düğünde takılan altınlar :S

cnm önceki sayfalarda yazmışımdır o ev bir oda bir salon küçük bi ev kiraya verilcek kirası bize yollancak bu şekilde konuşulup alındı..tabiki mutluluğum için sessiz kalmadım!sadece bikaç milyar için kavga etmek istemedim ama normaldirki üzüldüm.altınlarla ilgili farklı planlarımın olduğunu söledim..eşimde bu planları yine yapabilirsin dedi.o evde bizde ortağız 4sene sonra burdan taşınırken satılıp daha büyük bi ev üstüne kendimiz koyup zaten alıcaz dedi..görümcem öle bi istekle gelirsede eşimle görümcemin arası bozulcak buda benim çok umrumda olmaz açıkcası..evet haklısın yapılan çok büyük bi saygısızlıktı benim altınımı benim gönlüm olmadan satıp ev aldılar..rahatsız olması gerekenler onlar..benim içim rahat eşimde pişman olcak eğer dediğin gibi bi durum olursa

evet canım çok haklısın baştan bırakmam çok aptalcaydı..ama bu olay onların gerçek yüzünü ortaya çıkarmış oldu demekki emanete hıyanet eden insanlardan benim kayınvaldem ve aileside..yazıklar olsun gerçekten yaptıkları insanlığa sığmıyo..

Canım kirayı sana göndermeye başladılarsa, onalrı her ay altına çevir istersen. Ama senden aldıkları altınları ayrıca ve toplu halde iade etmeleri gerekir.
"Her ay kira yolladık, ona say" derlerse olmaz.. Onlar kirayı sana yolluyorsa, görümce hanımın aldığı ev de günden güne değerleniyor. Gayri menkul bu sonuçta..

Borcu bitip satınca, parasını komple size mi verecekler? Emin misin? Dediğim gibi benim öz babam ağzından çıkan sözü unutmuş olduğundan, inan artık kimseye güvenim kalmadı.

Son düzenleme:
Ne kadar saçma birşey ya, altınların onda durması bile.. Birtek onların sülalesi takmadı ki takı, 2 sülalenin ortak bi birikimi yani, yarısı senin yarısı kocanın? onların değil ki, görümcenin hiç değil?

Söyle kocana bakalım, bütün o altınları "benim kızkardeşime ev alınıcak, ve onun üzerine alınacak ev" diyerek kendi ailene vermek isteseydin ne derdi acaba? o zaman işte " olur mu aşkım, o bizim çocuğumuzun birikimi" derdi kesin..

Erkekler niye böyle ya söz konusu kendi aileleri oldu mu herşey gözlerine normal görünür ama kadının ailesi olunca gözleri doğruyu görmeye başlar birden..
Nası sinirlendim ya.. Allah sabır versin canım ne diyim.. :26:

Aslında durum o kadar da kötü değil..
Alınan eve 2 kardeş ortak olmuş. Arkadaşımızın eşi ve görümce hanım..
Ev kirada ve kirası arkadaşımıza geliyor.
Ayrıca ev borcu bitince satılacak, arkadaşımızın eşi hakkını alacak.
Umarım sözlerini tutarlar.. Tek sıkıntı bu noktada..
Arkadaşımızın eşinin kızkardeşine bakış açısı nedir, o önemli.. Yani koruyayım, kollayalım mantığındaysa eğer, o zaman ev üzerindeki haklarından vaz geçer mi??

Ama sanmam, eşine söz vermiş. O ev satılacak, bize daha iyi bir ev alınacak demiş. Eğer bu söz tutulmazsa, zaten arkadaşımız kaybettiği altınlara değil eşinin tutumuna üzülür. Ve inşallah böyle bir noktaya gelinmez.

canım belli bi zaman sonra ailesininde onu ciddiye almadığını anlıcak..ailesiyle kendi kötü olcak..ben şuan hiçbiriyle görüşmüyorum eşimede burdan psikolojik baskı yapıyorum imalı konuşuyorum..dün durup duruken dediki acaba evi satsakmı geri dedi..bende ne diyosun ya alıdılar kredi bitmeden nereye satıyosun safmısın dedim bekliyorum şimdi ödensin 3yıllık kredi çekmişler 4.yıldada burdan taşıncaz zaten ozaman satılcak görümcemle ortaklığı fes etcem ya altınların miktarı ozaman neyse onu vercek yada evin yarısı benim üstüme olcak eşimede bunu söledim..kabul etti..görcez bakalım..

Canım, çok karışıyorum sana ama.. Aynısı benim de başıma geldiği için tecrübeliyim..
Altınların aynısını iade etmeleri yetmez..
Atıyorum senin 10 liralık altının vardı, görümce hanımda 20 liralık kredi çekip ödedi. Evin değeri 30 lira.
4 sene geçti aradan. Evin değeri oldu (atıyorum) 60 lira. Gayri menkul hızlı prim yapıyor çünkü..
Ee ne olacak, sana gene 10 liralık altın mı verecek? Sen ilk başta evin üçte bir bedelini katmışsan, evin 4 sene sonraki satış bedelinin de üçte biri senindir.

