Düğünde takılan altınlar kimin?

İki hafta önce ipleri koparmıştınız.
Sevgiliniz kız bile ayarlamıştı.
Ailesi kötü derken, altınlarda gözü olan paragöz bir aile ve sevgiliyle neden yanlış evlilikte ısrar ediyorsunuz?
Sevgilimle aramda olan sorunların muhasebesini ben yaparım siz değil ki, affettim. Aynı durumda bende olabilirdim benim ailemde paragöz olabilir bunun cezasını erkek arkadaşım bana mı kesecekti? Hayır sizle burda derdini paylaşan akıl bekleyen insanlara neden ısrarla saldırıyor iğneleyici yorum yapıyorsunuz?

Hah ayni sey benim basima geldi ayni cevabi aldim adet boyleymis onlar gdip taki yapiyolarms zaten zamaninda taktilariymis akrabalarin taktigi.esimde pasif sustu hala sinirlerim bozluyo borclar hersey tum masraf bize kaldi esimle bana
Evet aynen odedim hepsini cok sukur simdi iyi kotu ufak bir birikimiz bile var ama eger o taki ve altinlat olsaydi simdikinin 2 kati olacakti ve belki ben cocugumu daha iyi bir okula veya daha guzel bir evde yasatabilecektim nebiliyim bizimle birlikte evlenen ayni ciftler var mesela onlar dugunden hemen sonra altlarina sifir arabalari cekip tatillere gitmislerdi biz bunlarin hic birini yapamadik cok sonra yapabildik.tabii hersey para pul degil cok sukur rabbim.saglik versin gecte olsa hepsi oluyor aama o takilarin hakkimiz oldugunu dusunuyorm ve hakkim.yenilmis biri boyle parami yemiste vermemis gibi kotu hissedyrm

Insanlara hep çok yüz verdiğimiz için oluyor bunlar. Evet fazla bir şey istemiyoruz ama elimize gelenleri de elimizden geri almak istiyorlar. Inanamıyorum doğrusu

Aynen bizimde etrafmzda herkes araba aldi ev aldi biz borc odedik tam tersi kv kp sifir araba aldi bizim dugunden hemen 1 ay sonra.enayi benim koca cok kiziyorum hala.diceksinki sonra ne oldu ben yinede iyi oldum sesimi cikarmadm ama hatalar devam etti sustukca insanlar agzina scio en sonunda gorusmeyi kestim gorusmuyorum.zaten ogullarini sadece kullaniolardi arar borc ister para ister iliskileri bu

Maalesef bizim burda da takıları aileler alır; yalnız şöyle bi durum var altını alsalar bile ev eşyasını düğününü ve geline takılacak Ziynet eşyasını kendileri yaparlar, akraba konu komşunun taktığını alır onların düğünü/çocuğuna götürürler.

Bi çok yerde yapılan takılan geline/damada yardım amacı taşımıyor maalesef.

Bizim evimizin eşyasını aldılar, bana takı yaptılar gerisine dokunmadım. Diğer türlüsünün olduğu durumlarda kv arayıp o size altın taktı oğlu evleniyor düğün kartı geldi diyip altın aldırıp zorla düğüne götürüyormuş. Kesinlikle bu daha zor bence.

Ben olsam çoktan bozmustum aramı başlarım adetlerine:)) ben olsam asla vermezdim ailesine altınlarımı ,3 5 altın dediğin gün gelir seni nelerden kurtarır valla arkadaş bu dünyada insanın tek dostu para gerisi bos ,şimdiden her Denilene her dersen oo işin zor

Böyle saçmalık görmedim size takılan sizindir. Yuva kuruyorsunuz sonuçta. Dini konu yasak biliyorum ama geçen gün ramazanda bir hocaya sordular bu soruyu. Takı kime takiliyorsa onundur dedi. Ama sağolsun bazı aileler böyle yapıyor benimde başıma geldi

Böyle dengesiz ailelerş duydukça sinirleniyorum

Bizde bizim oldu hatta düğünümüze gelemeyip sonradan ailelerimize takımızı getirenleri de bize verdi aileler. Alın çocuklar şunu filanca alacanız/teyzeniz getirdi size diye. Bize takmayıp da ailelerin eline verenleri de yine bize verdiler. Biz düğünümüzü kendimiz yapmamıştık borç harç filan da yoktu. Hep bize “siz geçim yapacaksınız gençsiniz sıkışmayın”dediler. Allah razı olsun. Yapmak zorunda değillerdi.

Bu cümle size ait;
"
Erkek arkadaşım ve ailesi ona takılan altınları alacaklarmış"

Sevgiliniz ve ailesi.

Elbette herkes hayatta tercihlerini yaşar.

Mutluluklar.

Ne kadar benziyor yasantimiz bende aynen oyle sesimi cikarmadim ama onalrin yuzlerini gordukcede sogudum gorusmeyi kestim.araram sormam ne kv ne kp gorumcelerimi.hic birini bayramda seyranda senede 1kez belki selam selam okdr hic biryle muhattap degilm kafamda rahat sukur ama ben boyle davraninca onlara eşimde bana soguk davraniyor tavir aliyor onun bu davranislarindan dolayi son 1yildir ondanda cok sogudugumu hissdyrm varligi yoklugu bir artik gozumde cok bir anlam ifade etmiyor

kesinlikle benziyo haklisin insallah bundan sonra yuzumuz guler.dolduruyolardr esini benimkinide dolduruyolar bazen hissediyorum.benmki bana soguk degilde aileme soguk davranio gbi sanki misilleme mi diyim ne diyim yada biz hassasiz oylemi anliyoruz onyargilimyiz bilemedim acikcasi

Bize takılan altınlar direk bizim oldu, aileler kuruşuna dokunmadı, onları da ev alırken bozdurduk zaten

Böyle aileler var arkadaşımın ablası evlendiğinde altını geline takmadan direk annesine vermiştim arkadasım öyle istemişti.Çok saçma değil mi zaten takı yeni evli çiftlere yardım olsun diye takılıyor ailelerde çocuklarına bi zahmet birkaç bin harcayıversin

Siz ne ara barıştınız? Aileniz kesinlikle olmaz diyordu, ne ara altınları konuşur hale geldiniz?
Ayrıca yaşınız ne ara 24 oldu?

Benimmm diyesim geldi:)) ama benim tabi ya. Esim ve bana ait. Kimse kusura bakmasin. Bizim ailelerden teklif gelmedi. Kv 2 ceyregi istedi gotrck yeri varmis. Iyi dedim bende verdm. Zaten o tarftan taki cok cok azdi. Kendi tarafmdakileri de vermezdm zatenn

İyiki sen değilsin o zaman. Sevgi altına değişilmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…