- 10 Mayıs 2014
- 4.897
- 5.513
- 358
- 32
- Konu Sahibi Justtlovee
-
Kayseri geliniyim nikâhım ıstanbul da düğün Kayseri de oldu. Neyse taki merasimine geçtik eltim ve gorumcem önümde durdu gelen atip gidiyor birdir ikidir esime dedim ki napiyor bunlar seytan mi taşlıyorlar:) adeti bilmiyorum ya . Eve geldik kv ile saydık atinlari bana verdi isimleri kendi aldi çeyrek yarim diye ayirdi . Zaten cok para takilmadi onu da kp verdim simdi bende alıştım direk isim yazıyorum daha kolay oluyorKayseride bunun ayrımı şöyle oluyor hiç takı töreni olmuyor . Kız tarafının akrabaları kızın annesine veriyor damat tarafınınki kv ye veriyor . Paraysa zarfa koyup üzerine isim yazıyorlar altınsa altının kutusunun içine minicik kağıtla yazıyorlar . Bu kadar basit oluyor öyle not alma vs olmuyor
Kuyumcular yazıcıdan minik isim yazıp çıktı alıyorlarmış hahaKayseri geliniyim nikâhım ıstanbul da düğün Kayseri de oldu. Neyse taki merasimine geçtik eltim ve gorumcem önümde durdu gelen atip gidiyor birdir ikidir esime dedim ki napiyor bunlar seytan mi taşlıyorlar:) adeti bilmiyorum ya . Eve geldik kv ile saydık atinlari bana verdi isimleri kendi aldi çeyrek yarim diye ayirdi . Zaten cok para takilmadi onu da kp verdim simdi bende alıştım direk isim yazıyorum daha kolay oluyor
Gelinle damadin canm.kurani kerimde bile bu boyle aksi olursa hak yemis olurlar.benm kv dugundeki tum takilari aldi vermedi adet boyle diye haram olsun hakkimi helal etmiyoru.Erkek arkadaşım ve ailesi ona takılan altınları alacaklarmış. Sebebi bugüne kadar ailesi götürdüğü için onların alması gerekiyormuş. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Bizde takılan tüm küçük altın ve paralar kuruşuna bile dokunmadan kıza verilir. Gelinde kendine bilezik yapar ve onda kalır. Hayır zaten evim arabam var altına ihtiyacımız yok borçsuz düğün yapacağız ama bu konunun sürekli karşıma çıkması sinirimi bozuyor. Bende bana takılanları aileme verirsem sıfıra sıfır elde var sıfır.. Artık benim ailemin bu konuyu sorun etmesi ve onların sürekli aynı şeyi tekrarlamasına dayanamıyorum..
Dugunde takilanlar geline aittir.Erkek arkadaşım ve ailesi ona takılan altınları alacaklarmış. Sebebi bugüne kadar ailesi götürdüğü için onların alması gerekiyormuş. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Bizde takılan tüm küçük altın ve paralar kuruşuna bile dokunmadan kıza verilir. Gelinde kendine bilezik yapar ve onda kalır. Hayır zaten evim arabam var altına ihtiyacımız yok borçsuz düğün yapacağız ama bu konunun sürekli karşıma çıkması sinirimi bozuyor. Bende bana takılanları aileme verirsem sıfıra sıfır elde var sıfır.. Artık benim ailemin bu konuyu sorun etmesi ve onların sürekli aynı şeyi tekrarlamasına dayanamıyorum..
Allah görüyor bosversene yuzune bile bakma kayinanneninGelinle damadin canm.kurani kerimde bile bu boyle aksi olursa hak yemis olurlar.benm kv dugundeki tum takilari aldi vermedi adet boyle diye haram olsun hakkimi helal etmiyoru.
Canm ben yinede affettdm elimden geldgnce en iyi sekilde oldum fakat yine hatalar yine hatalar en sona artk gorusmeyi kestm insanlara iyi olmak yaramiyo allah bdigi gbi yapsinAllah görüyor bosversene yuzune bile bakma kayinannenin
Allah bildigi givi yapsin gercekten iyi olmak bu zamanda hic ise yaramıyorCanm ben yinede affettdm elimden geldgnce en iyi sekilde oldum fakat yine hatalar yine hatalar en sona artk gorusmeyi kestm insanlara iyi olmak yaramiyo allah bdigi gbi yapsin
Hah ayni sey benim basima geldi ayni cevabi aldim adet boyleymis onlar gdip taki yapiyolarms zaten zamaninda taktilariymis akrabalarin taktigi.esimde pasif sustu hala sinirlerim bozluyo borclar hersey tum masraf bize kaldi esimle banaBizde de tipki sizin adetiniz gibi takilan tum altin para ne varsa yeni evlenen cifte verilirki ilk yatirimmlari olsun veya borclari varsa kapatsinlar diye. Ama esimin aileside tip ki sizin erkek arkadasiniz ailesinin dedgi gibi soyledi ve tum altin ve paralari aldi ztn neymis bu gelen takilar hep onlara borcmus biz cekip gidecekmisiz davetiye onlara gelecekmis onlar gidecekmis bizim borcumuzu onlar öduyecekmis millete karsi oyuzden altin ve paralar onlarinmis. Benim pasif kocamda gikini bile cikaramadi tabi bana geldi tum takilari ailem.alacak dedi sinirlerim alt ust oldu ama tatrismak da istemedim hepsini aldilar hala icimde uhdedir aklima geldikce cok canim sıkılr.
7 aylık evliyim bizim bütün takılarımız para gram çeyrek herşey bizde kaldı gelinle damadın olur takı..Erkek arkadaşım ve ailesi ona takılan altınları alacaklarmış. Sebebi bugüne kadar ailesi götürdüğü için onların alması gerekiyormuş. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Bizde takılan tüm küçük altın ve paralar kuruşuna bile dokunmadan kıza verilir. Gelinde kendine bilezik yapar ve onda kalır. Hayır zaten evim arabam var altına ihtiyacımız yok borçsuz düğün yapacağız ama bu konunun sürekli karşıma çıkması sinirimi bozuyor. Bende bana takılanları aileme verirsem sıfıra sıfır elde var sıfır.. Artık benim ailemin bu konuyu sorun etmesi ve onların sürekli aynı şeyi tekrarlamasına dayanamıyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?