düğünde takılan altınlar :S

sağol canım.zaten bi bebeğim var dediğin gibi eşime Allah göstermesin bişey olsa biz hiçbişeyden faydalanamayız..taksitleri bize ödetmiyolar siz altınları verin yeter dediler..zamanla görcez canım ne yapcaklar..

evet düğünlerde altın takmasın kız tarafı bence nasıl olsa erkek tarafı alıp yok ediyo..gerçek yüzlerini ben çoktan gördüm demekki eşiminde görmesi gerekiyo bu olay eğer verdikleri sözün dışında gerçekleşirse

evet bundan sonra kesinlikle öle olcak ortak yada kendi üstüme.eşime ailesine nasıl güveniyosa banada güvensin bakalım

bizim evimiz şuan alınmış evin satıldıktan sonra üstüne para koyup alcağımız ev olcak canım..altınları bize ev alınıyo diye verdim görümceme ödünç olarak vermedim yani

Canım, çok samimi söylüyorum, teselli falan değil.. Senin şu an ne tatlı canını sıkacak, ne eşini üzecek hiçbir durumun, sorunun yok. İnşallah verdikleri sözü tutarlarsa (ki bunun takipçisi olacaksın sen!!) avanyajlı bile olacaksın.

Ben evlenmeden evvel birikmiş 20 milyarım vardı, babam bana ev almayı teklif etti. Kendisi de 20 milyar koydu ve 40 milyara ev aldık.

Ben onun koyduğu 20 milyarın yarısı olan 10 milyarı düğün takılarımla anında ödedim kendisine, kaldı geriye 10 milyar borç..

Derken biz bir ev beğendik, oturduğumuz evi satıp o evi almak istedik. Babamın foyası çıktı meydana, vermedi tapuyu.. Bizim milyarında üstüne yattı bir güzel.. O eve de oğlunu oturttu evlendirirken.. Ben çıktım çünkü psikolojimi bozan o lanet olasıca, kimseye hayır getirmeyesice evden.. Şimdi kendi öz kardeşlerine hava atıyor biliyor musun, akıllı olacaksın bu zamanda diye.. Allah belasını.... Neyse..

Biz tekrar sıfırdan başladık.. Kaybettiğin para bir tarafa, dertten kahırdan kanser olma noktasına geliyorsun "babam bunu nasıl yapar" diye.. O dönem ben psikiyatriste dahi gittim, düşün halimi..

Niye anlattım, herkes akıllı olsun, malına parasına sahip çıksın. Ortak ev almak falan yalan olmuş artık, kimseye güven yok bu zamanda.

canım bu durum eşimin ailesini tanımasına yardımcı olcak..demekki başına böle bişey gelmesi gerekiyo..

çok sağol canım canımı sıkmamaya çalışıyorum bekliyorum sadece şuan..dediğin gibi kimseye güvenmiceksin bu devirde ortak yapılan yatırımlarda hep bi sorun çıkar bende çevremden bunu çok gördüm..ama eşime anlatamadım okadar güveniyoki ailesine..dedim eğer dediklerini yapmazlarsa sonunda kötü olan sen olcaksın sen üzülceksin..şuan kafası karışık onunda pişmanlıkda duydu ama artık çok geç..görümce hanımın tavrına bakıcaz artık..eğer yan çizersede görüşmicem verdiğim altınlarıda helal etmicem..mutlaka çıkar biyerlerinden
dediğin gibi akıllı olmak lazım bişeyi kendi durumun varsa yapıcaksın yoksa olana kadar bekleyip geç yapıcaksın ama kırılan üzülen olmamış olucak

demekki bu kaynanaların taktikleri hep aynı..sen ver bizde dursun dönüşte veririz :82: sinsilik diz boyu..gurursuzluk,utanmazlık,iki yüzlülük dencek daha bi çok şey var bölelerine..eşim mutlu değil evet şuan çünkü benim suratım asık..evle ilgili konu açılmıyo bu yüzden evde açıldığında lafı yapıştırıyorum suratına kalıyo öle..hiçbişeyde diyemiyo haklıyım çünkü..sürekli gözüme bakıyo şuraya götüriyimmi seni sana şunu alıyımmı diyip duruyo beni memnun etmek için..eşimede üzülüyorum öle görünce dünden beri terslemiyorum ama ev konusu açılınca suratımdan anlıyo memnuniyetsizliğimi oda pişman oldu böle bi işe girdiği için..
yeni evlencek kızlara ders olsun bu evet sakın güvenmeyin bırakmayın orda..ben akıllılık edip bi kısmını yanıma aldım keşke hepsini alsaydım..şimdiki aklım olsa kesinlikle böle olurdu..hayat işte tecrübe ederek öğreniyoruz bişeyleri..ilk evlnildiği zaman aşktan gözler kör oluyo..kayınvaldeyi tanımamış olduğumuz içinde tamam diyip emanet olarak verebiliyoruz..öle olmamalıymış meğer yazıklar olsun

