mutluyum valla
cinsiyet esitligi yoksa ben de yokum
ne kadınım diye, gelinim diye sanki beni almislar gibi- dezavantajli konumdaymis gibi birileri bana bir odeme yapsi ne de evlenince kadinim diye ev isleri bana kitlensin
esitlikse tamamen eşitlik
mottom bu. altin istemedim ama ben yorgunken bulasiklari yikamasini da isyemeyecegim çünkü bulasiklari kocaya kitledim, yazili imzali anlasmamiz var

uzun vadede kârliyim bence. zaten kadinlar altin altin diye onca tantana yapıyor sonra takilan altinlar ya evin(!) arabasi olup kocanin altina cekiliyor ya da ortak yasanilan bir ev aliniyor. bugune kadar altinlarinin parasini keyifle harcayan, bozdurup
estetik olan, tatile giden kadin görmedim.
hatta benim ailem enisteme aldiklari icin nisanlima saat alacakti, israr ettiler secin secin diye. sordum "saatim var zaten" demisti, ben almistim zamaninda hediye. e iki saat varken üçüncüye ne gerek var sirf baskasindan geliyor diye. ikna ettim ailemi almayacak

altin konusunu da ailem bana sordu ne uygun olur diye "ay of sormayin bana boyle seyler gidin ne uygun görürseniz alin bana da supriz olsun. ama islemeli seyler almayin bozunca deger kaybetmesin" dedim. artik ne yaptilarsa kendileri bilir. bin kere dedim "kendinizi yormayacak sey yapin" diye. ama benim ailem evlat ayirmaktan korkar o yuzden muhtemelen ablama yaptıklarını yaparlar. ama ablama ne kadar yaptilar onu bile bilmiyorum