Düğünde takılanlar

Bakin esinin ailesi hem ev almislar hem de esyalarini almislar bu devirde cok az kisi yapiyor bunu ben sahsen verirdim vicdanim rahat da olurdu.

ben yaptım çok pişmanım . ama şimdiki aklım olsa biraz destek çıkardım ama hepsi ile değil.

not: ev almışlar. daha ne olsun. bence destek olun

adam bu yaşında düğün borcu ödüyor emekli çalışıyor içim huzursuz o yüzden

Ben burada şunu okudum ya tamam ölsem de gam yemem.
Helal olsun şu cümlen bitirdi beni.
Allah senin O güzel yüreğine göre versin, altınlarını verirsin vermezsin bilmem ama şunu biliyorum ki;
Seni bu merhametle Rabbim hiç dar da koymaz.

Insallah koymasin.esinin ailesi senin de ailen sayilmali empati yapmak gerek boyle yurekli temiz gelinlere ihtiyacimiz var.

Güzel yorumun için teşekkür ederim canım

Ben çok iyi bir insan olduğunuzu düşünüyorum. Umarım her şey gönlünüze göre olur.

5 yıllık evlilik hayatımda giden altının geri koyulmadığını çok iyi anladım..
Ben kendi ev borcumuz için hepsini bozdurmuştum hiç pişman değilim orası ayrı :)

Altınlarınızı vermeyin onlar sizin güvenceniz. Onun yerine vicdanen rahatlayacaksanız eşinizle konuşun her ay borçlar için bir miktar para verin..
Annenizi dinleyin..

Ama anne baba açısından düşünürsek evlatları evlenmiş ödeyemeyecek durumda olsalar yapmak istemezlerdi..

Ben de bazı yorumları hayretle okudum.
Hele bir üye 'kayınpeder düğün yapamayacaksa oğlunu evlendirmeseymiş' yazmış.
Yetişkin insanlar evlenir ve evlilikte tüm boyutlarıyla sorumluluk evlenen iki kişiye aittir.
Asıl bu sorumluluğu maddi ve manevi olarak kaldıramayacak kişiler evlenmesin.

Konu sahibi, eşinin ailesiyle bir sorun yaşamamış ve uzun yıllardır evli bir büyüğünüz olarak size tavsiyem eşinizle birlikte her iki tarafın ailesine düğün borçları için bir miktar yardımda bulunmanız yönünde.

Ben hazır parayı,birikimi yemeyi sevmem.
Belki altınların küçük bir kısmını bozup nakit olarak acil borçları ödeyebilirsiniz.
Her ay maaşlarınızdan ayıracağınız bir miktarla aile büyüklerinizin borcuna destek olun.
Bu hem sizi vicdanen rahatlatır hem de aile bağlarınızı güçlendirir. Aile olmak zaten birbirimize destek olmak değil mi?

o zaman iyi niyetle karşılık verin.. bi kısım borçlarını ödeyin.. yazık yaşlı insanlar borçla ugrasmasın,yaslılıklarında rahat etsinler.. sevaba girersiniz.

Ev almislar esyalarini almislar o zaman bozdurun odeyin derim,sonucta adam belki calismayacakti belki dinlenmek isteyecekti bu yasinda,benim evimin,esyalarimin borcunu oderken benim icim rahat etmezdi.

Size bir öneride bulunucam altınları onu bunu hiçbirini bozmayın eğer ki çalışıyorsanız maaşınızın belirli bir kısmını her ay düzenli olarak vermek en mantiklisi bence

bende bunu yazacaktım
lütfen altınlarını bozdurma
borçların miktarlarını ögren ve ben ödemek istiyorum de ,
altını birdaha yerıne getirmeniz çok zor
ama maaşından yavaş yavş ödersin bitirirsin

olaya farklı bir bakış getireyim
eltiniz var mı daha sonra olacak mı?
eğer o yapmazsa siz yaptığınız için üzülmeyecekseniz yapın :)

düğün takıları ile ödenecekse onlar niye borca giriyor ki? siz girseydiniz borca. o zaman bozdurmak zor gelmezdi.

Insallah koymasin.esinin ailesi senin de ailen sayilmali empati yapmak gerek boyle yurekli temiz gelinlere ihtiyacimiz var.
olaya farklı bir bakış getireyim
eltiniz var mı daha sonra olacak mı?
eğer o yapmazsa siz yaptığınız için üzülmeyecekseniz yapın :)
Eltim var elti deme bana :) yüze gülüp arkadan iş çeviren cinsten onların borçları yüzünden zaten sürekli düğünümüzü ertelemek Zorunda kaldık onların borçları bitti şimdi kayınlarım onlara yaptım size de yapıcam diye hak geçmesin diye aynı borca girdi adamcağız gün yüzü göremedi sağlığı bizim yüzümüzden bozulur diye çok korkuyorum eltim kaynım hiç düşünmedi babalarını ama ben hiç bir zaman o vermedi ben de vermem kafasında olmadım onun vicdanı sonuçta. Şimdi zaten benden hiç bir talepleri yok ama ben yine de zor günümüzde köşemizde durması gereken kadarını ayırıp kalanıyla en azından kredi borçlarını kapatmayı düşünüyorum bileziklere hiç dokunmama gerek kalmaya da bilir takılan çeyrekler yeter diye düşünüyoruz eşim de üzülüyor içten içe babasına hani yaşı 50li yaşlarda olsa belki düşünmem ama 60 üstü yaşta kp benim ailemin de kp nin de bu yaşta borç düşünerek uyumasını istemiyorum aileme destek oldum bu süreçte eşim de kendi ailesine tabi düğünden sonra oturup bi karar vericez eşimle artık

Super dusunmussun.

hazıra dağ dayanmaz
hazır parayı yok etmek yerine maddi olarak ara ara yardımcı olun
elinizde para olmayacak ama bebek falan olduğunda para gerekecek ne yapacaksınız

Bir de anne unsurum var. Annem asla vermemem taraftarı ona kalsa dursun kenarda ilerde kendimize harcayalım ama adam bu yaşında düğün borcu ödüyor emekli çalışıyor içim huzursuz o yüzden

cimcime28 seni o okadar iyi anlıyorum ki! ben de aynı durumu yaşadım, evlendikten sonra takılarımın bir bölümünü düğüne (bu kendi rızamla değil hatta haberim bile olmadan takılan nakit paralar ile, burada adet böyleymiş.) diğer geri kalan kısmını da eşimin işiyle alakalı borçlarına ve benim kalan borçlarım için verdim! hee ama kendi annemin bu durumdan haberi yok olsa herhalde burayı fazlaca karıştırır! tez yazmak için işimden ayrlıdığım için eşim tek başına evi geçindiriyor sanırım onun mutsuz olmasını istemedim! amma gelelim şu konuya iki düğünümüz oldu, birincisini kendi ailem karsıladı ikincisini ise bu kadar bütçemiz yok iken neden otelde yemekli bir düğün yapıldı bilemiyorum!
Ne kadar versen de eşini mutsuz görmemek için yine de içinde tuhaf bir his kalmıyor değil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…