düğünde takılan altınlar :S

Konunu okudum nasıl sinirlendim ben bile. Eğer YATIRIM yapacaklarsa kendi başlarına yapsınlar neden sizin takılarınıza bulaşıyorlar??? Ben senin yerinde olsam ne yapar eder o altınların o ev için bozdurulmasına izin vermezdim. Eşinle konuş siz kendinizi altınlarınızı bozdurup kredi çekip ev almayı bilemediniz mi şu işgüzarların yaptığına bakın.

evet resmen enayi yerine konduk gülsemmi ağlasammı bilemiyorum..eşime altınları isterken demişlerki karınla kötü olcaksanız vermeyin altınları güya..madem bunu biliyosunuz neden böle bi istekte bulunuyosunuz dimi..eşimle ogün akşama kadar konuştuk düşündük tartıştık hatta sonunda lanet olsun ver gitsin dedim ama bu işten biz zararlı çıkcaz görceksin dedim oda yapmaz benim ailem dedi..bende görcez bakalım..ailenle kötü olan sen olcaksın benimse giden bikaç milyarım olcak sadece dedim..ne yapıyosanız yapın dedim ve konuyu kapattım..eşim çok güveniyo bekleyip görcez bakalım..

ah canım dedim bi sürü şey bikaç sene sonra alalım falan bebeğimiz var onun geleceği var dedim ailesine çok güveniyo..gözleri kör olmuş resmen..ama sonunda kendi üzülcek..umarım dediklerini yaparlar

arkadaşlar şimdi çıkmam lazım bebeğim durmuyo gene gelcem..iyiki varsınız buraya yazıp içimi dökmek bana çok iyi geldi...

kusura bakma canım ama tapu görümcenin üzerine olursa ve allah göstermesin bir gün boşanırsanız sana hiç bişey kalmaz üzerine bi bardak su içersin ,ama eşin ve görümcen üzerine olursa eşinin hakkından sende alırsın yeni kanunda evlendikten sonra alınan herşey ortakdır canım.çok büyük hata yapmışsın altınlarını vererek.

evlendikten sonra edinilen mallar, boşanma halinde paylaşılır diye kanun çıktı çıkalı erkekler evleri ya evlilikten önce alıyorlar, ya da aileden başka birinin üstüne yaptırıyorlar. kanun bile koruyamıyor erkeklerin şerrinden kadınları.

Gitti altınlar . .Bidahada geri vereceklerini zannetmiyorum .
Hem yarısından fazlasını almışsın yanına .demekki onlarda kalan 3-5 milyarlık. ee evde 80-90 dan aşağı değildir.bu durumda çoğunluğnu görümcen ödicek. sizinde ortaklık adına herhangi birşeyiniz olmıcak. .
Bence elinizdeki altınlarınızla sizde hemen bi ev almaya bakın. ihitayacımız var diyip görümceye verilen altınları isteyin. . mümkünse evi kendi üzerinize yapın.eşinz birşey derse ailene güvendiğin gibi karınada güven diyin

Yuh ya nasıl insanlar var böyle.Bende duyuyorum oğullarını evlendiriyorlar.Gece altın bizde kalsın demeye başlıyorlar. Gerdek gecesi eve hırsız girermiş.Sizin oğlunuz salak bir ana kuzusuysa girer tabi,diyesi geliyor insanın.
Oğlan evlendiriyorlar masraf yapılmış,kız ailesi masraf yapmıyor sanki.
Arkadaşım at altınları kafalarına bırak neyaparsa yapsınlar.Ama gerçekten yüzlerine fırlat.Art niyetliler belli.Sen eşinle mutlu ol.Evde alınır altında mutluluk daha önemli. Ben evli değilim ama birkaç arkadaşım bu nedenle ayrıldı. Acı verici olay..

