dugunde takilan takinin geri istenmesi...

Bence takmayın. Siz zaten götürecekmişsiniz şartlar müsait olunca kendisi bekleyememeiş.Bu yüzsüzlüğün bir bedeli olmalı. Takmayın da görsün gününü.

Düğünlerinin üzerinden ne kadar geçti,hani bir iki ay geçip istedilerse çok çok ayıp etmişler.Sonuçta altınlarının üzerine mi yatacaktınız. Ancak şu da var yarım altın taktığına göre eşinize değer veren bir arkadaşmış.Eğer siz hem düğünlerine gitmeyip hem de takılarını yollamadıysanız sinirlenmiş ve istemiş olabilirler.Eşiniz neden düğüne katılamadığınızı söyledi mi arkadaşını aradı mı?Eğer eşiniz arkadaşına hiç bir şekilde mazeret sunup aramadıysa kızmış olabilirler bir de bu açıdan bakın.

Istemesi cok terbiyesizce ama sizin de karsilik bekleyerek takmasina kizmaniz komik degil mi? Tabii ki karsilik bekleyerek takacak. Babasinin kizi degilsiniz ki hibe etsin. Ya da o zaman yarim altin su kadardi, simdi bu kadar hesabına girmeniz de sacma. O zaman gelenlere altin takmayın, para takin deseydiniz.
Bence düğünde aldigimiz tüm hediyeleri borc kabul edip zamani geldiginde de odemeliyiz.

Onun aldığı dönemde yarım altın ne kadarsa parasını iade edin. Şimdi daha pahalıdır falan sizin de paranımdan gitmesin. Terbiyesizlik resmen yaptığı.
Öyle saçma şey mi olur arkadaşım,takı bir nevi borç olarak takılır tabiki altınına altın takılacak!

Karşı tarafı haklı buldum.İnsanlar size değer verip yarım altın takmış.Siz umursamamışsınız hiç. Kızgınlıkla istediğini düşünüyorum . Hatalısınız.Bi mazeretiniz varsa belirtip aramalıydınız. Üzerine yatacak gibi bir haliniz var yok altın şimdi pahalı durumumuz yok demişsiniz .Evet dügünde takılan borç olur.

Ben dugunumden sonra da,bebeğim olduğunda da bir liste yaptım.Herkesin taktığını göre hediyesini götürdüm.Bebegime kıyafet getiren ama artık yeni bir çocuk sahibi olmayacak arkadaşların evine o ederde, hediye götürdüm.Yarim elma gönül alma.Ama arkadaş sizin değil eşinizinmis.Dugune katilamayinca iletişimi sürdürecek de oydu.Uzulmeyin ,umarım maddi sıkıntılarınız da en kısa zamanda düzelir.

Öyle saçma şey mi olur arkadaşım,takı bir nevi borç olarak takılır tabiki altınına altın takılacak!
Altın borç olarak takılmaz. Eğer istemezseniz takmazsınız. Karşılık bekleyerek yapılıyorsa çok ayıp bence. Tamamen benim görüşüm katılmak zorunda değilsiniz ama ben altını borç olarak görmüyorum.

Bence de bu şekilde istemesi ayıp olmuş ancak size yarım altın taktığına göre sizi yakın hissetmiş olmalı...En azından sizin de kendisini arayıp telefonla dahi olsa tebrik etmeniz, düğüne neden katılmadığınızı açıklamanız ve en kısa zamanda ev ziyareti gerçekleştirmeniz gerekirdi...Siz biraz ihmalkar davranmışsınız...

Geri istemek hiç hoş olmamış. Eğer beklentiye girmiş veya kırılmışsa geri istemek yerine bir daha görüşmemeyi tercih edebilirdi. Diğer kısma gelince siz nasılki şuan sıkışıksınız, belki o kişide o dönem sıkışıktı ama hem eşinize mahcup olmamak hem yeni evliye destek amaçlı hediyesini takmıştır. Bu kişi eşinizin değilde sizinde arkadaşınızda olabilirdi. Belliki bu kişide yeni evli olunca borcu vs bişeysi vardır hem düğüne gitmediniz hem tebrik etmediniz onu önemsemediğinizi düşünmüştür bir kızgınlıkla söylemiştir diye düşünüyorum.

Yurt dışında yaşamıyorsanız eğer Türkiye'de düğünlerde takılan takıların borç olduğunu biliyorsunuzdur. Onun ağzıyla istemesi de ayıp ama sizin takmanız gerekirdi tabii ki. Adam size yarım altın takmis siz hiçbir şey takmamissiniz düğüne dahi gitmeyip haber de vermemissiniz siz hatalisiniz bence sinirleneceginiz hiçbir şey yok.

Gecen biri diyo ya bize ne oldu sularımıza mı bişey katıyolar hakkatten ya.bu kadarıda ayıp yani acaba şakamı yaptı.gelmediler takıdan kaçtılar gibide o kişiyi ciddiye aldı.erkeklerin de böyle muhabbetlere girmesi de komık aracı felan:)))

Düğüne gitme durumunuz son anda iptal oldu gibi yazmışsınız. Bu durumda yarım altın takacak olsanız hazır olurdu diye düşünüyorum...

Ama siz başta borç almaktan bahsetmişsiniz, o zaman bu para değildi demişsiniz, sorulunca da yarım altın takacaktık tabi ki demişsiniz...

Söyledikleriniz tutarlı gelmedi.

İstemeleri sacma tabi. Ben olsam kimseye diyemem yani ben sana şunu takmıştım geri getir diye ama kendi adıma takılani geri götürdüm hep. Gidemesemde aradım söyledim,geleceğiz vs diye. Kimseye bu konuda mahçup olmak istemem.
Siz aradınız mi bilemiyorum ama arayip gelemedik,evinizde ziyaret edeceğiz müsait olduğunuzda deseydiniz sanırım böyle diyaloglar gelişmezdi.
Birde söyleyen kişiye belki yakınmıstır ben ona yarım altın taktım,onlar gelmediler aramadılar diye,size ulaştıran kişi böyle aksettirmiş olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…