Düğünde takılan altınlar kimin?

Bizdede damadın ailesi alırdı.. ama ben annemi tembihledim kesinlikle vermedi keseyi onlara düğün bitince altın bohçasını alıp doğru evime gittim kocamla oturup saydık sonra borçlarımızın bir kısmını kapattık .kalanla iki bilezik yaptrdm...

Toplum olarak en sıkıntı çektiğimiz konulardan biri aslında bu .Evet hem fikiriz ki bu takı olayı evlenenlere yardım olsun diye yapılan bir olay.(keşke tamamen kalksa)
Takı yüzünden eğlenmiyorlar insanlar ve düğünlere takı takmak için gidiyoruz resmen.
Sadede gelirsek eder asıl demek istediğim şu takılan altınları karşılık olarak görüyor insanlar ve işte ben altın takayım o da bana altın taksın veya işte para takmıştı o bana bende para takayım diye bakıyor.
Birkaç yerde şu da varmış ki. Mesela siz a kişisinin düğününe gidip takı taktiniz. Daha sonra sizin düğününüz oldu ve onlar takı takmadı o zaman siz o a kişini arayıp takı istiyormuşsunuz. Düşünün yani ne kAdar karşılıklı bir durum olduğunu.

Size tavsiyem de kendi ailenize de karşı tarafa da verin altınları ve hiç karışmayın. Az para çok huzur

Kayseri geliniyim nikâhım ıstanbul da düğün Kayseri de oldu. Neyse taki merasimine geçtik eltim ve gorumcem önümde durdu gelen atip gidiyor birdir ikidir esime dedim ki napiyor bunlar seytan mi taşlıyorlar:) adeti bilmiyorum ya . Eve geldik kv ile saydık atinlari bana verdi isimleri kendi aldi çeyrek yarim diye ayirdi . Zaten cok para takilmadi onu da kp verdim simdi bende alıştım direk isim yazıyorum daha kolay oluyor

Düğünde takılacak altınları bu kadar rahat isteyebilen bir aileye gelin olmak istediğinize emin misiniz?

Kuyumcular yazıcıdan minik isim yazıp çıktı alıyorlarmış haha

Eğer onun ailesi alıyorsa bizde de kıza takılanı kız tarafı alır deyin ve kesinlikle ailenize verin.

Kanunen de dinen de gelinindir.
Baktınız iş inada biniyor, siz de kendinizinkileri ailenize verin.
Yok onlar götürmüş muş, zorla mi götürdüler. Millete artislik yapacaklarına boş gitselermis keşke

çok çirkin şeyler bunlar
altınlar sizin
sizi tebrik etmeye geliyorlar sizi hayırlıyorlar
kimene takılardan
para toplama günü olarak bakıyolarsa demek bu güzel geceye

Gelinle damadin canm.kurani kerimde bile bu boyle aksi olursa hak yemis olurlar.benm kv dugundeki tum takilari aldi vermedi adet boyle diye haram olsun hakkimi helal etmiyoru.

Dugunde takilanlar geline aittir.

Ailesi de amma cimriymiş oğlanın. .düğünü borçsuz yapacak olan sizsiniz. Bak gor dugun zamani da hava atarlar oğlumuzu evlendirdik diye :) :) Buraya yaziyorum aynen de böyle olur. Düğününde kendi altinlarindan 1 gram bile ne onun ailesine ne kendi ailene verme direk kasa tut altınlarını koy. Birak onun altinlarini da alsinlar bunu yapan terbiyesizler benim çevremde de var ama onlrda düğünü nişanı evi esyayi hep anne baba aliyor. Yani resmen oglunu evlendiriyor. Ve daha evelki düğünlerde biz taktik diyorlar gerekceleri de bu.. Sen sakin kendi ailene verme.Mustakbel esin bu duruma razı mı?

Gelinle damadin canm.kurani kerimde bile bu boyle aksi olursa hak yemis olurlar.benm kv dugundeki tum takilari aldi vermedi adet boyle diye haram olsun hakkimi helal etmiyoru.
Allah görüyor bosversene yuzune bile bakma kayinannenin

Canım heryerde bildiğim kadarıyla şöyle
Üzerinize takılanlar sizin olur sandığa atılan yada ailenin eline verilenler ailede kalır. Zaten kimi de takmak istemez borcum aileye der aileye verir

Bizde de tipki sizin adetiniz gibi takilan tum altin para ne varsa yeni evlenen cifte verilirki ilk yatirimmlari olsun veya borclari varsa kapatsinlar diye. Ama esimin aileside tip ki sizin erkek arkadasiniz ailesinin dedgi gibi soyledi ve tum altin ve paralari aldi ztn neymis bu gelen takilar hep onlara borcmus biz cekip gidecekmisiz davetiye onlara gelecekmis onlar gidecekmis bizim borcumuzu onlar öduyecekmis millete karsi oyuzden altin ve paralar onlarinmis. Benim pasif kocamda gikini bile cikaramadi tabi bana geldi tum takilari ailem.alacak dedi sinirlerim alt ust oldu ama tatrismak da istemedim hepsini aldilar hala icimde uhdedir aklima geldikce cok canim sıkılr.

Hah ayni sey benim basima geldi ayni cevabi aldim adet boyleymis onlar gdip taki yapiyolarms zaten zamaninda taktilariymis akrabalarin taktigi.esimde pasif sustu hala sinirlerim bozluyo borclar hersey tum masraf bize kaldi esimle bana

7 aylık evliyim bizim bütün takılarımız para gram çeyrek herşey bizde kaldı gelinle damadın olur takı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…