- 2 Ağustos 2018
- 2.726
- 7.373
- 158
Zaten toplanan paraları eş ailesi alıyor. Ben ziynetlerden bahsediyorum.
eger sizin ailenizde boyle altin hesabi yapiyorlarsa (yani erkek tarafi bunu yapmali vs mantiginda ise), iki taraf da geleneksel kafada ise, o zaman bir sekilde orta yolu bulacaksiniz. eger sizin aileniz daha modern, daha acik goruslu ise, karsi taraf da boyle seyler soyleyen bir aile ise, cok zorlanirsiniz. cok ayip, cok gorgusuz muhabbetler bunlar. ama karsi taraf size yardim edecekse, ev duzecekse vs o zaman isler degisiyor. biz dugun yaparken esim gelinligimi aldi, ben damatligini aldim, dugun masrafini da yari yariya bolustuk. altinlari kimse sormadi bile.Merhaba, aslında çok önemli değil benim için mutlak bir doğrusu da var mıdır bilmiyorum ama yaza düğünüm var ben rizeliyim karşı taraf Ankara. Burda takılan bilezik çeyrek yarım her türlü altın evlenen çifte kalır toplanan paralarla da aile düğün masrafını öder eğer kalırsa çocuklarına verir. Karşı taraf sadece bilezikleri kızın aldığını onun dışında çeyrek yarım ne varsa kendilerinin alacağını söylüyor. Nişanımda da bana onların tarafından teyze amca kişilerinden 5-6 çeyrek takıldı annem bilmediği için kaynanama geri veriyordu almadı kadın onlar sizin bileklik falan yaparsınız dediler nikaha geldiklerinde çeyrekleri istediler üstüne 4 5 bir şey koyup bi bilezik aldılar. Benim bilezik gibi bir beklentim de yoktu ama yaptıkları bize çok anormal geldi. Bir şey almasalardı daha iyiydi yani. Karşı tarafın da hali vakti yerinde. Benim annem babam her şeyi bana verirken onlar eğer alırsa ayıplarlar. Almaları normal mi sizce. Bunu kalp kırmadan nasıl söyleyebilirim karşı tarafa. Hiç de sevmem bu muhabbetleri
devam etmeyin bu aileyle.Bize vereceklerini sanmıyorum cami bağışı gibi kutu koyacaklar ortaya
Kalp kırılırsa kırılsın, ne münasebet ya. Öyle saçma sey mi olurMerhaba, aslında çok önemli değil benim için mutlak bir doğrusu da var mıdır bilmiyorum ama yaza düğünüm var ben rizeliyim karşı taraf Ankara. Burda takılan bilezik çeyrek yarım her türlü altın evlenen çifte kalır toplanan paralarla da aile düğün masrafını öder eğer kalırsa çocuklarına verir. Karşı taraf sadece bilezikleri kızın aldığını onun dışında çeyrek yarım ne varsa kendilerinin alacağını söylüyor. Nişanımda da bana onların tarafından teyze amca kişilerinden 5-6 çeyrek takıldı annem bilmediği için kaynanama geri veriyordu almadı kadın onlar sizin bileklik falan yaparsınız dediler nikaha geldiklerinde çeyrekleri istediler üstüne 4 5 bir şey koyup bi bilezik aldılar. Benim bilezik gibi bir beklentim de yoktu ama yaptıkları bize çok anormal geldi. Bir şey almasalardı daha iyiydi yani. Karşı tarafın da hali vakti yerinde. Benim annem babam her şeyi bana verirken onlar eğer alırsa ayıplarlar. Almaları normal mi sizce. Bunu kalp kırmadan nasıl söyleyebilirim karşı tarafa. Hiç de sevmem bu muhabbetleri
Kürt bunlar belki bunlarda o şekildir bilmiyorumNişanlınızın ailesi kafasından adet uyduruyor sanırımeşim ve ailesi Ankaralı. Bütün altınlar bilezikler paralar herşey eşimle bizde kaldı. Hatta düğün sonrası kayinvalideye çeyrek getirenler olmuştu onları bile bize vermişti kayınvalidem
(Düğüne ve eşyalarımıza eşimin ailesinin katkısı olmadı herşeyi ikimiz yaptık)
Alsalar bile eşyaları yine çocuklara verilir altınlar 27 yıl önce bile anneme verilmiş hukuken zaten kadının hakkı kendi kendilerine uyduruyorlarNişanlınızın ailesi kafasından adet uyduruyor sanırımeşim ve ailesi Ankaralı. Bütün altınlar bilezikler paralar herşey eşimle bizde kaldı. Hatta düğün sonrası kayinvalideye çeyrek getirenler olmuştu onları bile bize vermişti kayınvalidem
(Düğüne ve eşyalarımıza eşimin ailesinin katkısı olmadı herşeyi ikimiz yaptık)
İki ayrı düğün olacak bizim burda benden takılana dokunmayacaklar zatenAçık olmakta fayda var. Bizim de yerimiz yöremiz farklı ben açık açık sormuştum sizde işler nasıl işliyor diye. Onlar da gençlere bırakıyormuş, bizde de öyle. Bize kalmıştı.
Ama eğer karşı taraf alacağız deseydi, en en en yakınım olan amcama bile takı taktırmazdım sonra elden alırdım. Atıyorum senin iş arkadaşın geldi bişey taktı, eşinin ailesine mi gidecek yani ne alaka. Ben hayatta kendi tarafıma taktırmazdım.
İki ayrı düğün olacak bizim burda benden takılana dokunmayacaklar zaten
Ankara’dakini önle yapıyor buradakini biz yapıyoruz en ufak bi katkıları olmayacak eşyaları da bize düşenleri alacağız beyaz eşya vs kıza ait ne varsa. Buradaki düğünde de bizden gelen çeyrek yarımları ailem bana verecek Ankara’da toplananları aile alacakmışEşyaları kim alacak ve 2 düğünü kim yapacak?
Onlar yapıyorsa bunları altınları alabilirler bence madem sizinkine ellenmeyecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?