- 11 Mart 2013
- 33.685
- En iyi cevaplar
- 1
- 54.070
- 798
- 33
- Konu Sahibi Justtlovee
-
Kayseride bunun ayrımı şöyle oluyor hiç takı töreni olmuyor . Kız tarafının akrabaları kızın annesine veriyor damat tarafınınki kv ye veriyor . Paraysa zarfa koyup üzerine isim yazıyorlar altınsa altının kutusunun içine minicik kağıtla yazıyorlar . Bu kadar basit oluyor öyle not alma vs olmuyorAy bu takı meselesi beni benden alıyor.
Ne kadar yüzsüz insanlar bunlar.
Durumları kötü olsa,düğün yapmak için borca girseler amenna ama bu durumda çok saçma.
Bence vermeyin ama illaki vereceğim diyorsanız,kendi tarafınızdan takılanları da (bunun ayrımı nasıl yapılır bilemedim,herhalde biri başınızda durup not alacak şu şunu taktı,bu bunu diye) kendi ailenize verin sizin için saklasınlar. Eşinize veya ailesine yedirmeyin. Ayıp ama hakettikleri bu yani. Madem öyle eşinizde sizin taraftan takilanlara bel bağlamasın bu durumu sorun etmeyip size sürekli bu baskıyı yaptırıyorsa ona da müstehak.
Ailemde saçmalamayın diyor bizde hiç dillendirmedik konuyu her defasında onlar açıyorlarAilen ne diyor? Benim ailem bu tarz konulari dillendirmediler talep dahi etmediler.Ona ragmen damat tarafindan boyle bir lakirdi duysalar 'Gelinle damadin hakki,sacmalamayin'derlerdi
Düğünde gelinle damada hediye verilmesinin amacı yeni evlenen çifte ekonomik olarak destek olunmasıdır.Erkek arkadaşım ve ailesi ona takılan altınları alacaklarmış. Sebebi bugüne kadar ailesi götürdüğü için onların alması gerekiyormuş. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Bizde takılan tüm küçük altın ve paralar kuruşuna bile dokunmadan kıza verilir. Gelinde kendine bilezik yapar ve onda kalır. Hayır zaten evim arabam var altına ihtiyacımız yok borçsuz düğün yapacağız ama bu konunun sürekli karşıma çıkması sinirimi bozuyor. Bende bana takılanları aileme verirsem sıfıra sıfır elde var sıfır.. Artık benim ailemin bu konuyu sorun etmesi ve onların sürekli aynı şeyi tekrarlamasına dayanamıyorum..
Sıfır borçla düğün yapıyorlar birde altınları istiyorlar şaştım kaldım onların olsun altınları.Ay bu takı meselesi beni benden alıyor.
Ne kadar yüzsüz insanlar bunlar.
Durumları kötü olsa,düğün yapmak için borca girseler amenna ama bu durumda çok saçma.
Bence vermeyin ama illaki vereceğim diyorsanız,kendi tarafınızdan takılanları da (bunun ayrımı nasıl yapılır bilemedim,herhalde biri başınızda durup not alacak şu şunu taktı,bu bunu diye) kendi ailenize verin sizin için saklasınlar. Eşinize veya ailesine yedirmeyin. Ayıp ama hakettikleri bu yani. Madem öyle eşinizde sizin taraftan takilanlara bel bağlamasın bu durumu sorun etmeyip size sürekli bu baskıyı yaptırıyorsa ona da müstehak.
Yargitayin kararı var. düğünde takılan altınlar ve takılar paralar geline aittir diyeErkek arkadaşım ve ailesi ona takılan altınları alacaklarmış. Sebebi bugüne kadar ailesi götürdüğü için onların alması gerekiyormuş. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Bizde takılan tüm küçük altın ve paralar kuruşuna bile dokunmadan kıza verilir. Gelinde kendine bilezik yapar ve onda kalır. Hayır zaten evim arabam var altına ihtiyacımız yok borçsuz düğün yapacağız ama bu konunun sürekli karşıma çıkması sinirimi bozuyor. Bende bana takılanları aileme verirsem sıfıra sıfır elde var sıfır.. Artık benim ailemin bu konuyu sorun etmesi ve onların sürekli aynı şeyi tekrarlamasına dayanamıyorum..
