düğünde takılan altınlar :S

mekselina

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2008
315
1
96
Diğer
kafam okadar çok karışıkki sizlere danışmak,fikir ve moral almak istedim..
konu düğün takılarım..evlenmeden önce eşimle takıları bankaya kasaya koyarız diye konuşup karar vermiştik..evliliğimizin ertesi günü eşim kayınvaldemin iknasıyla takıları evinde saklıcağını bizim evimiz ailelerden farklı şehirde orda güvenli olmicanı yanımızda götürmememiz gerektiğini bankayada vermemizin gerekli olmadığına ikna etmiş..bunu eşim bana söylediğinde tartıştık ama sonunda kabul etmek zorunda kaldım tabi bi şartla içinden bikaçtane yanımda götürcektim ve seçtim bikaçtane yanıma aldım..düne kadar bi sorun yoktu orda öylece duruyodu yerinide bildiğim için içim rahattı harcamadıklarını biliyodum..dün sabah aradılar ve evlerinin orda satılık bi ev olduğunu bize almayı düşündüklerini yalnız altınlarıda vermemiz gerektiğini söylediler..ilk duyduğumda hoşuma gitti dedim bizi düşünüyolar ne güzel ama öle olmadığını anladım sonunda..kredi çekilmesi gerekiyodu artı bide görümcem çekcekmiş krediyi kim öderse ev onun üstüne olcakmış yani ev görümcemin üstüne olcak..eşim bunları söledi bende eşimle tartıştım..dedim neden senin üstüne olmuyo krediyi biz çekelim biz ödeyelim evde senin üstüne olsun madem dedim..eşimde onlar benim ailem benden mal kaçırcak değiller ya dedi..bende iyi onlar ailen ben neyim dedim yani altınlarımı vercem giden altınlar olcak evi onlar aldı olcak..burdan eşimde para yollicak ayrıca ama ev görümcemin üstüne olcak..bende o altınları bebeğim için saklıcaktım dedim ilerde okul vs harcamaları için eşimde ona yine biriktiririz evimiz olmuş olcak diyo daha iyi bi yatırımmış ilerde üstüne para koyup daha büyük bi ev alırız diyo..
bilmiyorum sinirlerim bozuldu neden görümcemin üstüne yapılıyo ev bunda bi artniyet varmı sizce??yani yarın boşanırsak ki şuan öle bi durum yok ama ne olcağı belli olmaz bunumu düşünüyolar acaba?nasıl bi tavır sergilemeliyim?
bu arada evi almışlar..çok sinirliyim kendimi aptal gibi hissediyorum olan olmuş morale ihtiyacım var..

walla canım moral wermeyı cok ısterdım ama ınan yapamıcam..!haklısın sen onlar haksız bole sacmalık duymadım ben..ya bu erkek tarafı kaynana gorumce nedır bu bole arkadas ıllet resmen neden kız aılelerı bole degıller..ben ne yapar ne eder o altınları wermezdm senn onlar ya dugunde takılmıs zaten kaynanam yuzunden canım burnumda..baskalarında da sorun oldugnu gorup duyunca ınan delırıyorum..neden hep bız cekıyoruz..keske bankaya yatırsaydn..

Son düzenleme:
Tabi ki art niyet var canım keşke vermeseydin ya ben kendi ailemden kazık yemiş biri olarak giden para gelmez eşiniz çok büyük hata etmiş benim düştüğüm hataya düşmüş benim gibi sinir olduğunla kalırsın sizin paranızla ev alınıyor ve görümcenizin üstüne yapılıyor

Ben genel olarak abir başkasının ,başka biri adına karar vermesine karşıyım.Bu durum da onlardan bir tanesi.

ne desem bilemiyorum.. aynı şey benim başımada geldi.. düğün öncesi eşimle konuşmuş altınların biz de kalacağını konuşmuştuk.. annesi evlenmeden önce altınlar bizde kalır babası bankada çalıştığı için oraya koyarız der dururdu.. nese. eşimle bizde kalacağını kararlaştırdık ve düğünden sora eşim sözünden döndü.. altınları babam bankada kasaya koyar dedi.. şok oldum.. sonuçta biz malımıza sahip çıkamicaksak niye evleniyoruz.... ama hepsi annesinin fitneliği biliyorum.. bi insan niye durup dururken sözünden caysın... ben de ozaman benim ailemin taktığı bilezikleri aldım diğerlerini gözden çıkararak verdim... şuan bankada ama ben görmüyorum bilmiyorum.. diğğerlerini de ben kenddi aileme verdim saklamaları için.. ve annem her gitttiğimde bana gösterir bilezikleri... bak kızım burdalar diye..
yaşadığın şey çok saçma.. sonuçta siz altın vermeseniz böle bi işe kalkışamazlar... bence konuş eşinle evin bi kısmı sizin bi kısmı onun üzerine olsun... olur mu öle şey canım.. sen altınlarını ver ama ev başkasının üstüne olsun.. bu saatten sonra eşinin kardeşi başkası olur.. yaa bu erkekler okadar saflarki.... anne babamıza bile baktığımızda görürüz aslında.. bazıları için.. eskiden annelerimiz çekerler ama şimdi babalar annelerin sözünden çıkmazlar.. okadar kolay inanıyolar ki ailelerine... sen verme altınlarını.. eşinle konuş bizim tek güvencemiz onlar.. ilerde üzeerine biz kredi çeker güzel bi ev alırız diye..

