Düğünde takılanlar

Var ben.
Hic pişman olmadım. Kafam rahat biz rahat.
Zaten hep yatirim amacli görmüşümdür. Sonra yine yaptik. Araba alirken sattik. Yine yaptik ev icin sattik.

Bir de anne unsurum var. Annem asla vermemem taraftarı ona kalsa dursun kenarda ilerde kendimize harcayalım ama adam bu yaşında düğün borcu ödüyor emekli çalışıyor içim huzursuz o yüzden

Bir kısmını bile verseniz gönül alır, iyi insanlar anlattığınız kadarıyla, zaten masraf sizin düğününüz için yapılmış, siz niyetinizi iyi tutun, vermekle eksilmez insan, bence doğru düşünmüşsünüz

Ben olsam asla vermezdim , daha ne kadar tanıyorsunuz ki cicim aylarında herkes iyidir, yarının ne olacağının garantisini hiç kimse veremez, bence vermeyin dile bile getirmeyin gerçekte ilerde çok pişman olursunuz

Bazı yorumları hayretle okudum.
Konu sahibi bu zamana kadar altına mı güvenip idame ettirmiş hayatını.
Güvence adı altında altın istiflemek hele ki karşı taraf bunun borcunu ödüyorsa bana göre insafsızlık.
Kayın aileniz iyi insanlarmış eşinizde size bırakmış zaten ben olsam borcu kapatırdım

Sanırım ben de altınları bozdurmazdım, çünkü uzun vadede kazançlı olacak bir yatırım. Gerekirse o yatırımla eşinizin ailesine ileride jestler yaparsınız. Yerinizde olsam, bir kaç arkadaşın da tavsiye ettiği gibi, borcun ödemesine ben de maaşımdan katkıda bulunurdum. Ayrıca bunu onların iyi ya da kötü insanlar olması durumdan bağımsız olarak düşünerek yapmak lazım. Sonuçta sizin evliliğiniz için harcanmış bir para. Herkes evladına yardım etmek ister ama gençlerin maddi durumu elveriyorsa, anne babalara yük bindirmeye de gerek yok.

Bence altınları bozdurmayın sonucta birikim olarak kalsın,arada bazı aylar maaşlarınızdan onlara yardım edin,her ayda yapmayın ilişkiniz bozulur sinir olursunuz,sorumluluk olup üzerinize yapışmasın.

Borcun aylik ödemesini yapin baya destek olun. Kahramanlik yapip butun altinlari borca yatirmak manasiz. Madem oyleydi niye bastan borcu kendiniz yapmadiniz ki?

Bence sadece bir kısmını verip destek olabilirsiniz, hepsini değil. Sonuçta siz istemediniz herhalde o kadar borca girmelerini. Düşünmüşlerdir nasıl ödeyeceklerini, siz sadece biraz hafifletmiş olursunuz.

Ben de evleneli 1 ay oluyor şuan bekletiyorum ev veya araba için...Şimdi aile neler yaptı?Size ev falan mı yaptılar eşya mı dizdiler?Ona göre cevap vermek isterim.

Altınları vermekten ziyade onların borçlarını ödemede katkıda bulunun.

Burada hiç bir düğün masrafına karışmayıp altınlar isteyen aileler okuduk. Onlar gibi değilse gerçekten sizin eşya, düğün, nişan gibi şeylere harcanmış ise borcun bir kısmını üstlenin.

Bence de anneniz haklı vermeyin de satmayın da. Ama borcu üstlenin.

Canım altınlar kalsın köşede hem birikim olarak ilerde çok işe yarıyor. Birdaha toparlanmaz böylesi.. ama düğüne gelen paraları ne kadarsa artık kayınpederinize verebilirsiniz. Fazlaysa bir kısmını az ise hepsini verin sonuçta size yapılmış düğün biz bütün takıları borçlara yatırdık bilezikleri vermedim.. şimdi ev aldık bilezikleride verdim.. yani vicdanın rahat etsin emekli adam sonuçta birde iyiler diyorsun yazık günah bu yaştan sonra borç mu ödeyecek..

Size bir öneride bulunucam altınları onu bunu hiçbirini bozmayın eğer ki çalışıyorsanız maaşınızın belirli bir kısmını her ay düzenli olarak vermek en mantiklisi bence
Bence de mantıklı olan bu. Biz herşeyi eşimle yaptık cok borca girdik esim de altınları satıp borcu kapatalim dedi satmadım nasılsa ikimizde çalışıyoruz öderiz dedim öyle yapıyoruz . Altın şuan zaten değerlendi elimizde birikmiş olarak kaldi ilerde onun yerine kredi çekmek durumunda kalırdık yoksa.

Bence kalbinizin ve vicdaninizin sesini dinleyin en dogru karari o verir.
Anladigim kadariyla vermek istiyorsunuz hepsini olmasa da uygun gordugunuzu verin.sonucta aileler zor durumda borc oduyorsa ki bir oglan evlendirmek ev duzmek kolay degil.ne bileyim borc oducem diye zorlanirken elinizde yada evinizde altinlarin beklemesi anlamsiz.

Ben olsam vermem bana da en başta iyilerdi şimdi 1 aylık evliyim yeni yeni yüzlerini görüyorum bana sözde herşeyi yapar göründüler millete karşı hiçbirşey yapmadılar ama doğru dürüst sadece gösteriş olsun diye düğün çok şatafatlı oldu bayağı ve ben istemediğim halde tek oğlumuz diye şimdide yakınıyorlar işte borçlar harçlar bende içimden herkes gücüne göre yapmalıydı diyorum yani benim bir beklentim olmadığı halde böyle yaptılar şimdi de benim aldığım eşyalar eski kıyafetlerim üzerinden prim yapıyorlarmış biz aldık biz yaptık diye sonra pişman olursun bence

Hepsini kapatamasan da bir kısmını ödemeleri için yardım etmelisin.
Düğün vs işlerini karı koca kendi ellerinden gelen neyse o şekilde yapmalılar. Borca girilecekse de siz girmeliydiniz onlar değil.

Takıları ellerine vermeyin ama siz kapatın tabiki duyarsız kalmayın. Bu bir süreç siz ailesiniz bir kısmınıda oksa ödemelisiniz.

çalışıyorsanız her ay taksitleri ödemelerinde yardımcı olabilirsiniz..

Ben de evleneli 1 ay oluyor şuan bekletiyorum ev veya araba için...Şimdi aile neler yaptı?Size ev falan mı yaptılar eşya mı dizdiler?Ona göre cevap vermek isterim.
Ev aldılar zaten o ayrı eşyalarımı aldılar yani erkek tarafının yapması gereken her şeyi yaptılar birikim bitince mecbur kredi borcu oldu. Hani kredi için faiz ödemeseler erken kapatsak mı diye düşündüm.
Herkesin değerli fikirleri için teşekkür ederim kafam gerçekten çok karışıktı açıldım biraz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…