canım bi benzeride benim başıma geldi diyim ama benimki art niyet degildir heralde die düşünüyorum biz nişanlıyken eşim tutturdu ev alalım die ii dedik hemen kaynanamların arka sokagından bi ev aldılar kaynanamın altınlarını bozdurdular peşinat olarak kaynanam kendi üzerine kredi çekti ve evi aldılar kredisini biz ödüyoruz tabi. gayet normal olarak ama buna ragmen bazen ben bile kendimi aptal yerine koyulmuş gibi hissedebiliorum .çünkü hiç istemememe ragmen çalışmak zorundayım krediyi ödemek için.ve ara sıra aklıma eşimle boşanırsak falan allah korusun hiiç bi şekilde o evden pay vermezler gibi gelio biliorum biraz fazlaca detaylı düşünüyorum ama malum insan kendi ailesinden kazık yedigi bi devirdeyiz.

senin derdine gelince canım giden gitmiş ve muhtemelen o evde görümcene kalıcaktır gibi gelio bana çünkü bizim krediyi mecburen kaynanam çekti eşime vermediler ama senin görümcen çekebildigine göre eşine de verirlerdi kredi

ahh şu erkekler...
ailem benden mal mı kaçırcak ne demek ya?
madem kaçırmicak, neden ev baştan sizin üstünüze olmuyo? nedeni bu değilse mantıklı bi açıklama isteyin...
veya diyinki bizim şimdi ev kredisi ödicek halimiz yok krediyi ceker görümcem sonra biz ödeyemeyiz milyarlarca borç kalır ona... gerci sizin eşinizi ikna etmeniz lazım
bilemedim, allah yardımcınız olsun

benim durumuma ne diyosunz peki??dügünde erkek tarafindan 10 bilezik takilmisti annemlerdende 5....evlendik..vede ertesi AY esim babasinin borclari olduguu vede ödünc vermesi gerektigini söyledi..babasi borclarini kapatabilmesi icin...ama en gec 3-4 aya babasi geri verecekti bana bileziklerimi...esimin iknasi ile vede bir kac aya vereceklerdi ya bilezikleri,onun icin 15inide babasina verdirdim.(saflik var tabiki o zamanlar..yeni evlisin,daha akli basinda düsünemiyosun,dügün stresinden yeni cikmisssin,vede ailenden ayri bir yere gelin gidiyosun..))....eeee sonuc ne mi???simdi 2 bucuk yil oldu vede kayinpeder ha bugün ha yarin vercem diye diye bu zamana getirdi...vermiyo yani..neymis daha cok borcu varmmis...borcu bitmez ki onun...bi yere kefil oldu onu ödüyo adam....adam diyorum cünkü hic saygim kalmadi....esimde pisman oldu verdigine ama nafile...banada mahcup ama geri getiremiyo hic biseyi...bari diyorum sadece kendi taktiklarini almis olsa icim yanmaz...benim ailemin taktiklarinida aldilar...annemlerin zor zar kizlarina taktiklarinida....en süperide ne biliyomusunuz kizlar??benim annemin bana sonradan bi ara verdigi bi bilezik vardi...sonradan kadincagiz bana bozdu verdi....yani ilk bilezikler gittikten 1 yil sonra falan..onu siki siki sakliydum..ama ben annemlerin yanina gittigimde kayinpeder napmis netmis esime,cok paraya sIKISTIGINI vede acil paraya ihtiyaci oldugunu söylemis...benim esimde evlat ya...bide saftir benimkisi biraz...hemen kaniverir...gitmis sadece onun vede benim bildigim bilezigi,annemin bana en son verdigi bilezigi,babasina vermis...iyi mi???ben annemlerden gelince cok sonradan ögrendim bu durumu...yani bi ara baktim bilezik yerinde yok(yani tesadüf bilezige bakmasam gene söylemiceklerdi..enayiyim ya ben!!)kiyamet koptu tabiki...esime nasil verebildinler...kayinpedree nasil alabildinler falan..bagir cagir...hadi esim saf verdi,sen ne hakla aliyosn degilmi gelinin bilezigini!!!zaten öbürlerini aldin(VEDE vermedin),bunu bari birak!!annesinin son hatirasi kizina.....allah cezasini versin diyorum sadece...o gündne beri kayin pedere bizim ev yasak gelemiyo,onunla konusmuyom,torununu göremiyo,biz gitmiyoz falan...aramiz kötü..torununa hasret götürücem onu...torununu görmek istiysan her geldiginde bir bilezik getircesin diye sart kostum...eee para yok alamiyo gelemiyoa tabiki....esimde benim ynaimda artik..oda pisman...babasini müdafa edicek hali yok.....mahcup oda..sen haklisin diyo..vermemeliydim diyo..nerden biliyim durumlarin böyle oldugunu diyo....(bu arada kaynanam bir melektir...onun hic bir seyden ne haberi nede sucu vardir...kayinpeder benim bileziklermi aldigini ona söylememis bile,bendne ögrendi kadincagiz..cok kizdi tabikide nasil aldi diye...yani onla hersey yolunda ama tabiki oda bisey yapamiyo kocasinin bu durumuna...)bu arada kayinperderin ucan kusa borcu var,bankalara,esnafa.sahislara:2: BIZE!!!bu arada biz sadece bileziklerle kalmadik,esim cok daha önce,yani akli basina gelmeden önce ,buna 2 defa kredi cekti,boc aldi arkadaslarindan,kendi ayligindan sürekli verdi....yani bizi bu adam batirayazdi arkadaslar....onun icin bununla ben kontakti kopardim yoksa bu böyle devam ederdi.....sizce ne yapmaliyim tavrim bundan sonra böyle devam etsin mi??yoksa farkli bisey mi önerirsiniz??biz evlatlik görevimizi coktaaaan yaptik,fazlasiyla....benimde bi yavrim bi yuvam var sonucta...(bu arada anneme en son bilezik olayini söylemedim....öbürlerini biliyo ama kendi bilezigninde gittigini bilmiyo kadincagz..hala bende biliyo..hatta bazen niye takinmiyosun falan diyo....bende gecistiriyorum napiyim....sizce söylemelimiyim??söylemememin tek sebebi esime saygisi kalmaz..onu cok seviyo...vede simdi damadin ben yokken almis babasina vermis dersem onada tavir alir saygisi kalmaz diye korkuyorum..hala esimi düsünüyorum anlayacaginiz......onada kizmiyo degilm.....