Çook dikkatli yap hesabını..:97:

canım görümcem evlendiğinde ona ailesinden ayrı bi ev zaten var ortada kalma gibi bi durumu yok..eşim verdiği sözlerin çoğunu tuttu şimdiye kadar inşallah bunuda tutar..benim kızdığım eşimin ailesi ev almaya karar verdikleri gün okadar çok sıkboğaz ettilerki eşimi en az 7 kere aramışlardır karınla konuştunmu altınları veriyomusunuz diye..ogün kabus gibiydi..eşim başta kararsız olduğumuzu söledi ama nafile aradılarda aradılar bende lanet olsun satsınlar ozaman dedim ama sözlerinde durmazlarsa ailenle kötü olcaz farkındamısın dedim oda onlar yapmaz öle şey dedi..bende görcez ozaman zamanla dedim..eşim doğal olarak güveniyo ailesine çok..ama ailesinin yaptığı çok ayıptı yaşlarına hiç yakışmayacak bi hareketti..ısrarcılıkları ogün tavan yaptı yani..bekliyorum canım eğer tersi durum olursa eşim benim gözümde küçük düşcek ailesinide tanıcak bu devride kimseye güvenilmemesi gerektiğini öğrenmiş olcak..

yok canım karışmak değil verdiğin fikir gerçekten doğru..eşimde altınların değerlenceğini söledi bu şekilde seninde dediğin gibi yani satılırken dediğin gibi 3te biri neyse onu alıcaz..inşallah tabi

Hee ben orayı kaçırmışım yaw, hemen de galeyana geldim
Sağol söylediğin için.. Ve evet umarım sözlerini tutarlar.. Bari bu sözlerini tutsunlar..

Eşin de ortalık yatıştıkça daha farklı düşünmeye başlıcak ve belki fevri karar verdiğini bile düşünücek bi süre sonra.. Neyse, inşallah sözlerini tutarlar da bu olayın tek getirisi onların farklı bi yanlarını görmüş olmanız olur..

inşallah canım..çok hızlı karar verdi eşim güvendiği için ama ailesinin demekki bölebi düşüncesi vardı..ev aramış bulmuşlar bile baksana..sinsilikmi desem ne desem bilemiyorum sonucu görmeden

Siz evlenirken size de ayrı bir ev verdilerse, belki birazda o yüzden eşin kendisini altınları (ödünç) vermek zorunda hissetmiş olabilir mi canım?

of off yani... aynı saflığı bende yaptım anlayabiliyorum o yüzden sizi..bizde düğünden sonra eğlenceye gittik arkadaşlarla bole gitmeyim die ne var ne yok çıkarıp kaynvalideme verdim...sonra balayından dönünce alalım dedik..hatun baban onları dükkanda ki kasasına koydu güvenli kalsın orda dedi kaldı..insan bi şey diyemiyoki..sonra hepsi püf..geride kalan bi işide yaramıyo yanı ve sizde yine ev mev demişler bizde hiç bişey yok..allah büyük ...allaha bırakıyorum onları..bu yüzden eşimle huzurum falan kalmadı...hepsimi aynı olur ya..sanki altını bize değilde onları taıkıyo bole bir mantıkla hareket ediyolar..hani evime bi çay kaşığı almış olsalar oda yok...

sizin durunuzuda okuyunca çıldırdım iyica..ama galiba krediyi görümceniz çekeceği için onun üstüne olması gerekiyo galiba çok bilmiyorum ama banka prosüdürlerini bi bak canım... eşler bu konuda bişey anlamazlar zaten kendi analarına bi şey dedirtmezler...ne diyim iyiki almışsınınz bir kısmını..of ya offfffffff

Seni üzmek istemiyorum ama artık o altınları düşünme bence, kanuni olarak ev görümcenin ve üzerinde bir hak iddia edemezsiniz. Ancak şuna dikkat edin, ev sizin taksitleri siz ödeyin diyebilirler. Bu durumda taksitleri de siz ödersiniz. Yani olan olmuş artık altınlar için kendini üzme bundan sonrası için kendini korumaya çalış. Taksitleri siz ödeyin denince ne diyeceğini düşün, anladığım kadarıyla eşin ailem benden para kaçırmaz diyor ve ödemeyi de yapabilir. Bence eşinle konuş, tamam ailen senden bir şey kaçırmaz ama sana birşey olsa ben kanuni olarak bir hak iddia edemem ve bana sana baktıkları gibi bakmayabilirler de. Ayrıca bak çocuğumuz olursa onun da ev üzerinde bir hakkı olmayacak falan de. Yani o taksitleri siz ödeyecekseniz evi size satış yapsınlar. Bence bu noktada tek dikkat etmen gereken konu bu canım, altınlar için artık üzülme. Allah can sağlığı versin önemli olan bu.

canim olan olmus altinlarin satilmis ev görümcenin üstünde yapilmis... bence noter tastikli bir alsama yap kredi ödendikten sonra ev sizin olacak diye.. hii bide sunu demek istiyorum ilerisi icin madem mal mülk sahibi olmak istiyosunuz hersey esinin üstüne yaptirma kendi üzerine yaptir esin buna razi gelmiyorsa en azindan ortak alisin sonucta sen bir bayansin sanada bir garnti lazim..

