ay bu ne yaaa
neden buna izin verdiniz arkadasim?
sizin altinlarla ev aliniyor sonra gorumcenin ustune yapiliyor ne kadar sacma
hem ev size aliniyorsa evi neden siz degil de esinizin ailesi seciyor boyle sacmalik olur mu yahu?
sizin evinizde sizin sozunuz gecmiyor sanirim ki bu durumu engelleyememissiniz.
hala soktayim ilk defa boyle bir sey duyuyorum yani gercekten sacmalik...
sizi kullaniyorlar neden buna izin verdiniz onu da anlamadim
bir de anlayamadigim diger konu da esinizin neden sizin hakkinizi cignettigi?
hangi koca, karisi istemedigi halde ortak paralarini ailesine verip kiz kardesinin uzerine bir ev aldirtir bunu aklim mantigim almiyor ve esinizle aranizi bozmamak icin sizin de bu duruma sessiz kalmaniz cok ilginc.
evet mutluluk herseyden onemli ama bu devirde sadece mutluluk yetmiyor, para da onemli.
ustelik onlar sizin paranizdi, baskalarinin sizin paranizla ilgili planlar yapmasi buyuk saygisizlik...
ev alininca siz mi oturacaksiniz?
belki gorumceniz evlenince ya da ileride kocasindan bosanirsa falan ''cikin evimden ben oturacagim'' derse ne olacak bunlar hic konusulmadi mi arkadasim?
Benim kendi öz babam, düğün takılarımla "sana ev alıyorum" diye beni uyutup kendi çocuğuna ev aldı..
Bu dünyada herşeyin başa gelebileceğine inanırım, kimseye de bu anlamda güvenmem..
Ortak ev almak, birlikte ödemek falan.. Hepsi çok yanlış işler.. İster anne olsun, ister kardeş, ister eş-dost..
Düğün takılarınızı orada bırakmayacaktınız, çocuk değilsiniz sahip çıkardınız bir şekilde. Altın sürekli yükselişte, bozdurmanın anlamı zaten yok. Ne zaman kendinizi ev almaya hazır hissederseniz karı-koca, o zaman bozdururdunuz.
Bakalım sonunda ne çıkacak bu işin.. Evin görümce üzerine olması çok yanlış.. Hele ki "bunlar yarın boşanırsa, gelin hanıma bişey kalmasın" mantığı varsa, bu insanlarla daha çok işiniz var. Dikkatli olun, güvenmeyin.
Evin tapusuna eşiniz (hatta bizzat siz) ortak olsaydınız bari, en azından..
Ne kadar saçma birşey ya, altınların onda durması bile.. Birtek onların sülalesi takmadı ki takı, 2 sülalenin ortak bi birikimi yani, yarısı senin yarısı kocanın? onların değil ki, görümcenin hiç değil?
Söyle kocana bakalım, bütün o altınları "benim kızkardeşime ev alınıcak, ve onun üzerine alınacak ev" diyerek kendi ailene vermek isteseydin ne derdi acaba? o zaman işte " olur mu aşkım, o bizim çocuğumuzun birikimi" derdi kesin..
Erkekler niye böyle ya söz konusu kendi aileleri oldu mu herşey gözlerine normal görünür ama kadının ailesi olunca gözleri doğruyu görmeye başlar birden..
Nası sinirlendim ya..Allah sabır versin canım ne diyim.. :26:
Ne kadar saçma birşey ya, altınların onda durması bile.. Birtek onların sülalesi takmadı ki takı, 2 sülalenin ortak bi birikimi yani, yarısı senin yarısı kocanın? onların değil ki, görümcenin hiç değil?
Söyle kocana bakalım, bütün o altınları "benim kızkardeşime ev alınıcak, ve onun üzerine alınacak ev" diyerek kendi ailene vermek isteseydin ne derdi acaba? o zaman işte " olur mu aşkım, o bizim çocuğumuzun birikimi" derdi kesin..
Erkekler niye böyle ya söz konusu kendi aileleri oldu mu herşey gözlerine normal görünür ama kadının ailesi olunca gözleri doğruyu görmeye başlar birden..