ahhhh yapmaz benim ailem diyoruz hep konduramıyoruz çünkü yada kondurmak istemiyoruz. benim kendi ailem bana yaptı. kendi amkinamı abime kurdurdular bana gelince almadılar. şunu alırız bunu yaparız dediler iş başa düşüncede yapmadılar kaynanan çok biliyorya o alsın dediler çıktılar. evimde kiracı var 10 senedir 1 kuurş almadım evlenince verecez dediler 4,5 senedir evliyim yine vermediler. hacca giderlim vercez dediler yine vermediler. hep kandırma operasyonu şimdi istemiyorumda pek fazla gitmiyorumda aileme. hiç aramaz sormazlar sizde iyimiziniz ne yer içersiniz diye.
ah ahhh ailelerimizi zor günde tanıyoruz ancak eşinde anlayacak ama çok geç olacak.

ah canım yeni bebeğim var eşimle kavga etmekte istemedim eşimin üstüne çok geldiler ev almaya karar verdikleri gün eşimi en az aynı gün içinde 6 kez arayıp ikna etmeye çalıştılar artık eşimde arada kaldı gibi ama bilmiyorum bende lanet olsun dedim ve tamam ama kredi biter bitmez o ev satılcak dedim yarın görümcem evlenince hiç alamıcaz evi dedim eşimde o evlenmeden üstüme geçircem merak etme dedi..hata ettim dediğin gibi vermekle değmezler çünkü

evet safım mafım ama akıllılık etmişim yarısını yanıma almakla..en kısa zamanda değerlendircem onları demekki onlara öle yapmak gerekiyo..eşim banada güvenmeli dediğin gibi yoksa ailesiyle ona mutluluklar dilerim o olur

zaten cnm tekliflerini en son lanet okuyarak kabul ettim..eşime ailen kadar maddiyatçı değilim bi kaç milyarla zenginde olmicam dedim..eşimle kötü olmicam bu yüzden amaçları birazda o gibi altınları vermeyi kabul etmicemi düşünüp ortalık karıştırmak ve bizi kavga ettirmek..ama amaçlarına ulaşamıyolar onlar kadar düşmedim daha..dediğin gibi mutluluk daha önemli canım..sağol moral verdiğin için..

en son dün konuştuk eşimin ailesiyle görümcem ödiycek krediyi bize ödetmiyolar son karar bu

işte bu da onların planının amacını ortaya koymuş..krediyi ödeyen görümce olduğundan o ev ona ait dicekler ilerde..sizin altınları da peşinat olarak verdiler yattılar üstüne yani bu açık..buarada merak ettim onlara ne kadarlık altın verdiniz?

Son düzenleme:

evet cnm zaten altınları vermesem ev işine giremiceklerdi..aynende üstüne yattılar..miktarı boşver cnm haram olsun onlara

aklıma gelınce yıne sınır oldum.5 yıl once evlendıkten sonra esımın yengesı telaslı bı sekılde esımı arayım dayın hapıse gırcek 750 tl ye ıhtıyacımız var dedı bızde para yok bılezık var dedık tamam dedıler hesapladık 10 ar gr dan 3 bılezık bozdurup yolladık 15 gun sonra yollucaklardı ben bukadar yuzsuz ınsanlar gormedım 5 yıl gectı hala vercekler yengem anneme dıyomuskı abla aklımda faızıyle 1 mılyar vercem dıyormus serefsız dıyorum cok sınırlıyım ben sana 10 ar grdan 3 bılezık verdım sımdının degerıyle faızıyle 1 mılyarmı yapıyor.ustelık para alındıktan sonra jıp aldılar 5 ayda bır komple ev yenılıyolar ama sor para yok.evlerınde 2 bılgısayar 2 araba var.yuzsuz gını bız utanıyoruz yuzyuze gelmemeye calısıyoruz onlar ınatla gelıyolar bıde gezmeye goturmek ıstıyolar arsızlar

ay bu ne yaaa
neden buna izin verdiniz arkadasim?
sizin altinlarla ev aliniyor sonra gorumcenin ustune yapiliyor ne kadar sacma
hem ev size aliniyorsa evi neden siz degil de esinizin ailesi seciyor boyle sacmalik olur mu yahu?
sizin evinizde sizin sozunuz gecmiyor sanirim ki bu durumu engelleyememissiniz.
hala soktayim ilk defa boyle bir sey duyuyorum yani gercekten sacmalik...
sizi kullaniyorlar neden buna izin verdiniz onu da anlamadim

