dugunde takilan takinin geri istenmesi...

Boyle birsey olabilir mi ya?

Resmen bir daha gorusulmeyecek bir sebep.

Ne desem bilemedim.

Gicikligina hemen vermeyin.
Ne zaman musait olursaniz yollayin ve asla gorusmeyin
 
Nasil yadirganmaz ya.?

Ayip denen birsey var burasi Turkiye evet.

Haber yollayip istenmesi ne demek?
 
Ben çok şaşıramadım açıkcası.
Ben de tüm arkadaşlarıma takımla gittim hepsine çeyrek taktım.
Onlar benim düğünümden pasta yiyip,pisti meşgul edip gittiler.
Tabiki istemem ama, onlara taktığım takının pişmanlığını gel bir de bana sor.
 
Nasil yadirganmaz ya.?

Ayip denen birsey var burasi Turkiye evet.

Haber yollayip istenmesi ne demek?
Herkes sizin gibi düşünmuypr iste onlar istemek istemiş. Belki de konu sahibi icin onlar bize taki getirmemeye utanmadi bende istemeye utanmam demistir, sebebini bilemeyecegim.
 
kuzenlerim haric kimsenin dugununde taki takmadim..kuzenim bile ceyrek mi takti yarimmi diye bakti birde issizim hayatta kimsedende altin falan beklemiyorum..işim olsun kimseye muhtac olmayim huzurlu yuvam olsun altin alinir sizde gonderin borcunuzu odeyin
 
Oluyor oyle evt.

Bizde de olmustu.

Ceyrek taktigimiz kisilerin bazilari sonradan eve gelip fincan vs hediye getirdiler durumlari olmasina ragmen.

Ama ben ölsem soylemem
 

Dugun yapan genclerin isleri uc yil once goruldu,
Suan dugunu yapilan arkadaslarida dugun yaptigi icin zor duruma girmis olamazmi?
 
Biz ud deriz. Takılan takı geri takılır. Gitseydiniz,birinden yollasaydınız ya da arkadaşım gelemiyoruz nasip olursa evine gelmek isteriz diye arayıp belirttiniz mi?
İstemek çok uç bi nokta. Ben yarım taksam, elbet düğünüme beklerim. Düğünüme gelmeyip, açıklama yapmayıp bi de evime gelmezse o arkadaşımı silerim. Ama burda silinecek taraf o olmuş. İstemek farklı bir olay. Yüzü kalınmış.
 
Oluyor oyle evt.

Bizde de olmustu.

Ceyrek taktigimiz kisilerin bazilari sonradan eve gelip fincan vs hediye getirdiler durumlari olmasina ragmen.

Ama ben ölsem soylemem
Ay evet bir de bor cam fincan merasimimiz var.
Benim takıma karşılık vermesinler, düğünümde fazlalık yapsınlar, prenses ellerimle hazırladığım yemeklerimden yiyip bor cam getirsinler.
Of sinir bastı
 
'Düğününüze gelemedik bir ara uğrayıp hediyemizi verecektik ama istemişsin hayırlı olsun ha bu arada iyi ki evlenmişsin de istedin yoksa mazallah sünnetlik diye mi isteyecektin' diye not yaz gönder
Düğünde daha önce takılan illa ki beklenir de adamlar aynısını takmak zorunda değil durum ne getirirse o takılır
 
bu şekilde isteyerek evet hata etmiş , ama keşke arayıp tebriklerinizi iletip daha sonra evlerine ziyaret edeceğinizi belirtseydiniz bence bundan dolayı kızmış size ama ayıp etmiş. Takı aslında düğün yapacaklara yardım olarak görmek lazım fakat bu bizim toplumumuz için geçerli değil emanet gibi düşünebiliriz (bir gün bende düğün yapıcam bana geri getir) gibi bişi. Bizde 3 ay önce evlendik bizimde durumlar sıkışık eşimin kuzeni çat die düğün bombası patlattı bu ay düğün var taktıkları bileziği aynen iade edicez.
 
Tabiki ayip ama sasirtici bir durum da degil inan ki:) amcamin karisi zamaninda 19 yil once erkek kardesim dogdugunda ona bir ceyrek takmis. Benim dugunumde de bir ceyrek takti. Ben ona 2 ceyrek borclanmis oldum. Manyak kari 19 sene onceki ceyrekle simdi ki ceyrek bir mi! Kizinin dugunu oldugunda bunu dolayli yoldan duyurdu bana. Valla hic tinlamadim. Ben de yeni evli sayilirim durumum yok kimseye iki ceyrek alamam. Kendisi de bana takmasaydi napabilirim ben ministedim. Hic orali olmadim. Kizinin dugununde gittim zarfin icinde 100 lira verdim eline. Bozuldu falan ama yapacak bir seyim yok yani. En sevmedigim sey.
 
Takarsınız kaçmıyorsunuz ya... Ben olsam böyle bir durumda açıkçası yarım altının o günkü ederi neyse kuruşu kuruşuna o kadar nakit verirdim. Anlayan anlar.
 
Yuuhhh yuhh bee gerçekten agzimi bordurtacak.Böyle tipler yüzünden insanlıktan tiksinir oldum.Yine diyorum agzimi bozacagim neyse susayim ben
 
Dugun yapan genclerin isleri uc yil once goruldu,
Suan dugunu yapilan arkadaslarida dugun yaptigi icin zor duruma girmis olamazmi?
çok doğru noktaya temas ettiniz ama bu dayanışma tamamen karşılık beklenerek mi yapıldı? o yapılan yardım unutulmalı mı yoksa alacak olarak beklenmeli mi? konu sahibi de hiç durumum yok diye yazmış. bu durumda tekrar değerlendirmek lazım, düğünde takılanlar borç mudur, dayanışma amcıyla herkesin gönlünden kopan bir şey midir?
 
bence ayıp etmiş, ama siz de o istemeden bi şekilde vermeliydiniz bence yarım altın da az değil. ha vermediniz o da helali hoş olsun deyip istememeliydi. karşılık bekleyecekse de takmasaydı
 
Uyanıklığın takdire şayanmış doğrusu!Hiç değilse bir çeyrek taksaydın yaptığını doğruymuş gibi örnek vermişsiniz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…