Düğünde takılan para

Monoceto

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2010
3.686
6.650
358
35
Merhaba hanımlar.
Bugün binadan bir komşumuzun kızının kınası vardı. Kızı aynı zamanda kreste oğlumun da branş öğretmenlerinden biri.
Komşu olarak evine filan gitmisligim yok, bir samimiyetimiz de yok aslında. Hatta sanıyorum evlenen kızın annesi aslında beni de pek sevmiyor, tabii öyle gideyim geleyim olayimiz yok.
Neyse kınaya başka bir komsumla gittim. O 50 lira vereceğim dedi ki oldukça samimi onlar. Başka bir komşu da bizim düğünde 50 vermişti ama ben 100 vereceğim dedi.
Niyetim 100 vermekti ama birlikte gittiğim komşu ne kadar verecekse sen de o kadar ver demişti eşim ben de 50 verdim.
Ay şu an çok pişmanım. Acaba 100 mu vermeliydim, kına da yemekliydi. Çok moralim bozuk. Yarın düğüne gitmeyeceğim ama bir ara 50 daha mı versem.
Ben ne yapayım kızlar ya canım çok sıkıldı.
Hic de sevmem böyle karsiliklilik esasına dayalı gibi olan altın para işlerini ama sanki yakışanı 100 du ya 50 para mı şu devirde off çok pişmanım... Ya da pişman olmalı mıyım? Bir akıl verin lütfen.

Boş ver vermişsin işte hediyenin azı çoğu olmaz okadar kopmuş gonlunden o an

Dugune de gitmeyecekseniz sonradan 50 TL vermek olmaz. Ne yapacaksiniz misafirlige diye gidip kizin yada annesinin eline 50 daha sıkıştırmak ayip yani. Asla boyle bisey yapmayin bence, bana yapilsa acayip sinirlenirim heralde parayi basina carpasim gelir. O kadar takmissiniz kalsin artik yapacak birsey yok.

Bir hediye alıp annesine vermem gerekir mi peki? Çok canım sıkıldı. Kendime kızdım tüm akşam.

Annesine ev hediyesi ver 50 lira aşırı az ve bence ayıptır

Benim düğünümde üç yıllık arkadaşım 20 lira takmıştı, kadrolu öğretmen.
Diğeri de sadece hayırlı olsun dedi
Öyle az samimi falan da değiliz, ailecek görüşüyorduk, birbirimize ev oturmalarına yemeğe yatıya gidip gelirdik

Bence sizin taktığınız para yeterli
Daha fazla bir şey yapmaya gerek yok

Ben kuzenimin nikahında bile 100 lira taktım
Siz komşu kızına az mı yaptım diyorsunuz
Şu zamanda zaten fazlası yapılacak gibi değil
Mecbur herkes kendi bütçesini düşünmek zorunda

Çoçuğunun branş öğretmeni olmasa bile ve nihayetinde komşu sıfatı ile tek kişi de gitmiş olsan bir yemek ikram edildiğine göre evet minimum 100 lira uygun olurdu. Bunlar çok ufak hesap tabii ama, kınada diyelim ki kişi başı yemeği 50 ye mal etmiş olsalar, bir 50 lira da hediyen olurdu.

Bir hediye alıp annesine vermem gerekir mi peki? Çok canım sıkıldı. Kendime kızdım tüm akşam.

Evet İlave para vermek kesinlikle yakışıksız olur. Onun yerine bir ev hediyesi , örneğin şöyle dekoratif bir fener, şamdan vb. Gibi yine 50-60 seviyelerinde bir hediye güzel durur.

Bir hediye al canım icin rahat eder oylece. Olur oyle şeyler düşünüp üzme kendini. Ev hediyesi diye götürürsün.

Siz de benim gibi bir sey yapip sonra ay oyle mi yapsaydin boyle mi yapsaydim))) bin pişmanlik uzuntu)))
Bence de 50 yeter. Zaten bir samimiliyiniz de yok ...

Sasirdim. Tamam herkes butcesini dusunsun de ogretmen olan insan 20TL mi takar yani butcesi 20TL mi gercekten? Digerlerinin 20 TL takacak butcesi de mi yoktu? Bu bütce meselesi degil cimrilik oluyor bence. Allah bilir kuafore daha cok para vermislerdir.

Bizde kuzenlere "en asagi" ceyrek takilir. Daha geçen esimin kuzenine ceyrek taktik nikahta.
Cidden durum yoktur tamam da "fazlasina gerek yok " diye boyle de yapilmaz ne bileyim ilginc geldi.

Yani bilemiyorum ama çocuğumun kreşte branş öğretmeni olan birine karşı soğuk davranmazdım herhalde

Allah senin gibi gonlu zengin insanlari cagarmak nasip etsin her cemiyeti olana :)))

Hayat bu hesapları yapmak için çok kısa:)
Basta 50 tl uygun görmüşsünüz ki onu takmışsınız. Bu kadar.
Olayı böylelikle unutmaya çalışın.

Bence mantıklı olan 50 lira. Neden derseniz çok tanışıklık yok. Ayrıca tekele vurdun mu evet 50 lira hiçbir şey bu devirde. Ama her gelenin taktığını düşünmek lazım. Bence sıkıntı etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…