Onlar size sinyalleri net veriyor yalnız.Ben gitmeyeceğimi nişanlıma belirttim zaten madem adetlerinize riayet edilsin istiyordular kendi içinizden kız alsanız bizde böyle şeyler yok dedim. Her isteklerine boyun eğmiyorum zaten. Ama birlikte olduğum kişi onlar gibi değil. Düşünce yapısı bize daha çok benziyor. Ayyy bilemedim korktum da
Sizin taraf da sizin üstünüze takar ya da siz de elinizde çanta taşıyın. Bakalım kimin kasası daha çok dolacak?Bize vereceklerini sanmıyorum cami bağışı gibi kutu koyacaklar ortaya
Merhaba, aslında çok önemli değil benim için mutlak bir doğrusu da var mıdır bilmiyorum ama yaza düğünüm var ben rizeliyim karşı taraf Ankara. Burda takılan bilezik çeyrek yarım her türlü altın evlenen çifte kalır toplanan paralarla da aile düğün masrafını öder eğer kalırsa çocuklarına verir. Karşı taraf sadece bilezikleri kızın aldığını onun dışında çeyrek yarım ne varsa kendilerinin alacağını söylüyor. Nişanımda da bana onların tarafından teyze amca kişilerinden 5-6 çeyrek takıldı annem bilmediği için kaynanama geri veriyordu almadı kadın onlar sizin bileklik falan yaparsınız dediler nikaha geldiklerinde çeyrekleri istediler üstüne 4 5 bir şey koyup bi bilezik aldılar. Benim bilezik gibi bir beklentim de yoktu ama yaptıkları bize çok anormal geldi. Bir şey almasalardı daha iyiydi yani. Karşı tarafın da hali vakti yerinde. Benim annem babam her şeyi bana verirken onlar eğer alırsa ayıplarlar. Almaları normal mi sizce. Bunu kalp kırmadan nasıl söyleyebilirim karşı tarafa. Hiç de sevmem bu muhabbetleri
Doğru söylüyorsunuz. Ben aslında onlarla yaşamayacağım için de çok takmadım açıkçası. Bir de karşımda anlatınca hak veren bi insan var. İnsanları kırmamak adına He deyip geçtim hep. Ama bundan sonra daha keskin tavırlar koyacağım ben de. Gelin almayı hizmetçi istihdam etmek gibi görüyorlar herhalde. Çok seviyoruz da her gün sesini duymak istiyoruz özlüyoruz bilmem ne. Nişanlı kızlar onlarda sürekli aranırmış sevmiyorlar beni demesinler diyeOnlar size sinyalleri net veriyor yalnız.
Şu aşamada aman ağzımızın tadı kaçmasın derseniz daha çok kaçar.
İstemediğinizi yapmayın çata çat söyleyin.
Benim eşimin ailesi ilk düğün çok hevesliyiz. İlla sokakta kına yapalım döner keselim dediler. Ben dedim kınadan da nefret ederim sokak düğününden de. Kadın ama ilk düğünüm de çok hevesliyim de bilmem ne bir ton ayıldı bayıldı. Ben net bir şekilde asla sokak düğününe adım atmayacağımı söyledim. İsterseniz siz bensiz yapın ben oraya adım atmam dedim. Biz başka şehirde yaşayacaktık. Düğün için bir gece kalıp tatile gidecektik. Orada da illa bir gece için otele para vermeyin bizde adettir gelin kaynanasına gelir burdan çıkar dediler. Ben asla orda kalmam düğünden sonra bizde böyle bir şey yok dedim. Keza illa davulla gelip kırmızı kuşak bağlayacaklardı. Ben öyle cinsiyetçi şeyler yapmam kuşak fln bağlanmayacak dedim. O zaman kayınpederle epey de gerildik. Dul gibi çıkacaksın bizde şanımızdandır dedi ayı. Ben de bizde şandan değildir istemiyorum dedim.
O konularda taviz vermediğim için bugün eskisi gibi bana bizim gelin artık bizden muhabbeti yapmıyorlar. İlk dönemde ne kadar alttan alırsan o kadar tepene çıkarlar.
Kayınpederinizle her gün görüşmeyin mesela ne münasebet. Açmayın. Bir süre sonra anlar. Şimdiden buna alıştırmanız hata.
En önemlisi bir hafta kalmayacağınızı söyleyin. Ben sizin ailenizin bir ferdi değilim. Ben eşimle ayrı bir aile kurdum siz de benim ailemle beraber geniş ailemizsiniz diyin. Bunları net cümlelerle söylemeniz lazım. Kavgaysa kavga restse rest. Yoksa çok çekersiniz
Kayınvalide arar hadi hal hatır sorar da kayınpederle her gün bir saat ne konuşulur Allah aşkına? Şimdiden bu kadar arıyorlarsa sizden yüz bulur yatılı gelir tüm kış da kalırlar.Doğru söylüyorsunuz. Ben aslında onlarla yaşamayacağım için de çok takmadım açıkçası. Bir de karşımda anlatınca hak veren bi insan var. İnsanları kırmamak adına He deyip geçtim hep. Ama bundan sonra daha keskin tavırlar koyacağım ben de. Gelin almayı hizmetçi istihdam etmek gibi görüyorlar herhalde. Çok seviyoruz da her gün sesini duymak istiyoruz özlüyoruz bilmem ne. Nişanlı kızlar onlarda sürekli aranırmış sevmiyorlar beni demesinler diye
Bilezikler değil çeyrek yarım tam altınlar. Onları da zaten geline damada takmıyorlarmış onlarda bir kutu olurmuş oraya atılırmış. Para ve çeyrek altınları kendileri alacakmış. Bizde de bütün altınlar kıza verilir toplanan parayla borç ödenir artan olursa baba onu da kızına verir. Bizimkiler verirken karşı taraf bizden toplanacak olanlar bize kalacak diyor.Ben anlamadım size takılacak bilezikleri de mi alacaklar yoksa sadece akrabalardan gelecek olan altınları mi? Akrabalardan gelecek altınlarsa bizdede çifte kalır ama eşimin ailesi bizimle konuştu bizde çeyrek verilmez diye ben önemsemedim ailemin garibime gitti altın mevzusunun konusunun açılması bunun için tartışılması saçma geliyor açıkçası ama size takılan takilarsa olay orda işler değişir.
