Düğünde toplanan altınlar ?

eger sizin ailenizde boyle altin hesabi yapiyorlarsa (yani erkek tarafi bunu yapmali vs mantiginda ise), iki taraf da geleneksel kafada ise, o zaman bir sekilde orta yolu bulacaksiniz. eger sizin aileniz daha modern, daha acik goruslu ise, karsi taraf da boyle seyler soyleyen bir aile ise, cok zorlanirsiniz. cok ayip, cok gorgusuz muhabbetler bunlar. ama karsi taraf size yardim edecekse, ev duzecekse vs o zaman isler degisiyor. biz dugun yaparken esim gelinligimi aldi, ben damatligini aldim, dugun masrafini da yari yariya bolustuk. altinlari kimse sormadi bile.

Kalp kırılırsa kırılsın, ne münasebet ya. Öyle saçma sey mi olur

Açık olmakta fayda var. Bizim de yerimiz yöremiz farklı ben açık açık sormuştum sizde işler nasıl işliyor diye. Onlar da gençlere bırakıyormuş, bizde de öyle. Bize kalmıştı.
Ama eğer karşı taraf alacağız deseydi, en en en yakınım olan amcama bile takı taktırmazdım sonra elden alırdım. Atıyorum senin iş arkadaşın geldi bişey taktı, eşinin ailesine mi gidecek yani ne alaka. Ben hayatta kendi tarafıma taktırmazdım.

Altın düşkünü olup olmamakla alakasi yok.
Bizde takı düğünde oldu bir de kinada para toplandi.
Kınada cüzi miktardi harcamalara gitti.
Düğünde takilanlar eşimle benim oldu.
Hepsini bilezik yaptık şimdi ev alırken bozdurduk.
Niye kaynana alsın ne alaka?

Kürt bunlar belki bunlarda o şekildir bilmiyorum

Alsalar bile eşyaları yine çocuklara verilir altınlar 27 yıl önce bile anneme verilmiş hukuken zaten kadının hakkı kendi kendilerine uyduruyorlar

İki ayrı düğün olacak bizim burda benden takılana dokunmayacaklar zaten

Eşyaları kim alacak ve 2 düğünü kim yapacak?
Onlar yapıyorsa bunları altınları alabilirler bence madem sizinkine ellenmeyecek.
Ankara’dakini önle yapıyor buradakini biz yapıyoruz en ufak bi katkıları olmayacak eşyaları da bize düşenleri alacağız beyaz eşya vs kıza ait ne varsa. Buradaki düğünde de bizden gelen çeyrek yarımları ailem bana verecek Ankara’da toplananları aile alacakmış

Eşimin taraf Ankaralı düğün öncesi abimin düğünde takılan ceyrekleri paraları babam aldı bizde de böyle olur adetimiz böyle dedi. Ama ben kabul etmedim çünkü bizim nişan olmayınca kimse abime yapıldı sanada yapılmalı adetimiz dememişti. (Ankara'da yani eşimin ailesinde nişanda takılan takılar kızın düğünde takılan ceyrekleri paralar oğlanın ailesi alırmış )

Her şeyi biz kendimiz yaptığımız için ne para ne altın hiçbir şeyi kimseye vermedik. Kayınvalidem altınları sayarken nedense 5 çeyrek bizde kalsın demişti o an tamam diyip haftasına eşime gidip alır mısın ben anlam veremedim demiştim. Onları da almıştık

Böyle şeylerin önden konuşulması çok çok önemli bence.

İçimde yaradır…
Hiç sevmiyorum bu altın işlerini …
Düğünümde KV hanım benim üzerime takılan altınları alıp çantasına koydurtmuştu, şok olmuştum çok utanmıştım herkesin önünde.. keşke yer yarılsada içine girsem demiştim…kocasıda oğlununkileri almış… ertesi gün el öpmeye gittiğimizde verdiler bize, hiç birzaman bana tam olarak ne kadar ne takıldı bilemedim, aradan zaman geçtikten sonra birde utanmadan içinden küçük altınlardan aldığını söyledi bana… başka içinden birşeyler daha aldımı??? Yaklaşık 20 yıl geçti ama içimde şüphe kaldı “acaba başka şeylerde aldımıki diye…
Bu ara avrupanın göbeğindeyiz, durumları çok çok iyiydi düğünümüzde öyle masraflı bir düğün olmamıştı…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…