İki hafta önce ipleri koparmıştınız.Erkek arkadaşım ve ailesi ona takılan altınları alacaklarmış. Sebebi bugüne kadar ailesi götürdüğü için onların alması gerekiyormuş. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Bizde takılan tüm küçük altın ve paralar kuruşuna bile dokunmadan kıza verilir. Gelinde kendine bilezik yapar ve onda kalır. Hayır zaten evim arabam var altına ihtiyacımız yok borçsuz düğün yapacağız ama bu konunun sürekli karşıma çıkması sinirimi bozuyor. Bende bana takılanları aileme verirsem sıfıra sıfır elde var sıfır.. Artık benim ailemin bu konuyu sorun etmesi ve onların sürekli aynı şeyi tekrarlamasına dayanamıyorum..
Tuhaf. O zaman gelinle damat gelmese de olur o düğüne. Kayın aileler gitsin takılsın takiştırılsın olsun bitsin.Kayseride bunun ayrımı şöyle oluyor hiç takı töreni olmuyor . Kız tarafının akrabaları kızın annesine veriyor damat tarafınınki kv ye veriyor . Paraysa zarfa koyup üzerine isim yazıyorlar altınsa altının kutusunun içine minicik kağıtla yazıyorlar . Bu kadar basit oluyor öyle not alma vs olmuyor
O zaman vereceksiniz,tamam kendi ailenize verin sizin takıları da. Sizin için muhafaza etsinler ne olur ne olmaz. Mevzu olursa da tamam,bizim tarafta bizim altınları alacak o zaman diyip kestirip atın. Hakettikleri bu kesinlikle.Sıfır borçla düğün yapıyorlar birde altınları istiyorlar şaştım kaldım onların olsun altınları.
Siz düğünü takı takılsın diye mi yapıyorsunuz acaba . Ben hiç o düşünce ile düğünümüzü yapmadın eğlenmek güzel anılarla hatırlamak için yaptım açıkcası . Altınlarla ilgilenmedim hiçTuhaf. O zaman gelinle damat gelmese de olur o düğüne. Kayın aileler gitsin takılsın takiştırılsın olsun bitsin.
Ha birde şu var. Düğünde size taki takanın,oğlunun/kızının düğünü oluyor,bizde aa bizim düğüne gelmişlerdi taki takmışlardı diyip o düğüne gidip taki takiyoruz. Haliyle gelinle damatta sonradan davet edilince kendileri alip takiyorlar takı,bu durumda kayınvalide gitsin taksın deyip cekilmeliler demekki.
Ya ne alakası var?Siz düğünü takı takılsın diye mi yapıyorsunuz acaba . Ben hiç o düşünce ile düğünümüzü yapmadın eğlenmek güzel anılarla hatırlamak için yaptım açıkcası . Altınlarla ilgilenmedim hiç
İnsanlar yine sizin yanınıza gelip sizi tebrik ediyor mutluluğunuzu paylaşıyor takıyı üzerinize takmıyor diye bunları yapmıyor değiller ya. Yukarıda o zaman gelinle damat düğüne gelmesin yazan sizsizniz o açıdan söyledimYa ne alakası var?
İnsanlar düğüne neden gider? Yeni evli çifti görmek,tebrik etmek,mutluluklarına ortak olmak ve tabiki elden gelen bütçe dahilinde takı takarak maddi anlamda destek olmak için.
Kayın aileye takıları vermek için yapilan ziyaret yada düğün tamda sizin dediğiniz mantıkla oluyor zaten. Tam bir çıkar ilişkisi.Orada gelin,damat dururken,onları tebrik edip takı takmak varken ,neden gidip kayinvalideye takı takayım ki? Aşırı saçma yani kusura bakmayın. Bunu yapanlar taki için yapmıyor mu da benim yorumumu sorguluyorsunuz anlamadım.
Ben düğüne yukarıda saydığım sebeplerle gidiyorum,takı'mıda o mantikla geline/damada takıyorum.
Erkek arkadaşım ve ailesi ona takılan altınları alacaklarmış. Sebebi bugüne kadar ailesi götürdüğü için onların alması gerekiyormuş. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Bizde takılan tüm küçük altın ve paralar kuruşuna bile dokunmadan kıza verilir. Gelinde kendine bilezik yapar ve onda kalır. Hayır zaten evim arabam var altına ihtiyacımız yok borçsuz düğün yapacağız ama bu konunun sürekli karşıma çıkması sinirimi bozuyor. Bende bana takılanları aileme verirsem sıfıra sıfır elde var sıfır.. Artık benim ailemin bu konuyu sorun etmesi ve onların sürekli aynı şeyi tekrarlamasına dayanamıyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?