Bir de ben çalışmıyorum evdeyim boş zamanım var diye konuşuyorlar sürekliKayınvalide arar hadi hal hatır sorar da kayınpederle her gün bir saat ne konuşulur Allah aşkına? Şimdiden bu kadar arıyorlarsa sizden yüz bulur yatılı gelir tüm kış da kalırlar.
Bilezikler değil çeyrek yarım tam altınlar. Onları da zaten geline damada takmıyorlarmış onlarda bir kutu olurmuş oraya atılırmış. Para ve çeyrek altınları kendileri alacakmış. Bizde de bütün altınlar kıza verilir toplanan parayla borç ödenir artan olursa baba onu da kızına verir. Bizimkiler verirken karşı taraf bizden toplanacak olanlar bize kalacak diyor.
Nişanda takışan çeyrekleri alıp üstüne ora koyup bilezik aldılar bana onu da tuhaf buldum bi beklentim yoktu verirken de almamışlardı senin diye sonra isteyip bilezik aldılar işteNisandaki takı kıza kalmıyor muydu ? Kendi insiyatifinde kullansın diye . Bu takı ,toka mevzuları çok sıkıntılı . Geri alacaklarsa birşey takmasinlar ,söyleyin şimdiden ...
Yani yine size birşey almışlar ama tekrar istemeleri garip olmuş . Düğünden önce konuşup şöyle diyebilirsiniz . ( Ben söylemiştim) adetinizi ,yorenizi bilmem . Bana birşey takmak zorunda da değilsiniz fakat bana takılan takıyı isteyecekseniz hiç düğün masrafına girmeyelim .Nişanda takışan çeyrekleri alıp üstüne ora koyup bilezik aldılar bana onu da tuhaf buldum bi beklentim yoktu verirken de almamışlardı senin diye sonra isteyip bilezik aldılar işte
Sanırım ben de böyle yapacağımBizde de aynı böyleydi durum. Bizim tarafta gelinde kalır, eşimin tarafında ise anne baba alırmış. Hal böyle olunca madem kayınvalidemler kendi payına düşenleri aldılar, ben de bizim tarafın taktıklarını kendi aileme verdim. Bu şekilde bir çözüm bulduk.
Her iki taraf da epey masraf yapıyor zaten. Bütün ev eşyalarını eşimle ikimiz aldık, tabiri caizse toplu iğneye kadar. Buna rağmen bir sürü harcama yaptı aileler. Hele ki bu devirde katbekat arttı her şeyin fiyatı. Birazcık da olsa katkı sağlar ailelere borçlar için. Bu düşünceyle verdik biz.Sanırım ben de böyle yapacağım
Sanırım zamanında kendileri de birilerine altın götürmüş ya gelenleri ona sayıyorlar bunun yanında salonu ıvırı zıvırı galibaBen şunu anlamıyorum.. borç ödenecek diye altınlar, paralar veriliyor ya nereye ,nasıl yapılıyor bu borç..?biriktirdikleri parayı harciyorlarsa borçtan bahsedilmez..kredi mi çekiyorlar?kredi kartından mi harcıyorlar? Senet desem ,senetle kim iş yapıyor? O zaman gelin_damat kredi çeksin, hiç bu saçma muhabbetler olmasın.. siz ayarlayın salonu.vs..boşuna tantana
Eşim Rizeli ben Ankarada büyüdüm. Memleketle alakası yok bence. Annemizin bilmediğinden faydalanıp nikahta çeyrekleri almışlar. Bizde ne para , ne ceyrek ne bilezik hicbirseye aileler dokunmaz . Evlenen çifte kalır. Kendi tarafının taktiği çeyrek, yarım neyse alsınlar. Sizde kendi tarafınızin takılanlarıni alın anneme verdim deyip koyun bankaya . Böylece esitlenmiş olursunuz . Altın için kavga çıkmamış olur .Merhaba, aslında çok önemli değil benim için mutlak bir doğrusu da var mıdır bilmiyorum ama yaza düğünüm var ben rizeliyim karşı taraf Ankara. Burda takılan bilezik çeyrek yarım her türlü altın evlenen çifte kalır toplanan paralarla da aile düğün masrafını öder eğer kalırsa çocuklarına verir. Karşı taraf sadece bilezikleri kızın aldığını onun dışında çeyrek yarım ne varsa kendilerinin alacağını söylüyor. Nişanımda da bana onların tarafından teyze amca kişilerinden 5-6 çeyrek takıldı annem bilmediği için kaynanama geri veriyordu almadı kadın onlar sizin bileklik falan yaparsınız dediler nikaha geldiklerinde çeyrekleri istediler üstüne 4 5 bir şey koyup bi bilezik aldılar. Benim bilezik gibi bir beklentim de yoktu ama yaptıkları bize çok anormal geldi. Bir şey almasalardı daha iyiydi yani. Karşı tarafın da hali vakti yerinde. Benim annem babam her şeyi bana verirken onlar eğer alırsa ayıplarlar. Almaları normal mi sizce. Bunu kalp kırmadan nasıl söyleyebilirim karşı tarafa. Hiç de sevmem bu muhabbetleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?