedikleri takıyı takmazlar zaten eşim tek başına koşturdu ev ara, ev boya tahmin etmiştim önceden. Anne babası olmayan biriyle evlenmek çok ilginç oluyor, düğün davetiyesini matbadan almak için bile yıllık izin alıyorduk, kimsesi ilgilenmediği için. Çevresinden uzaklaşsın biraz, bi şey diyenlere de eşim bu süreçte yetişemediğim her şeyi bi iki yılda tamamlayacağım dedi desin. Siz ona yol gösterirsiniz.

Amaca değil araca takılmış kuzeniniz. Evlilikte amaç sevdiğin adamla mutlu bir hayatı paylaşmaktır. Düğün, takı, gelinlik bunlar hep araç. Ama genelde bunlara takılıp hayatı zehir ediyor insanlar eşine de kendine de.
Nasıl kendine altınla değer biçiyor ki? Bunu idrak etmesini sağlayın. Başlık parası da isteseydi o zaman. Bunlar kadının mal gibi alınıp satıldığı zamanlardan kalma kaygılar. Komsunun kızı 1000 gayme + 2 öküze gitti, ben o kadar etmedim gibi.
Ya bi de ne o öyle altınları şıkırdatmak dirseğe kadar valla ben bayaa gülüyorum onlara. Benimle bir gülen bir sürü kişi de var. Maddi varlığını sergilemek hoş bi şey mi?

İlginç derken nesi ilginc oluyor? Zor deseniz anlarım da.Hem neden öyle desin yetistiremedigi şeyleri yapacak falan.
Yapabilecek olsa zaten düğünde yapardi.Yapmakta zorunda değil. Çok istiyorduya kendi yapabilir yada kendi ailesinden isteyebilirdi.

Türk kadının "ucuza mı gittim" hissi hiç bitmeyecek. Tabi kırmızı kurdeleyle hediye gibi paket yapıldığımızdan kendimize değer biçemiyoruz. Biçtiğimiz değer başkasından azsa travma yaşıyoruz.

Zerre kadar önemi olmayan konular İçin canını sıkmasın diyeceğim ama bu kafadaysa sıksın. İyi gelir.

Böyle açıklayınca çok uzatıyor insanlar, "üzülme ağlama canım yaa yazık" gibi, konuyu açan tipler zaten biraz eksik aramaya meraklı olanlar ama yapacak dediğinde susuyorlar. İlginç dememin sebebi biz zorlanmadık çünkü karışan görüşen yok, paran kadar da yapınca sorun olmuyor ama kimse olmayınca sabah evi boyayıp akşam kına yapıyorsun, ben nikahtan bir gün önce başka şehirden gelecek olan akrabalarım için transiti alıp havaalanına gitmiştim., normalde küçük araç kullanıyorum, hayatımda suv Bile kullanmaştım. Eşimin yıllık izni ev ararken bitti, nikahı bayramda yaptık. Ayy neler neler ya

Anladım cnm olsun sevgi fedakarlıktir,eksiklerinizi tamamlamaktir.Gerçek sevgi bu bana göre.
Benimde babam yoktu.Bekarken evi geçindirip, okumaya çalıştım kazandığım para ile.
Bana da meşhur elalemlerden birileri hiç Çeyizin de yokmuş falan gibi laf ettiler.Kusura bakmayın sizin kadar sansli degilmisim Çeyize yatırım yapacak kadar para kazanamadim kazandığım ile sadece karnimizi doyurup okuyabildim dedim.
Pisip kaldılar.
Kimse kusura bakmasın annesiz babasız büyümek bir yerlere gelmek öyle kolay olmuyor.
Ben damada üzüldüm burda.

Aynen öyle de işte ona yapılmamış olması koyuyor demek ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…