- 12 Mayıs 2017
- 3.476
- 1.497
- 63
- 41
- Konu Sahibi Madamgonca
-
Evet öyle olacağını düşünüyorİnsanın değerinin takıyla ölçülemeyeceğini söyleyin. Çok takı takılsa çok mu değerli olurmuş bunu sorun. İlginç
Bunları kız da biliyor da heves kalmış içindeZavallı adamcağızın ne anası ne babası varmış, elinden geleni yapıp düğünü falan da ihmal etmemiş. Daha ne yapsın, maddi durumu yerinde olsa yapmaz mıydı? Üzüldüm damat için.
+++Evlenmeden önce bilmiyor muymuş??
Madem bilezik sevdalısıymış öksüz yetim adam almicakmış
Ne yapalım aramızda para toplayıp damadın adına biz mi takalımBunları kız da biliyor da heves kalmış içinde
Biliyorsa heves de kalmasın. Nedir yani çalışıyorsa yapsın kendine bilezik..Bunları kız da biliyor da heves kalmış içinde
Yuh diyorum kuzeninize. Bir de belli ediyorsa o anasız babasız çocuğa bu düşüncesini yazık çocuğa. Gidip Ali Ağaoğlu'nun onikinci karısı olsaymış çok meraklıydıysa. Altın bilezik nedir yaa nedir yani!Merhaba arkadaşlar , gecen hafta kuzenim evlendi kardeşimden ayırmadığım çok Sevdiğim biriydi. Sorun şu ki evlenfiği kişinin annesi babası hayatta değil bir kızkardeşi var sadece kuzenim Çalışıyor eşi de özel bir işte Çalışıyor memur değil yani nişanlısının ailesi olmadığı için evi düğünü gelinliği vs Herşeyi kendi yaptı bir annesi babası hayatta olmadığı için kuzenime Bilezik vs takılmadı eşi yüz görümlüğü olarak tektaş beştaş falan almış ama onlar dışında düğünde para falan takmış gelenler sadece onların ailesinden görümcesi altın bi kolye taktı o kadar neyse gelelim asıl soruna bu kuzenim şimdi diper evlenen gelinlerin kolunda bilezikler görünce kendisinin değersiz olduğunu düşünüyormuş bana neden yapılmadı diye ağlıyor ne desem teselli edemiyorum siz ne dersiniz ?
Kendisi çalışıyormuş, üç ayda bir bilezik alsın koysun kenara, bir yılda dört bilezik eder,ilerde de çok güzel bir yatırım. Ben düğünden önce üç bilezik almıştım, anneme ve kardeşime verdim, onlar takmış gibi takıldı koluma, erkek tarafında amca dayı çok ama geri geleceğini düşünmedikleri takıyı takmazlar zaten eşim tek başına koşturdu ev ara, ev boya tahmin etmiştim önceden. Anne babası olmayan biriyle evlenmek çok ilginç oluyor, düğün davetiyesini matbadan almak için bile yıllık izin alıyorduk, kimsesi ilgilenmediği için. Çevresinden uzaklaşsın biraz, bi şey diyenlere de eşim bu süreçte yetişemediğim her şeyi bi iki yılda tamamlayacağım dedi desin. Siz ona yol gösterirsiniz.Ne kadar guzel söylediniz ama işte biZşm kız da gerek yası gerek arkadaşlarının dolduruşuyla bu düşüncelere kapılmış işte
İlginç derken nesi ilginc oluyor? Zor deseniz anlarım da.Hem neden öyle desin yetistiremedigi şeyleri yapacak falan.Kendisi çalışıyormuş, üç ayda bir bilezik alsın koysun kenara, bir yılda dört bilezik eder,ilerde de çok güzel bir yatırım. Ben düğünden önce üç bilezik almıştım, anneme ve kardeşime verdim, onlar takmış gibi takıldı koluma, erkek tarafında amca dayı çok ama geri geleceğini düşünmedikleri takıyı takmazlar zaten eşim tek başına koşturdu ev ara, ev boya tahmin etmiştim önceden. Anne babası olmayan biriyle evlenmek çok ilginç oluyor, düğün davetiyesini matbadan almak için bile yıllık izin alıyorduk, kimsesi ilgilenmediği için. Çevresinden uzaklaşsın biraz, bi şey diyenlere de eşim bu süreçte yetişemediğim her şeyi bi iki yılda tamamlayacağım dedi desin. Siz ona yol gösterirsiniz.
Ya sabir...O da doğru ama altın kadının namusudur gibi bir algı varya ondan dedim
Dul kadin gibi demek ha....Kötü biri değildir de dul kadın gibi Altınsız evlendim diye düşünüyor
O da bulmuşta bunuyor..Karsı Tarafın yapmadı gerekiyormuş öyle söylüyor
İlginç derken nesi ilginc oluyor? Zor deseniz anlarım da.Hem neden öyle desin yetistiremedigi şeyleri yapacak falan.
Yapabilecek olsa zaten düğünde yapardi.Yapmakta zorunda değil. Çok istiyorduya kendi yapabilir yada kendi ailesinden isteyebilirdi.
Kac yasindaÇok Haklısınız gerçekten ama işte o da belki yası Gereği göremiyor bazı şeyleri
Anladım cnm olsun sevgi fedakarlıktir,eksiklerinizi tamamlamaktir.Gerçek sevgi bu bana göre.Böyle açıklayınca çok uzatıyor insanlar, "üzülme ağlama canım yaa yazık" gibi, konuyu açan tipler zaten biraz eksik aramaya meraklı olanlar ama yapacak dediğinde susuyorlar. İlginç dememin sebebi biz zorlanmadık çünkü karışan görüşen yok, paran kadar da yapınca sorun olmuyor ama kimse olmayınca sabah evi boyayıp akşam kına yapıyorsun, ben nikahtan bir gün önce başka şehirden gelecek olan akrabalarım için transiti alıp havaalanına gitmiştim., normalde küçük araç kullanıyorum, hayatımda suv Bile kullanmaştım. Eşimin yıllık izni ev ararken bitti, nikahı bayramda yaptık. Ayy neler neler ya
Yok ondan gizliyor zatenNe yapalım aramızda para toplayıp damadın adına biz mi takalım
Şaka bir yana, damada bu hevesi belli etmesin adamın kalbi çok kırılır emin olun.
Maksat bilezik değil maksat erkek tarafının yapmamış olmasıBiliyorsa heves de kalmasın. Nedir yani çalışıyorsa yapsın kendine bilezik..
Birileri bana bilezik yapmadı diye aglanacagina..
Aynen öyle de işte ona yapılmamış olması koyuyor demek kiYuh diyorum kuzeninize. Bir de belli ediyorsa o anasız babasız çocuğa bu düşüncesini yazık çocuğa. Gidip Ali Ağaoğlu'nun onikinci karısı olsaymış çok meraklıydıysa. Altın bilezik nedir yaa nedir yani!
Ben de yeni evli oldum kolumda bilezikle dolaşmadım çünkü hiç sevmiyorum. Geçti artık o eski adetler. Seven takıyor sevmeyen olsa da takmıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?