dedim cnm eşimde bu ev sadece şimdi için bi yatırım bikaçsene sonra öle yaparız üstüne para koyup daha büyük bi ev alırız dedi..
bilmiyorum okadar sinirliyim ve boşvermişimki en azından eşimin üstüne olmalı o ev..geçici bi ev olsada nolcamız belli değil.. :26:

ben eşime bunu anlatamadım bi türlü cevabı onlar benim ailem yanlış yapmazlar bana bizi düşünüyolar oldu..bende onlar ailen demekki ben değilim dedim karışmıyorum ne haliniz varsa görün ne yapıyosanız yapın dedim suratımı çekersin böle dedim..onada gelmiyo aşkım niye böle yapıyosun bizim için alıyolar diyo ''alıyolar'' ama dikkatinizi çekerim!!biz almıyomuyuz acaba dedim altınları verdik e tamam ortak işte diyo..

yuh artık ya bu erkekler neden aılelerı soz konusu olunca bu kadar saf oluyorlar

altınlar gıttı , ustune parayı esınız gonderıcek : ama ev gorumcenızın ustune olucak..
eğer sizin ıyılıgınızı dusunselerdi , evi kocanızın ustune yaparlardı . hadı sız el kızı olarak goruyorlar da oğullarnı ne olarak goruyorlar ..

ne kdar kotu ya bu ınsanoğlu

Böyle saçma şey duymadım. Allah aşkına ortak ev mi olurmuş. Ev ya size ait olur ya da görümcenize. Siz altınları vererek görümcenize maddi destek sağlamış oldunuz o kadar. Borçlar bitince üzülerek söylüyorum ki görümceniz alın bu ev sizin olsun demeyecek.

Daha siz aranızda ki sıkıntıyı halletmeden, evi niye alıyorlar ki.
Eşiniz kredi çekemiyor mu, bir sıkıntı mı var.
Kendisi çeksin, öyle alın.
Artniyetli değillerdir belki ama benimde hoşuma gitmezdi, görümcemin üstüne ev almak.
Bütün para benden çıkacaksa, niye başkasının üstüne oluyor ki benim evim.
Yeni okudum ,siz çoktan vermişsiniz altınları, önce bir anlaşsaydınız, sonra verseydiniz bari.

Son düzenleme:

altınları başta onlara vermemiştim zaten sadece emanetti onlarda bana sölediklerine göre..kredinin bi miktarını kayınbabamın evinin kirası karşılıcak,diğer yarısınıda alınmış olan evin kirası ,üzerinede görümcem maaşından koycak yani 1milyara tamamlanmış olcak toplam aylık kredi..eşim bende burdan yollayım dediğinde kabul etmediler siz orda kendinize yetin biz hallederiz dediler..ama eşim durmaz yollar para tabi..belki bunu önleyebilirim :26: evde geçici süre için alınmış bi ev daha sonra satılcak..böle konuştuk..görümcemin üstüne yapılıyo olması saçma geldi bana eğer eşim yollicaksa parasını..sanırım benden korktular altınları alıp kaçarım diye elden çıkardılar ben onlardan almadan blmiyorum kafam çok karışık...

allahım yaaaa fıtık oluyorum böyle şeyler duyunca...ne kadar mantık dışı bi olaydır bu...görümcen evli mi bilmiyorum ama inşallah onun görümcesi de aynısını yapsın.gün gelir devran döner.
benim de bi arkadaşım var.evlendi kaynanasının yanına.çünkü kayınpederi krediyle ev almış ve o evde oturcaklarmış hep beraber.eşinin maaşıylada geçincekler.2.5 yıl oldu.2.5 yıl boyunca arkadaşımın eşinin maaşından kendilerine bişi kalmadı.bekar abisi var evde çalışıyo ama o kendisi yiyo maaşını .
arkadaşımın hayalide hep ayrı eve çıkmak doğal olarak kiraya tabi... işte ayrı eve çıkarız altınlarla beyaz eşya falan alırız die.bunlar karar verdiler ayrı eve çıkcaz die.eşi de annesine söylemiş.annesiyle babasıda ertesi gün gtmişler buna sadece telefon açıp söylemişler biz altınları bozdurduk evin kredi borcunu kapatıyoruz haberin olsun die.