Nası sinirlendim ya..Allah sabır versin canım ne diyim.. :26:
canım belli bi zaman sonra ailesininde onu ciddiye almadığını anlıcak..ailesiyle kendi kötü olcak..ben şuan hiçbiriyle görüşmüyorum eşimede burdan psikolojik baskı yapıyorum imalı konuşuyorum..dün durup duruken dediki acaba evi satsakmı geri dedi..bende ne diyosun ya alıdılar kredi bitmeden nereye satıyosun safmısın dedimbekliyorum şimdi ödensin 3yıllık kredi çekmişler 4.yıldada burdan taşıncaz zaten ozaman satılcak görümcemle ortaklığı fes etcem ya altınların miktarı ozaman neyse onu vercek yada evin yarısı benim üstüme olcak eşimede bunu söledim..kabul etti..görcez bakalım..
Aslında durum o kadar da kötü değil..
Alınan eve 2 kardeş ortak olmuş. Arkadaşımızın eşi ve görümce hanım..
Ev kirada ve kirası arkadaşımıza geliyor.
Ayrıca ev borcu bitince satılacak, arkadaşımızın eşi hakkını alacak.
Umarım sözlerini tutarlar.. Tek sıkıntı bu noktada..
Arkadaşımızın eşinin kızkardeşine bakış açısı nedir, o önemli.. Yani koruyayım, kollayalım mantığındaysa eğer, o zaman ev üzerindeki haklarından vaz geçer mi??
Ama sanmam, eşine söz vermiş. O ev satılacak, bize daha iyi bir ev alınacak demiş. Eğer bu söz tutulmazsa, zaten arkadaşımız kaybettiği altınlara değil eşinin tutumuna üzülür. Ve inşallah böyle bir noktaya gelinmez.
Canım, çok karışıyorum sana ama.. Aynısı benim de başıma geldiği için tecrübeliyim..
Altınların aynısını iade etmeleri yetmez..
Atıyorum senin 10 liralık altının vardı, görümce hanımda 20 liralık kredi çekip ödedi. Evin değeri 30 lira.
4 sene geçti aradan. Evin değeri oldu (atıyorum) 60 lira. Gayri menkul hızlı prim yapıyor çünkü..
Ee ne olacak, sana gene 10 liralık altın mı verecek? Sen ilk başta evin üçte bir bedelini katmışsan, evin 4 sene sonraki satış bedelinin de üçte biri senindir.
Çook dikkatli yap hesabını..:97:
Aslında durum o kadar da kötü değil..
Alınan eve 2 kardeş ortak olmuş. Arkadaşımızın eşi ve görümce hanım..
Ev kirada ve kirası arkadaşımıza geliyor.
Ayrıca ev borcu bitince satılacak, arkadaşımızın eşi hakkını alacak.
Umarım sözlerini tutarlar.. Tek sıkıntı bu noktada..
Arkadaşımızın eşinin kızkardeşine bakış açısı nedir, o önemli.. Yani koruyayım, kollayalım mantığındaysa eğer, o zaman ev üzerindeki haklarından vaz geçer mi??
Ama sanmam, eşine söz vermiş. O ev satılacak, bize daha iyi bir ev alınacak demiş. Eğer bu söz tutulmazsa, zaten arkadaşımız kaybettiği altınlara değil eşinin tutumuna üzülür. Ve inşallah böyle bir noktaya gelinmez.
canım belli bi zaman sonra ailesininde onu ciddiye almadığını anlıcak..ailesiyle kendi kötü olcak..ben şuan hiçbiriyle görüşmüyorum eşimede burdan psikolojik baskı yapıyorum imalı konuşuyorum..dün durup duruken dediki acaba evi satsakmı geri dedi..bende ne diyosun ya alıdılar kredi bitmeden nereye satıyosun safmısın dedimbekliyorum şimdi ödensin 3yıllık kredi çekmişler 4.yıldada burdan taşıncaz zaten ozaman satılcak görümcemle ortaklığı fes etcem ya altınların miktarı ozaman neyse onu vercek yada evin yarısı benim üstüme olcak eşimede bunu söledim..kabul etti..görcez bakalım..
Hee ben orayı kaçırmışım yaw, hemen de galeyana geldim
Sağol söylediğin için.. Ve evet umarım sözlerini tutarlar.. Bari bu sözlerini tutsunlar..