senin olayında can sıkıcı gerçekten..kaynananın üzerine alınıyo ev siz ödüyosunuz bari ortak alsaydınız bendede giden gitti bakalım..eşimde kredi çekebiliyodu evet ama eşime krediyi ödetmicekleri için çektirmediler yani bana öle sölendi..artık aralarında ne planlar yaptılar bilemiyorum

krediyi görümcem ödiceği için onun üzerine oldu cnm ev..şimdi ev almanın zamanı değil falan çok şey dedim kredi ödemesi çıkarma bide falan dedim..eşimde biz ödemicezki krediyi dedi bende yarın kardeşin çıkıp krediyi ben ödedim evde benimdir derse altınları ozamanki miktarıyle alırım ona göre dedim..valla ailesiyle kötü olcak kişi kendi..herşeyi dedim vazgeçirmek için ama nafilee

bir kısmını eşime vermedim demiştiniz bu kısmı bir baka hesabı açtırın yada kendi annenize verin derim
ne ki şimdi bu yangından mal kaçırır gibi
yalnız hani günahlarınıda almayalım yatırım amaçlıda olabilir geleceği düşünmüşlerdir görümcenizde iyi niyetldir inşallah ama kalanları kesinlikle vermeyin zor durumda satalım falanda demeyin
eşiniz nasıl yarısını ailesine teslim ettiyse zor durumunuzuda düşünür inşallah

umarım olay şöyledir
görümce maaşlı olduğu için krediyi o ödüyordur sonuçta siz yeni evlisiniz sizin maaş eve lazım
e ev almak için de bir miktar nakit para gerekir
ilerde evi satar daha büyüğüne gireriz orası kira getirir başka biryer daha alırız gibi düşünüyorlarsa eğer evin nerede olduğu değil gelecek önemlidir yani sizin hakkınız yenmez inşallah (

Resmen tasarlanmış bir oyunun içine çekilmişsiniz..eşin de ailesine ses çıkaramadığından, olan altınlara olmuş..
üzgünüm ama altınlar geri gelmeyince, eşin istediği kadar kötü olsun ailesiyle, ne yazar..giden altınların olacaktır sadece..
onlar sonradan kötü olmayı göze almışlardır..kötü olmak elle tutulur birşey değil ,altınlar öylemi yaaa..
emrivaki ile altınların alınmış..çok sinirleniyorum böyle tavırlara..

inşallah canım beklemekten başka çare göremiyorum şuan :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…