neyse aradan zaman geçti.şimdi hamile arkadaşım.ve haliyle yine ayrı eve çıkıp orda doğum yapmak istiyo kuzum benim ya....bu arada onlrın şehrin uzak bi ilçesinde bri evi varmış kayınpederinin ama şehre çok uzak ve orda ancak hayvancılık yapılır yada çiftçilik o yüzden kimse gitmyo o eve boş boş duruyo.arkadaşımın eşi telekomda çalışıyo.veeee tayini o uzak ilçeye çıkıyo. ne sevindim ben bile.dedim kalbine göre verdi allah.hazır boşta duran eve gidersiniz maaşınız da size kalcak dedim. dur dur dedi.daha bitmedi.

bekar abisine kız bakmışlardı başka şehirden.kız okey demiş.düğün olcakmış.bu tayin olayından biraz önce kaynanası demişki eeee abinler de evlencek siz kendinize bi ev bulursunuz artık demişti.yani yeni gelin kendi yanına gelcek die bunları resmen kovdu.sonra kız da ayrı ev istememiş mi... sanki benim arkadaşımın canı yokdu 2.5 yıl o salak kadını çekti..yeni gelin ayrı ev isteyince arkadaşımın eşinin de tayini çıkınca biz de sizle geliriz o eve demişler... merkezdeki kral gibi ve parasının yarısını arkadaşımın ödediii dairede yeni gelin kalcak .. arkadaşım da sırtında onları taşımaya devam etcek... güler misin ağlar mısın. o kadını öldüresim var ya.... neyse...

demezsede satılan altınlarım ne kadar tuttuysa onu isterim bende eğer öle bişey yaparsa..vermezsede abisiyle arası bozulur ben abisinin başının etini yerim o olur..başka çare gelmiyo aklıma.

altınları asla bırakmayacaktın!çünkü ziynet eşyaları kadınındır.
görümcenin üzerine olacak evde nasıl olacakta söz sahibi olacaksınız?hatta ileri de onu satıp dah abüyük bir ev alacaksınız!
eşinizin annesinin ya da babasının üzerine alınsa hak talep edersiniz ama görümce de nafile...!yani altınları ve evi unut.

ne diyeyim bilmiyorum ki!
Allah böyle merhametsiz,çıkarcı insanları ıslah etsin!

onlar karar vermiş ve uygulamışlar.
ben olsam madem ortaklı olsun tek kişinni üzerine olmasın görümceniz ve eşiniz üstüne olsun. çok mu zor. yada bir korkunuz mu var diye sorardım şahsen...
eşime de bundan sonra laf olsun diye bana birşey sormayın. sorduğunuzda gerçekten kendimi önemli hissediyorum sonuç farklı olunca hayal kırıklığına uğruyorum diye söylerdim.

çok kızdım. ama önemli değil.... canınızı sıkmayın sadece tavrınızı belirtin.

acaba senin ailen düğünden sonra size göre ev bulduk altınları verin kardeşinin üzerine ev alalım deseydi eşin aa hayatım tamam ne demek hemen verelim senin ailen sonuçta onlar der miydi:44: hiç sanmıyorum!
para mevzusu girince insanlar neden bu kadar değişiyor henüz çözemedim..

Evi görümcenin üstüne yapmalarının nedeni seni el kızı olarak görüp güvenmemeleri ,diye düşünüyorum.Yaptıkları çok ayıp.Ağlayın,zırlayın,savaşın,o altınları sakın,ama sakın vermeyin.Bu sizin evliliğinizdeki ilk sınav,ondan yenik ayrılırsanız devamı da gelir.

Kotu niyetle bakmamaya calisiyorum ama bak simdi aklima neler geldi

- ya kayinvaliden ve kayinpeder sizin bosanabilir gozuyle bakim ev hakkina sahip olmaman icin
boyle bir sey yapiyor (esin dahil)
- ya gorumceniz size guvenmiyor.. Krediyi odemezlerse ev bana kalir gibisinden..

yani burda ozellikle size ve esinize guven yok..
ya altinlari vermeyin ve krediyi odemeyin kirada gibi oturun alinacak evde
yada veriyorsaniz o altinlari ve krediyi odeyecekseniz veya herhangi bir para yatirilacaksa
o ev ustunuze yapilacak

esiniz aileme guveniyorlum derken sanki size guvenmiyor gibi bir sey soz konusu
madem ev size aliniyor o halde ikinizin adina olmali..

Görümcenize ev alma meraklıları ise a şıkkı:görümceniz bekarsa tez elden ona bir koca bulup evlendirsinler,düğünde takılan altınlarla ev alsınlar... b şıkkı:Evli ise kocası çok çalışsın da bir ev alsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…