Eşin de ortalık yatıştıkça daha farklı düşünmeye başlıcak ve belki fevri karar verdiğini bile düşünücek bi süre sonra.. Neyse, inşallah sözlerini tutarlar da bu olayın tek getirisi onların farklı bi yanlarını görmüş olmanız olur..
canım görümcem evlendiğinde ona ailesinden ayrı bi ev zaten var ortada kalma gibi bi durumu yok..eşim verdiği sözlerin çoğunu tuttu şimdiye kadar inşallah bunuda tutar..benim kızdığım eşimin ailesi ev almaya karar verdikleri gün okadar çok sıkboğaz ettilerki eşimi en az 7 kere aramışlardır karınla konuştunmu altınları veriyomusunuz diye..ogün kabus gibiydi..eşim başta kararsız olduğumuzu söledi ama nafile aradılarda aradılar bende lanet olsun satsınlar ozaman dedim ama sözlerinde durmazlarsa ailenle kötü olcaz farkındamısın dedim oda onlar yapmaz öle şey dedi..bende görcez ozaman zamanla dedim..eşim doğal olarak güveniyo ailesine çok..ama ailesinin yaptığı çok ayıptı yaşlarına hiç yakışmayacak bi hareketti..ısrarcılıkları ogün tavan yaptı yani..bekliyorum canım eğer tersi durum olursa eşim benim gözümde küçük düşcek ailesinide tanıcak bu devride kimseye güvenilmemesi gerektiğini öğrenmiş olcak..
Siz evlenirken size de ayrı bir ev verdilerse, belki birazda o yüzden eşin kendisini altınları (ödünç) vermek zorunda hissetmiş olabilir mi canım?
of off yani... aynı saflığı bende yaptım anlayabiliyorum o yüzden sizi..bizde düğünden sonra eğlenceye gittik arkadaşlarla bole gitmeyim die ne var ne yok çıkarıp kaynvalideme verdim...sonra balayından dönünce alalım dedik..hatun baban onları dükkanda ki kasasına koydu güvenli kalsın orda dedi kaldı..insan bi şey diyemiyoki..sonra hepsi püf..geride kalan bi işide yaramıyo yanı ve sizde yine ev mev demişler bizde hiç bişey yok..allah büyük ...allaha bırakıyorum onları..bu yüzden eşimle huzurum falan kalmadı...hepsimi aynı olur ya..sanki altını bize değilde onları taıkıyo bole bir mantıkla hareket ediyolar..hani evime bi çay kaşığı almış olsalar oda yok...
sizin durunuzuda okuyunca çıldırdım iyica..ama galiba krediyi görümceniz çekeceği için onun üstüne olması gerekiyo galiba çok bilmiyorum ama banka prosüdürlerini bi bak canım... eşler bu konuda bişey anlamazlar zaten kendi analarına bi şey dedirtmezler...ne diyim iyiki almışsınınz bir kısmını..of ya offfffffff
of off yani... aynı saflığı bende yaptım anlayabiliyorum o yüzden sizi..bizde düğünden sonra eğlenceye gittik arkadaşlarla bole gitmeyim die ne var ne yok çıkarıp kaynvalideme verdim...sonra balayından dönünce alalım dedik..hatun baban onları dükkanda ki kasasına koydu güvenli kalsın orda dedi kaldı..insan bi şey diyemiyoki..sonra hepsi püf..geride kalan bi işide yaramıyo yanı ve sizde yine ev mev demişler bizde hiç bişey yok..allah büyük ...allaha bırakıyorum onları..bu yüzden eşimle huzurum falan kalmadı...hepsimi aynı olur ya..sanki altını bize değilde onları taıkıyo bole bir mantıkla hareket ediyolar..hani evime bi çay kaşığı almış olsalar oda yok...
sizin durunuzuda okuyunca çıldırdım iyica..ama galiba krediyi görümceniz çekeceği için onun üstüne olması gerekiyo galiba çok bilmiyorum ama banka prosüdürlerini bi bak canım... eşler bu konuda bişey anlamazlar zaten kendi analarına bi şey dedirtmezler...ne diyim iyiki almışsınınz bir kısmını..of ya offfffffff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?