Bende size bu konuda moral vermek isterdim ama malesef ilerde durumlar değişebiliyor.Yani tapuyu vermekle ev üzerinde ilerde bir hak iddia edemezsiniz.Görümceniz borcları bitince ev benim adıma size noluyor diyebilir.İnsanoğlu çiğ süt emmiş.Enazından eşinizin üstüne yaptıraydınız evi.Ben olsam asla kabul etmezdim altınları asla vermezdim.Malesef ben bu konuda art niyetin ta kendisini görüyorum.Siz bence altınların üstüne soğuk su için

gerçekten çok sinir bozucu bir durum
offf bu altınlar da nasıl da herkesin derdine düşüyor
umarım dediğiniz gibi altınları kurtarırsınız kurtaramazsanız da giden altın olsun
3-5.000 iniz gider ama birlikte yaşayacağınız insanların gerçek yüzünü görürsünüz

Siz evlenirken size de ayrı bir ev verdilerse, belki birazda o yüzden eşin kendisini altınları (ödünç) vermek zorunda hissetmiş olabilir mi canım?

bizim evimiz şuan alınmış evin satıldıktan sonra üstüne para koyup alcağımız ev olcak canım..altınları bize ev alınıyo diye verdim görümceme ödünç olarak vermedim yani

canım yaşlılıklarını hiç düşünmüyolar..acaba ilerde elinize kaldıkları zaman size bu yaptıkları akıllarına gelmicekmi..nasıl içleri rahat anlamıyorum zaten..çoğu aynı bunların akıllı geçiniyolar bikaç milyarı aldıklarında içleri rahatlıyo demekki..nasıl olduysa akıllılık edip bi kısmını almışım aferi gerçekten bana

Evet karşınızda aynı salak durumuna düşmüş bir kızcağaz daha durmakta
geçen sene düğünümüz oldu ve düğün sonrası balayına çıkacağımız için kayınvalidem aynı gerekçelerle altınları onların evine bırakmamız gerektiğini sonra döndüğümüzde bize vereceğini söyledi.bende düğün yorgunluğu ve sevdiğim insanla evlenmiş olmanın verdiği mutluluk sersemliği ile peki dedim.sonra nemi oldu.kadın biz onları bozdurup düğün için yaptığımız masraflara verdik dedi
inanmadım tabi ama çokda sinirlendim.Düşünsenize koluma taktıkları bilezikleeri bile geri vermediler.hediye bilezikleri altınları vs. hepsine el koydular.şuan birtek alyansımı taşıyorum altın namına.eşim bana nasıl mahçup oldu anlatamam.sonrası malum.eşim gitti 2 ayrı kredi çekti 5 binliralık ve sanırım 8 binliralık falan.altınlarla almayı planladığımız eksiklerimizi aldık.şimdi kredileri ödüyoruz ve inanın çok ama çokk yıprandık bu kısa sürede.en rahat geçirceğimiz günleri borçla harçla geçiriyoruz.ŞİMDİ ÇOKK PİŞMANIMM.Keşke sıcağı sıcağına deseydim kayınvalideye."hayır sen onları bozdurmadın yalan söylüyorsun.hemen altınlarımzı bize iade et " diyee
artık zaman geçti ve konuyu kapattım.çünkü eşim çok demorilize oluyordu.eşimin sağlığı sıhatti yerinde olsun yeter dedim sustum.
Ama MEKSELİNA sana tavsiyem kesinlikle sıcağı sıcağına tavrını koy ve onlara kaptırma bunu.çünkü sen ömür boyunca istemeyerekde olsa bunu eşinin başına kakacaksın ve hep aranızda çözülemeyen bri soun olacak.yarın öbürgün başını taşlara vurup niye istemedim dememek için koy tavrını.Heee baktın eşin bu duruma çok üzülüyor ozamanda onu sakın yıpratma ve boşver gitsin.Önemli olan mutluluğunuz bunu sakın unutma.
Şimdi diyorumki; tahmini 30 binliralık düğün takısı onlarda kaldı.ama eşimle huzursuz olsaydım, yanlış bir evlilik yapmış olma pişmalığı yaşasaydım hangi 30 milyarlık 50 milyarlık altınlarla satın alabilirdimki bu mutluluğu bu aşkı
Hem konuyu uzatmayıp eşimi mahçup etmediğim içinde eşim tarafından çok takdir edildim ve bana minnettar olduğunu her fırsatta söyler oldu.
Burdan henüz evlenmemiş arkadaşlarada tavsiye.bunları okuyun ve sakın bu kaynana tuzaklarına düşmeyin
Elimde kalan ve benim için gerçek altın değerini taşıyan tek alyansıma bakarak avunuyorum bende işte
HEPİMİZE GÜZEL MUTLULUK DOLU BİR EVLİLİK HAYATI DİLİYORUM CANLAR....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…