bir de anlayamadigim diger konu da esinizin neden sizin hakkinizi cignettigi?
hangi koca, karisi istemedigi halde ortak paralarini ailesine verip kiz kardesinin uzerine bir ev aldirtir bunu aklim mantigim almiyor ve esinizle aranizi bozmamak icin sizin de bu duruma sessiz kalmaniz cok ilginc.
evet mutluluk herseyden onemli ama bu devirde sadece mutluluk yetmiyor, para da onemli.
ustelik onlar sizin paranizdi, baskalarinin sizin paranizla ilgili planlar yapmasi buyuk saygisizlik...

ev alininca siz mi oturacaksiniz?
belki gorumceniz evlenince ya da ileride kocasindan bosanirsa falan ''cikin evimden ben oturacagim'' derse ne olacak bunlar hic konusulmadi mi arkadasim?

Son düzenleme:

Benim kendi öz babam, düğün takılarımla "sana ev alıyorum" diye beni uyutup kendi çocuğuna ev aldı..
Bu dünyada herşeyin başa gelebileceğine inanırım, kimseye de bu anlamda güvenmem..
Ortak ev almak, birlikte ödemek falan.. Hepsi çok yanlış işler.. İster anne olsun, ister kardeş, ister eş-dost..

Düğün takılarınızı orada bırakmayacaktınız, çocuk değilsiniz sahip çıkardınız bir şekilde. Altın sürekli yükselişte, bozdurmanın anlamı zaten yok. Ne zaman kendinizi ev almaya hazır hissederseniz karı-koca, o zaman bozdururdunuz.

Bakalım sonunda ne çıkacak bu işin.. Evin görümce üzerine olması çok yanlış.. Hele ki "bunlar yarın boşanırsa, gelin hanıma bişey kalmasın" mantığı varsa, bu insanlarla daha çok işiniz var. Dikkatli olun, güvenmeyin.

Evin tapusuna eşiniz (hatta bizzat siz) ortak olsaydınız bari, en azından..

evet cnm zaten altınları vermesem ev işine giremiceklerdi..aynende üstüne yattılar..miktarı boşver cnm haram olsun onlara

En azından şöyle yapsanız. Kaç gram altın verdiyseniz, aynı şekilde görümce hanım ödesin size geri. Altın olarak ödesin. Birşey kaybetmiş olamzsınız o zaman.

Siz değil, eşiniz bu şekilde konuşsa ailesi ile? Şimdiden karı-koca bir aile olduğunuza ve ayrı bir aile olduğunuza eşinizin iyice ikna olması gerek. Annecilik yapmasın artık ya, bu nedir??

Düğünde takılan altınlar niye herkesin gözüne batar bilmem . İnsanın ertesi gün satıp dünya seyahatine çıkası geliyor.Göümcemin borcu,eltimin kocası,kaynananın arabası bu neya. Allah bana böyle insanlar göstermesin ve kimseye.Artık Belki yanlış bilmem ama erkek tarafı altınları alacak gibi görünüyorsa kıza takılacak altınlar bizde kızın annesine veriliyor.Onunda borcu vardır diye.İyisi bu bence.Kız tarafıda masrafyapıyor.

sizin altinlarinizla görümceye evmi aliniyo
cok akkilllar valla
zaten belli altinlarin illede burda kalmasini istyiroz demelrinden
niye altinda gözleri kalir bu kaynana milletininin anlamam
valla ne diyim altinlar sizin sonunda kendi evim olcaksa seve seve verirrim ama olmayacaksa görümceyede heba edemem
mal kacirmazlarmis falan eee ya bu ne düpedüz kaciriyolar hemde basindan neden ortak degil de sadce görümceye aliniyor
coooooook sacma allah yardimcin olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…