• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünde toplam kaç gram altın isteniyor ortalama olarak çevrenizde?

25 gramdan 5 tane bilezik takmisti kayinpederim bir de 36 gramlik resat kolye ama ailem ya da ben talep etmedik genelde böyle oluyor cevremizde kardesim evlendi ailem de hemen hemen aynisini yaptı.Benim ailem de 2 tane 25 gramdan bilezik takmisti bana dügünden sonra bir tane daha yapmislardi hatta kimin neye gücü yeterse.Mehir olarak onlari istemek aklima gelmedi bilemedim de ne isteyecegimi imama siz kafaniza göre yazın anlamam ben demistim 50 gram altin yazmis aldi mi esim hayır 😀

Bu aileyi kaç kişi olarak sınırlıyorsunuz?
Anne baba kardeşler mi 120-115 gram altın taktılar?
Yoksa amca dayı vs. içinde mi
Yani 3 kardeşiz 3ümüzün takısını da babam aldı. Bana takılan 5 bilezik 115 gramdı, kolye vardı bana takılan 5 i bir yerde idi. iki bileziği babam birer bileziği annem abim kardeşim kolyeyi de abimin eşi taktı. Ama satın alan babamdı.

Benim ailemde öyle altın isteme adetleri yok da babam kendince denemek için gıcıklık olsun diye 3 kalın bilezik, 5i bi yerde ata mı ne ondan istemişti, zaten size kalacak yatırımınız olsun dedi, eşim kendi karşıladı yine bize kaldı, değer kaybı çok oluyor diye ben set met istemedim, altın görünümlü set taktım umrumda olmadı, onu bile sattım zaten. Fikir olsun hazırlıklarınıza diye yazıyorum sadece evlilik öncesi gider çok olabiliyor çünkü, ben minimumda tutmaya çalıştım bir kere evleniyorumculardan olmadım hiç, ünlü markanın istediğim gelinliğini ikinci el sitesinden inanılmaz ucuz fiyatlara aldım yepyeniydi, düğünden hemen sonra da sattım, çoğu gereken üründe aynısını yaptım

Benim ailem de bana hiç altın takacak 🤣 genelde çevremde 4 5 tane takılıyor ama aramızda anlaştık mobilya kına altın alamayacaklar onun yerine araba aldılar benim 4 tane bileziğim var bir de sevgilime saat almayı düşünüyorum arkadaşım evlendi ailesi 10 tane bilezik ve set almıştı mesela

Yengeç sende bedavaya gidiyorsun kiz 🤣🤣🤣🤣🤣
mutluyum valla
cinsiyet esitligi yoksa ben de yokum
ne kadınım diye, gelinim diye sanki beni almislar gibi- dezavantajli konumdaymis gibi birileri bana bir odeme yapsi ne de evlenince kadinim diye ev isleri bana kitlensin
esitlikse tamamen eşitlik
mottom bu. altin istemedim ama ben yorgunken bulasiklari yikamasini da isyemeyecegim çünkü bulasiklari kocaya kitledim, yazili imzali anlasmamiz var🤣🤣
uzun vadede kârliyim bence. zaten kadinlar altin altin diye onca tantana yapıyor sonra takilan altinlar ya evin(!) arabasi olup kocanin altina cekiliyor ya da ortak yasanilan bir ev aliniyor. bugune kadar altinlarinin parasini keyifle harcayan, bozdurup estetik olan, tatile giden kadin görmedim.
hatta benim ailem enisteme aldiklari icin nisanlima saat alacakti, israr ettiler secin secin diye. sordum "saatim var zaten" demisti, ben almistim zamaninda hediye. e iki saat varken üçüncüye ne gerek var sirf baskasindan geliyor diye. ikna ettim ailemi almayacak😅
altin konusunu da ailem bana sordu ne uygun olur diye "ay of sormayin bana boyle seyler gidin ne uygun görürseniz alin bana da supriz olsun. ama islemeli seyler almayin bozunca deger kaybetmesin" dedim. artik ne yaptilarsa kendileri bilir. bin kere dedim "kendinizi yormayacak sey yapin" diye. ama benim ailem evlat ayirmaktan korkar o yuzden muhtemelen ablama yaptıklarını yaparlar. ama ablama ne kadar yaptilar onu bile bilmiyorum 😂😂

Bedavaya gittim 😀 şaka bir yana iki aileden bileziğini, takısını takan taktı onun dışında altın istenmedi. Köyler dışında kalmış olmasına da hala şaşırıyorum .

1000006726.webp
Sizi bilmem ama tam liste var burda
İsteyin isteyebildiğiniz kadar
İsteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü kara

Biz ailecek hiç istemedik. 10 sene önce 20 gr bilezik taktılar. Sonra onu başka gelin için misliyle istediler (80 gr olarak geri istediler). Ve ben de asla kıymetli olmadım. Bence doğru olan istememek ama gerçek olan ise (her gerçek doğru değildir) istemeyince kıymetli olmuyorsunuz. Size kalmış:)

Tamamen kişiyle alakalı olduğunu, Yöreden yöreye değiştiğini , altının insanı kıymetini ölçmediğini biliyorum.sadece ortalama bir fikir edinmek istiyorum.
Niye milletten altın istiyoruz ki eşya miyiz biz? Bir de neden erkek tarafı alıyor? Çok saçma sapan birşey.

Mehir olarak eşimden 100 gr istemiştim rahmetli kp yaptı. Evlendik iki sene sonra sattık ev peşinatı yaptık ;)

Kızım var ilerde istemeyi düşünmüyorum kendime yakistiramam benimki zaten ince zarif beyaz sever altını sarı sarı sevmez takmaz kendileri karar versin eşi olacak aday ve kızım bende onlara sorar zevklerine göre alırım ikisinede

Hala isteyenler var evet ama bence istenmemeli. Sonuçta sonradan o barçlar gelinle damada kalıyor. Sonra altınlar geri gidiyor.😀 bende imkanınız neye elveriyorsa zaten çocuklara gidecek denmişti. Sonuç olarak borç ödedik. 😀 misal bizim ailede istenilsede istenilmesede belirli miktar vardır çünkü öncekilere ne yapılmışsa aynı usul gitti haksızlık olmasın diye. 150 grama tekabül eden 6 bilezik kolyesi köpesi saati ata altını zinciri 250 grama kadar çıkıyor tahminimce. Ama bu karşı tarafın istemesiyle alakalı değil. Bence 2 tarafın zorlanmayacağı kendi imkanları dahilinde yapmaları makül olandır. Bu 10 gramda olur . 250 gram da olur.

Back
X