Düğünde takılan altınlar kimin?

Kayseride bunun ayrımı şöyle oluyor hiç takı töreni olmuyor . Kız tarafının akrabaları kızın annesine veriyor damat tarafınınki kv ye veriyor . Paraysa zarfa koyup üzerine isim yazıyorlar altınsa altının kutusunun içine minicik kağıtla yazıyorlar . Bu kadar basit oluyor öyle not alma vs olmuyor

Ailen ne diyor? Benim ailem bu tarz konulari dillendirmediler talep dahi etmediler.Ona ragmen damat tarafindan boyle bir lakirdi duysalar 'Gelinle damadin hakki,sacmalamayin'derlerdi
Ailemde saçmalamayın diyor bizde hiç dillendirmedik konuyu her defasında onlar açıyorlar

Düğünde gelinle damada hediye verilmesinin amacı yeni evlenen çifte ekonomik olarak destek olunmasıdır.

Sıfır borçla düğün yapıyorlar birde altınları istiyorlar şaştım kaldım onların olsun altınları.

Yargitayin kararı var. düğünde takılan altınlar ve takılar paralar geline aittir diye

https://www.google.com.tr/amp/m.hab...evreye-yargitay-girdi-dugunde-takilan-takilar

İki hafta önce ipleri koparmıştınız.
Sevgiliniz kız bile ayarlamıştı.
Ailesi kötü derken, altınlarda gözü olan paragöz bir aile ve sevgiliyle neden yanlış evlilikte ısrar ediyorsunuz?

Tuhaf. O zaman gelinle damat gelmese de olur o düğüne. Kayın aileler gitsin takılsın takiştırılsın olsun bitsin.
Ha birde şu var. Düğünde size taki takanın,oğlunun/kızının düğünü oluyor,bizde aa bizim düğüne gelmişlerdi taki takmışlardı diyip o düğüne gidip taki takiyoruz. Haliyle gelinle damatta sonradan davet edilince kendileri alip takiyorlar takı,bu durumda kayınvalide gitsin taksın deyip cekilmeliler demekki.

Sıfır borçla düğün yapıyorlar birde altınları istiyorlar şaştım kaldım onların olsun altınları.
O zaman vereceksiniz,tamam kendi ailenize verin sizin takıları da. Sizin için muhafaza etsinler ne olur ne olmaz. Mevzu olursa da tamam,bizim tarafta bizim altınları alacak o zaman diyip kestirip atın. Hakettikleri bu kesinlikle.

Düğünde ev eşyasında vs masraf etmişlerse kendi taraflarından gelen altınları alsınlar gitsinler ki sonra senin eyvallahın olmasın. Ne güzel borçsuz da olacakmışsınız. Masraflar sen ve nişanlına aitse onların katkısı yoksa yargıtay kararını onlara göster ve de polis çağırmak zorunda kalırım diye. Düğünde iyi bir kameraman tutun sizden biri de çeksin kim ne taktığını ki sonradan delil olsun ne olur ne olmaz.

Siz düğünü takı takılsın diye mi yapıyorsunuz acaba . Ben hiç o düşünce ile düğünümüzü yapmadın eğlenmek güzel anılarla hatırlamak için yaptım açıkcası . Altınlarla ilgilenmedim hiç

iyide bizim ailemizde birine taki taktiği zaman gün gelir onlar benim cocuguma takar diye takıyor takılanları ... takılan takıda yeni evlilere eksiklerini tamamlasın diye taķılır ... bu aile bildiğin para göz aç gözlü

( offf ne çok takı yazmışım)

İyi bari sizinkileri istememişler. Bilezik filan kadında kalır bizde de. Diğer altınlar ise karı kocaya verilir. Onlar nasıl istiyorsa o şekilde değerlendirir. Çoğu zaman borç olduğu için kapatma amaçlı kullanılıyor. Sizin borcunuz da yokmuş. Ailesinin ihtiyacı yoksa vermeyin diğerlerini de. Bizde de adet bu deyin. Kaynanalar çok uyanıklar. Eskiden geline altın kemer takışıyormuş. Adetlere bu kadar düşkünlerse siz de altın kemer isteyin bakalim ne diyorlar? Geçmiş geçmişte kaldı. Siz de artık altın takacaksınız aile olarak tutup geri mi isteyeceksiniz evlatlarınızdan? Bana çok saçma geliyor bu düşünceler.

1 hafta içinde ayrılıklar kavgalar barışmalar yaşıyorsunuz, sizi ele güne karsi en cok da ailenize karsi zor durumda birakan bir aileyle tek derdiniz altin paylasmak mi

Ya ne alakası var?
İnsanlar düğüne neden gider? Yeni evli çifti görmek,tebrik etmek,mutluluklarına ortak olmak ve tabiki elden gelen bütçe dahilinde takı takarak maddi anlamda destek olmak için.
Kayın aileye takıları vermek için yapilan ziyaret yada düğün tamda sizin dediğiniz mantıkla oluyor zaten. Tam bir çıkar ilişkisi.Orada gelin,damat dururken,onları tebrik edip takı takmak varken ,neden gidip kayinvalideye takı takayım ki? Aşırı saçma yani kusura bakmayın. Bunu yapanlar taki için yapmıyor mu da benim yorumumu sorguluyorsunuz anlamadım.
Ben düğüne yukarıda saydığım sebeplerle gidiyorum,takı'mıda o mantikla geline/damada takıyorum.

Nasıl yani al altınları sakın verme çingar çıkar ben olsan boşanmaya kadar gider takmasakarmış birikimi yapmışlar bu şekilde

İnsanlar yine sizin yanınıza gelip sizi tebrik ediyor mutluluğunuzu paylaşıyor takıyı üzerinize takmıyor diye bunları yapmıyor değiller ya. Yukarıda o zaman gelinle damat düğüne gelmesin yazan sizsizniz o açıdan söyledim

Normal şartlarda çifte aittir. Ancak benim şahsi fikrim düğün masraflarını da tamamen evlenecek kadın ve erkeğin karşılamasıdır. Düğün masraflarını aileler karşılıyorsa onlara takılarla destek olunabilir. Dediğim gibi bu benim fikrim. Vicdanıma uyan.

Sizin olayınıza gelince; kesinlikle yakınlarınızın taktıklarını da sizin ailenize vermelisiniz. Sonuçta o takılar da, anne babanızdan geri dönen. Eşinize bırakmanız ya da evliliğinize harcamanız çok adaletsizce olur.

Bu altınları sen alacaksın ben alacağım davası yüzünden kavgaya tutuşan ve kavgaya gelinin müdahil olup bayıldığı düğünü gördük ya daha birşey demiyorum. Bir saçma adet daha işte.
Altın, para niye takılır? Evlenecek olan çifte yeni sıfırdan yuva kuracakları için destek olmak maksadıyla takılır. Aileri de ellerinde varsa yeni çifte maddi olarak destek olur. Yoksa yoktur zaten. Nedir bu kız tarafı alır erkek tarafı alır muhabbeti anlamıyorum. Ki genelde erkek tarafı yapıyor bunu. Düğünler düğün gibi değil de kim güçlüyse o kazanır savaşına dönüyor. Olan çoğu kez gençlere oluyor. Yazık.

“O zaman takıdan önce anons yapayım, mikrofonu alıp damadın annesi damada takılan altınları alacağı için, damada takacaklarınızı damada değil de direkt annesine takın diyeyim. Herkes bize değil size gittiğini bilsin, yanlış bilgilendirme olmasın” derdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…